Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Δεύτερο Εμπόδιο:
Η Πεποίθηση ότι το Σώμα Είναι Πολύτιμο για ό,τι Προσφέρει
1. Είπαμε ότι η ειρήνη πρέπει πρώτα να υπερπηδήσει το εμπόδιο της επιθυμίας σας ν απαλλαγείτε απ αυτήν. 2Εκεί όπου η γοητεία της ενοχής έχει την εξουσία, η ειρήνη δεν είναι επιθυμητή. 3Το δεύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η ειρήνη, και που έχει στενή σχέση με το πρώτο, είναι η πεποίθηση ότι το σώμα είναι πολύτιμο για ό,τι προσφέρει. 4Διότι η έλξη της ενοχής γίνεται φανερή στο σώμα, και τη βλέπουμε σ αυτό.
2. Αυτή είναι η αξία που νομίζετε ότι η ειρήνη θα σας έκλεβε: το σώμα. 2Αυτό είναι που πιστεύετε ότι θα σας στερούσε και θα σας άφηνε άστεγους. 3Και είναι αυτό για το οποίο θα αποκρούατε ένα σπίτι ειρήνης. 4 Αυτή η «θυσία» νιώθετε ότι είναι πολύ μεγάλη για να την κάνετε, ότι είναι πολύ να σας τη ζητήσουν. 5Είναι μια θυσία, ή μια απελευθέρωση; 6Τι σας έχει στ αλήθεια δώσει το σώμα που να δικαιολογεί την παράξενη πεποίθηση σας ότι σ αυτό έγκειται η σωτηρία; 7Δεν βλέπετε ότι αυτή είναι η πεποίθηση στον θάνατο; 8Εδώ βρίσκεται το επίκεντρο που σας κάνει να αντιλαμβάνεστε την Εξιλέωση ως φόνο. 9Εδώ είναι η πηγή της ιδέας ότι η αγάπη είναι φόβος.
3. Οι αγγελιαφόροι του Αγίου Πνεύματος στέλνονται πολύ πιο πέρα από το σώμα, καλώ­ντας τον νου να ενωθεί σε ιερή κοινωνία και να είναι εν ειρήνη. 2Τέτοιο είναι το μήνυμα που τους έδωσα για σας. 3Μόνο οι αγγελιαφόροι του φόβου βλέπουν το σώμα, διότι ψάχνουν για ό,τι μπορεί να υποφέρει. 4Είναι θυσία το ν απομακρυνθείτε απ ό,τι μπορεί να υποφέ­ρει; 5Το Άγιο Πνεύμα δεν σας ζητά να θυσιάσετε την ελπίδα της σωματικής ευχαρίστησης-δεν έχει καμιά ελπίδα ευχαρίστησης. 6Αλλά ούτε και μπορεί να σας φέρει τον φόβο του πόνου. 7Ο πόνος είναι η μόνη «θυσία» που ζητά το Άγιο Πνεύμα, κι αυτόν θα απομάκρυνε.
4. Η ειρήνη εκτείνεται από σας μονάχα προς το αιώνιο, και απλώνεται από το αιώνιο εντός σας. 2Ξεπερνά όλα τ άλλα. 3Το δεύτερο εμπόδιο δεν είναι πιο ισχυρό από το πρώτο. 4Διότι δεν θέλετε ούτε να απαλλαγείτε από την ειρήνη ούτε να την περιορίσετε. 5Τι είναι αυτά τα εμπόδια που θα παρεμβάλλατε ανάμεσα στην ειρήνη και την αποστολή της παρά φράγματα που τοποθετείτε ανάμεσα στη θέληση σας και την εκπλήρωση της; 6Θέλετε επι­κοινωνία, όχι τη γιορτή του φόβου. 7Θέλετε σωτηρία, όχι τον πόνο της ενοχής. 8Και θέλε­τε τον Πατέρα σας, όχι ένα σωρό από πηλό, να είναι το σπίτι σας. 9Μέσα στην άγια σχέση σας βρίσκεται ο Υιός του Πατέρα σας. 10Δεν έχει χάσει την επικοινωνία μαζί Του, ούτε με τον εαυτό του. 11Οταν συμφωνήσατε να συναντήσετε τον αδελφό σας, αναγνωρίσατε ότι αυτό είναι έτσι.12Αυτό δεν έχει κανένα κόστος, αλλά έχει απελευθέρωση από τις θυσίες.
5. Πληρώσατε πολύ ακριβά για τις αυταπάτες σας, και τίποτε για το οποίο πληρώσατε δεν σας έφερε ειρήνη. 2Δεν είστε χαρούμενοι που οι Ουρανοί δεν μπορούν να θυσιαστούν και δεν μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε κάποια θυσία; 3Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να μπορείτε να θέσετε ενάντια στην ένωση μας, διότι είμαι ήδη παρών στην άγια σχέση σας. 4Θα υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια μαζί, διότι στεκόμαστε εντός των πυλών κι όχι απέξω. 5Πόσο εύκολα ανοίγονται οι πύλες από μέσα, για να επιτρέψουν την είσοδο στην ειρήνη η οποία ευλογεί τον κουρασμένο κόσμο! 6Μπορεί να είναι δύσκολο για μας να προσπερά­σουμε τα εμπόδια μαζί, όταν έχετε ενωθεί με το απεριόριστο; 7Είναι στο χέρι σας να δώσε­τε τέλος στην ενοχή. 8Θα σταματούσατε τώρα να ψάχνετε για ενοχή στον αδελφό σας;
6. Αφήστε με να είμαι για σας το σύμβολο του τέλους της ενοχής, και κοιτάξτε τον αδελ­φό σας όπως θα κοιτούσατε εμένα. 2Συγχωρέστε μου όλες τις αμαρτίες που νομίζετε ότι έκανε ο Υιός του Θεού. 3Και στο φως της συγχώρεσης σας αυτός θα θυμηθεί ποιος είναι, και θα ξεχάσει αυτό που δεν ήταν ποτέ. 4Ζητώ τη συγχώρεση σας, διότι εάν εσείς είστε ένοχοι, πρέπει να είμαι κι εγώ. 5Αλλά εάν εγώ υπερνίκησα την ενοχή και ξεπέρασα τον κόσμο, ήσασταν μαζί μου. 6Θα βλέπατε σε μένα το σύμβολο της ενοχής ή του τέλους της ενοχής, ενθυμούμενοι ότι αυτό που συμβολίζω για σας το βλέπετε μέσα στον εαυτό σας;
7. Από την άγια σχέση σας η αλήθεια διακηρύσσει την αλήθεια, και η αγάπη κοιτάζει τον εαυτό της. 2Η σωτηρία ρέει βαθιά μέσα από την κατοικία που εσείς προσφέρατε σε μένα και στον Πατέρα μου. 3Κι είμαστε εκεί μαζί, στην ήρεμη επικοινωνία στην οποία ο Πατέρας και ο Υιός είναι ενωμένοι. 4Ω ελάτε εσείς πιστοί στην ιερή ένωση του Πατέρα και του Υιού μέσα σας! 5Και μην κρατιέστε χωριστά από ό,τι σας προσφέρεται από ευγνωμοσύνη επει­δή δώσατε στην ειρήνη το ουράνιο σπίτι της. 6Στείλτε σε όλο τον κόσμο το χαρούμενο μήνυμα του τέλους της ενοχής, κι όλος ο κόσμος θα ανταποκριθεί. 7Σκεφτείτε τη χαρά σας καθώς ο καθένας σας προσφέρει μαρτυρία του τέλους της αμαρτίας, και σας δείχνει ότι η δύναμη της έχει φύγει δια παντός. 8Πού μπορεί να είναι η ενοχή, όταν η πίστη στην αμαρ­τία έχει φύγει; 9Και πού είναι ο θάνατος, όταν ο συνήγορος του δεν ακούγεται πια;
8. Συγχωρέστε μου τις αυταπάτες σας, και ελευθερώστε με από την τιμωρία για ό,τι δεν έκανα. 2Θα μάθετε την ελευθερία που δίδαξα διδάσκοντας την ελευθερία στον αδελφό σας, και έτσι θα ελευθερώσετε κι εμένα. 3Βρίσκομαι μέσα στην ιερή σας σχέση, εντούτοις θα με φυλακίζατε πίσω από τα εμπόδια που υψώνετε στην ελευθερία, φράζοντας τον δρόμο μου προς εσάς. 4Εντούτοις δεν είναι δυνατόν να κρατήσετε μακριά Έναν ο Οποίος είναι ήδη εκεί. 5Κι εντός Αυτού, όπου ήδη βρισκόμαστε ενωμένοι, είναι δυνατή η επικοινω­νία μας, η οποία γίνεται η εστία της νέας αντίληψης που θα φέρει φως σ όλο τον κόσμο ο οποίος περιέχεται σε σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE