Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΙΒΑΝΧΟΦ

 Στις μέρες μας η συνήθεια τής προσευχής χάνεται όλο και περισσότερο, γιατί οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να προσεύχονται αφού έχουν στο σπίτι τους και στην ζωή τους σχεδόν τα πάντα. Ωστόσο, ακόμα κι αν τα έχετε όλα και δεν σάς λείπει τίποτα, πρέπει να προσεύχεστε γιατί η προσευχή είναι μία δημιουργία.

Όλα τα όντα έχουν ανάγκη να δημιουργούν. Αν όμως δεν έχουμε αναπτύξει ορισμένες ιδιότητες, την νοημοσύνη, το φως, δεν δημιουργούμε, απλά αντιγράφουμε (αναπαράγουμε) τα πράγματα. Η αληθινή δημιουργία τοποθετείται πιο ψηλά. Γνωρίζοντας το αυτό, ο άνθρωπος που θέλει να δημιουργήσει, ξεπερνάει τον εαυτό του και με την ψυχή και το πνεύμα του συλλαμβάνει στοιχεία από τίς ουράνιες περιοχές.
Η αληθινή προσευχή δημιουργεί έναν σύνδεσμο με το υπέρτατο Όν, τον Δημιουργό τού Ουρανού και τής γης. Παρακαλώντας Τον, συνδέεστε με αυτό το ύψιστο Όν που είναι η απεραντοσύνη, το άπειρο, και μέσα από αυτόν ακριβώς τον σύνδεσμο ο άνθρωπος έχει τήν δυνατότητα να συλλαμβάνει, να προσελκύει κάτι από τούς ανώτερους κόσμους και να το φέρνει εδώ, σε τούτο τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει, για να επωφεληθούν όλα τα όντα.
Ακόμα και τα πιο αδύναμα όντα, οι πιο απόκληροι άνθρωποι που τούς λείπουν τα χρήματα, το φαγητό, τα ρούχα ή βρίσκονται στην φυλακή, μπορούν να νιώσουν εσωτερικά δυνατοί με την προσευχή. Όταν προσεύχεστε, ακόμα κι αν εξωτερικά δεν έχει αλλάξει τίποτα, μέσα σας (στις σκέψεις και στις συγκινήσεις σας) έχουν γίνει αλλαγές. Εξαγνίζεστε, φωτίζεστε, θεραπεύεστε, και αυτή η ευεργετική, η αρμονική, η ακτινοβόλα κατάσταση επενεργεί σε όλους αυτούς που σάς περιβάλλουν, τούς επηρεάζει και έτσι αλλάζουν και εκείνοι. 💜
Omraam Mikhael Aivanhov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE