Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΙΧ. Η Θεραπεία σαν Διορθωμένη Αντίληψη







 ΙΧ. Η Θεραπεία σαν Διορθωμένη Αντίληψη


1. Είπα πριν ότι το Άγιο Πνεύμα είναι  η Απάντηση. Είναι η Απάντηση στα πάντα, διότι γνωρίζει ποια είναι η απάντηση για τα πάντα. Το εγώ δεν ξέρει τι είναι μια αληθινή ερώτηση, παρόλο που κάνει αναρίθμητες ερωτήσεις. Εν τούτοις, μπορείς να το μάθεις αυτό καθώς μαθαίνεις να αμφισβητείς την αξία του εγώ, και έτσι να εδραιώνεις την ικανότητά σου να αξιολογείς τις ερωτήσεις του. Όταν το εγώ σε βάζει σε πειρασμό για ασθένεια μην ζητάς από το Άγιο Πνεύμα να θεραπεύσει το σώμα, διότι αυτό θα σήμαινε απλά ότι παραδέχεσαι την πίστη του εγώ ότι το σώμα είναι ο σωστός στόχος της θεραπείας. Καλύτερα είναι να ζητήσεις να σε διδάξει το Άγιο Πνεύμα την ορθή αντίληψη του σώματος, επειδή μόνο η αντίληψη μπορεί  να διαστρεβλώνεται. Μόνο η αντίληψη μπορεί να ασθενεί διότι μόνο η αντίληψη  μπορεί να σφάλλει.
2. Η εσφαλμένη αντίληψη είναι η ευχή τα πράγματα να είναι έτσι όπως δεν είναι. Η πραγματικότητα των πάντων είναι απόλυτα ακίνδυνη, επειδή εντελώς ακίνδυνη είναι η κατάσταση της πραγματικότητας τους . Είναι επίσης και η κατάσταση  της δικής σου επίγνωσης της πραγματικότητάς τους. Δεν χρειάζεται ν’αναζητάς την πραγματικότητα. Θα σε αναζητήσει αυτή και θα σε βρει όταν εκπληρώσεις τις προϋποθ σεέσεις της. Οι προϋποθέσεις της είναι μέρος αυτού που είναι η πραγματικότητα. Και αυτό το μέρος μόνο εξαρτάται από εσένα. Το υπόλοιπο θα γίνει από μόνο του. Χρειάζεται να κάνεις μόνο τόσα λίγα διότι το δικό σου μικρό κομμάτι είναι τόσο ισχυρό που  θα σου φέρει το όλον. Δέξου, λοιπόν, το δικό σου μικρό κομμάτι, και άφησε το όλον να γίνει δικό σου.
3. Η ολότητα= ολοκλήρωση =η προσωπικότητα σε συμφωνία με την ψυχή   θεραπεύει διότι είναι του νου. Όλες οι μορφές ασθένειας, ακόμα και οι θανατηφόρες, είναι σωματικές εκφράσεις του φόβου για την αφύπνιση. Είναι προσπάθειες να ενισχυθεί ο ύπνος από φόβο για την αφύπνιση. Αυτός είναι ένας αξιολύπητος τρόπος προσπάθειας να μην δεις, κάνοντας τις ικανότητες  της όρασης  αναποτελεσματικές. Το «Αναπαύσου εν ειρήνη» είναι μια ευλογία για τους ζωντανούς, όχι για τους νεκρούς, διότι η ανάπαυση προέρχεται από την αφύπνιση και όχι από τον ύπνο. Ο ύπνος είναι μια απόσυρση∙ η αφύπνιση είναι ένωση. Τα όνειρα είναι ψευδαισθήσεις ένωσης, διότι αντανακλούν τις διαστρεβλωμένες δοξασίες του εγώ για το τι είναι η ένωση. Εν τούτοις, το Άγιο Πνεύμα, έχει κι Αυτό χρήση για τον ύπνο, και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όνειρα για χάρη της αφύπνισης αν Το αφήσεις.
4. Το πώς ξυπνάς είναι το σημάδι του πως έχεις χρησιμοποιήσει τον ύπνο. Σε ποιον τον έδωσες; Κάτω από την καθοδήγηση τίνος δασκάλου τον τοποθέτησες; Όποτε ξυπνάς αποθαρρυμένος, δεν τον είχες δώσει στο Άγιο Πνεύμα. Μόνο όταν ξυπνάς χαρούμενος έχεις αξιοποιήσει τον ύπνο σου σύμφωνα με τον σκοπό Του. Πραγματικά μπορείς να «ναρκωθείς» από τον ύπνο, αν τον  έχεις χρησιμοποιήσει εσφαλμένα για χάρη της ασθένειας. Ο ύπνος δεν είναι μια μορφή θανάτου περισσότερο από ότι ο θάνατος είναι μια μορφή έλλειψης συνειδητότητας. Η ολοκληρωτική ασυνειδησία είναι αδύνατη. Μπορείς να αναπαύεσαι εν ειρήνη μόνο επειδή είσαι ξύπνιος.
5. Θεραπεία είναι η απελευθέρωση από τον φόβο του ξυπνήματος και η αντικατάσταση του με την απόφαση να ξυπνήσεις. Η απόφαση να ξυπνήσεις είναι η αντανάκλαση της θέλησης να αγαπάς, εφόσον όλη η θεραπεία έχει να κάνει με την αντικατάσταση του φόβου με την αγάπη. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί κάνει την διάκριση ανάμεσα σε βαθμούς σφαλμάτων, επειδή αν δίδασκε ότι μια μορφή αρρώστιας είναι πιο σοβαρή από την άλλη  θα δίδασκε ότι   ένα σφάλμα μπορεί να  είναι πιο πραγματικό από το  άλλο. Η λειτουργία Του είναι να διακρίνει μόνο ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, αντικαθιστώντας  το  ψεύτικο με το  αληθινό.
6. Το εγώ, που πάντα θέλει να εξασθενεί το νου, προσπαθεί να τον διαχωρίσει από το σώμα σε μια προσπάθεια να τον καταστρέψει. Εν τούτοις, το εγώ στην πραγματικότητα πιστεύει ότι τον προστατεύει. Αυτό συμβαίνει διότι το εγώ πιστεύει ότι ο νους είναι επικίνδυνος, και ότι το να καθιστάς κάποιον χωρίς νου σημαίνει ότι τον θεραπεύεις. Αλλά είναι αδύνατον να καταστήσεις  κάποιον χωρίς νου, εφόσον αυτό θα σήμαινε ότι εκμηδενίζεις κάτι που δημιούργησε ο Θεός. Το εγώ απεχθάνεται την αδυναμία, παρόλο που κάνει κάθε προσπάθεια να την προκαλέσει. Θέλει μόνο αυτό που μισεί και για το εγώ αυτό είναι απόλυτα λογικό. Εφόσον πιστεύει στην δύναμη της επίθεσης,  θέλει την επίθεση.
7. Η Βίβλος σε παροτρύνει να είσαι τέλειος, να θεραπεύεις όλα τα σφάλματα, να μην θεωρείς καθόλου το σώμα ως διαχωρισμένο και να διεκπεραιώνεις όλα τα πράγματα στο όνομά μου. Αυτό δεν είναι μόνο το δικό μου όνομα, διότι μοιραζόμαστε κοινή ταυτότητα. Το Όνομα του Υιού του Θεού είναι Ένα, και παροτρύνεσαι να πράττεις τα έργα της αγάπης διότι μοιραζόμαστε αυτή την Ενότητα. Οι νόες μας είναι ολοκληρωμένοι διότι είναι ένα. Αν είσαι ασθενής, τότε απομακρύνεσαι από μένα. Εν τούτοις, δεν μπορείς να απομακρύνεσαι μόνο από μένα. Απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου και από εμένα.
8. Σίγουρα έχεις αρχίσει να συνειδητοποιείς ότι αυτά είναι πολύ πρακτικά μαθήματα, και εννοούν ακριβώς ό,τι λένε. Δεν θα σου ζητούσα να κάνεις πράγματα που δεν μπορείς, και είναι αδύνατον εγώ να μπορούσα να κάνω πράγματα που δεν μπορείς κι εσύ να κάνεις. Παίρνοντας το αυτό σαν δεδομένο, και μάλιστα κυριολεκτικά, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το κάνεις ακριβώς αυτό που ζητώ, και τα πάντα συνηγορούν υπέρ του να το κάνεις. Δεν σου θέτω κανένα περιορισμό διότι ο Ίδιος ο Θεός δεν σου θέτει κανέναν. Όταν περιορίζεις τον εαυτό σου δεν είμαστε ένας  νους , και αυτό είναι ασθένεια. Εν τούτοις, η ασθένεια δεν είναι του σώματος, αλλά του νου. Όλες οι μορφές ασθένειας είναι σημάδια ότι ο νους είναι διχασμένος, και δεν αποδέχεται έναν ενοποιημένο σκοπό.
9. Η ενοποίηση του σκοπού, λοιπόν, είναι ο μόνος τρόπος θεραπείας του Αγίου Πνεύματος. Αυτό συμβαίνει διότι είναι το μόνο επίπεδο στο οποίο η θεραπεία έχει κάποιο νόημα. Ο επαναπροσδιορισμός του νοήματος ενός  χαοτικού συστήματος σκέψης είναι ο τρόπος για να το θεραπεύσεις. Το δικό σου έργο είναι μόνο να εκπληρώσεις τις προϋποθέσεις για αυτό το νόημα, εφόσον το ίδιο πηγάζει από τον Θεό. Εν τούτοις, η επιστροφή σου σε αυτό που έχει νόημα είναι βασική στο δικό Του έργο, διότι το νόημα σου είναι μέρος του δικού Του. Η θεραπεία σου, λοιπόν, είναι μέρος της υγείας Του, εφόσον είναι μέρος της Ολότητάς Του. Αυτός δεν μπορεί να την χάσει, αλλά εσύ μπορεί να μην το γνωρίζεις. Εξακολουθεί όμως να είναι η Θέλησή Του για σένα, και η Θέλησή Του πρέπει να υπάρχει για πάντα, και για  όλα τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE