Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Πίνακας της Ακιάνε Κράμαρικ26 Γιατί όποιος ντραπεί εμένα και τους δικούς μου λόγους, γι’ αυτόν θα αισθανθεί ντροπή ο Υιός του ανθρώπου, όταν έρθει μέσα στη δόξα τη δική του και του Πατέρα του και των άγιων αγγέλων. 


       Λουκάς θ 23-24                                                             
23 Έλεγε λοιπόν προς όλους: «Αν κάποιος θέλει να έρχεται πίσω μου, ας αρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το σταυρό του κάθε ημέρα και ας με ακολουθεί. 
24 Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει. Όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου, αυτός θα τη σώσει. 
25 Γιατί τι ωφελείται ο άνθρωπος αν κερδίσει όλο τον κόσμο, αλλά χάσει ή ζημιωθεί τον εαυτό του; 
26 Γιατί όποιος ντραπεί εμένα και τους δικούς μου λόγους, γι’ αυτόν θα αισθανθεί ντροπή ο Υιός του ανθρώπου, όταν έρθει μέσα στη δόξα τη δική του και του Πατέρα του και των άγιων αγγέλων. 
27 Σας λέω όμως αληθινά: είναι μερικοί που έχουν σταθεί εδώ οι οποίοι δε θα γευτούν θάνατο, ωσότου δουν τη βασιλεία του Θεού». 


Η Ουράνια πόλη είναι νοητική κατάσταση .
Καλό ταξίδι και αιώνια διαμονή

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
28 Ελάτε προς εμένα όλοι όσοι κουράζεστε και είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας αναπαύσω. 
29 Σηκώστε το ζυγό μου πάνω σας και μάθετε από εμένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας. 


                            Άγαλμα του Ιησού  στο Ρίο


25 Κατ’ εκείνον τον καιρό έλαβε το λόγο ο Ιησούς και είπε: «Ομολογώ τη δόξα σου, Πατέρα, Κύριε του ουρανού και της γης, γιατί έκρυψες αυτά από σοφούς και συνετούς και τα αποκάλυψες σε νήπια. 
26 Ναι, Πατέρα, γιατί έτσι ευαρεστήθηκες. 
27 Όλα μου παραδόθηκαν από τον Πατέρα μου, και κανείς δε γνωρίζει καλά τον Υιό παρά μόνο ο Πατέρας, ούτε τον Πατέρα γνωρίζει κανείς καλά παρά μόνο ο Υιός και αυτός στον οποίο θέλει ο Υιός να τον αποκαλύψει. 
28 Ελάτε προς εμένα όλοι όσοι κουράζεστε και είστε φορτωμένοι, κι εγώ θα σας αναπαύσω. 
29 Σηκώστε το ζυγό μου πάνω σας και μάθετε από εμένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας. 

Ματθ 11-28


Η Ουράνια πόλη είναι νοητική κατάσταση .
Καλό ταξίδι και αιώνια διαμονή 

Με αγάπη Γιώτα

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Πας όστις με ομολογήση  έμπροσθεν των ανθρώπων,θέλω ομολογήσει και εγώ αυτόν έμπροσθεν του Πατρός μου.....


                                                                                                                                                                                             Πίνακας του Ριτσαρτ Χούκ  

Απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Ιωάννη Κεφ 1-35
35 Την επόμενη ημέρα πάλι, είχε σταθεί ο Ιωάννης και δύο από τους μαθητές του. 
36 Κοίταξε καλά τότε τον Ιησού που περπατούσε και λέει: «Να ο αμνός του Θεού». 
37 Και άκουσαν οι δύο μαθητές αυτόν να μιλά και ακολούθησαν τον Ιησού. 
38 Στράφηκε τότε ο Ιησούς και, όταν τους είδε να τον ακολουθούν, τους λέει: 
39 «Τι ζητάτε;» Εκείνοι του είπαν: «Ραβί – που όταν ερμηνεύεται λέγεται Δάσκαλε – πού μένεις;» 
40 Τους λέει: «Ελάτε και θα δείτε». Ήρθαν, λοιπόν, και είδαν που μένει, και έμειναν κοντά του εκείνη την ημέρα. Η ώρα ήταν περίπου τέσσερις το απόγευμα. 
41 Ήταν ο Ανδρέας, ο αδελφός του Σίμωνα Πέτρου, ένας από τους δύο που άκουσαν από τον Ιωάννη και τον ακολούθησαν. 
42 Αυτός βρίσκει πρώτα τον αδελφό το δικό του, το Σίμωνα, και του λέει: «Βρήκαμε το Μεσσία» – που όταν ερμηνεύεται σημαίνει Χριστός. 
43 Τον έφερε τότε προς τον Ιησού. Ο Ιησούς τον κοίταξε μέσα στα μάτια και είπε: «Εσύ είσαι ο Σίμωνας, ο γιος του Ιωάννη. εσύ θα κληθείς Κηφάς» – που ερμηνεύεται Πέτρος. 

ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ....

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΜΘ 334


Η Ουράνια πόλη είναι νοητικό επίπεδο Ας επιστρέψουμε και εμείς.ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Π ,ΣΟΥΛΗ

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ
Μια μικρή ιστορία που απεικονίζει τον πλάνητα ανθρώπινη ψυχή και την επιστροφή.
  
Μια μέρα ένας πιστός πήρε  την απόφαση να πάει να προσκυνήσει στους Άγιους Τόπους είχε λάβει την υπόσχεση ενός θησαυρού που του είχε υποσχεθεί ο πατέρας του  όταν εκπλήρωνε το ταξίδι του.
Ο δρόμος  όμως ήταν μακρύς οι ανάγκες μεγάλες ξέχασε τον στόχο του . Πέρασε από πολλές μεγάλες πόλεις και χωριά και γνώρισε  πολλούς ανθρώπους τα ήθη και τα έθιμα τους πολέμησε σε πολέμους που δεν ήταν δικοί του, πουλήθηκε στα παζάρια σαν σκλάβος. Παντρεύτηκε πολλές γυναίκες  απόκτησε πολλά παιδιά και αμέτρητα κοπάδια, και μια μέρα πλήρης ημερών και κατάκοπος θυμήθηκε τον λόγο που έφυγε από το σπίτι του Το ταξίδι μέσα του είχε πάρει τέλος  ότι ήταν να δει το είχε δει και αποφάσισε να γυρίσει στον πατέρα του. Θυμήθηκε τον θησαυρό  και αποφάσισε να τον ζητήσει ο Πατέρας του θα έδειχνε Αγάπη είχε χάσει  πολύ χρόνο αλλά αν βιαζόταν θα εύρισκε τον πατέρα του ζωντανό.για να καταθέσει το αίτημα του…..

Στο επίπεδο αυτό δεν υπάρχει κάτι να συγχωρεθεί. Ο δρόμος της  επιστροφής έχει πλησιάσει στο τέλος. Ο μυημένος μαθητής αναγνωρίζει ως πραγματική του κατοικία τα πνευματικά πεδία η ζωή μέσα στο σώμα γίνεται ένα μέσον εξέλιξης της κατανόησης του ποιος είναι πραγματικά. Η θέληση του ταυτίζεται με την θεία θέληση * που είναι μια πολύ υψηλή μύηση έπεται η Ανάσταση και η Ανάληψη.

Οι ασκήσεις των μαθημάτων περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες
α) Είναι ασκήσεις για να επανεξετάσουμε  τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο
β)  Να αποκατασταθεί η  λανθασμένη αντίληψη με ορθή αντίληψη
γ) Να αντικατασταθεί η αντίληψη με την γνώση αυτό το κείμενο αναφέρεται σε αυτό το επίπεδο .

 ΜΑΘΗΜΑ 334

Σήμερα διεκδικώ τα δώρα που δίνει η συγχώρεση.

 Δεν θα περιμένω άλλη μια μέρα για να βρω τους θησαυρούς που μου προσφέρει ο Πατέρας μου. Οι ψευδαισθήσεις είναι όλες μάταιες, και τα όνειρα φεύγουν ακόμα και την στιγμή που υφαίνονται από σκέψεις βασισμένες σε εσφαλμένες αντιλήψεις. Ας μην δεχτώ τέτοια ασήμαντα δώρα ξανά, σήμερα. Η Φωνή του Θεού προσφέρει την ειρήνη του Θεού σε όλους όσους ακούν και επιλέγουν να Τον ακολουθήσουν. Αυτή είναι η επιλογή μου σήμερα. Επομένως πηγαίνω να βρω τους θησαυρούς που μου έχει δώσει ο Θεός.


Αναζητώ μόνο το αιώνιο. Διότι ο Υιός Σου δεν γίνεται να ικανοποιηθεί με τίποτα λιγότερο από αυτό. Ποια, λοιπόν, θα μπορούσε να είναι η παρηγοριά του εκτός από αυτό που προσφέρεις Εσύ στον συγχυσμένο νου του και την τρομαγμένη του καρδιά, για να του δώσει σιγουριά και να του φέρει ειρήνη; Σήμερα θέλω να δω τον αδερφό μου αναμάρτητο. Αυτό είναι το Θέλημά Σου για μένα, διότι έτσι θα δω την αθωότητά μου. ΜΕΤ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

ΑΜΗΝ
 Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
yotasouli@gmail.com

The blogger giota souli

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Η Ουράνια πόλη είναι νοητικό επίπεδο 


Καλή διαμονή, ας βαπτιστούμε και εμείς από νερό και πνεύμα.29 Την επόμενη ημέρα βλέπει ο Ιωάννης τον Ιησού να έρχεται προς αυτόν και λέει: «Να ο αμνός του Θεού που σηκώνει την αμαρτία του κόσμου. 
30 Αυτός είναι για τον οποίο εγώ είπα: “ Ύστερα από μένα έρχεται ένας άντρας που πριν από μένα έχει υπάρξει, γιατί μου ήταν πρώτος”. 
31 Και εγώ δεν τον ήξερα, αλλά για να φανερωθεί στο λαό Ισραήλ, γι’ αυτό εγώ ήρθα βαφτίζοντας στο νερό». 
32 Και έδωσε μαρτυρία ο Ιωάννης, λέγοντας: «Έχω δει το Πνεύμα να κατεβαίνει σαν περιστέρι από τον ουρανό, και έμεινε πάνω σ’ αυτόν. 
33 Κι εγώ δεν τον ήξερα, αλλά εκείνος που με έστειλε να βαφτίζω σε νερό, εκείνος μου είπε: “Πάνω σ’ όποιον δεις το Πνεύμα να κατεβαίνει και να μένει πάνω του, αυτός είναι που βαφτίζει σε Πνεύμα Άγιο”. 
34 Κι εγώ έχω δει και έχω μαρτυρήσει ότι αυτός είναι ο Υιός του Θεού». 

Η Ουράνια πόλη είναι νοητικό επίπεδο 
Καλή διαμονή, ας βαπτιστούμε και εμείς από νερό και πνεύμα.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ 181 - 220