Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

AIBANXOF

 Ο Ιησούς έλεγε : "Όταν προσεύχεσαι, μπες μέσα στο δωμάτιο σου, κλείσε την πόρτα σου και προσευχήσου στον Πατέρα σου που βρίσκεται εκεί, στον μυστικό χώρο."

Αλλά ποιο είναι αυτό το μυστικό δωμάτιο για το οποίο μιλούσε ο Ιησούς.? Τίποτε άλλο από μία κατάσταση συνείδησης. Όταν ο μαθητής καταφέρει να δημιουργήσει μέσα του την σιωπή και την ειρήνη, όταν έχει ανάγκη να εκφράσει στον Θεό την αγάπη του για Εκείνον, ήδη βρίσκεται μέσα σε αυτό το μυστικό δωμάτιο. Μπορεί να είναι μέσα στην καρδιά, μπορεί να είναι μέσα στην νόηση, μέσα στην ψυχή. Στην πραγματικότητα, είναι μία κατάσταση ανώτερης συνείδησης στην οποία καταφέρατε να φτάσετε. Το μυστικό δωμάτιο είναι αυτή η κατάσταση τής μεγάλης αυτοσυγκέντρωσης, τής ειρήνης, τής εσωτερικής σιωπής όπου όλα τα άλλα σβήνουν, όπου δεν υπάρχει πια τίποτε άλλο από την προσευχή σας, από τον εσωτερικό σας λόγο που διασχίζει το διάστημα. Εκείνη την στιγμή, ακόμα κι αν δεν το ξέρετε, βρίσκεστε μέσα σε αυτό το μυστικό δωμάτιο.
Αυτό το μυστικό δωμάτιο μπορούμε να πούμε ότι είναι η καρδιά, η σιωπή τής καρδιάς. Φυσικά όμως, η καρδιά εδώ δεν είναι αυτή που αντιστοιχεί στο αστρικό επίπεδο και είναι ο χώρος τών κατώτερων επιθυμιών και πλεονεξιών. Το μυστικό δωμάτιο είναι η πνευματική καρδιά, δηλαδή η ψυχή. Όσο δεν καταφέρνει κανείς να πετύχει την αληθινή σιωπή, αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Η αληθινή προσευχή είναι να ενώνονται οι δύο αρχές : η καρδιά και η νόηση, η σκέψη και το συναίσθημα, η αρσενική και η θηλυκή. Γι αυτό συχνά οι άνθρωποι όταν προσεύχονται ενώνουν τα χέρια τους, γιατί πρέπει να ενώνουμε την ψυχή και το πνεύμα για να έχει δύναμη η προσευχή μας.
Πολλοί φαντάζονται ότι η ουσία βρίσκεται στις λέξεις τής προσευχής, αλλά όχι, συχνά τα λόγια παραπέφτουν και δεν μπορούν να ανέβουν μέχρι τον Ουρανό. Όταν η σκέψη και η επιθυμία σας είναι ήδη ισχυρές στο πνευματικό επίπεδο, τότε ο λόγος που προφέρεται είναι σαν μία υπογραφή η οποία επιτρέπει να ενεργοποιηθούν δυνάμεις από ψηλά.
Καθώς υπάρχει ανταπόκριση ανάμεσα στον αιθέριο κόσμο τής συνείδησης, τής σκέψης, τού συναισθήματος, τών ενεργειών και τον κόσμο τής ύλης, κάθε φορά που καταφέρνετε να έχετε ανώτερες καταστάσεις συνείδησης, εκείνες προσελκύουν από το Σύμπαν υλικά μεγάλης αγνότητας, χάρη στα οποία μπορείτε να φτιάξετε για λογαριασμό σας ένα σώμα φωτεινό, ένα σώμα δοξασμένο. Χρειάζεται να αρχίσετε από την εργασία στο πνευματικό επίπεδο : τότε το υλικό επίπεδο θα αλλάξει αυτόματα γιατί τα αόρατα ρεύματα τής σκέψης και τής προσευχής προσελκύουν τα στοιχεία τών ανώτερων περιοχών. Αυτό που έχει πραγματοποιηθεί ήδη στον πνευματικό κόσμο θα πραγματοποιηθεί κάποια μέρα και στο φυσικό επίπεδο. 💜
Omraam Mikhael Aivanhov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE