Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Η Άμυνα και η επίθεση Ένα δίκοπο μαχαίρι


Η Άμυνα και η επίθεση  Ένα δίκοπο μαχαίρι
Η άμυνα και η επίθεση χαρακτηρίζονται από τα μαθήματα θαυμάτων ως δίκοπα μαχαίρια
Στην αρχή ο χαρακτηρισμός σε ξαφνιάζει ,δεν έχουμε μάθει να εξομοιώνουμε το θύμα και το θύτη μάλιστα μπορεί να θυμώσουμε κιόλας και ειδικά αν έχουμε μάθει να βλέπουμε τον εαυτό μας ως θύμα.
Ας δούμε όμως τι λέει και η  επιστημονική έρευνα και στις δύο  περιπτώσεις  είτε αμύνεται ο άνθρωπος είτε επιτίθεται  ο οργανισμός βρίσκεται στην ίδια στρεσογόνα κατάσταση με αποτέλεσμα την απώλεια της γαλήνης του.
Η έκκριση των ορμονών που προκαλούνται από τον φόβο Είναι οι ίδιες και επιφέρουν τα ίδια  καταστροφικά αποτελέσματα. Η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη ανεβαίνουν στα ύψη οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν ό άνθρωπος αρχίζει να ιδρώνει  να αναπνέει γρήγορα και ακανόνιστα σαν ένα άγριο ζώο που βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας και επίθεσης.
Όταν  ο άνθρωπος συνηθίσει να ζει με την αδρεναλίνη στα ύψη δεν μπορεί να επιστρέψει εύκολα σε κανονικούς ρυθμούς
Ο φόβος  οι ενοχές και η οργή γίνονται  απαραίτητα στοιχεία της ψυχολογικής του κατάστασης και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εντάσεις ,όταν δεν υπάρχουν της δημιουργεί.
Τα καταστροφικά αποτελέσματα δεν αργούν να φανούν  σαν ψυχοσωματικές ασθένειες, η κακή και βία συμπεριφορά διαλύει τον κοινωνικό ιστό γύρο από τον άνθρωπο που τέλος μένει μόνος και άρρωστος.
Αν πειστεί ο άνθρωπος ότι είναι πιο καλά είναι ήρεμος από το να έχει οπωσδήποτε  δίκαιο είναι μια καλή αρχή  Επίσης καλό είναι τα παιδιά να μην τα θυμώνουμε και τα εξαγριώνουμε.
 Μια καλή συζήτηση  θα τα μάθει να σέβονται αφού τα σεβαστούμε εμείς πρώτοι.
Και τώρα έρχομαι πάλι στην επικεφαλίδα των  μαθημάτων θαυμάτων που λένε ότι η άμυνα και η επίθεση είναι το ίδιο
Εύχομαι να σας βοηθήσει αυτή η εργασία για ένα θέμα που μοιάζει δυσνόητο
Εύχομαι καλή συνέχεια
Γιώτα Σούλη  1-3-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE