Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;


7. Τι Είναι το Άγιο Πνεύμα;

1. Το Άγιο Πνεύμα παρεμβάλλεται μεταξύ των ψευδαισθήσεων και της αλήθειας. 2Επειδή Αυτός πρέπει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πραγματι­κότητας και των ονείρων, η αντίληψη οδηγεί στη γνώση μέσω της χάρης που Του έχει δώσει ο Θεός ως το δώρο Του στον καθένα που στρέφεται σε Αυτόν για την αλήθεια. 3Μέσω της γέφυρας που παρέχει Αυτός, όλα τα όνειρα προσκομίζονται στην αλήθεια για να εξαφανιστούν μπροστά στο φως της γνώσης. 4ΕκεΙ οι θέες και οι ήχοι εγκαταλείπονται για πάντα. 5Και εκεί που γίνονταν αντιληπτοί προηγουμένως η συγχώρεση κάνει δυνατό το γαλήνιο τέλος της αντίληψης.
2. Ο στόχος που θέτει η διδαχή του Αγίου Πνεύματος είναι ακριβώς αυτό το τέλος των ονείρων. 2Γιατί οι θέες και οι ήχοι πρέπει να μεταφραστούν από τις μαρτυρίες του φόβου στις μαρτυρίες της αγάπης. 3Και όταν αυτό πραγματοποι­ηθεί πλήρως, η μάθηση θα έχει πετύχει το μοναδικό στόχο που έχει στ αλήθεια. 4Γιατί η μάθηση, όπως το Άγιο Πνεύμα την οδηγεί προς την έκβαση που αντιλαμβάνεται για αυτήν, γίνεται το μέσο για να υπερβεί τον εαυτό της και να αντικατασταθεί από την Αιώνια Αλήθεια.
3. Αν γνώριζες μονάχα πόσο λαχταρά ο Πατέρας σου να αναγνωρίσεις την αθωότητα σου, δε θα άφηνες τη Φωνή Του να κάνει εκκλήσεις ματαίως, ούτε θα γύριζες την πλάτη σου σε ό,τι Αυτός προσφέρει για να αντικαταστήσει τις τρομακτικές παραστάσεις και τα τρομαχτικά όνειρα που έπλασες. 2Το Άγιο Πνεύμα καταλαβαίνει τα μέσα που έπλασες και με τα οποία θα ήθελες να πετύχεις ό,τι είναι για πάντα ανεπίτευκτο. 3Και αν τα προσφέρεις σε Αυτόν, Αυτός θα χρησιμοποιήσει τα μέσα που έπλασες για εξορία, για να αποκατα­στήσει το νου σου εκεί που είναι αληθινά σπίτι του.
4. Από τη γνώση, όπου έχει τοποθετηθεί από το Θεό, το Άγιο Πνεύμα σε καλεί να αφήσεις τη συγχώρεση να δοθεί στα όνειρα σου και να αποκαταστα­θείς στην ψυχική υγεία και την ειρήνη. 2Χωρίς τη συγχώρεση, τα όνειρα σου θα συνεχίσουν να σε τρομάζουν. 3Και η μνήμη όλης της Αγάπης του Πατέρα δε θα επιστρέψει για να κάνει γνωστό ότι το τέλος των ονείρων έχει έρθει.
5. Δέξου το Δώρο του Πατέρα σου. 2Είναι ένα κάλεσμα από την Αγάπη προς την Αγάπη, για να παραμείνει η Αγάπη απλώς και μόνο όπως είναι. 3Το Άγιο Πνεύμα είναι το δώρο Του, με το οποίο η γαλήνη του Ουρανού επιστρέφει στον αγαπημένο Υιό του Θεού. 4Θα αρνιόσουν να αναλάβεις το έργο της ολοκλήρωσης του Θεού, όταν το μόνο που θέλει Αυτός είναι η δική σου ολοκλήρωση;

METAΦΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΑ ΠΙΤΣΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE