Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

φόβος


Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of fear

ΦΟΒΟΣ
Εξετάζοντας τα νοητικά προβλήματα δεν έχουμε παρά να παραδεχτούμε ότι ο φόβος είναι ένα πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που βασανίζει τους ανθρώπους. Την εποχή που ο άνθρωπος  ζούσε σε επαφή  με την φύση και που δεν μπορούσε να εξηγήσει  την αιτία των φυσικών φαινομένων οι φοβίες του προερχόταν από  το γεγονός ότι δεν καταλάβαινε πως να χειριστεί αυτά τα θέματα και κατέληγε να τα δαιμονοποιήσει η να τα θεοποιήσει .Στην σημερινή εποχή δεν διαφέρει και πολύ ο τρόπος που χειρίζεται αυτά τα θέματα. Η ανθρωπότητα περνώντας δυσανάλογα γρήγορα στην εξερεύνηση του νου και χωρίς να έχει το υπόβαθρο να το κάνει αντιμετωπίζει πολλά νοητικά προβλήματα .Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να κατανοήσουν αυτά τα νοητικά φαινόμενα .πέφτουν σε καταστροφικές πλάνες και παρασύρουν μαζί τους και πολλούς  που επιθυμούν να γνωρίσουν αυτά τα πεδία πριν να είναι έτοιμοι να το κάνουν, με αποτέλεσμα να έχουμε ανθρώπους που ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται ότι είναι κάποια σπουδαία οντότητα. ενώ στην πραγματικότητα χρήζουν ψυχιατρικής βοηθείας…….

Συνεχίζεται….

ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ -ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of mind problems in autism
ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  -ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ  ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Στην εποχή μας ζούμε σε μια διανοητική έξαρση. Ενώ κάνεις κάτι η προσοχή σου στρέφετε σε κάτι άλλο και μετά σε κάτι άλλο και ο νους σου δεν μπορεί να ησυχάσει και να αφήσει χώρο στην γαλήνη και στην σκέψη ότι όλα αυτά δεν μπορούν να σε οδηγήσουν στην ησυχία που έχεις ανάγκη και να έρθεις σε περισυλλογή ,με αποτέλεσμα ο νους να τρέχει σαν αφηνιασμένο άλογο που δεν μπορεί να ηρεμήσει. Μια προσεκτική μελέτη των μαθημάτων 1-10 Θα βοηθήσει να δούμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε εντελώς διαφορετικά.
Π.Σούλη

ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ
ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ
Η Ανθρωπότητα στην παρούσα φάση ,  έχει περάσει στην προσπάθεια κατάκτησης του νοητικού πεδίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες εποχές που ασχολείτο με το συναισθηματικό της μέρος, Ως εκ τούτου και επειδή δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία Ο άνθρωπος κάνει και πολλά λάθη, που μπορεί να οδηγήσουν σε πλάνες από τις οποίες αν  δεν γίνουν αντιληπτές εγκαίρως μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τον άνθρωπο .Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να υπάρξουν φαινόμενα νοητικής υπερηφάνειας και μεγαλομανίας όπου ο άνθρωπος απομονώνεται από το σύνολο ζει μόνος του και δεν δέχεται βοήθεια από άλλους λόγω του ότι θεωρεί τον εαυτό του φωτισμένη ιδιοφυία .Τα προβλήματα φαίνεται να είναι πολλά αν και όλα έχουν κοινό υπόβαθρο ,την λάθος αντίληψη και την έλλειψη γνώσης και εμπειρίας. Είναι επιτακτική ανάγκη καθώς εργαζόμαστε στην εξερεύνηση του νου να προσέχουμε τι πιστεύουμε γιατί τα ψυχιατρεία είναι γεμάτα από  ανθρώπους που έχουν κάνει λάθος εγγραφές σε αυτό το ευαίσθητο όργανο που είναι ο εγκέφαλος.

Π.Σούλη