Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΦΥΡΑ ,ΚΛΙΜΑΚΑ,ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για PICTURES OF ANTAHKARANA BRIDGE

Ένα από τα θέματα που απασχολεί αυτούς που θέλουν να διαβούν την γέφυρα που ενώνει τον άνθρωπο με τον πνευματικό του Εαυτό ή τον  άνθρωπο που το μεν σώμα του του ανήκει στο   ζωικό βασίλειο το δε λογιστικό του μέρος που διαφέρει κατά πολύ των λοιπών ζώων και αυτό τον καθιστά τον συνδετικό κρίκο με το επόμενο βασίλειο το πνευματικό. Ειναι  η ενίσχυση αυτής της σύνδεσης Η οποία ποτέ δεν αποκόπηκε αλλά χρειάζεται να ενδυναμωθεί από το νήμα της συνείδησης.

  Στις εσωτερικές παραδόσεις αναφέρεται ως Γέφυρα η Κλίμακα του Ιακώβ η Αντακχάρανα .Όσοι έχουν διαβεί αυτήν την Γέφυρα  την προσδιορίζουν ως  μια κατ αρχήν περίοδο δοκιμασίας κατόπιν έρχεται μια περίοδος μαθητείας που αρχίζει και η κατασκευή της γέφυρας και ότανν έχει προχωρήσει η εργασία μέχρι το πρώτο μισό της γέφυρας όπου το νήμα της συνείδησης έχει περάσει τρείς μεγάλες αλλαγές η τρείς μυήσεις όπως θα λέγαμε μιλώντας με όρους εσωτερισμού.

 Τότε ο διαβάτης έλκεται πλέον πολύ δυνατά προς το τέταρτο πνευματικό βασίλειο όπου και επιθυμεί πλέον να γίνει μόνιμος κάτοικος ,χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να είναι μέσα στο ζωικό του σώμα .Αυτό που κάνει αυτήν την διάβαση ούτως η άλλως είναι ο Νους. 

Τα μαθήματα Θαυμάτων είναι ένας οδοδείκτης για όλη αυτή την εργασία . Με απλό και εύκολο τρόπο μας θυμίζει τον δρόμο της επιστροφής. Μας οδηγεί από την ψευδή αντίληψη στην ορθή μέσω της κατανόησης ότι δεν χρειάζεται να συγχωρήσεις τίποτε εφόσον όλα αυτά  που νομίζουμε ότι συμβαίνουν  είναι αντίληψη μιας Ονειρικής κατάστασης που ζούμε .

Καλή συνέχεια

                                                                                            10-10-2017

παναγιώτα σούλη


 

2 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την πηγή των πληροφοριών του κειμένου που ανάρτησες,είσαι εσύ? ή απλά είσαι ο μεταφορέας αυτών των πληροφοριών?
Θα ήταν πολύ ευγενικό αν έμπαινες και σε αυτόν τον κόπο να μου απαντήσεις. Ευχαριστώ πολύ.

SOULI GIOTA είπε...

Αν προσέξεις μέσα στο κείμενο θα δεις από που έρχονται οι πληροφορίες.Σ'ευχαριστώ για την παρακολούθηση.Καλή συνέχεια στον δρόμο που διάλεξες.

IO CHE AMO SOLO TE