Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 100-

ΜΑΘΗΜΑ 100

Ο ρόλος μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία είναι θεμελιώδης

1. Ακριβώς όπως ο Υιός του Θεού συμπληρώνει τον Πατέρα του, έτσι και ο δικός σου ρόλος σε αυτό συμπληρώνει το σχέδιο του Πατέρα σου. Η σωτηρία πρέπει να αναιρέσει την παρανοϊκή πεποίθηση σε διαχωρισμένες σκέψεις και χωριστά σώματα, που ζουν ξεχωριστές ζωές και ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Μία λειτουργία που μοιράζεται από ξεχωριστούς νόες τους ενώνει σε ένα σκοπό, γιατί ο κάθε ένας από αυτούς είναι εξίσου βασικός για όλους τους άλλους.

2. Το Θέλημα του Θεού για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία. Ποιος ο λόγος να επιλέξεις να πας ενάντια στο Θέλημά Του; Ο ρόλος που έχει κρατήσει για σένα στην διεκπεραίωση του σχεδίου Του σου δίδεται έτσι ώστε να μπορέσεις να επανορθωθείς σε αυτό που Εκείνος θέλει. Αυτός ο ρόλος είναι τόσο βασικός για το σχέδιό Του όσο και για την δική σου ευτυχία. Η χαρά σου πρέπει να είναι απόλυτη για να αφήσεις το σχέδιό Του να γίνει κατανοητό από εκείνους στους οποίους Εκείνος σε αποστέλλει. Αυτοί θα δουν την λειτουργία τους στο λαμπερό σου πρόσωπο, και θ’ ακούσουν το κάλεσμα του Θεού μέσα στο ευτυχισμένο γέλιο σου

3. Είσαι πραγματικά θεμελιώδης στο σχέδιο του Θεού. Χωρίς την χαρά σου, η δική Του χαρά είναι ατελής. Χωρίς το χαμόγελό σου, ο κόσμος δεν μπορεί να σωθεί. Όσο είσαι λυπημένος, το φως που ο Θεός όρισε ως μέσο για να σωθεί ο κόσμος, είναι θαμπό και δίχως λάμψη, και κανένας δεν γελά γιατί όλα τα γέλια δεν γίνεται παρά να αντηχούν το δικό σου.

4. Είσαι πραγματικά θεμελιώδης στο Σχέδιο του Θεού. Ακριβώς όπως το φως σου αυξάνει κάθε φως που λάμπει στα Ουράνια, έτσι και η χαρά σου στην γη καλεί όλους τους νόες να αφήσουν τις λύπες τους να φύγουν, και να λάβουν την θέση τους δίπλα σου στο σχέδιο του Θεού. Οι αγγελιαφόροι του Θεού είναι χαρούμενοι, και η χαρά τους θεραπεύει κάθε λύπη και απελπισία. Είναι η απόδειξη ότι ο Θεός επιθυμεί την απόλυτη ευτυχία για όλους όσους δεχτούν τα δώρα του Πατέρα τους για δικά τους.

5. Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να είναι λυπημένος σήμερα. Γιατί αν το κάνουμε, θα αποτύχουμε να πάρουμε τον ρόλο που είναι θεμελιώδης στο σχέδιο του Θεού, όπως και στην όρασή μας. Η λύπη είναι σημάδι ότι προτιμάς να παίξεις έναν άλλο ρόλο αντί για τον ρόλο που σου έχει αναθέσει ο Θεός. Έτσι αποτυγχάνεις να δείξεις στον κόσμο πόσο μεγάλη ευτυχία Εκείνος επιθυμεί για σένα. Και έτσι δεν αναγνωρίζεις ότι είναι δική σου.

6. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να καταλάβουμε ότι η χαρά είναι η λειτουργία μας εδώ. Αν είσαι λυπημένος, ο ρόλος σου είναι ανεκπλήρωτος, και όλος ο κόσμος έτσι στερείται από την χαρά μαζί με σένα. Ο Θεός σου ζητά να είσαι χαρούμενος, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να δει πόσο αγαπά τον Υιό Του, και επιθυμεί καμιά λύπη να μη σκιάζει την χαρά του ∙ κανένας φόβος να μην τον καταπονεί και ταράζει την γαλήνη του. Είσαι ο αγγελιαφόρος του Θεού σήμερα. Φέρνεις την ευτυχία Του σε όλους όσους συναντάς ∙ την γαλήνη Του σε όλους σε κοιτούν και βλέπουν το μήνυμά Του στο χαρούμενο πρόσωπο σου

7. Γι αυτό θα προετοιμαστούμε σήμερα, στις πεντάλεπτες περιόδους άσκησης, νιώθοντας την ευτυχία να μας κατακλύζει σύμφωνα με την Θέληση του Πατέρα μας και την δική μας. Άρχισε τις ασκήσεις με τις σκέψη που περιέχει η σημερινή ιδέα. Έπειτα συνειδητοποίησε ότι ο ρόλος σου είναι να είσαι χαρούμενος. Μόνο αυτό ζητείται από σένα ή από οποιονδήποτε θέλει να πάρει την θέση του ανάμεσα στους αγγελιαφόρους του Θεού. Αναλογίσου τι σημαίνει αυτό. Έκανες πραγματικά λάθος όταν πίστευες ότι σου ζητούνται θυσίες. Εσύ μόνο λαμβάνεις σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού, και ποτέ δεν χάνεις, ούτε θυσιάζεις ή πεθαίνεις.

8. Τώρα ας προσπαθήσουμε να βρούμε αυτή την χαρά που αποδεικνύει σε μας και σε ολόκληρο τον κόσμο την Θέληση του Θεού για μας. Είναι η λειτουργία σου να την βρεις εδώ, και να την βρεις τώρα. Γι αυτό ήρθες. Ας είναι η σημερινή μέρα αυτή που θα το πετύχεις! Κοίταξε βαθιά μέσα σου, απτόητος από όλες αυτές τις μικρές σκέψεις και τους ανόητους στόχους που προσπερνάς καθώς ανέρχεσαι για να συναντήσεις τον Χριστό μέσα σου.

9. Αυτός θα είναι εκεί. Και μπορείς να Τον φτάσεις τώρα. Τι άλλο θα προτιμούσες να δεις στην θέση Αυτού που σε περιμένει να μπορέσεις να τον δεις; Ποια μικρή σκέψη έχει την δύναμη να σε καθυστερήσει; Ποιος ανόητος στόχος μπορεί να σε εμποδίσει να πετύχεις όταν Αυτός που σε καλεί είναι ο Θεός ο Ίδιος;

ΜΑΘΗΜΑ 101ΜΑΘΗΜΑ 101

Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

1. Σήμερα θα συνεχίσουμε με το θέμα της ευτυχίας. Αυτή είναι μια ιδέα κλειδί για να κατανοήσεις τι σημαίνει σωτηρία. Ακόμα πιστεύεις ότι η σωτηρία σου ζητά να υποφέρεις για να τιμωρηθείς για τις «αμαρτίες» σου. Δεν είναι έτσι. Και όμως πρέπει ακόμα να το πιστεύεις αφού πιστεύεις ότι η αμαρτία είναι πραγματική και ότι ο Υιός του Θεού μπορεί να αμαρτήσει.

2. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η τιμωρία είναι δίκαιη και δεν μπορεί να αποφευχθεί. Επομένως η σωτηρία πρέπει να εξαγοραστεί μέσα από βάσανα. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, τότε η ευτυχία πρέπει να είναι μία ψευδαίσθηση, διότι δεν γίνεται και οι δύο να είναι αληθινές. Οι αμαρτωλοί δικαιούνται μόνο θάνατο και πόνο, και αυτό είναι που επιζητούν. Διότι γνωρίζουν ότι τους περιμένει, και ότι θα τους αναζητήσει και θα τους βρει κάπου, κάποτε, σε κάποια μορφή που θα ισοφαρίζει το λογαριασμό που χρωστούν στον Θεό. Θα επιθυμούσαν να Του ξεφύγουν μέσα στο φόβο τους. Και όμως, Αυτός θα τους καταδιώξει, και δεν γίνεται να διαφύγουν.

3. Αν η αμαρτία είναι αληθινή τότε η σωτηρία πρέπει να είναι πόνος. Ο πόνος είναι το κόστος της αμαρτίας, και το μαρτύριο δεν μπορεί ποτέ να αποφευχθεί, αν η αμαρτία είναι αληθινή. Η σωτηρία πρέπει να είναι κάτι τρομακτικό, διότι θα σκοτώνει, αργά, παίρνοντας τα πάντα πριν χαρίσει την καλοδεχούμενη ευεργεσία του θανάτου σε θύματα που από αυτά δεν έχει μείνει κάτι περισσότερο από οστά πριν η σωτηρία εξευμενιστεί. Η οργή της είναι απεριόριστη, ανελέητη, αλλά απόλυτα δίκαιη.

4. Ποιος είναι αυτός που θα αναζητούσε μια τέτοια άγρια τιμωρία; Ποιος δεν θα ήθελε να ξεφύγει από την σωτηρία, και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να πνίξει την Φωνή που του την προσφέρει; Γιατί να προσπαθήσει να ακούσει και να δεχτεί την προσφορά Της; Αν η αμαρτία είναι πραγματική, η προσφορά της είναι ο θάνατος, που διανέμεται σε σκληρή μορφή για να ταιριάζει με τις φαύλες επιθυμίες με τις οποίες γεννήθηκε η αμαρτία. Αν η αμαρτία είναι αληθινή, η σωτηρία έχει γίνει ο χειρότερος εχθρός σου, η κατάρα του Θεού πάνω σε σένα που σταύρωσες τον Υιό Του.

5. Χρειάζεσαι τις περιόδους άσκησης σήμερα. Οι ασκήσεις διδάσκουν ότι η αμαρτία δεν είναι πραγματική, και όλα όσα πιστεύεις ότι θα συμβούν από την αμαρτία ποτέ δεν θα γίνουν γιατί δεν υπάρχει αιτία. Δέξου την Επανόρθωση με ανοιχτό νου, η οποία δεν περιθάλπει καμία πεποίθηση ότι έχεις κάνει τον Υιό του Θεού διάβολο. Δεν υπάρχει αμαρτία. Ασκούμαστε με αυτή την σκέψη όσο πιο συχνά μπορούμε σήμερα, διότι είναι η βάση της σημερινής ιδέας

6. Το Θέλημα του Θεού για σένα είναι η απόλυτη ευτυχία διότι δεν υπάρχει αμαρτία, και ο πόνος είναι άνευ αιτίας. Η χαρά είναι δίκαιη, και ο πόνος δεν παρά ένα σημάδι ότι έχεις παρεξηγήσει τον εαυτό σου. Μην φοβάσαι το Θέλημα του Θεού. Παρά στρέψου προς αυτό με εμπιστοσύνη ότι θα σε απελευθερώσει από όλες τις συνέπειες που έχει σφυρηλατήσει η αμαρτία με φρενήρη φαντασία. Να λες:

Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

Δεν υπάρχει αμαρτία ∙ άρα δεν υπάρχουν συνέπειες.

Έτσι θα πρέπει να αρχίζεις τις περιόδους πρακτικής σου, και έπειτα προσπάθησε πάλι να βρεις την χαρά που θα εισάγουν στο νου σου αυτές οι σκέψεις.

7. Δώσε με χαρά αυτά τα πέντε λεπτά, για να απομακρύνεις το βαρύ φορτίο που έθεσες στον εαυτό σου με την παρανοϊκή πίστη ότι αμαρτία είναι πραγματική. Σήμερα ας ξεφύγεις από την παράνοια. Έχεις πάρει τον δρόμο της ελευθερίας, και τώρα η σημερινή ιδέα φέρνει φτερά για να σε επιταχύνει, και ελπίδα ότι θα μπορέσεις να πας ακόμα γρηγορότερα προς τον στόχο της ειρήνης που σε αναμένει. Δεν υπάρχει αμαρτία. Αυτό να θυμάσαι σήμερα, και λέγε στον εαυτό σου όσο πιο συχνά μπορείς:

Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.

Αυτή είναι η αλήθεια, διότι δεν υπάρχει αμαρτία.

ΜΑΘΗΜΑ 102-

ΜΑΘΗΜΑ 102


Μοιράζομαι το Θέλημα του Θεού για την ευτυχία μου.1. Δεν θέλεις να υποφέρεις. Μπορεί να νομίζεις ότι κερδίζεις κάτι, και μπορεί ακόμα να πιστεύεις ότι σου εξαγοράζει κάτι που θέλεις. Σίγουρα αυτή η πεποίθησή σου έχει ήδη κλονιστεί σημαντικά ,και αυτό σε κάνει να αμφιβάλεις για αυτή , και να υποψιάζεσαι ότι δεν έχει κανένα νόημα Δεν έχει φύγει εντελώς , αλλά τώρα πια της λείπουν οι ρίζες που κάποτε την κρατούσαν τόσο δυνατά στα σκοτεινά και απόκρυφα μέρη του νου σου.

2. Σήμερα προσπαθούμε να χαλαρώσουμε κι άλλο το ήδη αδυνατισμένο κράτημα της, και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πόνος δεν έχει κανένα σκοπό, είναι παντελώς χωρίς αιτία και χωρίς δύναμη να επιτύχει τίποτα. Δεν μπορεί να σου προς δώσει τίποτα απολύτως. Δεν σου δίνει τίποτα, και δεν υπάρχει. Και το καθετί που νομίζεις ότι σου δίνει επίσης δεν υπάρχει. Ήσουν σκλάβος ενός τίποτα. Σήμερα γίνε ελεύθερος και ένωσε την θέλησή σου με το χαρούμενο Θέλημα του Θεού.

3. Για μερικές ημέρες θα συνεχίσουμε να αφιερώνουμε της περιόδους πρακτικής μας σε ασκήσεις που είναι σχεδιασμένες για να σε βοηθήσουν να φτάσεις την ευτυχία που το Θέλημα του Θεού έχει βάλει μέσα σου. Εδώ βρίσκεται το σπίτι σου, και εδώ είναι η ασφάλειά σου. Εδώ είναι η γαλήνη σου, και εδώ δεν υπάρχει κανένας φόβος. Εδώ είναι η σωτηρία. Εδώ βρίσκεται επιτέλους η ανάπαυση.

4. Άρχισε τις περιόδους άσκησης σου με την αποδοχή της Θέλησης του Θεού για σένα:

Μοιράζομαι την θέληση του Θεού για την ευτυχία μου, και το δέχομαι σαν την λειτουργία μου .

Έπειτα ψάξε να βρεις αυτή την λειτουργία βαθιά μέσα στο νου σου, γιατί εκεί είναι και περιμένει μόνο την επιλογή σου. Δεν γίνεται να μην την βρεις όταν μάθεις ότι είναι και δική σου επιλογή, και ότι μοιράζεσαι την ίδια θέληση με τον Θεό

5. Να είσαι ευτυχισμένος γιατί η μόνη σου λειτουργία εδώ είναι η ευτυχία. Δεν χρειάζεται να είσαι λιγότερο αγαπητικός προς τον Υιό του Θεού από ότι ο Θεός που τον δημιούργησε από την Αγάπη του τόσο αξιαγάπητο όσο τον Εαυτό του ..

Εκτός από τις ωριαίες πεντάλεπτες ανάπαυλες , κάνε συχνές παύσεις σήμερα, και λέγε στον εαυτό σου ότι τώρα έχεις αποδεχτεί την ευτυχία ως δική σου, λειτουργία. Και να είσαι σίγουρος ότι ενώνεσαι με το Θέλημα του Θεού καθώς το κάνεις αυτό.
 met x tsintea

ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ

ΙΗΣΟΥΣ

μάθημα103

103
Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία

Φράσεις κλειδιά:

Ο Θεός είναι αγάπη- η Αγάπη φέρνει ευτυχία- όπου υπάρχει αγάπη και ευτυχία δεν υπάρχει φόβος.1Η ευτυχία είναι μια ιδιότητα της αγάπης. Δεν γίνεται να είναι ξεχωριστά από αυτήν. Και ούτε μπορεί να βιωθεί εκεί όπου δεν βρίσκεται η αγάπη. Η αγάπη δεν έχει όρια, γιατί βρίσκεται παντού. Άρα και η χαρά βρίσκεται παντού. Και όμως, μπορεί ο νους να το αρνηθεί αυτό και να πιστεύει ότι υπάρχουν κενά στην αγάπη όπου μπορεί να εισέλθει η αμαρτία, φέρνοντας πόνο αντί χαρά.

2Αυτή η παράξενη πεποίθηση επιθυμεί να περιορίσει την ευτυχία επαναπροσδιορίζοντας την αγάπη ως περιορισμένη, και δημιουργώντας αντίσταση σε αυτό που δεν έχει όρια και κανένα αντίθετο.. Τότε ο φόβος συνδέεται με την αγάπη, και τα αποτέλεσμα του γίνονται το κληροδότημα του νου που πιστεύει πως ό,τι έφτιαξε είναι αλήθεια. Αυτές οι εικόνες, χωρίς καμιά πραγματική υπόσταση στ’ αλήθεια, φέρουν μαρτυρίες για τον φόβο προς τον Θεό, ξεχνώντας ότι αφού Εκείνος είναι Αγάπη, πρέπει να είναι και χαρά.

Αυτό το βασικό σφάλμα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην αλήθεια σήμερα, και να διδάξουμε τον εαυτό μας:

Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία.

Να τον φοβάμαι σημαίνει πως φοβάμαι την χαρά.

Άρχισε τις ασκήσεις σου σήμερα με αυτή την σκέψη , η οποία διορθώνει την ψευδή πεποίθηση ότι ο Θεός είναι φόβος. Επίσης τονίζει ότι η ευτυχία σου ανήκει, διότι Εκείνος είναι αυτό που είναι.

3. Επέτρεψε αυτή την διόρθωση να τοποθετηθεί μέσα στο νου σου στην αρχή κάθε ώρας αφύπνισης σήμερα. Έπειτα καλωσόρισε όλη την ευτυχία που φέρνει καθώς η αλήθεια αντικαθιστά τον φόβο, και η χαρά γίνεται αυτό που προσδοκείς ότι θα λάβεις στην θέση του πόνου. Εφόσον ο Θεός είναι Αγάπη, θα σου δοθεί. Δυνάμωσε αυτή την προσδοκία τακτικά όλη την ημέρα, και ησύχασε όλους σου τους φόβους με αυτή την διαβεβαίωση, την ευγενική και απόλυτα αληθινή:Ο Θεός εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης κι ευτυχία.

Και η ευτυχία είναι αυτό που αναζητώ σήμερα.

Δεν γίνεται ν’ αποτύχω, διότι αναζητώ την αλήθεια.

Μετ Χ Τσιντέα

μάθημα 104ΜΑΘΗΜΑ 104-
Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά
1. Η σημερινή ιδέα συνεχίζει με την σκέψη ότι η χαρά και η γαλήνη δεν είναι καθόλου άσκοπα όνειρα. Είναι δικαίωμά σου, επειδή είσαι αυτό που είσαι. Έρχονται σε σένα από τον Θεό που δεν γίνεται να αποτύχει να σου δώσει αυτό που θέλει. Όμως πρέπει να υπάρχει ένα μέρος έτοιμο να δεχτεί τα δώρα Του. Αυτά δεν γίνονται ευπρόσδεκτα με χαρά από ένα νου που στην θέση που ανήκουν τα δώρα Εκείνου, αυτός έχει τοποθετήσει τα δώρα που έχει φτιάξει αυτός σαν υποκατάστατα των δικών Του δώρων..
2. Σήμερα ας αποβάλουμε όλα τα ανούσια δώρα που έχουμε φτιάξει εμείς και τα έχουμε τοποθετήσει πάνω στον ιερό βωμό όπου ανήκουν τα δώρα του Θεού.. Τα δικά Του δώρα είναι που μας ανήκουν πραγματικά. Τα δικά Του είναι τα δώρα που είναι κληρονομιά μας από πριν υπάρξει χρόνος, και θα είναι ακόμα δικά μας όταν ο χρόνος περάσει στην αιωνιότητα. Δικά Του είναι τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας τώρα, διότι είναι αιώνια. Και δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να τα έχουμε. Μας ανήκουν σήμερα.
3. Γι αυτό επιλέγουμε να τα έχουμε τώρα, και να ξέρουμε ότι επιλέγοντας αυτά στην θέση αυτών που είχαμε φτιάξει εμείς, ενώνουμε την θέλησή μας με την Θέληση του Θεού, και τις αναγνωρίζουμε σαν ένα και το αυτό. Οι μεγαλύτερες περίοδοι άσκησης σήμερα, τα πέντε λεπτά ανά ώρα που δίνουμε στην αλήθεια για την σωτηρία σου, θα πρέπει ν’ αρχίζουν έτσι:
Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά,
Και η χαρά και η γαλήνη είναι κληρονομιά μου.
Έπειτα άφησε κατά μέρος τις συγκρούσεις του κόσμου που προσφέρει άλλα δώρα και άλλους στόχους φτιαγμένους από ψευδαισθήσεις, ψάχνοντας παντού για μαρτυρίες αυτών των δώρων αναζητώντας τες σε ένα κόσμο των ονείρων.
4. Όλα αυτά σήμερα τα αφήνουμε κατά μέρος, και αναζητούμε στην θέση τους αυτό που είναι αληθινά δικό μας, καθώς ζητούμε να αναγνωρίσουμε αυτά που μας έχει δώσει ο Θεός. Καθαρίζουμε ένα ιερό μέρος μέσα στο νου μας ενώπιον του βωμού Του, εκεί όπου τα δικά Του δώρα της χαράς και της γαλήνης είναι ευπρόσδεκτα, και στον οποίο ερχόμαστε για να βρούμε αυτά που μας έχουν δοθεί από Αυτόν. Ερχόμαστε με εμπιστοσύνη σήμερα, γνωρίζοντας ότι αυτό που μας ανήκει αληθινά, είναι αυτό που Εκείνος δίνει. Και δεν επιθυμούμε τίποτα άλλο, γιατί τίποτα άλλο δεν μας ανήκει αληθινά.
5. Έτσι ελευθερώνουμε τον δρόμο γι Αυτόν απλά αναγνωρίζοντας ότι η Θέλησή Του έχει ήδη γίνει, και ότι η χαρά και η γαλήνη μας ανήκουν ως αιώνια δώρα Του. Δεν θα αφήσουμε τον εαυτό μας να τα χάσει από τα «μάτια» του ανάμεσα στις ώρες που ερχόμαστε να τα αναζητήσουμε εκεί όπου Αυτός τα έχει τοποθετήσει.. Και όσο πιο συχνά μπορούμε ας θυμόμαστε:
Αναζητώ μόνο αυτό που μου ανήκει αληθινά.
Τα δώρα του Θεού, η χαρά και η γαλήνη, είναι τα μόνα που θέλω.

ΜΑΘΗΜΑ 105-

ΜΑΘΗΜΑ 105

Η Γαλήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου
1. Η γαλήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές σου. Σήμερα θα τις δεχτούμε γνωρίζοντας ότι μας ανήκουν. Και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ότι αυτά τα δώρα αυξάνονται καθώς τα λαμβάνομε. Δεν μοιάζουν με τα δώρα που μπορεί να δίνει ο κόσμος, στα οποία ο δότης χάνει καθώς δίνει το δώρο ∙ και ο αποδέκτης γίνεται πλουσιότερος από την απώλειά του δότη. Αυτά δεν είναι δώρα, παρά δοσοληψίες βασισμένες στην ενοχή. Το πραγματικό δώρο δεν περιέχει καμιά απώλεια. Είναι αδύνατον να κερδίσει κάποιος όταν ο άλλος χάνει. Αυτό υπαινίσσεται όριο και ανεπάρκεια.
2. Κανένα δώρο δεν δίνεται έτσι. Τέτοια «δώρα» δεν είναι παρά μια ανταλλαγή που περιμένει κάτι ακόμα πιο πολύτιμο σε αντίτιμο ∙ ένα δάνειο με τόκο να ξεπληρωθεί στο ακέραιο ∙ ένα προσωρινό δανεισμό, που έχει σκοπό να χρησιμοποιηθεί σαν ενέχυρο για να ξεπληρωθεί με κάτι περισσότερο από εκείνον που πήρε το δώρο. Αυτή η παράδοξη παραμόρφωση για το τι σημαίνει να δίνεις, επικρατεί σε όλα τα επίπεδα του κόσμου που βλέπεις. Απογυμνώνει από κάθε νόημα όλα τα δώρα που δίνεις, και δεν αφήνει τίποτα σε αυτά που λαμβάνεις.
3. Ένας μείζων στόχος αυτών των Μαθημάτων είναι να αναιρέσει την άποψη που έχεις όσον αφορά το να δίνεις, έτσι ώστε να μπορείς να λαμβάνεις. Γιατί το να δίνεις έχει γίνει μια πηγή φόβου, και έτσι επιθυμείς να αποφύγεις το μόνο μέσο με το οποίο μπορείς και να λάβεις. Δέξου την γαλήνη και την χαρά του Θεού, και θα μάθεις να βλέπεις διαφορετικά τα δώρα. Τα δώρα του Θεού ποτέ δεν μειώνονται καθώς δίνονται. Αντίθετα, αυξάνονται με αυτό τον τρόπο.
4. ¨Όπως η γαλήνη και η χαρά του Ουρανού δυναμώνουν όταν τις δέχεσαι ως δώρα του Θεού σε σένα, έτσι και η χαρά του Δημιουργού σου αυξάνεται όταν δέχεσαι την χαρά Του και την γαλήνη Του ως δικές σου. Ή αληθινή προσφορά είναι δημιουργία. Επεκτείνει το απεριόριστο στο άπειρο, το αιώνιο στο άχρονο, και την αγάπη στον εαυτό της. Προσθέτει σε αυτό που είναι ήδη ολοκληρωμένο, όχι με την έννοια ότι προσθέτει περισσότερα, διότι αυτό υπονοεί ότι ήταν λιγότερο πριν. Προσθέτει αφήνοντας αυτό που δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα στον εαυτό του, να εκπληρώσει τον στόχο του να χαρίσει όλα όσα έχει, διασφαλίζοντάς τα έτσι για πάντα για τον εαυτό του.
5. Σήμερα δέξου την γαλήνη και την χαρά του Θεού ως δικές σου. Άφησέ Τον να ολοκληρωθεί έτσι όπως Αυτός ορίζει την ολοκλήρωση. Θα καταλάβεις ότι αυτό που ολοκληρώνει Αυτόν πρέπει να ολοκληρώνει και τον Υιό Του. Αυτός δεν μπορεί να δίνει μέσω της απώλειας. Ούτε κι εσύ μπορείς. Δέξου τα δώρα Του της χαράς και της γαλήνης σήμερα, και Αυτός θα σε ευχαριστήσει για τα δώρα σου προς Αυτόν.
6. Σήμερα οι ασκήσεις μας θα αρχίσουν λίγο διαφορετικά. Σήμερα, άρχισε φέρνοντας στο μυαλό σου εκείνους τους αδερφούς στους οποίους έχεις αρνηθεί την γαλήνη και την χαρά του Θεού, οι οποίες είναι δικαίωμά τους σύμφωνα με τους νόμους ισότητας του Θεού. Εδώ τις αρνήθηκες στον εαυτό σου. Και εδώ πρέπει να επιστρέψεις για να τις διεκδικήσεις για δικές σου..
7. Σκέψου τους «εχθρούς» σου για λίγο, και πες στον κάθε ένα, έτσι όπως σου έρχονται στο νου:
Αδερφέ μου, γαλήνη και χαρά προσφέρω σε σένα,
Ώστε να μπορώ να έχω δικές μου την γαλήνη και την χαρά του Θεού.
Έτσι προετοιμάζεσαι για να αναγνωρίσεις τα δώρα του Θεού προς εσένα, και ν’ αφήσεις το νου σου να ελευθερωθεί από όλα όσα θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επιτυχία σου σήμερα. Τώρα είσαι έτοιμος να βιώσεις την χαρά και την γαλήνη που έχεις αρνηθεί στον εαυτό σου. Τώρα μπορείς να πεις, «Η γαλήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου,» διότι έχεις δώσει αυτό που επιθυμείς να λάβεις.
8. Σήμερα πρέπει να πετύχεις, αν προετοιμάσεις το νου σου έτσι όπως προτείνουμε. Διότι έχεις αφήσει όλα τα εμπόδια προς την γαλήνη και την χαρά να ανασηκωθούν, και αυτό που είναι δικό σου μπορείς να έρθει σε σένα επιτέλους. Έτσι πες στον εαυτό σου, «Η γαλήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου,» και κλείσε τα μάτια σου για λίγο, και άφησε την Φωνή Του να σε βεβαιώσει ότι τα λόγια που λες είναι αληθινά.
Πέρνα τα 5 λεπτά με Αυτόν κάθε φορά που μπορείς σήμερα, αλλά μην νομίζεις ότι λιγότερο δεν αξίζει καθόλου τον κόπο όταν δεν καταφέρνεις να Του αφιερώσεις περισσότερο χρόνο. Τουλάχιστον ας θυμάσαι κάθε ώρα να πεις τα λόγια που Τον καλούν να σου δώσει ό,τι Εκείνος επιθυμεί να σου δώσει, και επιθυμεί να λάβεις. Να είσαι αποφασισμένος να μην αναμιχθείς σε αυτό που Εκείνος επιθυμεί. Και αν κάποιος αδερφός φαίνεται ότι σε βάζει σε πειρασμό να αρνηθείς τα δώρα του Θεού σε αυτόν, δες το σαν μια ευκαιρία να αφήσεις τον εαυτό σου να λάβει τα δώρα του Θεού για δικά σου. Έπειτα ευλόγησε τον αδερφό σου με ευγνωμοσύνη, και πες:
Αδερφέ μου, γαλήνη και χαρά σου προσφέρω
για να μπορώ να έχω την γαλήνη και την χαρά ως δικές μου.

ΜΑΘΗΜΑ 106Ας ησυχάσω και ας ακούσω την αλήθεια
1. Άφησε κατά μέρος σήμερα την φωνή του εγώ, όσο δυνατά και να φαίνεται πως σου φωνάζει ∙ μην δεχτείς τα τιποτένια δώρα του που στην πραγματικότητα δεν σου δίνουν τίποτα που να θέλεις πραγματικά ∙ άκου με ανοιχτό μυαλό που δεν προσπαθεί να σου πει τι είναι η σωτηρία ∙ και τότε θα ακούσεις την ισχυρή Φωνή της αλήθειας, ήσυχη σε ισχύ, δυνατή σε ησυχία, και απόλυτα βέβαιη στα μηνύματά Της.
2. Αφουγκράσου, και άκου τον Πατέρα σου να σου μιλά μέσα από την Φωνή που έχει ορίσει, η οποία είναι ικανή να κατασιγάσει τον σάλαγο των ασήμαντων θορύβων αυτού του κόσμου, και να δείξει τον δρόμο προς την γαλήνη σε εκείνους που δεν μπορούν να δουν. Ησύχασε σήμερα και άκουσε την αλήθεια. Μην απατάσαι από φωνές των νεκρών, που σου λένε ότι έχουν βρει την πηγή της ζωής και την προσφέρουν και σε σένα για να την πιστέψεις. Μην τους δίνεις προσοχή, παρά άκου την αλήθεια.
3. Μην φοβηθείς σήμερα να παρακάμψεις τις φωνές αυτού του κόσμου. Περπάτα ανάλαφρα προσπερνώντας τα χωρίς νόημα επιχειρήματά του. Μην τα ακούς. Ησύχασε σήμερα και άκου την αλήθεια. Προσπέρνα ό,τι δεν μιλά για Αυτόν που κρατά την ευτυχία σου μέσα στα Χέρια Του, και σου την προτείνει καλωσορίζοντάς σε με αγάπη. Άκου μόνο Αυτόν σήμερα, και μην περιμένεις άλλο για να Τον πλησιάσεις. Άκου μια Φωνή σήμερα.
4. Σήμερα ο Θεός κρατά τον Λόγο Του. Άκου και ησύχαζε. Αυτός επιθυμεί να σου μιλήσει. Έρχεται με θαύματα χίλιες φορές πιο χαρούμενα και θαυμάσια από ό,τι ονειρεύτηκες κι ευχήθηκες ποτέ. Τα θαύματά Του είναι αληθινά. Δεν θα ξεθωριάσουν όταν τελειώσει το όνειρο. Αντίθετα, αυτά φέρνουν το όνειρο στο τέλος του ∙ και κρατούν για πάντα, διότι έρχονται από τον Θεό για τον αγαπητό Του Υιό, του οποίου το όνομα είναι εσύ. Προετοιμάσου για θαύματα σήμερα. Σήμερα επέτρεψε να τηρηθεί η αρχαία υπόσχεση του Πατέρα σου προς εσένα και τους αδερφούς σου.
5. Άκουσέ Τον σήμερα, και αφουγκράσου τον Λόγο που σηκώνει το πέπλο που κείτεται πάνω στην γη, και αφυπνίζει όλους όσους κοιμούνται και δεν μπορούν να δουν. Ο Θεός τους καλεί μέσα από σένα. Χρειάζεται την φωνή σου για να τους μιλήσει, γιατί ποιος άλλος θα μπορούσε να φτάσει τον Υιό του Θεού εκτός από τον Πατέρα του, που τον καλεί μέσα από τον Εαυτό σου; Άκουσέ Τον σήμερα, και πρόσφερέ Του την φωνή σου για να μιλήσει σε όλα τα πλήθη που περιμένουν να ακούσουν τον Λόγο που θα πει σήμερα.
6. Να είσαι έτοιμος για την σωτηρία. Είναι εδώ, και σήμερα θα σου δοθεί. Και θα μάθεις την λειτουργία σου από τον Ένα ο Οποίος την επέλεξε στο Όνομα του Πατέρα σου για σένα. Αφουγκράσου σήμερα, και θ’ ακούσεις μία Φωνή που θ’ αντιλαλήσει σε όλο τον κόσμο μέσα από σένα. Ο κομιστής όλων των θαυμάτων έχει την ανάγκη να τα λάβεις εσύ πρώτα, κι έτσι να γίνεις ο χαρούμενος χορηγός αυτών που έλαβες.
7. Έτσι αρχίζει η σωτηρία και έτσι τελειώνει ∙ όταν τα πάντα είναι δικά σου και έχεις δώσει τα πάντα, θα παραμείνουν μαζί σου για πάντα. Και το μάθημα έχει μαθευτεί. Σήμερα ασκούμαστε στο να δίνουμε, όχι με τον τρόπο που το καταλαβαίνεις τώρα, αλλά έτσι όπως είναι. Οι ασκήσεις κάθε ώρας θα πρέπει να αρχίζουν με αυτό το αίτημα για την φώτισή σου:
Θα ησυχάσω και θα ακούσω την αλήθεια.
Τι σημαίνει να δίνεις και να λαμβάνεις;
8. Ζήτησε και περίμενε μια απάντηση. Το αίτημά σου είναι ένα του οποίου η απάντηση περιμένει πολύ καιρό για να την δεχτείς. Θα αρχίσει την υπηρεσία για την οποία ήρθες, και η οποία θα ελευθερώσει τον κόσμο από την άποψη ότι το να δίνεις είναι ένας τρόπος να χάνεις. Και έτσι ο κόσμος ετοιμάζεται να κατανοήσει και να λάβει.
9. Ησύχασε και άκου την αλήθεια σήμερα. Για κάθε πέντε λεπτά που περνάς ακούγοντας, χίλιοι νόες ανοίγουν στην αλήθεια και θ’ ακούσουν τον ιερό Λόγο που ακούς εσύ. Και όταν περάσει η ώρα, θα απελευθερώσεις πάλι χίλιους ακόμα που σταματούν για να ζητήσουν να τους δοθεί η αλήθεια, μαζί με σένα.
10. Σήμερα ο ιερός Λόγος του Θεού φυλάσσεται μέσω της δικής σου αποδοχής για να τον δώσεις, έτσι ώστε να μπορέσεις να διδάξεις τον κόσμο, ακούγοντας και μαθαίνοντας το από Αυτόν, τι σημαίνει το να δίνεις. Μην ξεχνάς σήμερα να ενδυναμώνεις την επιλογή σου να ακούς και να δέχεσαι το Λόγο του Θεού, θυμίζοντας στον εαυτό σου όσο πιο συχνά μπορείς σήμερα:
Ας ησυχάσω και ας ακούσω την αλήθεια.
Είμαι αγγελιοφόρος του Θεού σήμερα,
Η φωνή μου είναι δική Του, για να δώσει αυτό που λαμβάνω.

ΜΑΘΗΜΑ 107


.
Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου
1. Τι άλλο μπορεί να διορθώσει τις ψευδαισθήσεις εκτός από την αλήθεια; Και τι άλλο είναι τα σφάλματα εκτός από ψευδαισθήσεις που δεν αναγνωρίζονται γι αυτό που είναι; Όπου εισέρχεται η αλήθεια τα σφάλματα εξαφανίζονται. Έτσι απλά, χάνονται, μην αφήνοντας ούτε ίχνος που να θυμίζει την παρουσία τους. Φεύγουν, επειδή χωρίς πίστη, δεν έχουν καμιά ζωή. Κι έτσι εξαφανίζονται στο τίποτα, επιστρέφοντας εκεί από όπου ήλθαν. Από σκόνη έρχονται και σε σκόνη πηγαίνουν, γιατί μόνο η αλήθεια παραμένει.
2. Μπορείς να φανταστείς πως θα ήταν η κατάσταση του νου σου χωρίς τις ψευδαισθήσεις; Πως θα ένιωθες; Προσπάθησε να θυμηθείς πως ήταν όταν υπήρξε κάποια φορά, ίσως για ένα λεπτό, ή ακόμα λιγότερο – όταν τίποτα δεν μπορούσε να διακόψει την γαλήνη σου ∙ όταν ήσουν βέβαιος ότι σε αγαπούν και ότι είσαι ασφαλής. Τώρα προσπάθησε να οραματιστείς πως θα ήταν αν μπορούσες να επεκτείνεις αυτή την στιγμή έως το τέλος του χρόνου μέχρι την αιωνιότητα. Έπειτα, άφησε αυτή την αίσθηση γαλήνης που ένιωσες να πολλαπλασιαστεί με το εκατό, και μετά πολλαπλασίασέ την άλλες εκατό φορές.
3. Και τώρα έχεις μια νύξη, όχι περισσότερο από ένα αμυδρότατο υπαινιγμό για την κατάσταση που θα αναπαύεται ο νους σου όταν θα έχει έρθει η αλήθεια. Χωρίς τις ψευδαισθήσεις δεν θα μπορούσε να υπάρχει ούτε φόβος, ούτε αμφιβολία και επίθεση. Όταν έρθει η αλήθεια όλος ο πόνος τελειώνει, γιατί δεν υπάρχει πια χώρος για παροδικές σκέψεις και νεκρές ιδέες που να γυροφέρνουν στο μυαλό σου. Η αλήθεια καταλαμβάνει απόλυτα το μυαλό σου, απελευθερώνοντάς σε από όλες σου τις πίστεις στο εφήμερο. Δεν έχουν θέση πια, διότι η αλήθεια έχει έρθει, και έτσι δεν βρίσκονται πουθενά. Δεν μπορούν να βρεθούν, γιατί η αλήθεια βρίσκεται παντού τώρα και για πάντα..
4. Όταν έρθει η αλήθεια δεν θα μείνει για λίγο, για να χαθεί ή να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Δεν αλλάζει και δεν μεταβάλλεται σε μορφή, ούτε έρχεται και φεύγει για να έρθει ξανά. Μένει ακριβώς όπως ήταν πάντα, για να βασιστείς πάνω της σε κάθε ανάγκη, και να την εμπιστευτείς απόλυτα σε κάθε φαινομενική δυσκολία και αμφιβολία που τα φαινόμενα του κόσμου προκαλούν. Αυτά απλά θα εξαφανιστούν όταν η αλήθεια θα διορθώσει τα σφάλματα στο νου σου.
5. Όταν έρθει η αλήθεια μέσα στα φτερά της θα περικλείει το δώρο της απόλυτης συνέπειας και της αγάπης που δεν ταλαντεύεται μπροστά στον πόνο, παρά βλέπει πέρα από αυτόν, σταθερά και με σιγουριά. Εδώ βρίσκεται το δώρο της θεραπείας, διότι η αλήθεια δεν χρειάζεται υπεράσπιση , και επομένως καμία επίθεση δεν είναι δυνατή. Οι ψευδαισθήσεις μπορούν να έρθουν στην αλήθεια για να διορθωθούν. Αλλά η αλήθεια στέκεται πολύ πέρα από τις ψευδαισθήσεις, και δεν μπορεί να πάει σε αυτές για να τις μετατρέψει σε αλήθεια.
6. Η αλήθεια δεν πηγαινοέρχεται ούτε μεταβάλλεται ή αλλάζει, με μία μορφή τώρα και έπειτα με κάποια άλλη ασύλληπτη και άπιαστη. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Στέκεται στο άπλετο φως, φανερά ευπρόσιτη. Δεν είναι δυνατόν κάποιος που την αναζητά ειλικρινά, να μην πετύχει. Η σημερινή μέρα ανήκει στην αλήθεια. Δώσε στην αλήθεια αυτό που της οφείλεται, και αυτή θα σου δώσει αυτό που σου οφείλεται. Δεν δημιουργήθηκες για να υποφέρεις και να πεθάνεις. Ο Πατέρας σου επιθυμεί αυτά τα όνειρα να φύγουν. Άφησε την αλήθεια να τα διορθώσει όλα.
7. Δεν ζητούμε αυτό που δεν έχουμε. Απλά ζητάμε αυτό που μας ανήκει, ώστε να το αναγνωρίσουμε για δικό μας. Σήμερα ασκούμαστε στην χαρούμενη διαπίστωση της βεβαιότητας που έχει γεννηθεί από την αλήθεια. Τα τρεμάμενα και ασταθή βήματα των ψευδαισθήσεων δεν τα χρησιμοποιούμε σήμερα. Είμαστε τόσο βέβαιοι για την επιτυχία όσο σίγουροι είμαστε ότι ζούμε, ελπίζουμε, αναπνέουμε και σκεφτόμαστε. Δεν αμφιβάλλουμε ότι βαδίζουμε μαζί με την αλήθεια σήμερα, και την εμπιστευόμαστε ότι θα εισέλθει σε όλες τις ασκήσεις που κάνουμε σήμερα.
8. Άρχισε τις ασκήσεις ζητώντας από Αυτόν που πορεύεται μαζί σου σε αυτό το εγχείρημα, να είναι στην επίγνωσή σου καθώς πορεύεσαι μαζί Του. Δεν είσαι φτιαγμένος από σάρκα, οστά και αίμα, παρά είσαι δημιουργημένος από την ίδια Σκέψη η οποία έδωσε το δώρο της ζωής και σε Αυτόν. Είναι ο Αδερφός σου, και μοιάζει με σένα τόσο πολύ που ο Πατέρας σου θεωρεί ότι είσαστε και οι δυο ίδιοι. Είναι ο Εαυτός σου από τον οποίο ζητάς να πορευτεί μαζί σου, και πως είναι δυνατόν Αυτός να απουσιάζει από εκεί που βρίσκεσαι εσύ;
9. Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα στο νου σου που σου λένε ότι θα μπορούσες να είσαι χωριστά από Αυτόν. Μίλησέ Του σήμερα, και δώσε την υπόσχεση να αφήσεις την λειτουργία Του να εκπληρωθεί μέσα από σένα. Όταν μοιράζεσαι την λειτουργία Του, μοιράζεσαι την χαρά Του. Η βεβαιότητα Του βρίσκεται μαζί σου, καθώς λες:
Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου, Και εγώ θα αναπαύομαι μέσα σε Αυτόν ο Οποίος είναι ο Εαυτός μου.
Έπειτα άφησέ Τον να σε οδηγήσει γλυκά προς την αλήθεια, που θα σε αγκαλιάσει και θα σου δώσει ειρήνη τόσο βαθιά και γαλήνια που πολύ απρόθυμα θα γυρίσεις πίσω στον γνωστό κόσμο.
10. Και όμως, τώρα, θα είσαι χαρούμενος καθώς θα κοιτάς πάλι αυτόν τον κόσμο. Γιατί θα φέρνεις μαζί σου την υπόσχεση των αλλαγών που φέρνει στον κόσμο η αλήθεια που πορεύεται μαζί σου. Αυτές θα αυξάνονται με το κάθε δώρο των πέντε λεπτών που θα δίνεις, και τα σφάλματα που περιβάλλουν τον κόσμο θα διορθώνονται καθώς εσύ θα τα αφήνεις να διορθώνονται μέσα στο νου σου.
11. Μην ξεχνάς την λειτουργία σου σήμερα. Κάθε φορά που θα λες στον εαυτό σου με σιγουριά, «Η Αλήθεια θα διορθώσει όλα τα σφάλματα μέσα στο νου μου,» μιλάς εν ονόματι όλου του κόσμου και Αυτού που επιθυμεί να απελευθερώσει τον κόσμο, όπως και σένα.
μετ χ τσιντεα


ΜΑΘΗΜΑ 109

Αναπαύομαι στον Θεό

 Ζητούμε ανάπαυση σήμερα, και ηρεμία ακλόνητη από τα φαινόμενα αυτού του κόσμου. Ζητούμε γαλήνη και ησυχία, καταμεσής όλης της φασαρίας από τα αλληλοσυγκρουόμενα όνειρα. Ζητούμε ασφάλεια και ευτυχία, παρόλο που φαίνεται ότι κοιτάζουμε τον κίνδυνο και την θλίψη. Και έχουμε την σκέψη που θα απαντήσει στο αίτημά μας με αυτό που ζητάμε.
2. «Αναπαύομαι στον Θεό.» Αυτή η σκέψη θα σου φέρει την ανάπαυση και την ησυχία, την γαλήνη και την ηρεμία, την ασφάλεια και την ευτυχία που αναζητάς. «Αναπαύομαι στον Θεό». Αυτή η σκέψη έχει την δύναμη να αφυπνίσει την κοιμώμενη αλήθεια μέσα στους πάντες και τα πάντα. Εδώ βρίσκεται το τέλος των βασάνων όλου του κόσμου, και όλων όσων έχουν έρθει ποτέ σε αυτόν ή θα έρθουν για να χρονοτριβήσουν τους για λίγο. Εδώ βρίσκεται η σκέψη στην οποία ο Υιός του Θεού γεννιέται ξανά, για να αναγνωρίσει τον εαυτό του.
3. «Αναπαύομαι στον Θεό». Εντελώς απρόσκοπτη, αυτή η σκέψη θα σε πάρει μέσα από φουρτούνες και διαμάχες, προσπερνώντας την δυστυχία και τον πόνο, την απώλεια και τον θάνατο, κατευθείαν προς την βεβαιότητα του Θεού. Δεν υπάρχει βάσανο που να μην μπορεί να θεραπεύσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην μπορεί να λύσει. Και ούτε ένα φαινόμενο που να μην μπορεί να το μετατρέψει σε αλήθεια μπροστά στα μάτια αυτού που αναπαύεται στον Θεό.
4. Αυτή είναι η μέρα της γαλήνης. Αναπαύεσαι στον Θεό, και όσο ο κόσμος διαρρηγνύεται από ανέμους μίσους, η δική σου ανάπαυση παραμένει εντελώς αδιατάρακτη. Δική σου είναι η ανάπαυση της αλήθειας. Τα φαινόμενα δεν μπορούν να εισβάλλουν πάνω σου. Τους καλείς όλους να ενωθούν με σένα στην ανάπαυσή σου, και θ’ ακούσουν και θα έρθουν σε σένα διότι αναπαύεσαι στον Θεό. Δεν θ’ ακούσουν άλλη φωνή από την δική σου διότι έδωσες την φωνή σου στον Θεό, και τώρα αναπαύεσαι σε Αυτόν και Τον αφήνεις να μιλά μέσα από σένα.
5. Μέσα σε Αυτόν δεν έχεις έγνοιες και φροντίδες, ούτε φορτία, ούτε άγχος, ούτε πόνο, κανένα φόβο για το μέλλον και καμία τύψη για το παρελθόν. Αναπαύεσαι στην αιωνιότητα, ενώ ο χρόνος περνά δίπλα σου χωρίς να σ’ αγγίζει, διότι η ανάπαυσή σου δεν μπορεί να αλλάξει με κανένα τρόπο. Σήμερα αναπαύεσαι. Και καθώς κλείνεις τα μάτια σου βυθίζεσαι στην ηρεμία. Άφησε αυτές τις περιόδους ανάπαυσης και ανάπαυλας να καθησυχάσουν το νου σου βεβαιώνοντας τον ότι όλες οι φρενήρεις φαντασιώσεις του δεν είναι παρά όνειρα ενός πυρετού που τώρα έχει υποχωρήσει. Άφησέ τον να ησυχάσει και να δεχτεί με ευγνωμοσύνη την θεραπεία του. Κανένα τρομακτικό όνειρο δεν θα έρθει πια , τώρα που αναπαύεσαι μέσα στον Θεό. Αφιέρωσε χρόνο σήμερα να ξεγλιστρήσεις από τα όνειρά σου μέσα στην γαλήνη.
6. Κάθε ώρα που αναπαύεσαι σήμερα, κάποιος κουρασμένος νους ξαφνικά θα νιώσει χαρά, κάποιο πουλί με σπασμένα φτερά θα αρχίσει πάλι να τραγουδά, ένα ρυάκι από καιρό ξηρό θα αρχίσει πάλι το κελάρυσμά του. Ο κόσμος γεννιέται ξανά κάθε φορά που αναπαύεσαι, και θυμάσαι ανά ώρα ότι ήρθες για να φέρεις την γαλήνη του Θεού στον κόσμο, ώστε να μπορέσει κι αυτός να αναπαυτεί μαζί σου.
7. Με κάθε πέντε λεπτά που αναπαύεσαι σήμερα, ο κόσμος πλησιάζει στην αφύπνιση. Και η ώρα που η ανάπαυση θα είναι το μόνο πράγμα που θα υπάρχει πλησιάζει σε όλους τους κουρασμένους και καταπονημένους νόες, που τώρα είναι πολύ αποκαμωμένοι για να πορευτούν μονάχοι τους. Και αυτοί θ’ ακούσουν πάλι τα πουλιά που κελαηδούν και θα δουν τα ρυάκια να κελαρύζουν ξανά, με ελπίδα αναγεννημένη και ενέργεια ανανεωμένη για να περπατούν με βήματα ανάλαφρα στον δρόμο που άξαφνα φαίνεται εύκολος καθώς πορεύονται πάνω του.
8. Αναπαύεσαι μέσα στην γαλήνη του Θεού σήμερα, και καλείς τους αδερφούς σου να σε συντροφεύσουν στην ανάπαυσή σου. Θα είσαι πιστός σε όλους σήμερα και δεν θα ξεχάσεις ούτε έναν απέξω, φέρνοντας τους όλους μέσα στον χωρίς όρια κύκλο της γαλήνης σου, στο ιερό άδυτο όπου αναπαύεσαι. Άνοιξε τις πύλες του ναού και άφησέ τους να έρθουν από τα πέρατα του κόσμου, αλλά και από εδώ κοντά ∙ τους μακρινούς αδερφούς σου και τους στενούς σου φίλους ∙ κάλεσέ τους όλους να εισέλθουν και να αναπαυτούν μαζί σου.
9. Αναπαύεσαι μέσα στην ειρήνη του Θεού σήμερα, ήσυχος και άφοβος. Όλοι σου οι αδελφοί έρχονται εδώ να αναπαυτούν, και να προσφέρουν την ανάπαυσή τους σε σένα. Αναπαυόμαστε μαζί εδώ, διότι έτσι η ανάπαυσή μας ολοκληρώνεται, και αυτό που δίνουμε σήμερα το έχουμε ήδη λάβει. Ο χρόνος δεν είναι ο φρουρός αυτού που προσφέρουμε σήμερα. Δίνουμε σε αυτούς που δεν έχουν γεννηθεί και σε εκείνους που πέρασαν από εδώ, σε κάθε Σκέψη του Θεού, και στο Νου μέσα στον οποίο αυτές οι Σκέψεις γεννήθηκαν και αναπαύονται. Και τους υπενθυμίζουμε τον τόπο ανάπαυσης τους κάθε φορά που λέμε στον εαυτό μας, «Αναπαύομαι στον Θεό.»
 μετ χ τσιντεα

ΜΑΘΗΜΑ 110


 ΜΑΘΗΜΑ 110
Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός.
1. Από καιρό σε καιρό θα επαναλαμβάνουμε την σημερινή ιδέα. Γιατί αυτή η μοναδική σκέψη θα ήταν ικανή να σώσει εσένα και τον κόσμο, αν πίστευες ότι είναι αλήθεια. Η αλήθεια της θα σήμαινε ότι δεν έχεις κάνει καμιά αλλαγή στον εαυτό σου που να έχει πραγματικότητα, ούτε άλλαξες το σύμπαν έτσι ώστε ό,τι δημιούργησε ο Θεός να αντικατασταθεί από φόβο και κακία, δυστυχία και θάνατο. Αν παραμένεις έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός ο φόβος δεν έχει κανένα νόημα, η κακία δεν είναι πραγματική, και η δυστυχία και ο θάνατος δεν υπάρχουν.
2. Η σημερινή ιδέα, λοιπόν, είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να αφήσεις να επέλθει πλήρης διόρθωση στο νου σου, και να σου δοθεί τέλεια όραση που θα θεραπεύσει όλα τα λάθη, που έχει κάνει οποιοσδήποτε νους σε οποιαδήποτε στιγμή του χώρου και του χρόνου. Είναι αρκετή για να θεραπεύσει το παρελθόν και να απελευθερώσει το μέλλον. Είναι αρκετή για να αφήσει το παρόν να γίνει αποδεχτό όπως είναι. Είναι αρκετή για να αφήσει τον χρόνο να γίνει το μέσο που όλος ο κόσμος θα μάθει πως να ξεφύγει από αυτόν, και από κάθε αλλαγή που φαίνεται ότι αυτός φέρνει στο πέρασμα του.
3. Αν παραμένεις έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός, τα φαινόμενα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αλήθεια, η υγεία δεν μπορεί να μετατραπεί σε ασθένεια, ούτε ο θάνατος να αντικαταστήσει την ζωή, ούτε ο φόβος την αγάπη. Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί, αν παραμένεις όπως σε δημιούργησε ο Θεός. Δεν χρειάζεσαι άλλη σκέψη από αυτή, για να αφήσεις την λύτρωση να έρθει να φωτίσει τον κόσμο και να τον ελευθερώσει από το παρελθόν.
4. Με αυτή την σκέψη και μόνο όλο το παρελθόν ακυρώνεται ∙ το παρόν σώζεται για να επεκταθεί ήσυχα σε ένα άχρονο μέλλον. Αν είσαι έτσι όπως σε δημιούργησε ο Θεός, τότε δεν έχει υπάρξει διαχωρισμός του νου σου από τον δικό Του, ούτε σχίσμα ανάμεσα στο νου σου και τον νου των άλλων ανθρώπων, παρά μόνο ενότητα μέσα στον δικό σου.
5. Η θεραπευτική δύναμη της σημερινής ιδέας είναι απεριόριστη. Είναι η γενέτειρα όλων των θαυμάτων, ο μεγαλύτερος αποκαταστάτης της αλήθειας στην επίγνωση του κόσμου. Εφάρμοσε την σημερινή ιδέα με ευγνωμοσύνη. Αυτή είναι η αλήθεια που έρχεται για να σε απελευθερώσει. Αυτή είναι η αλήθεια που ο Θεός σου έχει υποσχεθεί. Αυτός είναι ο Λόγος που δίνει τέλος σε κάθε θλίψη.
Για τις πεντάλεπτες περιόδους άσκησής σου, άρχισε με αυτό το εδάφιο από το κείμενο:
Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός. Ο Υιός Του δεν είναι δυνατόν να υποφέρει. Και εγώ είμαι ο Υιός Του.
ΜΕΤ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

ΜΑΘΗΜΑ 111


ΜΑΘΗΜΑ 111
Για την πρωινή και βραδινή ανακεφαλαίωση:
(91) «Τα θαύματα είναι ορατά στο φως.»
Δεν μπορώ να δω στο σκοτάδι. Το φως της ιερότητας και της αλήθειας ας φωτίσει το νου μου, και ας δω την αθωότητά μέσα μου.
(92) «Τα θαύματα είναι ορατά στο φως, και το φως και η δύναμη είναι ένα και το αυτό.»
Βλέπω μέσω της δύναμης, το δώρο του Θεού σε μένα. Η αδυναμία μου είναι το σκοτάδι που το δώρο Του διασκορπίζει, δίνοντάς μου την δύναμή Του στην θέση του.
Κάθε ώρα:
-Τα θαύματα γίνονται ορατά στο φως.
Στην μισή ώρα:
 Τα θαύματα είναι ορατά στο φως, και το φως και η δύναμη είναι ένα.

ΜΑΘΗΜΑ 112Για την πρωινή και την βραδινή επανάληψη:
(93) «Το Φως, η χαρά και η γαλήνη ενοικούν μέσα μου.»
Είμαι ο οίκος του φωτός, της χαράς και της γαλήνης. Τα καλωσορίζω στον οίκο που μοιράζομαι με τον Θεό, διότι είμαι μέρος δικό Του.
(94) «Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός»
Θα παραμείνω για πάντα έτσι όπως ήμουν, όταν δημιουργήθηκα από Εκείνον που ποτέ δεν αλλάζει, σαν τον Εαυτό Του. Και είμαι ένα με Αυτόν, και Αυτός με μένα.
Στην ώρα:
«Το Φως και η χαρά και η γαλήνη ενοικούν μέσα μου.»
Στην μισή ώρα:
«Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός

ΜΑΘΗΜΑ113


ΜΑΘΗΜΑ113 
Για την πρωινή και βραδινή άσκηση.
(95) «Είμαι ένας Εαυτός, ενωμένος με τον Δημιουργό μου.»
Η γαλήνη και η απόλυτη ηρεμία είναι δικές μου, διότι είμαι ένας Εαυτός, απόλυτα ολοκληρωμένος, ένα με όλη την δημιουργία και με τον Θεό.
(96) «Η Σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.»
Από τον ένα μου Εαυτό, του Οποίου η γνώση παραμένει ακόμα μέσα στο νου μου, βλέπω το τέλειο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία μου να εκπληρώνεται τέλεια.
Στην ώρα.
«Είμαι ένας Εαυτός, ενωμένος με τον Δημιουργό μου.»
Στην μισή ώρα
«Η Σωτηρία προέρχεται από τον ένα μου Εαυτό.»

ΜΑΘΗΜΑ 115

MAΘHMA115 
Για την πρωινή και την βραδινή άσκηση:
«Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.»
Η λειτουργία μου εδώ είναι να συγχωρώ τον κόσμο για όλα τα σφάλματα που έχω κάνει. Γιατί έτσι απελευθερώνομαι κι εγώ από αυτά, μαζί με όλο τον κόσμο.
«Ο ρόλος μου είναι σημαντικός στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία.»
Είμαι σημαντικός για το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του κόσμου. Διότι Αυτός μου έδωσε το σχέδιό Του, ώστε να μπορώ να σώσω τον κόσμο.
Στην ώρα:
«Η σωτηρία είναι η μόνη μου λειτουργία εδώ.»
Στην μισή ώρα:
«Ο ρόλος μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία, είναι σημαντικός.»
ΜΑΘΗΜΑ 116

Για την πρωινή και την βραδινή άσκηση:

« Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.»

Το Θέλημα του Θεού είναι η απόλυτη ευτυχία για μένα. Και γίνεται να υποφέρω μόνο όταν πιστεύω ότι υπάρχει κάποια άλλη θέληση, ξέχωρη από την δική Του.

«Μοιράζομαι το Θέλημα του Θεού για ευτυχία για μένα»

Μοιράζομαι το Θέλημα του Πατέρα μου για μένα, τον Υιό Του. Ό,τι μου έχει δώσει Αυτός, είναι το μόνο που θέλω. Ό,τι μου έχει δώσει είναι το μόνο που υπάρχει.

Στην ώρα:
« Το Θέλημα του Θεού για μένα είναι η απόλυτη ευτυχία.»

Στην μισή ώρα:
«Μοιράζομαι το Θέλημα του Θεού για ευτυχία για μένα»
ΜΑΘΗΜΑ 117
Για την πρωινή και την βραδινή άσκηση:

«Ο Θεός, εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης και ευτυχία.»

Ας θυμηθώ ότι η αγάπη είναι ευτυχία, και τίποτα άλλο δεν φέρνει χαρά. Κι έτσι επιλέγω να μην δεχτώ κανένα υποκατάστατο για την αγάπη.

«Αναζητώ αυτό που μου ανήκει αληθινά

Η αγάπη είναι κληρονομιά μου, και μαζί με αυτή και η χαρά. Αυτά είναι τα δώρα που μου έδωσε ο Πατέρας μου. Επιθυμώ να δεχτώ ό,τι είναι δικό μου αληθινά.

Στην ώρα:
«Ο Θεός, εφόσον είναι Αγάπη, είναι επίσης και ευτυχία.»

Στην μισή ώρα:
«Αναζητώ αυτό που μου ανήκει αληθινά.»

ΜΑΘΗΜΑ 118

Για την πρωινή και βραδινή άσκηση:

«Η γαλήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου».


Σήμερα θα δεχτώ την γαλήνη και την χαρά του Θεού, ανταλλάσοντας τες με χαρά με όλα τα υποκατάστατα για την γαλήνη και την ευτυχία, που έχω φτιάξει εγώ.

«Ας ησυχάσω και ας ακούσω την αλήθεια»


Ας ησυχάσει η δική μου αδύναμη φωνή, και ας ακούσω την ισχυρή Φωνή της Αλήθειας να με επιβεβαιώνει η Ίδια ότι είμαι ο τέλειος Υιός του Θεού.
Στην ώρα:

«Η γαλήνη και η χαρά του Θεού είναι δικές μου».
Στην μισή ώρα:

«Ας ησυχάσω και ας ακούσω την αλήθεια»
ΜΑΘΗΜΑ 119

Για την πρωινή και βραδινή άσκηση.

«Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα λάθη μέσα στο νου μου»


Κάνω λάθος όταν νομίζω ότι μπορώ να πληγωθώ με τον οποιοδήποτε τρόπο. Είμαι Υιός του Θεού, του οποίου ο Εαυτός αναπαύεται με ασφάλεια μέσα στο Νου του Θεού.

«Το να δίνεις και το να λαμβάνεις είναι ένα στην πραγματικότητα»


Θα συγχωρώ όλα τα πράγματα σήμερα, έτσι ώστε να μπορέσω να μάθω πώς να δέχομαι την αλήθεια μέσα μου, και να κατορθώσω να αναγνωρίζω την αθωότητά μου.
Στην ώρα:

«Η αλήθεια θα διορθώσει όλα τα λάθη μέσα στο νου μου»


Στην μισή ώρα:

«Το να δίνεις και το να λαμβάνεις είναι ένα στην πραγματικότητα»

ΜΑΘΗΜΑ 120

Για την πρωινή και βραδινή άσκηση:

«Αναπαύομαι μέσα στο Θεό».

Μέσα στον Θεό αναπαύομαι σήμερα, και Τον αφήνω να εργαστεί μέσα μου και μέσα από μένα, ενώ εγώ αναπαύομαι μέσα σε Αυτόν με ήρεμη και απόλυτη βεβαιότητα.

«Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός».


Είμαι Υιός του Θεού. σήμερα αφήνω κατά μέρος όλες τις αρρωστημένες ψευδαισθήσεις για τον εαυτό μου, και αφήνω τον Πατέρα μου να μου πει Ποιος πραγματικά είμαι.
Στην ώρα:

«Αναπαύομαι μέσα στο Θεό».


Στην μισή ώρα:

«Είμαι έτσι όπως με δημιούργησε ο Θεός».

ΜΑΘΗΜΑ 114Για την πρωινή και βραδινή άσκηση.
«Είμαι πνεύμα».
Είμαι ο Υιός του Θεού. Κανένα σώμα δεν μπορεί να περιέχει το πνεύμα μου, ούτε να μου επιβάλει κάποιο περιορισμό που δεν δημιούργησε ο Θεός.
«Θα δεχτώ το ρόλο μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία.»
Ποια μπορεί να είναι η λειτουργία μου εκτός από το να δεχτώ το Λόγο του Θεού, ο Οποίος με δημιούργησε γι αυτό που είμαι και πάντα θα είμαι;
Στην ώρα:
Είμαι πνεύμα.
Στην μισή ώρα:
Θα δεχτώ το ρόλο μου στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία