Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΙΤΟ ΤΣΑΚΡΑΣ




Σανσκριτικό όνομα: Μανιπούρα σημαίνει «χώρα του λαμπερού κοσμήματος»

Θέση: Βρίσκεται στην περιοχή του στομάχου λίγο πιο πάνω από τον αφαλό στην περιοχή που όλοι θα έχετε ακούσει με την ονομασία ηλιακό πλέγμα, μεταξύ του δωδέκατου θωρακικού και του πρώτου οσφυϊκού σπονδύλου.

Λειτουργία: Θέληση, δύναμη

Στοιχείο: Φωτιά

Εσωτερική κατάσταση : ‘Εντονα συναισθήματα όπως γέλιο, χαρά,θυμός.

Αδένες: Πάγκρεας

Μέρη του σώματος: Πεπτικό σύστημα, στομάχι, συκώτι, σπλήνα, χολή, υπογάστριο, αυτόνομο νευρικό σύστημα Αίσθηση: Όραση

Χρώμα: Ακτινοβολεί κίτρινη δόνηση

Σπερματικός ήχος : Ram

Πέταλα: δέκα :da, dha, na, ta, tha, da, dha, na, pa, pha

Φωνήεν: ο ήχος του είναι "ο" και είναι φλογερός. Εκπροσωπείται από τη νότα «Μι».

Ζώο σύμβολο: κριάρι.

Θεότητες : Ρούντρα, Λακίνι, Αγκνι,Απόλλων.

Ζώδια: Λέων, Τοξότης , Παρθένος .

Πλανήτες: Ήλιος ,Δίας, Ερμής,Άρης

Λίθοι: Μάτι της τίγρης, κεχριμπάρι, κιτρίνης, πορτοκαλί καλσίτης, οπάλι της φωτιάς, αμετρίνης, χρυσό τοπάζιο , χρυσοπράσιο,κίτρινο-γκρι τουρμαλίνης ή δραβίτης, ρουτιλοχαλαζίας (ρουτίλιο μέσα σε χαλαζία), ηλιόδωρο ή ηλιόδωρος, κοκκινοκάστανος ίασπις, ήλεκτρο και ο σιδηροπυρίτης. Πολύτιμοις λίθος: Κίτρινο ζιργκόν






Στην κοιλιά βρίσκεται το πεπτικό σύστημα που μετασχηματίζει την τροφή σε ενέργεια.

Σπάνια στοχαζόμαστε πάνω στην διαδικασία αυτή, εκτός και αν παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία. Η τροφή προσφέρει στο σώμα καύσιμα. Ακριβώς όπως το πεπτικό σύστημα του σώματος εξάγει από τα τρόφιμα ενέργεια, έτσι και το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος, εξάγει και αποθηκεύει την πράνα , ζωτική ενέργεια......το κι.

Η πράνα είναι η ενέργεια που διαπερνά και διαποτίζει κάθε ζωή. Όπου υπάρχει πράνα, υπάρχει και ζωή.

Κάθε ένα από τα τσάκρας είναι κέντρο πράνα, όμως η πράνα παράγεται και διανέμεται από το τρίτο τσάκρα. Η πράνα μπορεί να κατευθυνθεί σε οποιοδήποτε από τα συστήματα του σώματος χάρη στη δύναμη της κατευθυνόμενης φαντασίας σε συνδυασμό με την πλήρη γνώση της ανατομίας.

Η πρακτική μελέτη της ενέργειας της ζωής είναι η Πράνα Βίντυα. Πρόκειται για έναν αρχαίο κλάδο εσωτερικής άσκησης που προέρχεται από την ταντρική παράδοση. Οι μαθητές της διδάσκονται τις τεχνικές της συγκέντρωσης, της εκπαίδευσης, και της επικέντρωσης της πράνα.

Οι διαταραχές της πράνα στο σώμα θεωρείται ότι είναι απώτερες αιτίες των ασθενειών. Η πράνα μπορεί να κατευθυνθεί από ένα άτομο προς ένα άλλο, ειδικά κατά τη διαδικασία της θεραπείας. Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στο Ρέι-κι με τις τεχνικές κατευθυνόμενης θεραπείας.


Μερικές φορές είναι ορατή ως αστραφτερές λάμψεις λευκού φωτός που εκπορεύονται από τα χέρια. Κατά την ανταλλαγή ενέργειας συχνά παρατηρούνται αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ενεργειακού ρεύματος. Το άτομο που κατευθύνει την πράνα πολλές φορές αισθάνεται πρώτα ζέστη και κατόπιν μεγάλο ψύχος, καθώς η πράνα πρώτα συγκεντρώνεται και μετά εκλύεται . Εκείνος που λαμβάνει πράνα, συχνά αισθάνεται μια βαθμιαία αυξανόμενη θερμότητα, καθώς η πράνα αφομοιώνεται σιγά σιγά.

Στο σώμα η πράνα, σύμφωνα με την παράδοση έχει πέντε μορφές ή ανέμους που ονομάζονται ουντάνα, σαμάνα, ουγιάνα, απάνα και πράνα.

Η ουντάνα κυβερνά την περιοχή πάνω από τον λάρυγγα και τα τέσσερα άκρα. Επίσης κυβερνά την προς τα πάνω ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα.

Η σαμάνα κυβερνά την περιοχή του ομφαλού και τις διαδικασίες της πέψης.

Η ουγιάνα διαποτίζει ολόκληρο το σώμα.

Η απάνα κυβερνά την περιοχή κάτω από τον αφαλό.

Και η πράνα κυβερνά την περιοχή μεταξύ λάρυγγα και διαφράγματος, ελέγχοντας τις λειτουργίες της αναπνοής και της ομιλίας.

Ο εκπαιδευόμενος μαθητής πρέπει να μάθει να διακρίνει και να χρησιμοποιεί τα πέντε διαφορετικά είδη της πράνα.

Η πράνα υπάρχει σε κάθε ζωντανή ύπαρξη. Απορροφάται από τις ζωντανές τροφές, από τον ίδιο τον αέρα και από φυσικά τοπία που δεν έχουν πειραχτεί. Αυτό φέρνει στο προσκήνιο το κυριότερο ζήτημα των ημερών μας : τη μόλυνση του κόσμου μας που επηρεάζει τον αέρα που αναπνέουμε και τις τροφές που τρώμε.

Η Λέσλι Κέντον, που σε πολλά βιβλία της προωθεί την ιδέα της υγείας, της ομορφιάς και της καλής φόρμας. Προτείνει έναν τρόπο ζωής που επικεντρώνεται στη ζωντανή τροφή, εκείνη δηλαδή που φέρει μέσα της ακόμα πρανα. Δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για την αξία των φρέσκων, ωμών λαχανικών και των χυμών από φρέσκα φρούτα ως πηγή βιταμινών και μετάλλων. Οι βιοενεργειακές τροφές-σπόροι, σιτηρά, καρύδια και όσπρια-μαζί με τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, έχουν κοινή την ακόλουθη ιδιότητα: όλα τους ακτινοβολούν ζωτική δύναμη. Η φωτογραφία Κιρλιαν μας έχει δώσει ορισμένες συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με αυτό. Όταν η οργανική ύλη είναι φρέσκια, εκπέμπει μια λαμπρή ακτινοβολία. Καθώς παύει να είναι φρέσκια η ακτινοβολία που εκπορεύεται χάνει σιγά σιγά τη λαμπρότητα της ή χάνεται εντελώς. Οι τροφές που δεν έχουν πια κανένα ίχνος ζωτικής δύναμης, είναι σε τελευταία ανάλυση, καταστροφικές για το σώμα. Μια διατροφή που στηρίζεται σε ζωντανές τροφές, θα συμβάλλει αν ακολουθηθεί για αρκετό διάστημα στην αύξηση των δονήσεων των λεπτοφυών ενεργειών ώστε να φτάσουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Οι παραδοσιακές ιαπωνικές διδασκαλίες αποδίδουν μεγάλη σημασία στο τρίτο τσάκρα. Το αποκαλούν «χάρα» που στην κυριολεξία σημαίνει «κοιλιά». Είναι το κεντρικό σημείο όπου όλα τα πράγματα ορατά και αόρατα ισορροπούν. Παραδοσιακά το χάρα βρίσκεται τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό και δύο εκατοστά προς τα μέσα. Όταν το τσάκρα αυτό λειτουργεί ως κέντρο βάρους του ατόμου, τότε το άτομο «βρίσκεται στο κέντρο του». Μπορεί και να αισθάνεται και να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Όταν οι δυνάμεις του εν λόγω τσάκρα καταστέλλονται, μπορούν να προκύψουν σοβαρές ασυμφωνίες μεταξύ των αληθινών συναισθημάτων του ανθρώπου και των πράξεών του.

Η ανορεξία είναι μια ασθένεια στην οποία τα γευστικά αισθήματα απορρίπτονται και επικαλύπτονται από μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού. Ενώ όταν λειτουργεί σωστά έχει ως επακόλουθο να υπάρχει ενότητα μεταξύ της προφορικής έκφρασης, των πράξεων και της γλώσσας του σώματος. Ένα άτομο που η φωνή του δεν έρχεται από το χάρα θεωρείται αναξιόπιστο και ανειλικρινές. Το τραγούδι με τις αρμονικές είναι ένας αρχαίος τρόπος να προσεγγίσει κανείς τις ενέργειες του χάρα. Μπορεί να δράσει απελευθερωτικά, ακόμα και σαν κάθαρση.

Η συνειδητοποίηση αυτού του τσάκρα μπορεί να επιτευχθεί με την αναπνοή χάρα.

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος είναι το σημείο ενδυνάμωσης μας, η προσωπική μας δεξαμενή καυσίμων. Αν έχει μειωμένο περιεχόμενο , μας λείπει η κινητήρια δύναμη για να προβάλλουμε τον εαυτό μας στον κόσμο με έμφαση. Γινόμαστε θύματα της μοίρας μας και των περιστάσεων όταν χάνουμε την επαφή μας με την δύναμη της βούλησης, που είναι η άμεση έκφραση της εσωτερικής ύπαρξης. Η βούληση είναι θεμελιώδους σημασίας για την ευεξία και την προσωπική μας εκπλήρωση καθώς εκφράζει την εσώτατη φύση μας και μας καθιστά ικανούς να ξεπερνάμε δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας. Αν το άτομο έχει αδύναμη βούληση οι ικανότητες αυτοπροσδιορισμού και αυτοκατεύθυνσης δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένες. Τα άτομα αυτά ξεφεύγουν εύκολα από κάθε δεδομένη πορεία εξαιτίας της επιρροής των άλλων.

Αν πάλι κάποιος είναι ισχυρογνώμων ασκεί δύναμη αγνοώντας εντελώς τους άλλους. Μέσα από την έκφραση της βούλησής μας δημιουργούμε τη δική μας πραγματικότητα. Η δύναμη που κατέχουμε στον κόσμο είναι έκφραση της δικής μας αίσθησης της βούλησης. Η ανθρώπινη βούληση είναι το μέσον που φέρνει τις αλλαγές στον κόσμο για καλό ή για κακό. Η βούλησή μας είναι ελεύθερη . Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα της επιλογής και μας διδάσκει την αξία της διάκρισης. Η συνειδητή άσκηση της βούλησης μας είναι που χαλκεύει τη ζωή μας.

Όταν η βούληση μας μπλοκάρεται, βιώνουμε μια αίσθηση απογοήτευσης που συνοδεύεται από ένταση σε ολόκληρη την περιοχή του ηλιακού πλέγματος. Όταν χάνουμε την αίσθηση ότι είμαστε ισχυροί αυτό έχει αντίκτυπο στο στομάχι μας. Η δύναμη μας χάνεται. Η φωτιά μας έχει σβήσει.. Το ιδανικό είναι να υπάρχει ελεύθερη ροή ενέργειας μεταξύ της προσωπικής βούλησης και της δυνατότητας μας να προβάλουμε ελευθέρα τον εαυτό μας στον κόσμο, όμως η ροή αυτή είναι συχνά μπλοκαρισμένη. Μπορεί να πρόκειται για ένα παροδικό εμπόδιο που οφείλεται σε μια προσωπική σύγκρουση ή μπορεί να οφείλεται σε συνθήκες ή κάποιον εξαναγκασμό που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Η συμφωνία μεταξύ της εσωτερικής αντίληψης της προσωπικής θέλησης και της εξωτερικής ελευθερίας στην έκφραση, επιτρέπει στην ενέργεια του τρίτου τσάκρα να ρέει απρόσκοπτα. Όταν η βούληση μπλοκάρεται είτε στην πηγή της είτε από εξωτερικά αίτια, το τσάκρα δεν μπορεί να απελευθερώσει τις ενέργειες που αρχίζουν να πακτώνονται.

Το τσάκρα λειτουργεί σαν φράγμα που συγκρατεί τα συναισθήματα , τις ενέργειες , τις ανάγκες και τις ορμές. Υπάρχει εσωτερική αναταραχή, καταπιεσμένος φόβος και δύναμη που συγκρατείται. Τελικά κάτι απροσδόκητο γίνεται, και αποτέλεσμα είναι μια σκηνή, μια κρίση, ακόμα και νευρικός κλονισμός. Το τσάκρα αυτό περιέχει τις ανεπεξέργαστες συγκινήσεις μας. Όταν οι συγκινήσεις μας εκφράζονται ελεύθερα, μεταβιβάζονται εύκολα από μας στην κατάλληλη κατάσταση και ενσωματώνονται στην όλη μας ύπαρξη. Αν οι συγκινήσεις δεν εκφράζονται για οποιονδήποτε λόγο, αλλά ενδοβάλλονται παραμένουν εγκατεστημένες στο συγκεκριμένο τσάκρα μέχρι να επέλθει κάθαρση. Ειδικά ο θυμός μπορεί να μείνει παγιδευμένος εδώ για πολλά χρόνια.

Το στομάχι είναι πολύ ευαίσθητο σε αιφνίδιες μεταβολές των συναισθημάτων μας. Όταν βιώνουμε φόβο ή εξαιρετικά μεγάλη νευρικότητα νιώθουμε σαν να πετάνε πεταλούδες στο βαθούλωμα του στομαχιού μας. Αν υποστούμε ένα ξαφνικό σοκ μπορεί να αισθανθούμε σαν να μας χτύπησαν στο στομάχι και νιώθουμε σωματικά άρρωστοι. Αυτά τα σωματικά αισθήματα καθρεφτίζουν την δραστηριότητα του ίδιου του τσάκρα.

Το τσάκρα αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ανθρώπινης συνειδητότητας. Δεν φέρει ίχνη της κοινής μας ζωικής κληρονομιάς, σε αντίθεση με το τσάκρα της βάσης και το ιερό τσάκρα. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο μερικές ταντρικές διδασκαλίες το θεωρούν ως το σημείο εκκίνησης της ανώτερης ανάπτυξης του ανθρώπου.

Παραδοσιακά η αφύπνιση του τσάκρα αυτού θεωρείται ότι χαρίζει τη δύναμη της ανακάλυψης κρυμμένων θησαυρών. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα αντιστοιχία με το ίδιο το όνομα του τσάκρα : λαμπερό πετράδι. Μπορεί επίσης να έχει συμβολικό νόημα , υπονοώντας ότι η ίδια η πνευματική πραγματικότητα είναι ο κρυμμένος θησαυρός. Η αφύπνιση αυτού του τσάκρα λέγεται ότι χαρίζει την κυριαρχία πάνω στη φωτιά. Αυτό αναφέρεται στο εσωτερικό πυρ και στη δημιουργία ψυχικής θερμότητας μέσω ελεγχόμενης χρήσης της φυσικής ενέργειας. Η ικανότητα να βλέπει κανείς το εσωτερικό του σώματος λέγεται επίσης ότι αναπτύσσεται παράλληλα με την εκδίπλωση των λειτουργιών του συγκεκριμένου τσάκρα.



Συνοπτικά θα λέγαμε:



Είναι το κέντρο των συναισθημάτων μας και η έδρα της προσωπικότητας και του «εγώ» μας.

Φιλτράρει τις επιθυμίες των δυο κατώτερων κέντρων καθώς επίσης ελέγχει και χρησιμοποιεί την δημιουργική τους δύναμη. Συνδέεται με τα μέρη της συνειδητότητάς μας που έχουν να κάνουν με την αντίληψή μας για τη δύναμη, τον συνειδητό έλεγχο, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, την αυτοπεποίθηση μας, την κοινωνική μας ταυτότητα,τη σοφία και τον εσωτερικό μας πλούτο.

Οι σχέσεις μας με τους άλλους, οι συμπάθειες και οι αντιπάθειες μας καθώς και η ικανότητα να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις ελέγχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους από αυτό το ενεργειακό μας κέντρο.



Όταν το τρίτο ενεργειακό κέντρο είναι ανοικτό τότε το άτομο αισθάνεται γεμάτο φως, χαρά και εσωτερικό πλούτο. Αισθάνεται άνετα με τον εαυτό του και επιτρέπει να εκδηλωθεί ο πνευματικός πλούτος των ανώτερων ενεργειακών του κέντρων.

Όταν δεν λειτουργεί αρμονικά το άτομο θέλει να χειρίζεται τα πάντα σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες, να ελέγχει να κατακτά και να ασκεί εξουσία. Αναπτύσσει πολύ έντονη δραστηριότητα για να καλύπτει τα συναισθήματα ανεπάρκειας που έχει. Γίνεται ευερέθιστο, δίχως αυτοπεποίθηση και διακατέχεται από απληστία και ενοχές.

Χρειάζεται εσωτερική γαλήνη και χαλάρωση.

Όταν υπερλειτουργεί κάνει το άτομο να κριτικάρει συνεχώς τους άλλους και τον εαυτό του, να είναι εργασιομανής και τελειομανής. Αντιδρά με θυμό σε κατάσταση πίεσης ,έχει νεύρα και υπερκινητικότητα και εκφράζει αυταρχισμό, αλαζονεία, έπαρση και υπερβολική φιλοδοξία

Όταν υπολειτουργεί κάνει το άτομο να νιώθει θλίψη και να βλέπει παντού εμπόδια που δεν του επιτρέπουν να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή και την επιδοκιμασία με το να συμμορφώνεται αλλά το μόνο που εισπράττει είναι απόρριψη. Φόβοι απόρριψης, επίκρισης και γελοιοποίησης υπάρχουν σε αυτό το κέντρο. Ευθυνοφοβία και κάθε είδους φόβος που αναφέρεται στην εμφάνιση του σώματος όπως ο φόβος για παχυσαρκία, φαλάκρα ή για τα γηρατειά.

Το τσάκρα αυτό τροφοδοτεί το συκώτι,τη σπλήνα και το πεπτικό σύστημα.

Προβλήματα υγείας: Δυσπεψία αίσθηση ναυτίας στο στομάχι όταν δέχεστε πίεση, έλκος, προβλήματα στην πέψη, αίσθημα κόπωσης , δυσκαμψία, μυϊκή και νευρική ένταση,, ηπατική δυσλειτουργία, προβλήματα στα επινεφρίδια, στο πάγκρεας ( ζαχαρώδης διαβήτης ), προβλήματα στο τμήμα της σπονδυλικής στήλης στο ύψος της μέσης, στα νεφρά, πέτρες στη χολή, νευρικότητα και συχνά πυρετούς.



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ CAROLINE MYSS)



Η ενέργεια του τρίτου τσάκρα μας βοηθά στη διαδικασία του σχηματισμού της ατομικότητας του ΄΄εγώ΄΄ και της προσωπικότητας ανεξάρτητα από την ταυτότητα που έχουμε κληρονομήσει. Αυτό το ενεργειακό κέντρο εμπεριέχει τα πιο πολλά στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη της εσωτερικής δύναμης και της αυτοεκτίμησης. Οι προκλήσεις του τρίτου τσακρα μας μαθαίνουν να αξιολογούμε την αίσθηση της δύναμης του εαυτού μας σε σχέση με τον εξωτερικό κόσμο. Κάθε φορά που αναπτύσσουμε την εσωτερική μας δύναμη περιορίζουμε την εξουσία που έχει ο γύρω φυσικός κόσμος πάνω στην ζωή μας. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνουμε το ενεργειακό μας πεδίο. Όσο πιο δυνατό είναι το ενεργειακό μας πεδίο (αύρα) τόσο λιγότερο συνδεόμαστε με αρνητικούς ανθρώπους και αρνητικές εμπειρίες.



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

1)Σας αρέσει ο εαυτό σας ; Αν όχι τι δεν σας αρέσει πάνω σας και γιατί.

2)Είσαστε ειλικρινής; Μήπως κάποιες φορές παρουσιάζεται με λάθος τρόπο την αλήθεια;

3)Ασκείτε κριτική στους άλλους; Νιώθετε την ανάγκη να ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους για να προστατευτείτε;

4)Είσαστε έτοιμοι να δεχτείτε πληροφορίες για τον εαυτό σας από τους άλλους;

5)Μπήκατε κάποια στιγμή ή μείνατε σε μια σχέση με έναν άνθρωπο που δεν αγαπούσατε πραγματικά απλά για να μην είστε μόνοι;

6)Σέβεστε τον εαυτό σας; μπορείτε να αποφασίσετε ότι θα κάνετε αλλαγές στην ζωή σας και να τις ακολουθήσετε πιστά;



O NOMOΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΙ 7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ DEEPAK CHOPRA)



O Νόμος της Πρόθεσης και της Επιθυμίας αντιστοιχεί στο τρίτο τσάκρα. και βασίζεται πάνω σε δυο ιδιότητες της συνείδησης.: Την προσοχή και την πρόθεση. Η προσοχή ενεργοποιεί ενώ η πρόθεση μεταμορφώνει. Αν θέλετε να αυξηθεί κάτι στην ζωή σας όλη η προσοχή σας χρειάζεται να στραφεί σε αυτό. Αν πάλι θέλετε κάτι να το μειώσετε απομακρύνεται την προσοχή σας από αυτό. Η πρόθεση από την άλλη έχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει την μεταμόρφωση των μέχρι τώρα δεδομένων σε νέες μορφές ώστε να συμβούν καινούρια πράγματα Η αληθινή δύναμη πίσω από την πρόθεση είναι η Επιθυμία χωρίς να υπάρχει όμως προσκόλληση. Η πρόθεση σας μπορεί να είναι στο μέλλον αλλά η προσοχή σας χρειάζεται να βρίσκεται στο παρόν. Δεχτείτε το παρόν και στοχεύστε στο μέλλον. Παρελθόν, παρόν και μέλλον αποτελούν όλα ιδιότητες της συνείδησης. Το παρελθόν είναι η μνήμη, το μέλλον η προσμονή και το παρόν η επίγνωση.



Για να πετύχετε τις επιθυμίες σας μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω διαδικασία:



1) ''Γλιστρήστε στο κενό'': Μέσα από διαλογισμό αδειάστε το μυαλό σας από τις σκέψεις

2) Απελευθερώστε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας: Αν έχετε κάποιους στόχους μπορείτε να τους γράψετε σε ένα χαρτί και να εστιάσετε πάνω τους πριν μπείτε στο ΄΄κενο΄΄ Αν εγκαταλείψετε τις προθέσεις και τις επιθυμίες σας στο κενό είναι σαν να του φυτεύετε στο εύφορο έδαφος της καθαρής δυνατότητας.

3) Να έχετε αντίληψη του αληθινού Εαυτού σας: Αυτό σημαίνει να μην κοιτάτε τον εαυτό σας μέσα από τα μάτια του κόσμου.

4) Μην προσκολληθείτε στο αποτέλεσμα. Εγκαταλείψτε την προσμονή και ζήστε με την σοφία της αβεβαιότητας. Απολαύστε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας στη ζωή

5) Αφήστε το σύμπαν να χειριστεί τις λεπτομέρειες




Να θυμάστε πως στην πραγματική σας φύση είστε καθαρό πνεύμα. Όπου κι αν βρίσκεστε απελευθερώστε τις επιθυμίες σας αβίαστα και αφήστε τον σύμπαν να αναλάβει τα υπόλοιπα. Είναι σημαντικό να έχετε ξεκάθαρες προθέσεις και επιθυμίες ώστε να μην βρίσκεστε προ εκπλήξεων από τους καρπούς που αποφέρουν.



Δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του τρίτου τσάκρα.



Ηλιακό φως, χωράφι με ανθισμένη κράμβη, χωράφι με ώριμο σιτάρι, ηλιοτρόπια









Εάν έχετε έλλειψη ενέργειας σε αυτό το τσάκρα πρέπει να μάθετε να παίρνετε ρίσκα. Χρειάζεστε γείωση και συναισθηματική ζεστασιά.

Εάν αντίθετα έχετε υπερβολική ενέργεια καλό θα ήταν να δοκιμάσετε διάφορες τεχνικές απαλλαγής από το άγχος ( δυναμικοί διαλογισμοί, οραματισμοί, συνομιλία με το σώμα, ραϊχικές αναπνοές κλπ) και βαθιά χαλάρωση.

Πολεμικές τέχνες όπως το τζούντο ,το Ται-τζι και ενεργειακές ασκήσεις όπως τα Τσι γκογκ είναι καταπληκτικές.

Ένας έμπειρος εναλλακτικός ψυχοθεραπευτής θα σας βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση να αναπτύξετε την απαραίτητη δύναμη για να μπορέσετε να εκφράσετε το θυμό σας και να ενδυναμώσετε την αίσθηση της αυτονομίας σας.

Κάντε στον εαυτό σας και στους άλλους φιλοφρονήσεις. Θαυμάστε τους άλλους χωρίς να τους ζηλεύετε.

Διαβάστε βιβλία για τη διαχείριση του χρόνου και βιογραφίες διάσημων και ισχυρών ανθρώπων που θαυμάζετε.

Πείτε δυνατά το όνομά σας και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι να το νοιώσετε.

Μοιραστείτε τα σχέδιά σας μόνον με αυτούς που θα σας στηρίξουν.

Το χρυσαφένιο φως του ήλιου αντιστοιχεί όπως είπαμε στο τρίτο τσάκρα. Για να το ενεργοποιήσετε μπορείτε να ατενίζετε έναν αγρό με ώριμο στάρι λουσμένο στο φως ή ένα ηλιοτρόπιο.








Χτυπήστε ένα μαξιλάρι, όταν αισθάνεστε ότι πνίγεστε από θυμό και οργή.



Τα αιθέρια έλαια για το τσάκρα αυτό είναι το άγριο κυπαρίσσι, βετιβέρ, το ιλάγκ-ιλάγκ, πορτοκάλι, γεράνι και το περγαμόντο, λεβάντα, δενδρολίβανο, λεμόνι, Πετίτ Γκρέιν (φύλλα νεραντζιάς) τα οποία εξασφαλίζουν προστασία, εξισορρόπηση και κάθαρση.



Τροφές που θα το ενισχύσουν: λεμόνια, αχλάδια, μπανάνες, ανανάς, καλαμπόκι, πιπεριές (καταπολεμούν την ατονία και τη νευρικότητα, καθαρίζουν το αίμα, βοηθούν στη χώνεψη και την καλή λειτουργία εντέρων και στομάχου φτιάχνουν τη διάθεση και χαρίζουν κέφι.



Και φυσικά:



Βάλτε το διαλογισμό και την άσκηση στη ζωή σας και δίνετε καθημερινά περισσότερο Ρέικι στον εαυτό σας…!

ACHILA VRIDAVANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE