Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Κεφάλαιο 14 Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΚεφάλαιο 14*
Η  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
https://www.youtube.com/playlist?list=PLTtAjnldAaMIvNa0-XEZ3SqXXvJBsr6_L
ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΕΦ 14
Εισαγωγή

1.Ναι, είσαι πραγματικά ευλογημένος. Όμως σε αυτό τον κόσμο δεν το γνωρίζεις. Αλλά έχεις τα μέσα για να το μάθεις και να το δεις ξεκάθαρα. Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί την λογική τόσο εύκολα και τόσο καλά όσο  και το εγώ, μόνο που τα δικά Του συμπεράσματα δεν είναι παρανοϊκά. Παίρνουν μια εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δείχνοντας καθαρά προς τον Ουρανό όπως το εγώ δείχνει προς το σκοτάδι και τον θάνατο. Έχουμε ακολουθήσει πολλή από την λογική του εγώ, κι έχουμε δει τα λογικά της αποτελέσματα. Κι έχοντας δει αυτά, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να γίνουν ορατά παρά μόνο στις ψευδαισθήσεις, διότι εκεί μόνο η φαινομενική τους καθαρότητα φαίνεται πως γίνεται  ορατή. Τώρα ας στραφούμε μακριά από αυτά, κι ας ακολουθήσουμε την απλή λογική με την οποία το Άγιο Πνεύμα διδάσκει τα απλά συμπεράσματα που μιλούν για την αλήθεια, και μόνο για την αλήθεια.

Ι. Οι  Προϋποθέσεις της Μάθησης
1. Αν είσαι ευλογημένος και δεν το γνωρίζεις, χρειάζεται να μάθεις ότι όντως  είναι έτσι. Η γνώση δεν διδάσκεται, αλλά οι προϋποθέσεις της πρέπει να αποκτηθούν διότι αυτές είναι που έχουν απορριφθεί.
Μπορείς να μάθεις να ευλογείς, και δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις. Αν, λοιπόν, προσφέρεις ευλογίες, αυτές πρέπει πρώτα να έρθουν σε σένα. 

Και πρέπει επίσης να τις έχεις δεχτεί ως δικές σου, διότι πως αλλιώς θα μπορούσες να τις δώσεις; 

Αυτός είναι ο λόγος που τα θαύματα προσφέρουν σε σένα την μαρτυρία ότι είσαι ευλογημένος.
 Αν αυτό που προσφέρεις είναι πλήρης συγχώρεση πρέπει να έχεις αφήσει την ενοχή να φύγει, έχοντας  δεχτεί την Επανόρθωση για τον εαυτό σου και έχοντας μάθει ότι είσαι αθώος.

 Πώς θα μπορούσες να μάθεις αυτό που έχει γίνει για σένα, και δεν το γνωρίζεις, αν δεν κάνεις αυτό που θα έπρεπε να κάνεις αν αυτό είχε γίνει για σένα(αν δεν δώσεις την ευλογία των θαυμάτων πως θα γνωρίζεις οτι ευλογήθηκες;)

2. Η έμμεση(πλάγια) απόδειξη της αλήθειας είναι απαραίτητη σε ένα κόσμο φτιαγμένο από άρνηση και δίχως κατεύθυνση. 
Θα αντιληφθείς την ανάγκη γι αυτό αν συνειδητοποιήσεις ότι το να αρνείσαι  είναι η απόφαση να μην γνωρίζεις. Η λογική του κόσμου πρέπει επομένως να οδηγεί στο τίποτε, διότι στόχος του είναι το τίποτε.
Αν αποφασίσεις να έχεις και να δίνεις και να μην είσαι τίποτε εκτός από ένα όνειρο, πρέπει να κατευθύνεις τις σκέψεις σου στην λησμονιά. Κι αν έχεις και δίνεις και είσαι τα πάντα, και όλα αυτά τα έχεις αρνηθεί, τότε το σύστημα σκέψης σου είναι κλειστό και εντελώς ξεκομμένο από την αλήθεια
.
Αυτός είναι ένας παρανοϊκός κόσμος, και μην υποτιμάς το μέγεθος της παραφροσύνης του. Δεν υπάρχει περιοχή της αντίληψής σου που να μην την έχει αγγίξει, και το όνειρό σου είναι ιερό για σένα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός τοποθέτησε το Άγιο Πνεύμα μέσα σου, εκεί όπου εσύ τοποθέτησες το όνειρο.

3. Το να βλέπεις έχει πάντα εξωτερική κατεύθυνση. Αν οι σκέψεις σου ήταν εξ ολοκλήρου από σένα, το σύστημα σκέψης που έφτιαξες θα ήταν για πάντα σκοτεινό.

Οι σκέψεις που προβάλλει ή επεκτείνει ο νους του Υιού του Θεού έχουν όλη την δύναμη που τους δίνει ο ίδιος. Οι σκέψεις που μοιράζεται με τον Θεό είναι πέρα από την δική του πίστη, αλλά εκείνες που έφτιαξε αυτός είναι οι δικές του πεποιθήσεις. Και είναι αυτές, και όχι η αλήθεια, που έχει επιλέξει να υπερασπίζεται και ν’ αγαπά.
Δεν θα του τις πάρει κανείς. Θα παραιτηθεί, όμως,  από αυτές ο ίδιος διότι η Πηγή της ακύρωσής τους βρίσκεται μέσα του. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να τον διδάξει ότι η λογική του κόσμου είναι εντελώς παρανοϊκή και οδηγεί στο τίποτα. Ωστόσο, μέσα σε αυτόν που έφτιαξε αυτή την παρανοϊκή λογική υπάρχει Ένας ο Οποίος γνωρίζει ότι αυτή οδηγεί στο τίποτε, διότι Αυτός γνωρίζει τα πάντα.

4. Οποιαδήποτε κατεύθυνση που θα σε οδηγούσε εκεί που δεν σε οδηγεί το Άγιο Πνεύμα, δεν πάει πουθενά. Οτιδήποτε εσύ αρνείσαι που Αυτό γνωρίζει ότι είναι αλήθεια, το έχεις αρνηθεί στον εαυτό σου, κι Αυτό επομένως πρέπει να σε διδάξει να μην το αρνείσαι.

 Η κατάργηση μιας κατάστασης γίνεται έμμεσα όπως και η πράξη που την προκάλεσε.  Δημιουργήθηκες μόνο για να δημιουργείς, όχι για να βλέπεις ούτε για να κάνεις. Αυτές δεν είναι παρά έμμεσες εκφράσεις της θέλησης για ζωή, που έχει εμποδιστεί από το ιδιότροπο και ανίερο καπρίτσιο του θανάτου και του φόνου που ο Πατέρας σου δεν μοιράζεται μαζί σου.

 Έχεις αναθέσει στον εαυτό σου το έργο του μοιράσματος αυτού που δεν μπορεί να μοιραστεί. Και όσο θεωρείς ότι είναι δυνατόν να μάθεις να το κάνεις αυτό, δεν θα πιστεύεις  σε όλα όσα είναι δυνατόν να μάθεις να κάνεις.
5. Επομένως, το Άγιο Πνεύμα πρέπει να αρχίσει την διδασκαλία Του δείχνοντάς σου αυτό που εσύ δεν μπορείς ποτέ να μάθεις. Το μήνυμά Του δεν είναι έμμεσο, αλλά Αυτό πρέπει να εισάγει την απλή αλήθεια σε ένα σύστημα σκέψης που έχει γίνει τόσο διαστρεβλωμένο και τόσο περίπλοκο που εσύ δεν μπορείς να δεις ότι δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό απλά κοιτάζει την βάση του και το απορρίπτει. Αλλά εσύ που δεν μπορείς να καταργήσεις αυτό που έφτιαξες ο ίδιος, ούτε να ξεφύγεις από  το βαρύ φορτίο της νωθρότητας του  που καλύπτει τον νου σου, δεν μπορείς να δεις μέσα από αυτό. Σε εξαπατά, διότι εσύ επέλεξες να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Αυτοί που επιλέγουν να εξαπατηθούν απλά θα επιτεθούν στις άμεσες προσεγγίσεις, διότι φαίνεται πως αυτές απειλούν την πλάνη και την χτυπούν.ΙΙ. Ο Ευτυχής Μαθητής.
1. Το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται έναν ευτυχισμένο μαθητή, στον οποίο να μπορεί να εκπληρώσει χαρούμενα την αποστολή Του. Εσύ που είσαι πεισματικά αφοσιωμένος στην μιζέρια πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις ότι είσαι δυστυχισμένος και όχι ευτυχισμένος. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να διδάξει χωρίς αυτή την αντιπαράθεση(μεταξύ ευτυχίας και μιζέριας) διότι εσύ πιστεύεις ότι η δυστυχία είναι ευτυχία. Αυτό σου έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη σύγχυση ώστε έχεις αναλάβει να μάθεις να κάνεις αυτό που ποτέ δεν μπορείς να κάνεις,(τηνδυστυχία ευτυχία)  πιστεύοντας ότι μόνο αν το μάθεις θα είσαι ευτυχισμένος. Δεν συνειδητοποιείς ότι η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται αυτός ο ιδιόμορφος μαθησιακός στόχος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ωστόσο, ακόμα έχει νόημα για σένα. Αν έχεις πίστη στο τίποτα θα βρεις τον «θησαυρό» που αναζητάς. Όμως, θα προσθέσεις άλλο ένα βάρος στον ήδη επιβαρημένο νου σου. Θα πιστέψεις ότι το τίποτε έχει αξία, και θα το εκτιμάς. Ένα μικρό κομματάκι γυαλί, ένας κόκκος σκόνης, ένα σώμα ή ένας πόλεμος είναι ένα και το αυτό για σένα(στις ψευδαισθήσεις σου). Διότι αν δίνεις αξία σε ένα πράγμα φτιαγμένο από το τίποτα, έχεις πιστέψει ότι το τίποτα μπορεί να είναι πολύτιμο, και ότι μπορείς να μάθεις να κάνεις το ψεύτικο αληθινό.
2.  Το Άγιο Πνεύμα, βλέποντας  πού είσαι αλλά γνωρίζοντας  ότι είσαι κάπου αλλού, αρχίζει το μάθημά Του στην απλότητα με την βασική διδασκαλία ότι η αλήθεια είναι αληθινή. Αυτό είναι το πιο δύσκολο μάθημα που θα μάθεις ποτέ, και τελικά, το μόνο. Η απλότητα είναι πολύ δύσκολη για τους διαστρεβλωμένους νόες. Αναλογίσου όλες τις διαστρεβλώσεις  που έχεις φτιάξει από το τίποτε·  όλες τις παράξενες μορφές και τα συναισθήματα και τις πράξεις και τις αντιδράσεις που έχεις υφάνει από αυτό. Τίποτα δεν είναι τόσο ξένο προς εσένα όσο η απλή αλήθεια, και τίποτα δεν υπάρχει που να έχεις την τάση να ακούσεις λιγότερο όσο αυτήν. Η αντίθεση ανάμεσα σε αυτό που είναι αλήθεια και σε αυτό που δεν είναι, είναι ολοφάνερη, κι όμως εσύ δεν την βλέπεις. Τα απλά και τα φανερά δεν είναι φανερά σε εκείνους που θέλουν να φτιάχνουν παλάτια και μεταξωτούς χιτώνες από το τίποτα, πιστεύοντας ότι είναι βασιλιάδες με χρυσά στέμματα χάρη σ’ αυτά.
3. Όλα αυτά τα βλέπει το Άγιο Πνεύμα  και διδάσκει, απλά, ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Σε εκείνους τους δυστυχείς μαθητές που θέλουν να διδάξουν τον εαυτό τους το τίποτε, και να πλανώνται ότι αυτό δεν είναι το τίποτε, το Άγιο Πνεύμα λέει, με σταθερή ηρεμία:

Η αλήθεια είναι αληθινή. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, τίποτα άλλο δεν είναι πραγματικό, και τίποτα  εκτός από αυτό δεν υπάρχει. Άφησέ Εμένα να κάνω την μόνη διάκριση για λογαριασμό σου που εσύ δεν μπορείς να την κάνεις, αλλά χρειάζεται να μάθεις. Η πίστη σου στο τίποτα σε εξαπατά. Πρόσφερε την πίστη σου σε Μένα, κι Εγώ θα την τοποθετήσω απαλά στον άγιο τόπο που ανήκει. Εκεί δεν θα βρεις καμιά πλάνη, παρά μόνο την απλή αλήθεια. Και θα την αγαπήσεις διότι θα την καταλάβεις.

4. Σαν εσένα, το Άγιο Πνεύμα, δεν έφτιαξε Αυτό την αλήθεια. Σαν τον Θεό, γνωρίζει ότι είναι αληθινή. Φέρνει το φως της αλήθειας μέσα στο σκοτάδι, και την αφήνει να λάμψει επάνω σου. Και καθώς αυτή λάμπει οι αδελφοί σου την βλέπουν, και συνειδητοποιώντας ότι αυτό το φως δεν είναι κάτι που έχεις φτιάξει εσύ, βλέπουν σε σένα περισσότερα από ό,τι βλέπεις ο ίδιος. Θα γίνουν οι ευτυχείς μαθητές του μαθήματος που τους φέρνει αυτό το φως, διότι τους διδάσκει την απελευθέρωση από το τίποτα και από όλα τα έργα του τίποτα. Τις βαριές αλυσίδες που φαίνεται πως τους δένουν στην απελπισία δεν τις βλέπουν σαν τίποτε μέχρι εσύ να τους φέρεις το φως. Και τότε βλέπουν ότι οι αλυσίδες έχουν εξαφανιστεί, άρα  πρέπει να μην ήταν τίποτε. Κι εσύ θα το δεις μαζί τους. Επειδή τους δίδαξες την χαρά και την απελευθέρωση, αυτοί θα γίνουν οι δάσκαλοί σου στην απελευθέρωση και την χαρά.
5. Όταν διδάσκεις κάποιον ότι η αλήθεια είναι αληθινή, το μαθαίνεις κι εσύ μαζί του. Kι έτσι μαθαίνεις ότι αυτό που φαινόταν το πιο δύσκολο ήταν το πιο εύκολο. Μάθε να είσαι ευτυχισμένος μαθητής. Ποτέ δεν θα μάθεις πώς να φτιάχνεις τα πάντα από το τίποτα. Δες όμως ότι αυτός ήταν ο στόχος σου, κι αναγνώρισε πόσο ανόητος ήταν. Να χαίρεσαι που εξαφανίζεται, διότι αν τον κοιτάξεις με απλή ειλικρίνεια, όντως ακυρώνεται. Είπα και πριν, «Μην ικανοποιείσαι με το τίποτα», διότι έχεις πιστέψει ότι το τίποτα θα μπορούσε να σε ικανοποιήσει. Δεν είναι έτσι.
6. Αν θέλεις να  είσαι ένας  ευτυχής μαθητής, πρέπει  να δώσεις όλα όσα έχεις μάθει στο Άγιο Πνεύμα, ώστε να τα καταργήσει για λογαριασμό σου. Και έπειτα άρχισε να μαθαίνεις τα χαρωπά μαθήματα που έρχονται γρήγορα  βασισμένα σταθερά στο ότι η αλήθεια είναι αληθινή. Διότι αυτό που είναι οικοδομημένο εκεί είναι αληθινό, και κτισμένο πάνω στην αλήθεια. Το σύμπαν της μάθησης θα ανοίξει μπροστά σου με όλη του την μεγαλειώδη απλότητα. Με την αλήθεια μπροστά σου, δεν θα κοιτάζεις πίσω σου.
7. Ο ευτυχισμένος μαθητής ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της μάθησης εδώ, όπως ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις  της γνώσης στην Βασιλεία. Όλα αυτά βρίσκονται στο σχέδιο του Αγίου Πνεύματος να σε ελευθερώσει από το παρελθόν, και να ανοίξει για σένα τον δρόμο προς την ελευθερία. Διότι η αλήθεια είναι αληθινή. Τι άλλο θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει, ή να υπήρξε ποτέ; Αυτό το απλό μάθημα κρατάει το κλειδί για την σκοτεινή πόρτα που πιστεύεις ότι είναι κλειδωμένη για πάντα. Εσύ έφτιαξες αυτή την πόρτα από το τίποτα, και πίσω της είναι το τίποτα. Το κλειδί είναι μόνο το φως που διώχνει με την λάμψη του τα σχήματα και τις μορφές και δεν φοβάται τίποτα. Δέξου αυτό το κλειδί προς την ελευθερία από τα χέρια του Χριστού που το δίνει σε σένα, ώστε να μπορέσεις να ενωθείς μαζί Του στο άγιο έργο να φέρετε  το φως. Διότι εσύ, σαν τους αδελφούς σου, δεν συνειδητοποιείς ότι το φως έχει έρθει και σε έχει ελευθερώσει από τον ύπνο του σκότους.
8. Κοίταξε τους αδελφούς σου μέσα στην ελευθερία τους, και μάθε από αυτούς πώς να ελευθερώνεσαι από το σκοτάδι. Το φως μέσα σου θα τους ξυπνήσει, κι αυτοί δεν θα σε αφήσουν κοιμισμένο. Η όραση του Χριστού δίδεται ακριβώς την στιγμή που το αντιλαμβάνεσαι. Εκεί όπου το κάθε τι είναι ξεκάθαρο, όλα είναι άγια. Η ηρεμία της απλότητάς του είναι τόσο επιβλητική που θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι αδύνατον να αρνηθείς την απλή αλήθεια. Διότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ο Θεός είναι παντού, και ο Υιός Του είναι μέσα σε Αυτόν μαζί με το κάθε τι. Μπορεί λοιπόν να τραγουδήσει το μοιρολόι της θλίψης όταν  αυτή είναι η αλήθεια;
ΙΙΙ. Η Απόφαση υπέρ της Αθωότητας.
1. Ο ευτυχής μαθητής δεν μπορεί να νιώθει ένοχος για την μάθηση. Αυτό είναι τόσο βασικό για την μάθηση που ποτέ δεν πρέπει το ξεχνάς. Ο μαθητής που δεν έχει ενοχές, μαθαίνει εύκολα διότι οι σκέψεις του είναι ελεύθερες. Εν τούτοις, αυτό εμπεριέχει την αναγνώριση ότι η ενοχή είναι παρεμβολή, όχι σωτηρία, και δεν εξυπηρετεί καθόλου καμιά χρήσιμη λειτουργία.
2. Ίσως είσαι συνηθισμένος να χρησιμοποιείς την αθωότητα απλά για να αντισταθμίζεις τον πόνο της ενοχής, και δεν την βλέπεις σαν να έχει αξία από μόνη της. Πιστεύεις ότι και η ενοχή και η αθωότητα έχουν αξία και οι δυο, η κάθε μία αντιπροσωπεύοντας μια διαφυγή από αυτό που η άλλη δεν σου προσφέρει. Δεν θέλεις μόνο την μία από αυτές, διότι δίχως και τις δύο μαζί δεν βλέπεις τον εαυτό σου ολοκληρωμένο άρα ούτε κι ευτυχισμένο. Ωστόσο είσαι ολοκληρωμένος μόνο μέσα στην αθωότητά σου, και μόνο μέσα στην αθωότητά σου μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Δεν υπάρχει σύγκρουση εδώ. Το να επιθυμείς την ενοχή κατ’ οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε μορφή, σημαίνει ότι θα χάσεις την εκτίμηση της αξίας της αθωότητάς σου, και θα την απωθήσεις από την αντίληψή σου.
3. Δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός που να μπορείς να κάνεις με την ενοχή, για να ξεφύγεις από τον πόνο που μόνο η αθωότητα καταπραΰνει. Η ζωή εδώ είναι μάθηση, όπως η δημιουργία είναι η ύπαρξη στον Ουρανό. Όποτε φαίνεται πως σε προσελκύει ο πόνος της ενοχής, θυμήσου ότι αν ενδώσεις σε αυτόν, αποφασίζεις ενάντια στην ευτυχία σου, και δεν θα μάθεις πώς να είσαι ευτυχισμένος. Να λες λοιπόν, στον εαυτό σου, γλυκά, αλλά με πεποίθηση γεννημένη από την Αγάπη του Θεού και του Υιού Του:
                       Αυτό που βιώνω, αυτό και  θα εκδηλώσω.
Αν είμαι χωρίς ενοχές, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ.
                       Επιλέγω να δώσω μαρτυρία της αποδοχής
                     της  Επανόρθωσης, όχι της  απόρριψής  της.
                    Θα δεχτώ  την αθωότητά μου εκδηλώνοντάς την
και μοιράζοντάς την.
         Ας φέρω την  ειρήνη από τον Πατέρα του στον Υιό του Θεού.
4. Κάθε μέρα, κάθε ώρα και λεπτό, ακόμα και κάθε δευτερόλεπτο, αποφασίζεις ανάμεσα στη σταύρωση και την ανάσταση·  ανάμεσα στο εγώ και στο Άγιο Πνεύμα. Το εγώ είναι η επιλογή για την ενοχή·  το Άγιο Πνεύμα είναι η επιλογή για την αθωότητα. Η δύναμη της απόφασης είναι το μόνο που είναι δικό σου. Είναι καθορισμένα αυτά που ανάμεσά τους μπορείς να αποφασίσεις, διότι δεν υπάρχουν άλλες  εναλλακτικές εκτός από την αλήθεια και την ψευδαίσθηση. Και δεν συναντώνται πουθενά, διότι είναι αντίθετα που δεν γίνεται να συμφιλιωθούν, και δεν γίνεται να είναι και τα δύο αληθινά. Είσαι ή ένοχος ή αθώος, δέσμιος ή ελεύθερος, δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος.
5. Το θαύμα σε διδάσκει ότι έχεις επιλέξει την αθωότητα, την ελευθερία και την χαρά. Δεν είναι μια αιτία, αλλά ένα αποτέλεσμα. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της σωστής επιλογής, που επικυρώνει την ευτυχία σου που προέρχεται από την επιλογή σου να είσαι ελεύθερος από την ενοχή. Σε όλους  όσους  προσφέρεις θεραπεία σου την επιστρέφουν. Αυτοί που  επιτίθεσαι διατηρούν την επίθεση εναντίον σου. Είτε σου επιτεθούν ή όχι δεν έχει καμία σημασία· εσύ θα νομίζεις  ότι το κάνουν. Είναι αδύνατον να προσφέρεις αυτό που δεν θέλεις και να μην υποστείς αυτή την ποινή. Το κόστος της προσφοράς είναι το να λαμβάνεις. Είτε είναι η ποινή από την οποία υποφέρεις, ή η χαρούμενη αγορά ενός θησαυρού τον οποίο θα κρατάς με αγάπη.
6. Καμία τιμωρία δεν ζητείται από τον Υιό του Θεού εκτός από τον ίδιο για τον εαυτό του. Κάθε ευκαιρία που του δίδεται να θεραπεύει είναι άλλη μια ευκαιρία για να αντικαταστήσει το σκοτάδι με το φως και τον φόβο με την αγάπη. Αν την αρνηθεί, τότε δένει τον εαυτό του με το σκοτάδι, διότι δεν επέλεξε να ελευθερώσει τον αδελφό του και να εισέλθει στο φως μαζί του. Δίνοντας δύναμη στο τίποτα, πετάει την χαρούμενη ευκαιρία να μάθει ότι το τίποτα δεν έχει δύναμη. Και  με το να μην διαλύει  το σκοτάδι, φοβάται και το σκοτάδι αλλά και το φως. Η χαρά της μάθησης ότι το σκοτάδι δεν έχει καμιά δύναμη πάνω στον Υιό του Θεού είναι το χαρούμενο μάθημα που διδάσκει το Άγιο Πνεύμα, και θα ήθελε κι εσύ να το διδάξεις μαζί Του. Είναι χαρά Του να το διδάσκει, όπως θα είναι και δική σου.
7. Ο τρόπος να διδάξεις αυτό το απλό μάθημα είναι αυτός: Αθωότητα σημαίνει να είσαι άτρωτος. Επομένως, εκδήλωνε την ιδιότητά σου να είσαι άτρωτος σε όλους. Δίδαξέ τους πως, ό,τι και να προσπαθούν να σου κάνουν, η τέλεια ελευθερία σου από την πίστη ότι μπορεί να πάθεις κακό τους δείχνει ότι είναι αθώοι. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα που να μπορεί να σε βλάψει, και μην επιτρέποντάς τους να σκεφτούν ότι μπορούν, τους διδάσκεις ότι η Επανόρθωση, την οποία έχεις δεχτεί για τον εαυτό σου, είναι και δική τους. Δεν υπάρχει τίποτα να συγχωρέσεις. Κανένας δεν μπορεί να βλάψει τον Υιό του Θεού. Η ενοχή του είναι εξ ολοκλήρου δίχως αιτία, κι εφόσον είναι δίχως αιτία, δεν μπορεί να υπάρχει.
8. Ο Θεός είναι η μόνη Αιτία, και η ενοχή δεν προέρχεται από Αυτόν. Μην διδάσκεις κανέναν ότι σε έχει βλάψει, διότι αν το κάνεις, διδάσκεις τον εαυτό σου ότι αυτό που δεν προέρχεται από τον Θεό έχει δύναμη επάνω σου. Ό,τι δεν έχει αιτία δεν μπορεί να υπάρχει. Μην προσφέρεις μαρτυρίες γι αυτό, και μην καλλιεργείς την πίστη γι αυτό σε κανένα νου. Να θυμάσαι πάντα ότι ο νους είναι ένας, και ότι η αιτία είναι μία. Θα μάθεις την επικοινωνία με αυτή την ενότητα μόνο όταν μάθεις να αρνείσαι το αναίτιο, και  δεχθείς  την Αιτία του Θεού ως δική σου. Η δύναμη που έχει δώσει ο Θεός στον Υιό Του είναι δική του, και τίποτα άλλο δεν μπορεί ο Υιός Του να δει ή να επιλέξει να κοιτάξει χωρίς να επιβάλλει στον εαυτό του την ποινή της ενοχής, στην θέση όλης της χαρούμενης διδασκαλίας που θα ήθελε να του προσφέρει με χαρά το Άγιο Πνεύμα.
9. Όποτε επιλέγεις να παίρνεις αποφάσεις για τον εαυτό σου ενεργείς καταστροφικά, και η απόφαση θα είναι λανθασμένη. Θα σε βλάψει εξαιτίας της αντίληψης που οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Δεν είναι αλήθεια ότι μπορείς να πάρεις αποφάσεις μόνος σου ή μόνο για τον εαυτό σου. Καμία σκέψη του Υιού του Θεού δεν μπορεί να είναι διαχωρισμένη ή να έχει απομονωμένα αποτελέσματα. Κάθε απόφαση παίρνεται για όλη την Υιότητα, κατευθυνόμενη προς τα  μέσα και προς τα έξω, και επηρεάζει μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα από οτιδήποτε ονειρεύτηκες ποτέ.
10. Εκείνοι που δέχονται την Επανόρθωση είναι άτρωτοι. Αλλά εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι ένοχοι θα ανταποκριθούν  στην ενοχή, διότι πιστεύουν ότι αυτή είναι η σωτηρία, και δεν θα αρνηθούν να την δουν και να συμπαραταχτούν  μαζί της. Πιστεύουν ότι η αυξανόμενη ενοχή είναι αυτοπροστασία. Και δεν μπορούν να καταλάβουν το απλό γεγονός ότι αυτό που δεν θέλουν τους βλάπτει. Όλα αυτά προκαλούνται διότι δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι καλό. Ωστόσο, η θέληση τους δόθηκε διότι είναι άγια, και θα τους φέρει όλα όσα χρειάζονται, που θα έρχονται με την ίδια φυσικότητα σαν την  ειρήνη που δεν γνωρίζει όρια. Δεν υπάρχει τίποτα που να τους προσφέρει κάτι που έχει αξία που η θέλησή τους να μην μπορέσει να τους παρέχει. Εν τούτοις, επειδή αυτοί δεν καταλαβαίνουν την θέλησή τους, το Άγιο Πνεύμα την καταλαβαίνει σιωπηλά για λογαριασμό τους, και τους δίνει αυτό που θέλουν χωρίς προσπάθεια, κόπο, η χωρίς το απίστευτο βάρος του να αποφασίσουν μόνοι τι θέλουν και τι χρειάζονται.
11. Ποτέ δεν θα συμβεί να είσαι υποχρεωμένος να πάρεις αποφάσεις για τον εαυτό σου. Δεν είσαι δίχως βοήθεια, και Βοήθεια που γνωρίζει την απάντηση. Θέλεις να είσαι ικανοποιημένος με τα λίγα, που μπορείς μόνος σου να προσφέρεις  στον εαυτό σου, όταν το Άγιο Πνεύμα που σου δίνει τα πάντα απλά θα σου τα προσφέρει;  Ποτέ δεν θα σε ρωτήσει τι έχεις κάνει για ν’ αξίζεις τα δώρο του Θεού. Άρα μην το ρωτάς αυτό τον εαυτό σου. Αντί γι αυτό, δέξου την δική Του απάντηση, διότι  Αυτό γνωρίζει ότι εσύ είσαι άξιος όλων όσων βούλεται ο Θεός για σένα. Σου προσφέρει μόνο ό,τι Του έδωσε ο Θεός για σένα. Δεν χρειάζεται να αποφασίσεις αν το αξίζεις ή όχι. Ο Θεός γνωρίζει ότι το αξίζεις.
12. Θα ήθελες να αρνηθείς την αλήθεια της απόφασης του Θεού, και να την αντικαταστήσεις με την  αξιολύπητη εκτίμηση του  εαυτού σου στην θέση της δικής Του ήρεμης και ακλόνητης  εκτίμησης για τον Υιό Του; Τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την βεβαιότητα του Θεού για την τέλεια αγνότητα όλων όσων δημιούργησε, διότι είναι απόλυτα αγνά. Μην αποφασίζεις ενάντια σε αυτά, διότι εφόσον προέρχονται  από Αυτόν πρέπει να είναι αλήθεια. Η ειρήνη βρίσκεται σε κάθε νου που δέχεται ήσυχα το σχέδιο που όρισε ο Θεός για την Επανόρθωσή του, παραιτούμενος από το δικό του. Δεν γνωρίζεις για την σωτηρία, διότι δεν την καταλαβαίνεις. Μην παίρνεις καμία απόφαση για το τι είναι ή το που βρίσκεται, παρά ρώτησε τα πάντα το Άγιο Πνεύμα, κι άφησε όλες τις αποφάσεις στην ευγενική Του καθοδήγηση.
13. Το  Άγιο Πνεύμα  που γνωρίζει το σχέδιο του Θεού που ο Θεός θα ήθελε να ακολουθήσεις μπορεί να σε διδάξει ποιό είναι. Μόνο η δική Του σοφία είναι ικανή να σε καθοδηγήσει να το ακολουθήσεις. Κάθε απόφαση που παίρνεις  μόνος  σου υποδηλώνει μόνο ότι θα ήθελες να προσδιορίσεις εσύ τι είναι η σωτηρία, και από τι θα ήθελες να σωθείς. Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι  όλη η σωτηρία είναι η διαφυγή από την ενοχή. Δεν έχεις άλλον «εχθρό», και εναντίον αυτής της παράξενης διαστρέβλωσης της αγνότητας του Υιού του Θεού το Άγιο Πνεύμα είναι ο μόνος Φίλος σου. Αυτό είναι ο ισχυρός προστάτης της αθωότητας που σε απελευθερώνει. Και είναι η δική Του απόφαση να εξαλείψει  το κάθε τι που θα απέκρυπτε την αθωότητά σου  από τον ασυννέφιαστο νου σου.
14. Επίτρεψέ Του, λοιπόν, να είναι ο μόνος Οδηγός που θα ήθελες να ακολουθήσεις προς την σωτηρία. Αυτό γνωρίζει τον δρόμο, και σε οδηγεί με χαρά σε αυτόν. Μαζί Του δεν θα αποτύχεις να μάθεις ότι αυτό που βούλεται ο Θεός για σένα είναι και η δική σου θέληση. Δίχως την δική Του καθοδήγηση θα νομίζεις ότι γνωρίζεις  μόνος σου, και θα αποφασίζεις εναντίον της γαλήνης σου τόσο σίγουρα όπως αποφάσισες ότι η σωτηρία εξαρτάται  μόνο από  σένα. Η σωτηρία είναι από το Άγιο Πνεύμα  στο Οποίο ο Θεός την έδωσε για σένα. Δεν την έχει λησμονήσει. Μην ξεχνάς το Άγιο  Πνεύμα και Αυτό  θα παίρνει κάθε απόφαση για λογαριασμό σου, για την σωτηρία σου και την ειρήνη του Θεού μέσα σου.
15. Μην επιδιώκεις να εκτιμήσεις εσύ την αξία του Υιού του Θεού τον οποίον Εκείνος  δημιούργησε άγιο, διότι όταν το κάνεις αυτό σημαίνει ότι αξιολογείς τον Πατέρα του και κρίνεις εναντίον Του. Και θα νιώσεις ένοχος γι αυτό το φανταστικό έγκλημα, το οποίο κανένας σε αυτό τον κόσμο ή στον Ουρανό δεν θα ήταν δυνατόν να διαπράξει. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει μόνο ότι η «αμαρτία» της αντικατάστασης του Θεού με τον εαυτό σου στον δικό Του θρόνο, δεν είναι μια πηγή ενοχής. Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί δεν μπορεί να έχει καθόλου αποτελέσματα που προκαλούν φόβο. Να είσαι ήσυχος με την πίστη σου στο ‘Αγιο Πνεύμα  που σε αγαπά, και θέλει να σε οδηγήσει έξω από την παράνοια. Η τρέλα μπορεί να είναι η δική σου επιλογή, αλλά όχι και η πραγματικότητά σου. Ποτέ μην ξεχνάς την Αγάπη του Θεού, ο Οποίος σε θυμάται. Διότι είναι εντελώς αδύνατον να άφηνε Αυτός τον Υιό Του να εκπέσει από τον στοργικό Του Νου μέσα στον Οποίο δημιουργήθηκε, και όπου η κατοικία του διασφαλίστηκε μέσα σε τέλεια ειρήνη για πάντα.
16. Μόνο να πεις στο Άγιο Πνεύμα «αποφάσισε Εσύ για μένα» και θα γίνει. Διότι οι δικές Του αποφάσεις είναι αντανακλάσεις αυτού που ο Θεός γνωρίζει για σένα, και σε αυτό το φως, γίνεται αδύνατον οποιουδήποτε είδους σφάλμα. Γιατί να θέλεις να αγωνίζεσαι με τόση μανία να προβλέψεις όλα όσα δεν μπορείς να γνωρίζεις, όταν όλη η γνώση βρίσκεται πίσω από κάθε απόφαση που παίρνει το Άγιο Πνεύμα για σένα; Μάθε από την Σοφία Του και την Αγάπη Του, και δίδασκε την απάντησή Του σε όλους όσους αγωνίζονται μέσα στο σκοτάδι. Διότι αποφασίζεις γι αυτούς και για σένα.
17. Πόσο μεγαλειώδες είναι να αποφασίζεις για όλα μέσω Αυτού του Οποίου η ίδια Αγάπη δίδεται εξίσου σε όλους! Δεν  αφήνει κανέναν έξω από σένα. Κι έτσι σου δίνει αυτό που είναι δικό σου, διότι ο Πατέρας σου θα ήθελε να το μοιράζεσαι μαζί Του.  Άσε το Άγιο Πνεύμα να σε καθοδηγεί στα πάντα, και μην το ξανασκέφτεσαι. Εμπιστεύσου Το και θα σου απαντήσει γρήγορα, βέβαια, και με Αγάπη για όλους όσους αγγίζει αυτή η απόφαση με οποιονδήποτε τρόπο. Και θα αγγίξει τον κάθε ένα. Θα ήθελες να πάρεις αποκλειστικά μόνος σου την ευθύνη για την απόφαση αυτού που θα  φέρει μόνο καλό σε όλους; Θα γνώριζες ποια είναι αυτή;
18. Δίδαξες τον εαυτό σου την πιο αφύσικη συνήθεια να μην επικοινωνείς με τον Δημιουργό σου. Παρόλα αυτά παραμένεις σε στενή επικοινωνία μαζί Του, και με όλα όσα είναι μέσα σε Αυτόν, όπως είναι και μέσα σε σένα. Ξέμαθε την απομόνωση μέσω της στοργικής Του καθοδήγησης, και μάθε για όλη την χαρούμενη επικοινωνία που έχεις αφήσει στην άκρη  αλλά δεν γινόταν να χάσεις.
19. Όποτε βρίσκεσαι σε αμφιβολία για το τι να κάνεις, σκέψου την Παρουσία Του μέσα σου, και πες στον εαυτό σου αυτό, και μόνο αυτό:
Το Άγιο Πνεύμα  με οδηγεί και γνωρίζει τον δρόμο, τον οποίο εγώ δεν γνωρίζω.
Ωστόσο, δεν θα κρατήσει μακριά από μένα αυτό που θα ήθελε να μάθω. Κι έτσι Το εμπιστεύομαι να μου μεταδώσει  όλα όσα γνωρίζει για μένα.
Έπειτα άφησέ Το να σε διδάξει ήσυχα πώς να αντιλαμβάνεσαι την αθωότητά σου, η οποία είναι ήδη εκεί.IV.Η Λειτουργία σου στην Επανόρθωση.
1. Όταν δεχθείς την αθωότητα ενός αδελφού θα δεις  την Επανόρθωση σε αυτόν. Διότι αναγνωρίζοντας την σε αυτόν την κάνεις δική σου, και βλέπεις αυτό που αναζήτησες. Δεν θα βλέπεις  το σύμβολο της αθωότητας του αδελφού σου να λάμπει μέσα του όσο πιστεύεις ακόμα ότι δεν είναι εκεί. Η δική του αθωότητα είναι η δική σου Επανόρθωση. Χάρισέ την σε αυτόν, και θα δεις την αλήθεια αυτού που αναγνώρισες. Ωστόσο, την αλήθεια πρώτα την προσφέρεις για να τη λάβεις, όπως κι ο Θεός την έδωσε πρώτα στον Υιό Του. Ο πρώτος χρονολογικά δεν σημαίνει τίποτα, αλλά ο Πρώτος στην αιωνιότητα είναι ο Θεός ο Πατέρας, ο Οποίος είναι και ο Πρώτος και ο Ένας. Πέρα από τον Πρώτο δεν υπάρχει άλλος, διότι δεν υπάρχει σειρά, ούτε δεύτερος ούτε τρίτος, και τίποτα άλλο εκτός από τον Πρώτο.
2. Εσύ που ανήκεις στην Πρώτη Αιτία, δημιουργημένος από Εκείνον καθ’ ομοίωσή Του  και ως μέρος Αυτού, είσαι κάτι περισσότερο από απλά αθώος. Η αθωότητα είναι μία κατάσταση κατά την οποία ο διαταραγμένος νους απαλλάσσεται από αυτό που νόμιζε ότι υπήρχε εκεί. Αυτή την κατάσταση, και μόνο αυτή, πρέπει να πετύχεις, μαζί με τον Θεό δίπλα σου. Διότι μέχρι να το κάνεις, θα νομίζεις ακόμα ότι είσαι διαχωρισμένος από Αυτόν. Μπορεί ίσως να νιώθεις την Παρουσία Του δίπλα σου, αλλά δεν θα μπορείς να γνωρίζεις ότι είσαι ένα μαζί Του. Αυτό δεν μπορεί να διδαχθεί. Η μάθηση εφαρμόζεται μόνο στην κατάσταση κατά την οποία συμβαίνει από μόνη της.
3. Όταν έχεις αφήσει όλα όσα απέκρυπταν την αλήθεια στον αγιότατο νου σου να καταργηθούν για σένα, κι έτσι να στέκεις μέσα στην χάρη ενώπιον του Πατέρα σου, Αυτός θα σου δώσει τον Εαυτό Του όπως έκανε πάντα. Το να προσφέρει τον Εαυτό Του είναι το μόνο που γνωρίζει, και αυτό είναι όλη η γνώση. Διότι αυτό που Εκείνος δεν γνωρίζει δεν γίνεται να υπάρχει, κι επομένως δεν μπορεί να δοθεί. Μην ζητάς να συγχωρεθείς, διότι αυτό ήδη έχει επιτευχθεί. Ζήτα, μάλλον, να μάθεις πώς να συγχωρείς, και να αποκαταστήσεις  στον νου σου που δεν συγχωρεί αυτό που πάντα ήταν εκεί. Η Επανόρθωση γίνεται πραγματική και ορατή σε εκείνους που την χρησιμοποιούν. Πάνω στην γη αυτή είναι η μοναδική σου λειτουργία, και πρέπει να μάθεις ότι αυτό είναι όλο που θέλεις να μάθεις. Θα νιώθεις ένοχος μέχρι να το μάθεις αυτό. Διότι στο τέλος, όποια μορφή και να πάρει, η ενοχή σου προκαλείται από την αποτυχία σου να εκπληρώσεις με ολόκληρο το νου σου την λειτουργία σου μέσα στο Νου του Θεού. Μπορείς να διαφύγεις από αυτή την ενοχή αν αποτύχεις να εκπληρώσεις την λειτουργία σου εδώ;
4. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις την δημιουργία για να κάνεις αυτό που πρέπει πριν αποκτήσει νόημα για σένα αυτή η γνώση. Ο Θεός δεν σπάει τα εμπόδια·  ούτε τα έφτιαξε.   Όταν τα απελευθερώνεις φεύγουν. Ο Θεός δεν θα αποτύχει, ούτε έχει ποτέ αποτύχει σε τίποτα. Αποφάσισε ότι ο Θεός έχει δίκιο κι εσύ άδικο για τον εαυτό σου. Αυτός σε δημιούργησε από τον Εαυτό Του, αλλά και μέσα σε Αυτόν. Γνωρίζει τι είσαι. Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει δεύτερος γι Αυτόν. Δεν μπορεί, επομένως, να υπάρχει κανένας δίχως την αγιότητα Του, ούτε κανένας ανάξιος της τέλειας Αγάπης Του. Μην αποτύχεις στην λειτουργία σου να αγαπάς  μέσα σε ένα τόπο δίχως αγάπη φτιαγμένο από σκοτάδι και απάτη, διότι έτσι καταργούνται το σκοτάδι και η απάτη. Μην απογοητεύεις  τον εαυτό σου, παρά πρόσφερε στον Θεό και σε σένα τον άμεμπτο  Υιό Του. Γι αυτό το μικρό δώρο της εκτίμησης για την Αγάπη Του, ο Θεός ο Ίδιος θα ανταλλάξει το δώρο σου με το δικό Του.
5. Πριν πάρεις κάποια απόφαση εσύ για τον εαυτό σου, να θυμάσαι ότι έχεις αποφασίσει ενάντια στην λειτουργία σου στον Ουρανό, κι έπειτα συλλογίσου προσεχτικά αν θέλεις να παίρνεις αποφάσεις εδώ. Η λειτουργία σου εδώ είναι μόνο να αποφασίσεις ενάντια στο να αποφασίζεις αυτό που θέλεις, αναγνωρίζοντας ότι δεν γνωρίζεις. Πώς, λοιπόν, μπορείς να αποφασίσεις τι θα πρέπει να κάνεις; Άφησε όλες τις αποφάσεις στον Ένα ο Οποίος μιλά εκ μέρους του Θεού, και για την λειτουργία σου όπως την γνωρίζει. Έτσι θα σε διδάξει πώς να απομακρύνεις το τρομερό φορτίο που έχεις θέσει πάνω σου μην αγαπώντας τον Υιό του Θεού, και προσπαθώντας να τον διδάξεις την ενοχή αντί για την αγάπη. Παράτησε αυτή την φρενήρη και παρανοϊκή προσπάθεια που σε ξεγελά να χάσεις την χαρά της ζωής μαζί με τον Θεό και Πατέρα σου, και του χαρούμενου ξυπνήματος στην Αγάπη Του και την Αγιότητα Του που ενώνονται μαζί ως η αλήθεια μέσα σου, κάνοντάς σε ένα με Αυτόν.
6. Όταν έχεις μάθει πώς να αποφασίζεις μαζί με τον Θεό, όλες οι αποφάσεις γίνονται τόσο εύκολες και ορθές όσο η αναπνοή. Δεν υπάρχει προσπάθεια, και θα οδηγηθείς τόσο ευγενικά σαν να σε πήγαιναν ένα περίπατο μέσα από ένα ήσυχο μονοπάτι το καλοκαίρι. Μόνο η δική σου βούληση φαίνεται πως κάνει την λήψη αποφάσεων δύσκολη. Το Άγιο Πνεύμα δεν θα καθυστερήσει  να σου απαντήσει σε κάθε σου ερώτηση για το τι να κάνεις. Αυτό γνωρίζει. Και θα σου πει, κι έπειτα θα το κάνει για σένα. Εσύ που είσαι κουρασμένος θα το βρεις αυτό πολύ πιο ξεκούραστο κι από τον ύπνο. Διότι μπορείς να φέρνεις την ενοχή σου στον ύπνο σου, αλλά όχι σε αυτό.
7. Μόνο αν είσαι αθώος μπορείς να γνωρίσεις τον Θεό, του Οποίου το Θέλημα είναι να Τον γνωρίσεις. Επομένως, πρέπει να είσαι αθώος. Όμως, αν δεν δέχεσαι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να Τον γνωρίσεις, Τον έχεις αρνηθεί και δεν Τον αναγνωρίζεις, παρόλο που είναι παντού γύρω σου. Αυτός δεν μπορεί να γίνει γνωστός χωρίς τον Υιό του, του οποίου η αθωότητα είναι η προϋπόθεση για να Τον γνωρίσεις. Το να δέχεσαι τον Υιό Του  ως ένοχο σημαίνει άρνηση του Πατέρα τόσο ολοκληρωτική, που η γνώση δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το ίδιο το νου όπου ο Θεός ο Ίδιος την τοποθέτησε. Αν μόνο άκουγες, θα  μάθαινες πόσο αδύνατο είναι αυτό! Μην Του αποδίδεις ιδιότητες που καταλαβαίνεις. Δεν Τον έφτιαξες εσύ, και τίποτα από ό,τι καταλαβαίνεις  δεν είναι από Αυτόν.
8. Το έργο σου δεν είναι να φτιάξεις την πραγματικότητα. Αυτή υπάρχει χωρίς την δική σου κατασκευή, αλλά όχι χωρίς εσένα. Εσύ που προσπάθησες να πετάξεις τον εαυτό σου και εκτίμησες τόσο λίγο τον Θεό, άκουσέ με που σου μιλώ γι Αυτόν και για τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σε αγαπά ο Πατέρας σου, διότι δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο στην εμπειρία σου στον κόσμο για να σε βοηθήσει να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω στην γη με το οποίο να μπορεί να συγκριθεί, και τίποτα από όσα έχεις νιώσει χωριστά από Αυτόν δεν μοιάζει, έστω αμυδρά, με αυτή την Αγάπη. Δεν μπορείς καν να ευλογήσεις με τέλεια πραότητα. Θα γνώριζες λοιπόν γι Αυτόν ο Οποίος δίνει παντοτινά, και ο Οποίος δεν γνωρίζει τίποτα άλλο εκτός από το να δίνει;
9. Τα παιδιά του Ουρανού ζουν μέσα στο φως της ευλογίας του Πατέρα τους, διότι γνωρίζουν ότι είναι αναμάρτητα. Η Επανόρθωση θεμελιώθηκε ως το μέσον της αποκατάστασης της αθωότητας στους νόες που την έχουν αρνηθεί, κι έτσι έχουν αρνηθεί τον Ουρανό στον εαυτό τους. Η Επανόρθωση σε διδάσκει την αληθινή κατάσταση του Υιού του Θεού. Δεν σε διδάσκει τι είσαι, ή τι είναι ο Πατέρας σου. Το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο θυμάται αυτό για σένα, απλά σε διδάσκει πώς να αφαιρέσεις τα εμπόδια που στέκουν ανάμεσα σε σένα και σε αυτό που γνωρίζεις. Η δική Του μνήμη είναι δική σου. Αν θυμάσαι αυτό που έφτιαξες, δεν θυμάσαι τίποτα. Η ενθύμηση της πραγματικότητας είναι στο Άγιο Πνεύμα, άρα και σε σένα.
10. Οι αθώοι και οι ένοχοι είναι εντελώς ανίκανοι να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται τον άλλον σαν τον εαυτό του, κάνοντάς έτσι αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ τους, διότι ο καθένας βλέπει τον άλλον διαφορετικά από ό,τι βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Θεός μπορεί να επικοινωνεί μόνο με το Άγιο Πνεύμα μέσα στο νου σου, διότι μόνο Αυτό μοιράζεται με τον Θεό την γνώση του τι είσαι. Και μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να απαντήσει στον Θεό για σένα, διότι μόνο Αυτό γνωρίζει τι είναι ο Θεός. Όλα τα άλλα που έχεις τοποθετήσει μέσα στο νου σου δεν υπάρχουν, διότι  ό,τι δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Νου του Θεού δεν υπήρξε ποτέ. Η επικοινωνία με τον Θεό είναι  ζωή. Τίποτα χωρίς αυτήν δεν υπάρχει καθόλου.


V. Ο Κύκλος της Επανόρθωσης
1. Το μόνο μέρος του νου σου που είναι πραγματικό  είναι αυτό που σε συνδέει ακόμα με τον Θεό. Θα ήθελες να μεταμορφωθεί ολόκληρος ο νους σου σε ένα λαμπρό μήνυμα της Αγάπης του Θεού, για να το μοιραστείς με όλους που Τον έχουν αρνηθεί και είναι μόνοι τους; Ο Θεός το κάνει αυτό δυνατό. Θα Του αρνιόσουν την λαχτάρα Του να γίνει γνωστός; Κι εσύ λαχταράς  Αυτόν, όπως Αυτός εσένα. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Δέξου, λοιπόν, το αμετάβλητο. Άφησε πίσω σου τον κόσμο του θανάτου, και γύρισε ήσυχα στον Ουρανό. Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αξία εδώ, και όλα όσα έχουν αξία βρίσκονται εκεί. Άκουσε το Άγιο Πνεύμα, και τον Θεό μέσω Αυτού. Μιλά για σένα σε σένα. Δεν υπάρχει καμία ενοχή μέσα σου, γιατί ο Θεός είναι ευλογημένος μέσα στον Υιό Του όπως και ο Υιός Του είναι ευλογημένος μέσα σε Αυτόν.
2. Όλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο να παίξουν στην Επανόρθωση, αλλά το μήνυμα που έχει δοθεί στον κάθε ένα είναι πάντα το ίδιο· Ο Υιός του Θεού είναι αθώος. Ο κάθε ένας διδάσκει το μήνυμα διαφορετικά, και το μαθαίνει διαφορετικά. Όμως, μέχρι να το διδάξει και να το μάθει, θα βασανίζεται από τον πόνο της αμυδρής επίγνωσης ότι η πραγματική του λειτουργία παραμένει ανεκπλήρωτη. Το φορτίο της ενοχής είναι βαρύ, αλλά ο Θεός δεν επιθυμεί να είσαι δέσμιος αυτού. Το σχέδιό Του για την αφύπνισή σου είναι τόσο τέλειο όσο το δικό σου είναι τρωτό. Δεν γνωρίζεις τι κάνεις, αλλά το Άγιο Πνεύμα  που γνωρίζει είναι μαζί σου. Η ευγένειά Του είναι δική σου, και όλη την αγάπη που μοιράζεσαι με τον Θεό  την κρατάει με εμπιστοσύνη για σένα. Δεν θα σε διδάξει τίποτα άλλο από το να είσαι ευτυχισμένος.
3. Ευλογημένε Υιέ ενός απόλυτα ευλογητού Πατέρα, η χαρά δημιουργήθηκε για σένα. Ποιος μπορεί να καταδικάσει αυτόν που ο Θεός ευλόγησε; Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο Νου του Θεού που να μην μοιράζεται την λαμπρή Του αθωότητα. Η δημιουργία είναι η φυσική επέκταση της τέλειας αγνότητας. Το μοναδικό σου κάλεσμα είναι να αφοσιωθείς, με ενεργή προθυμία, στην άρνηση της ενοχής σε όλες της τις μορφές. Το να κατηγορείς σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις. Οι χαρούμενοι μαθητές της Επανόρθωσης γίνονται οι δάσκαλοι της αθωότητας που είναι το δικαίωμα όλων των δημιουργημάτων του Θεού. Μην τους αρνηθείς αυτό που τους ανήκει, γιατί δεν θα το στερήσεις μόνο από εκείνους.
4. Η κληρονομιά της Βασιλείας είναι το δικαίωμα του Υιού του Θεού, που του δόθηκε στην δημιουργία του. Μην προσπαθείς να του το κλέψεις, γιατί θα αποζητάς ενοχή και θα την βιώνεις. Προστάτεψε την αγνότητά του από κάθε σκέψη που θα την έκλεβε και θα την έκρυβε. Φέρε την αθωότητά στο φως, σε απάντηση στο κάλεσμα της Επανόρθωσης. Ποτέ μην επιτρέψεις η αγνότητα να παραμένει κρυμμένη, αλλά διώξε με την λάμψη σου τα βαριά πέπλα της ενοχής μέσα στα οποία ο Υιός του Θεού έχει κρυφτεί από την ίδια του την όραση.
5. Είμαστε όλοι ενωμένοι εδώ στην Επανόρθωση, και τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας ενώσει σε αυτό τον κόσμο. Έτσι θα αποσυρθεί ο κόσμος του διαχωρισμού, και θα αποκατασταθεί η πλήρης επικοινωνία ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό. Το θαύμα αναγνωρίζει την αθωότητα που αρνήθηκες, προκαλώντας  έτσι την ανάγκη για θεραπεία. Μην στερείσαι  αυτή την χαρμόσυνη αναγνώριση, γιατί μέσα της  βρίσκεται κάθε ελπίδα ευτυχίας και απελευθέρωσης από τον πόνο. Υπάρχει κανένας που δεν θέλει να ελευθερωθεί από τον πόνο; Μπορεί ακόμα να μην έχει μάθει πώς να ανταλλάσσει την ενοχή με την αθωότητα, ούτε να συνειδητοποιεί ότι μόνο με αυτή την ανταλλαγή μπορεί να ελευθερωθεί από τον πόνο. Όμως, αυτοί που δεν έχουν μπορέσει να μάθουν χρειάζονται διδασκαλία, όχι επίθεση. Η επίθεση εναντίον εκείνων που έχουν ανάγκη διδασκαλίας σημαίνει ότι αποτυγχάνεις να μάθεις από αυτούς.
6. Οι δάσκαλοι της αθωότητας, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο, έχουν ενωθεί, λαμβάνοντας μέρος στην ενοποιημένη διδακτέα ύλη της Επανόρθωσης. Δεν υπάρχει ενότητα μαθησιακών στόχων άλλη από αυτή. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση σε αυτά τα μαθήματα, τα οποία έχουν ένα στόχο, όπως και κι αν διδάσκονται. Κάθε προσπάθεια για χάρη αυτών των μαθημάτων προσφέρεται για το μοναδικό σκοπό της απελευθέρωσης από την ενοχή, για την αιώνια δόξα του Θεού και όλης της δημιουργίας Του. Και κάθε διδασκαλία που στοχεύει εκεί στοχεύει κατευθείαν στον Ουρανό, και στην γαλήνη του Θεού. Δεν υπάρχει πόνος, δοκιμασία, ή φόβος που να μην ξεπεραστεί με αυτή την διδασκαλία. Η δύναμη του Θεού του Ίδιου στηρίζει αυτή τη διδασκαλία, και εγγυάται τα απεριόριστα αποτελέσματά της.
7. Ένωσε τις προσπάθειές σου με την δύναμη που δεν είναι δυνατόν να αποτύχει και  να μην καταλήξει στην γαλήνη. Δεν υπάρχει κανένας που αυτή η διδασκαλία να μην αγγίζει. Δεν θα βλέπεις τον εαυτό σου μακριά από την δύναμη του Θεού αν διδάσκεις μόνο αυτή. Δεν θα εξαιρεθείς από τα αποτελέσματα αυτού του τόσου άγιου μαθήματος, που δεν αναζητά παρά να επανορθώσει αυτό που είναι δικαίωμα της δημιουργίας του Θεού. Από τον καθένα που θα απελευθερώνεις από την ενοχή αναπόφευκτα θα μαθαίνεις την δική σου αθωότητά. Ο κύκλος της Επανόρθωσης δεν έχει τέλος. Και η εμπιστοσύνη σου συνεχώς θα αυξάνει με την ασφαλή σου συμμετοχή στον κύκλο μαζί με τον καθένα που θα φέρνεις μέσα στην ασφάλεια και τέλεια γαλήνη του.
8. Ειρήνη, λοιπόν, στον κάθε έναν που γίνεται δάσκαλος της ειρήνης. Γιατί η ειρήνη είναι η αναγνώριση της απόλυτης αγνότητας, από την οποία δεν εξαιρείται κανείς. Μέσα στον ιερό της κύκλο βρίσκονται ο κάθε ένας που ο Θεός δημιούργησε ως Υιό Του. Η χαρά είναι η ενοποιητική ιδιότητά του, και κανένας δεν μένει απέξω να υποφέρει την ενοχή μόνος του . Η δύναμη του Θεού ελκύει τους πάντες στο ασφαλές αγκάλιασμα αγάπης και ενότητας. Στάσου ήσυχα μέσα σε αυτό τον κύκλο, και προσέλκυσε κάθε βασανισμένο νου να ενωθεί μαζί σου μέσα στην ασφάλεια της γαλήνης και της αγιότητας του. Μείνε  μαζί μου μέσα σε αυτόν, σαν δάσκαλος της Επανόρθωσης, όχι της ενοχής.
9. Ευλογημένοι είστε εσείς που διδάσκετε μαζί μου. Η δύναμή μας δεν προέρχεται από εμάς, αλλά από τον Πατέρα μας. Μέσα στην κατάσταση της  αθωότητας Τον γνωρίζουμε, όπως και Εκείνος  μας γνωρίζει χωρίς ενοχές. Στέκομαι μέσα σε αυτόν τον κύκλο, και σας καλώ προς την γαλήνη. Διδάξτε μαζί μου την γαλήνη, και σταθείτε μαζί μου πάνω σε άγιο έδαφος. Θυμηθείτε για όλους την δύναμη του Πατέρα σας που Εκείνος τους έχει δώσει. Μην πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να διδάξετε την τέλεια γαλήνη Του. Μην στεκόσαστε απέξω, παρά ελάτε μαζί μου μέσα. Μην αποτύχετε να εκπληρώσετε τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο σας καλεί η διδασκαλία μου. Αποκαταστήστε  στον Θεό τον Υιό Του έτσι όπως Αυτός τον δημιούργησε, διδάσκοντάς τον την αθωότητά του.
10. Η σταύρωση δεν είχε κανένα ρόλο στην Επανόρθωση. Μόνο η ανάσταση έγινε ο δικός μου ρόλος μέσα σε αυτή. Αυτό είναι το σύμβολο της απελευθέρωσης από την ενοχή μέσω της αθωότητας. Όποιον αντιλαμβάνεσαι ως ένοχο επιθυμείς να τον σταυρώσεις. Όμως επαναφέρεις την αθωότητα σε όποιον βλέπεις ως αθώο. Η σταύρωση είναι πάντα ο στόχος του εγώ. Βλέπει τους πάντες ως ενόχους, και με την καταδίκη του σκοτώνει. Το Άγιο Πνεύμα βλέπει μόνο αθωότητα, και με την ευγένειά Του απελευθερώνει από τον φόβο και επαναφέρει την βασιλεία της αγάπης. Η δύναμη της αγάπης βρίσκεται στην ευγένειά Του, η οποία προέρχεται από τον Θεό, επομένως δεν σταυρώνει ούτε υφίσταται το μαρτύριο της σταύρωσης. Ο ναός που αποκαθιστάς γίνεται ο βωμός σου , διότι ξανακτίστηκε μέσα από σένα. Και ό,τι δίνεις στον Θεό είναι δικό σου. Έτσι δημιουργεί Εκείνος, κι έτσι πρέπει κι εσύ να αποκαθιστάς.

11. Τον κάθε έναν που βλέπεις τον τοποθετείς μέσα στον ιερό κύκλο της Επανόρθωσης ή τον αφήνεις απέξω, κρίνοντάς τον άξιο για σταύρωση ή για λύτρωση. Αν τον φέρεις μέσα στον κύκλο της αγνότητας, θα αναπαυθείς κι εσύ εκεί μαζί του. Αν τον αφήσεις απέξω, θα μείνεις και εσύ. Μην κρίνεις, παρά μόνο μέσα στην ηρεμία που δεν είναι από σένα. Αρνήσου να δεχτείς οποιονδήποτε σαν να μην έχει την ευλογία της Επανόρθωσης, και φέρε τον σε αυτή ευλογώντας τον. Η αγιότητα πρέπει να μοιράζεται, διότι μέσα σε αυτήν βρίσκονται όλα όσα  την κάνουν άγια. Έλα με χαρά μέσα στον ιερό κύκλο, και κοίταξε με γαλήνη όλους εκείνους που νομίζουν ότι βρίσκονται απέξω. Μην αποκλείεις κανέναν, γιατί εδώ βρίσκεται αυτό που αναζητούν μαζί σου. Έλα, ας ενωθούμε μαζί του μέσα στον άγιο τόπο της ειρήνης που είναι για όλους μας, ενωμένοι σαν ένα μέσα στην Αιτία της ειρήνης.

VI.Το Φως της Επικοινωνίας
1. Το ταξίδι που αναλαμβάνουμε μαζί είναι η ανταλλαγή του σκότους με το φως, της άγνοιας με την κατανόηση. Τίποτα από όσα καταλαβαίνεις δεν είναι τρομακτικό. Μόνο στο σκοτάδι και στην άγνοια αντιλαμβάνεσαι κάτι τρομακτικό, και μαζεύεσαι από φόβο οπισθοχωρώντας σε ακόμα περισσότερο σκοτάδι. Ωστόσο, μόνο το κρυφό είναι που μπορεί να τρομοκρατεί, όχι γι αυτό που είναι, αλλά γιατί είναι κρυμμένο. Το δυσνόητο είναι τρομακτικό διότι δεν καταλαβαίνεις την σημασία του. Αν την καταλάβαινες, θα ήταν ξεκάθαρο κι εσύ δεν θα βρισκόσουν πια στο σκοτάδι. Τίποτα δεν έχει κρυφή αξία, διότι αυτό που είναι κρυμμένο δεν μπορεί να μοιραστεί, άρα η αξία του είναι άγνωστη. Το κρυμμένο κρατιέται χωριστά, αλλά η αξία πάντα βρίσκεται στην από κοινού εκτίμηση. Αυτό που είναι κρυμμένο δεν μπορείς να το αγαπήσεις, άρα πρέπει να το φοβάσαι.
2. Το ήσυχο φως μέσα στο οποίο κατοικεί μέσα σου το Άγιο Πνεύμα είναι μια κατάσταση απόλυτα ανοικτή, όπου τίποτα δεν είναι κρυμμένο, άρα τίποτα δεν είναι τρομακτικό. Η επίθεση πάντα θα υποχωρεί στην αγάπη αν την φέρεις στην αγάπη, και δεν την κρύβεις από αυτήν. Δεν υπάρχει σκότος που το φως της  αγάπης δεν θα διαλύσει, εκτός κι αν μένει κρυμμένο από την ευεργετική της επίδραση. Αυτό που κρατιέται χωριστά από την αγάπη δεν μπορεί να μοιραστεί την θεραπευτική της δύναμη, διότι έχει αποκοπεί και βρίσκεται στο σκοτάδι. Οι φρουροί του σκότους το παρακολουθούν προσεκτικά, κι εσύ που έφτιαξες αυτούς τους φύλακες της ψευδαίσθησης από το τίποτα, τώρα τους φοβάσαι.
3. Θα ήθελες να συνεχίσεις να δίνεις φανταστική δύναμη σε αυτές τις παράξενες ιδέες περί ασφάλειας; Δεν είναι ούτε ασφαλείς ούτε μη ασφαλείς. Δεν προστατεύουν·  ούτε επιτίθενται. Δεν κάνουν απολύτως τίποτα, εφόσον δεν είναι απολύτως τίποτα. Ως φρουροί του σκότους και της άγνοιας στρέφεσαι σε αυτές  μόνο για τον φόβο, διότι αυτό που κρατούν κρυμμένο είναι τρομακτικό. Αλλά άφησέ τες να φύγουν, κι αυτό που ήταν τρομακτικό δεν θα είναι πια. Δίχως την προστασία του σκοταδιού μόνο το φως της αγάπης παραμένει, διότι μόνο αυτό έχει νόημα και μπορεί να ζει στο φως. Όλα τα άλλα πρέπει να εξαφανιστούν.
4. Ο θάνατος υποχωρεί στην ζωή απλά επειδή η καταστροφή δεν είναι αληθινή. Το φως της αθωότητας διασκορπίζει με την λάμψη του την ενοχή, διότι όταν αυτά έρθουν δίπλα-δίπλα, η αλήθεια της αθωότητας κάνει ξεκάθαρο το ψέμα της ενοχής. Μην κρατάς την ενοχή και την αθωότητα χωριστά, διότι η πίστη σου ότι μπορείς να έχεις και τις δύο δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχεις καταφέρει κρατώντας τες χωριστά είναι να χάσουν το νόημά τους συγχέοντας την μία με την άλλη. Κι έτσι δεν συνειδητοποιείς ότι μόνο η μια έχει νόημα. Η άλλη είναι απόλυτα παράλογη.
5. Έχεις θεωρήσει τον διαχωρισμό ως μέσον διακοπής της επικοινωνίας με τον Πατέρα σου. Το Άγιο Πνεύμα τον ερμηνεύει εκ νέου ως μέσον αναθεμελίωσης  αυτού που δεν διακόπηκε, αλλά έχει συσκοτιστεί. Όλα όσα έχεις φτιάξει  χρησιμοποιούνται από Εκείνο, για τον πιο άγιο σκοπό. Γνωρίζει ότι δεν είσαι διαχωρισμένος από τον Θεό, αντιλαμβάνεται, όμως, ότι υπάρχουν πολλά μέσα στο νου σου που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι. Όλα αυτά και τίποτα άλλο δεν θα διαχωρίσει το Άγιο πνεύμα απο εσένα . Θα σε διδάξει πώς να  χρησιμοποιείς προς όφελός σου την δύναμη της απόφασης, την οποία πήρες και η οποία αντικατέστησε  την δύναμη της δημιουργίας. Εσύ που  πήρες την απόφαση  να σταυρώσεις τον εαυτό σου πρέπει να μάθεις από το Άγιο Πνεύμα  πώς να την εφαρμόζεις για τον ιερό σκοπό της αποκατάστασης.
6. Εσύ που μιλάς με σκοτεινά και δόλια  σύμβολα δεν καταλαβαίνεις την γλώσσα που έχεις φτιάξει. Δεν έχει κανένα νόημα, διότι ο σκοπός της δεν είναι η επικοινωνία, αλλά μάλλον η διάσπαση  της επικοινωνίας. Αν ο σκοπός της γλώσσας είναι η επικοινωνία, πως μπορεί, λοιπόν, αυτή η γλώσσα να σημαίνει κάτι; Εν τούτοις, ακόμα κι αυτή η παράξενη και διαστρεβλωμένη προσπάθεια για επικοινωνία μέσω της μη επικοινωνίας έχει αρκετή αγάπη για να την κάνει να αποκτήσει νόημα αν ο Διερμηνέας της δεν είναι αυτός που την κατασκεύασε. Εσύ που την έφτιαξες εκφράζεις μόνο την σύγκρουση, από την οποία θέλει να σε απελευθερώσει το Άγιο Πνεύμα. Δώσε σε εκείνο αυτό που θέλεις να επικοινωνήσεις. Θα σου το ερμηνεύσει με τέλεια καθαρότητα, διότι γνωρίζει με Ποιον βρίσκεσαι σε τέλεια επικοινωνία.
7. Εσύ δεν γνωρίζεις τι λες, άρα δεν γνωρίζεις ούτε τι σου λένε. Ωστόσο, ο Διερμηνέας σου αντιλαμβάνεται το νόημα μέσα στην ξένη σου γλώσσα. Δεν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει αυτό που δεν έχει νόημα. Αλλά θα ξεχωρίσει όλα όσα έχουν νόημα, αφαιρώντας τα υπόλοιπα και προσφέροντας  την αληθινή σου επικοινωνία σε εκείνους που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν το ίδιο αληθινά μαζί σου. Μιλάς δύο γλώσσες συγχρόνως, κι αυτό δημιουργεί δυσκολία στην επικοινωνία. Όμως, αν η μία δεν σημαίνει τίποτα, και η άλλη τα πάντα, μόνο η δεύτερη  είναι δυνατή για τους σκοπούς της επικοινωνίας. Η πρώτη απλά παρεμβαίνει.
8. Η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι ολοκληρωτικά η επικοινωνία. Επομένως, πρέπει να αφαιρέσει ό, τι παρεμβάλλεται στην επικοινωνία με σκοπό να την επανορθώσει. Επομένως, μην κρύβεις από το Άγιο Πνεύμα οποιαδήποτε πηγή παρεμβολής , διότι δεν θα επιτεθεί στους φρουρούς σου. Φέρε όμως τις παρεμβολές και  άφησε την ευγένειά Του να σε διδάξει ότι, στο φως, δεν φοβάσαι, και ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσουν ως φύλακες των σκοτεινών θυρών  πίσω από τις οποίες κρύβεται προσεχτικά το απολύτως τίποτα. Πρέπει να ανοίξουμε όλες τις πόρτες και ν’ αφήσουμε το φως να πλημμυρίσει τον χώρο. Δεν υπάρχουν κρυφά δώματα στο ναό του Θεού. Οι θύρες του είναι ορθάνοιχτες για να χαιρετήσουν τον Υιό Του. Κανείς δεν πρόκειται να μείνει έξω από εκεί  όπου ο Θεός τον κάλεσε, παρά μόνο αν ο ίδιος κλείσει την πόρτα στο καλωσόρισμα του Πατέρα Του.VII. Μοιραζόμενοι την Αντίληψη με το Άγιο Πνεύμα.
1. Τι θέλεις; Το φως ή το σκοτάδι, η γνώση ή η  άγνοια είναι δικά σου, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Τα αντίθετα πρέπει να έρθουν μαζί, και όχι να κρατιούνται χωριστά. Διότι ο διαχωρισμός τους βρίσκεται μόνο μέσα στο νου σου, και συμφιλιώνονται μέσω της ένωσης, όπως κι εσύ. Στην ένωση, όλα όσα δεν είναι πραγματικά πρέπει να εξαφανιστούν, διότι η αλήθεια είναι ένωση. Όπως το σκοτάδι εξαφανίζεται στο φως, έτσι και η άγνοια χάνεται όταν ανατέλλει η γνώση. Η αντίληψη είναι το μέσον με το οποίο η άγνοια οδηγείται στην γνώση. Ωστόσο, η αντίληψη πρέπει να είναι δίχως δόλο, ειδάλλως γίνεται ο αγγελιαφόρος της άγνοιας παρά ένας βοηθός στην έρευνα για την αλήθεια.

2. Η έρευνα για την αλήθεια δεν είναι παρά η ειλικρινής αναζήτηση  απελευθέρωσης από το κάθε τι που παρεμβάλλεται με την αλήθεια. Η αλήθεια είναι. Είναι κάτι που δεν μπορεί ούτε να χαθεί , ούτε να ψάξει κανείς γι’αυτό και να το βρει. Είναι εκεί, όπου και να είσαι, μέσα σου. Όμως, μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη ή μη αναγνωρίσιμη, πραγματική ή ψευδής για σένα. Αν την κρύβεις, γίνεται μη πραγματική για σένα διότι την έκρυψες και την περιέβαλες με φόβο. Κάτω από κάθε ακρογωνιαίο λίθο του φόβου πάνω στον οποίο έχεις ανεγείρει το παρανοϊκό σύστημα πίστης σου, βρίσκεται κρυμμένη η αλήθεια. Ωστόσο, εσύ δεν μπορείς να το γνωρίζεις, διότι εφόσον έκρυψες την αλήθεια μέσα στον  φόβο, δεν βλέπεις κανένα λόγο να πιστέψεις ότι όσο περισσότερο  κοιτάζεις τον φόβο τόσο λιγότερο τον βλέπεις, και τόσο πιο καθαρό γίνεται αυτό που κρύβει πίσω του.

3. Δεν είναι δυνατόν να πείσεις αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι γνωρίζουν. Από την δική τους άποψη αυτό δεν είναι αλήθεια. Ωστόσο, είναι αλήθεια διότι ο Θεός το γνωρίζει. Αυτές είναι καθαρά αντίθετες απόψεις πάνω στο τι είναι «αυτοί που δεν γνωρίζουν». Για τον Θεό, το να μην γνωρίζεις είναι αδύνατον. Επομένως δεν είναι καθόλου άποψη, παρά απλά μια πίστη σε κάτι που δεν υπάρχει. Είναι μόνο αυτή η πίστη που έχουν αυτοί που δεν γνωρίζουν, και εξαιτίας αυτής σφάλλουν για τον εαυτό τους. Έχουν προσδιορίσει τον εαυτό τους έτσι όπως δεν δημιουργήθηκαν. Η δημιουργία τους δεν ήταν  άποψη, αλλά βεβαιότητα. Η αβεβαιότητα που φέρεται στην βεβαιότητα δεν περιέχει καμιά βεβαιότητα για την πραγματικότητα.
4. Έχουμε δώσει έμφαση να κάνουμε το ανεπιθύμητο επιθυμητό·  αυτό που δεν θέλεις να γίνει σε αυτό που θέλεις. Θα συνειδητοποιήσεις ότι η σωτηρία πρέπει να έρθει σε σένα με αυτόν τον τρόπο, αν αναλογιστείς τι είναι η διάσπαση. Η διάσπαση είναι μια διαστρεβλωμένη διαδικασία σκέψης όπου δύο συστήματα σκέψης που δεν μπορούν να συνυπάρξουν διατηρούνται συγχρόνως. Αν τα βάλουμε μαζί, η κοινή αποδοχή τους γίνεται αδύνατη. Αλλά αν το ένα κρατηθεί στο σκοτάδι κρυμμένο από το άλλο, ο διαχωρισμός τους φαίνεται πως τα κρατά και τα δύο ζωντανά και ίσης αξίας στην πραγματικότητά τους. Η ένωσή τους, λοιπόν, γίνεται η πηγή του φόβου, διότι αν συναντηθούν, πρέπει να πάψουμε να αποδεχόμαστε το ένα από τα δύο. Δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο, διότι το ένα αρνείται το άλλο. Όταν είναι ξεχωριστά, αυτό το γεγονός χάνεται από την αντίληψη, διότι αν το κάθε ένα βρίσκεται σε ξεχωριστό μέρος, μπορεί να του αποδώσεις σταθερή πίστη. Αν τα φέρεις το ένα δίπλα στο άλλο, αμέσως το γεγονός ότι είναι εντελώς ασυμβίβαστα  γίνεται ολοφάνερο. Το ένα θα χαθεί, διότι το άλλο γίνεται ορατό στην ίδια θέση.
5. Το φως δεν μπορεί να εισέλθει στο σκοτάδι όταν ένας νους πιστεύει στο σκοτάδι, και δεν το αφήνει να φύγει. Η αλήθεια δεν αγωνίζεται εναντίον της άγνοιας, και η αγάπη δεν επιτίθεται στον φόβο. Αυτό που δεν χρειάζεται προστασία δεν αμύνεται. Η άμυνα είναι δικής σου κατασκευής. Ο Θεός δεν την γνωρίζει. Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τις άμυνες για χάρη της αλήθειας μόνο επειδή εσύ τις έφτιαξες εναντίον της. Η αντίληψή Του γι αυτές τις αλλάζει, σύμφωνα με τον σκοπό Του, σε κάλεσμα για αυτό προς το οποίο επιτέθηκες χρησιμοποιώντας τες. Οι άμυνες, όπως όλα όσα έφτιαξες εσύ, πρέπει να μεταστραφούν προς το δικό σου καλό, μεταφρασμένες από το Άγιο Πνεύμα από μέσα αυτοκαταστροφής σε μέσα συντήρησης κι απελευθέρωσης. Το δικό Του έργο είναι ισχυρό, αλλά η δύναμη του Θεού είναι μαζί Του. Επομένως, για το Άγιο Πνεύμα αυτό είναι τόσο εύκολο ώστε  επιτεύχθηκε την στιγμή που Του δόθηκε για σένα. Μην καθυστερείς στην επιστροφή σου στην ειρήνη με το να αναρωτιέσαι πώς το Άγιο Πνεύμα θα μπορέσει να εκπληρώσει αυτό που Του έχει αναθέσει ο Θεός να κάνει. Άφησέ το αυτό σε Εκείνο που γνωρίζει. Δεν σου ζητείται να κάνεις ισχυρά έργα μόνος σου. Σου ζητείται απλά να κάνεις αυτά τα λίγα που σου προτείνει Εκείνο, δείχνοντάς Του εμπιστοσύνη μόνο στον μικρό βαθμό του να πιστεύεις ότι, αν Εκείνο σου το ζητά, μπορείς να το κάνεις. Θα δεις πόσο εύκολα μπορούν να επιτευχθούν όλα όσα σου ζητά.
6. Το Άγιο Πνεύμα δεν σου ζητά παρά μόνο αυτό· να Του φέρεις κάθε μυστικό που έχεις κλειδώσει μακριά Του. Άνοιξε Του όλες τις πόρτες, και κάλεσέ Το να μπει στο σκοτάδι να το διαλύσει με το φως. Όταν Του το ζητήσεις, θα μπει με χαρά. Φέρνει το φως στο σκοτάδι αν Του το φανερώσεις. Αλλά δεν μπορεί να  κοιτάξει ό,τι κρύβεις. Βλέπει για σένα, και μόνο αν κοιτάξεις  μαζί Του μπορεί να δει. Η όραση του Χριστού δεν είναι μόνο για το Άγιο Πνεύμα, αλλά και για σένα. Φέρε, λοιπόν, όλες σου τις σκοτεινές και κρυφές σου σκέψεις στο Άγιο Πνεύμα, και κοίταξέ τες μαζί Του. Εκείνο κρατά το φως, κι εσύ το σκοτάδι. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να συνυπάρχουν όταν και οι Δυο σας τα κοιτάξετε μαζί. Η δική Του κρίση πρέπει να επικρατήσει, και θα σου την δώσει καθώς ενώνεις την αντίληψή σου με την δική Του.
7. Η συμμετοχή μαζί Του στην όρασή  είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνεις να μοιράζεσαι μαζί Του την ερμηνεία της αντίληψης που οδηγεί στην γνώση. Δεν μπορείς να δεις μόνος σου. Όταν μοιράζεσαι την αντίληψη με το  Άγιο Πνεύμα το Οποίο σου έχει δώσει ο Θεός, σε διδάσκει πώς να αναγνωρίζεις αυτό που βλέπεις. Είναι η αναγνώριση ότι τίποτα από ό,τι βλέπεις μόνος δεν σημαίνει τίποτα. Το να βλέπεις μαζί Του θα σου δείξει ότι όλο το νόημα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου, δεν προέρχεται από διπλή όραση, αλλά από την γλυκιά συγχώνευση του κάθε τι μέσα σε ένα νόημα, ένα συναίσθημα και ένα σκοπό. Ο Θεός έχει έναν σκοπό τον οποίο μοιράζεται μαζί σου. Η μία όραση που σου προσφέρει το Άγιο Πνεύμα θα σου φέρει αυτή την ενότητα στο νου σου με τέτοια διαύγεια και τόσο έντονη φωτεινότητα  που δεν θα επιθυμούσες, για τίποτε στον κόσμο, να αρνηθείς αυτά που ο Θεός θα ήθελε να έχεις. Δες την θέλησή σου, και δέξου την ως δική Του, με όλη Του την Αγάπη ως δική σου. Όλη η τιμή μέσω του Αγίου Πνεύματος σε σένα και μέσω Αυτού στον Θεό.

VIIΙ. Ο Άγιος Τόπος Συνάντησης
1. Μέσα στο σκοτάδι έχεις  κρύψει την δόξα που σου έχει δώσει ο Θεός, και την δύναμη που έχει χαρίσει στον αθώο Υιό Του. Όλα αυτά βρίσκονται κρυμμένα σε σκοτεινά μέρη, καλυμμένα από την ενοχή μέσα στην σκοτεινή άρνηση της αθωότητας.  Πίσω από τις σκοτεινές πόρτες που έχεις κλείσει δεν βρίσκεται τίποτα, διότι τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το δώρο του Θεού. Είναι το κλείσιμο των θυρών που παρεμβαίνει στην αναγνώριση της δύναμης του Θεού που λάμπει μέσα σου. Μην εξορίζεις την δύναμη από το νου σου, παρά άφησε όλα όσα κρύβουν την δόξα σου να έρθουν στην κρίση του Αγίου Πνεύματος, κι εκεί να καταργηθούν. Αυτός που το Άγιο Πνεύμα σώζει για χάρη της δόξας σώζεται γι αυτήν. Έχει υποσχεθεί στον Πατέρα ότι μέσω Αυτού θα απελευθερωθείς από την μικρότητα στη δόξα. Το Άγιο Πνεύμα είναι απόλυτα πιστό σε αυτό που έχει υποσχεθεί στον Θεό, διότι μοιράζεται μαζί με τον Θεό την υπόσχεση που Του δόθηκε για να την μοιραστεί μαζί σου.
2. Την μοιράζεται ακόμη για σένα. Όλες τις άλλες υποσχέσεις , μεγάλες ή μικρές, με μεγάλη ή μικρή αξία, θα τις αντικαταστήσει με την μία υπόσχεση που Του δόθηκε να εναποθέσει στον βωμό προς τον Πατέρα και τον Υιό Του. Κανένας βωμός προς τον Θεό δεν στέκει δίχως τον Υιό Του. Και όλα όσα φέρεις εδώ που δεν είναι εξίσου άξια και για τους Δύο, θα αντικατασταθούν με δώρα απόλυτα αποδεκτά από τον  Πατέρα και τον Υιό. Μπορείς να προσφέρεις την ενοχή στον Θεό; Επομένως, δεν μπορείς να την προσφέρεις ούτε στον Υιό Του. Διότι Αυτοί δεν υπάρχουν χωριστά, και τα δώρα προς τον ένα προσφέρονται και στον  άλλο. Δεν γνωρίζεις τον Θεό, επειδή δεν το γνωρίζεις αυτό. Και όμως, πραγματικά γνωρίζεις και τον Θεό και αυτό. Όλα αυτά είναι ασφαλή μέσα σου, εκεί όπου λάμπει το Άγιο Πνεύμα. Δεν λάμπει διαχωρίζοντας, παρά σε ένα τόπο συνάντησης όπου ο Θεός, ενωμένος με τον Υιό Του, μιλά στον Υιό Του μέσω Αυτού. Η επικοινωνία ανάμεσα σε ό,τι δεν μπορεί να διαιρεθεί δεν γίνεται να πάψει. Ο άγιος  τόπος συνάντησης των αδιαχώριστων Πατέρα και Υιού βρίσκεται μέσα στο Άγιο Πνεύμα και σε σένα. Εδώ είναι εντελώς αδύνατη κάθε παρεμβολή στην επικοινωνία που ο Θεός ο Ίδιος βούλεται με τον Υιό Του. Αδιάσπαστη και αδιάκοπη αγάπη ρέει συνεχώς ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό, όπως και οι Δύο θα το ήθελαν. Κι έτσι είναι.
3. Μην αφήνεις το νου σου να περιπλανάται σε σκοτεινούς διαδρόμους μακριά από το κέντρο του φωτός. Εσύ και ο αδελφός σου μπορείτε να επιλέξετε να χάσετε τον δρόμο σας, μακριά ο ένας από τον άλλο, αλλά μόνο  με τον Οδηγό που έχει οριστεί για εσάς μπορείτε να έρθετε πάλι κοντά. Αυτός θα σας οδηγήσει σίγουρα εκεί όπου ο Θεός και ο Υιός Του περιμένουν την αναγνώρισή σας. Είναι ενωμένοι για να σου δώσουν το δώρο της ενότητας, ενώπιον του οποίου εξαφανίζεται κάθε διαχωρισμός. Ενώσου με αυτό που είσαι. Δεν μπορείς να ενωθείς με τίποτα εκτός από την πραγματικότητα. Η δόξα του Θεού και του Υιού Του σου ανήκουν μέσα στην αλήθεια. Δεν έχουν αντίθετο, και δεν μπορείς να δωρίσεις τίποτα άλλο στον εαυτό σου.
4. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την αλήθεια. Και η αλήθεια θα το κάνει αυτό απλό για σένα καθώς οδηγείσαι στον  τόπο όπου πρέπει να τη συναντήσεις. Και εκεί πρέπει να οδηγηθείς, μέσω ευγενικής κατανόησης που δεν μπορεί να σε οδηγήσει πουθενά αλλού. Όπου βρίσκεται ο Θεός, εκεί βρίσκεσαι κι εσύ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την γνώση, που σου έχει δώσει ο Θεός, και να την κάνει αγνωσία. Ό,τι δημιούργησε ο Θεός γνωρίζει τον Δημιουργό του. Διότι αυτός είναι ο τρόπος που η δημιουργία πραγματοποιείται  από τον Δημιουργό και τις δημιουργίες Του. Στον άγιο τόπο συνάντησης ενώνονται ο Πατέρας και οι δημιουργίες Του, και οι δημιουργίες του Υιού Του ενώνονται μαζί Τους. Υπάρχει ένας σύνδεσμος που Τους ενώνει όλους μαζί, κρατώντας Τους μέσα στην ενότητα από την οποία προκύπτει η δημιουργία.
5. Ο σύνδεσμος με τον οποίο ο Πατέρας ενώνει τον Εαυτό Του με εκείνους στους οποίους δίνει την δύναμη να δημιουργούν, ποτέ δεν μπορεί να λυθεί. Ο Ουρανός ο ίδιος είναι ένωση με όλη την δημιουργία, και με τον ένα της Δημιουργό. Και ο Ουρανός παραμένει η Θέληση του Θεού για σένα. Μην εναποθέσεις άλλα δώρα εκτός από αυτό πάνω στους βωμούς σου, διότι τίποτα δεν μπορεί να συνυπάρξει με αυτό το δώρο. Εδώ φέρονται οι μικρές σου προσφορές μαζί με το δώρο του Θεού, και μόνο αυτό που είναι άξιο του Πατέρα θα γίνει δεκτό από τον Υιό, για τον οποίο προορίζεται. Σε αυτόν που ο Θεός δίδει τον Εαυτό Του, δίδεται ο Ίδιος. Τα μικρά σου δώρα θα εξαφανιστούν πάνω στον βωμό, εκεί όπου ο Θεός τοποθέτησε το Δικό Του.

IX.Η Αντανάκλαση της Αγιότητας
1. Η Επανόρθωση δεν σε κάνει άγιο. Δημιουργήθηκες άγιος. Απλά φέρνει το μη άγιο στο άγιο·  ή αυτό που έφτιαξες  σε αυτό που είσαι. Η μόνη λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι το να φέρνει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια, ή το εγώ στον Θεό. Μην κρατάς αυτό που κατασκεύασες  κρυφό από τον Πατέρα σου, διότι η απόκρυψη του σου έχει κοστίσει την γνώση Εκείνου και του εαυτού σου. Η γνώση είναι ασφάλεια, αλλά πού είναι η ασφάλειά σου χωριστά από αυτήν; Η κατασκευή του χρόνου για να πάρει την θέση του  άχρονου έγινε γιατί  αποφάσισες να μην είσαι έτσι όπως είσαι. Έτσι η αλήθεια έγινε παρελθόν, και το παρόν αφιερώθηκε στην ψευδαίσθηση. Και το παρελθόν, επίσης, άλλαξε και παρεμβλήθηκε ανάμεσα σε αυτό που πάντα υπήρχε και στο τώρα. Το παρελθόν που θυμάσαι ποτέ δεν υπήρξε, και αντιπροσωπεύει μόνο την άρνηση αυτού που από πάντα υπήρχε
.

2. Όταν  φέρνεις το εγώ στον Θεό σημαίνει πως φέρνεις το σφάλμα στην αλήθεια, όπου δέχεται διόρθωση διότι είναι το αντίθετο αυτού που συναντά. Ακυρώνεται διότι η αντίφαση δεν μπορεί να ισχύσει πια. Για πόσο μπορεί να αντέξει μια αντίφαση όταν η απίθανη  φύση της  αποκαλύπτεται;  Αυτό που εξαφανίζεται στο φως δεν δέχεται επίθεση. Απλά εξαφανίζεται διότι δεν είναι αλήθεια. Οι διαφορετικές πραγματικότητες δεν έχουν νόημα, διότι η πραγματικότητα πρέπει να είναι μία. Δεν μπορεί ν’ αλλάζει με τον χρόνο, την διάθεση ή την περίσταση. Η αμετάβλητη φύση της είναι αυτό που την κάνει πραγματική. Αυτό δεν μπορεί να ακυρωθεί. Η ακύρωση είναι για την μη πραγματικότητα. Κι αυτό θα κάνει η πραγματικότητα για σένα.
3. Απλά με το να είναι αυτό που είναι, η αλήθεια σε απελευθερώνει από όλα όσα δεν είναι. Η Επανόρθωση είναι τόσο απαλή  που δεν χρειάζεται παρά να της ψιθυρίσεις, και όλη της η δύναμη θα τρέξει προς βοήθεια και υποστήριξή σου. Δεν είσαι αδύναμος με τον Θεό δίπλα σου. Όμως, δίχως Αυτόν δεν είσαι τίποτα. Η Επανόρθωση σου προσφέρει τον Θεό. Το δώρο που αρνήθηκες το φυλάσσει για σένα μέσα σου. Το Άγιο Πνεύμα το κρατά εκεί για σένα. Ο Θεός δεν έχει αφήσει τον βωμό Του, παρόλο που οι πιστοί  Του τοποθέτησαν σε αυτόν άλλους θεούς. Ο ναός είναι ακόμα ιερός, διότι η Παρουσία που κατοικεί μέσα σε αυτόν είναι η ίδια η Αγιότητα.
4. Μέσα στο ναό, η Αγιότητα  περιμένει ήσυχα την επιστροφή αυτών που την αγαπούν. Η Παρουσία γνωρίζει ότι θα επανέλθουν στην αγνότητα και την χάρη. Η ευσπλαχνία του Θεού θα τους οδηγήσει μέσα τρυφερά, και θα καλύψει κάθε αίσθηση πόνου και απώλειας με την αθάνατη βεβαιότητα της Αγάπης του Πατέρα τους. Εκεί, ο φόβος του θανάτου θα αντικατασταθεί από την χαρά της ζωής. Διότι ο Θεός είναι ζωή, κι αυτοί διαμένουν  στην ζωή. Η ζωή είναι τόσο άγια όσο η Αγιότητα από την οποία δημιουργήθηκε. Η Παρουσία της Αγιότητας  ζει σε όλα όσα ζουν, διότι η Αγιότητα δημιούργησε την ζωή, και δεν εγκαταλείπει αυτό που δημιούργησε άγιο όπως τον Εαυτό της.
5. Σε αυτό τον κόσμο μπορείς να γίνεις ένας άσπιλος καθρέπτης, μέσα στον οποίο η Αγιότητα του Δημιουργού σου λάμπει προς τα έξω από σένα σε όλους γύρω σου. Εδώ μπορείς να αντανακλάς τον Ουρανό. Όμως, καμία άλλη αντανάκλαση εικόνων άλλων θεών δεν πρέπει να θαμπώνει τον καθρέπτη που κρατά μέσα του την αντανάκλαση του Θεού. Η γη μπορεί να αντανακλά τον Ουρανό ή την κόλαση·  τον Θεό ή το εγώ. Δεν χρειάζεται παρά να αφήνεις τον καθρέπτη καθαρό και ξάστερο από όλες τις εικόνες του κρυμμένου σκότους που έχεις σχεδιάσει πάνω του. Ο Θεός θα λάμψει πάνω του από Μόνος Του. Μόνο η καθαρή αντανάκλαση του Εαυτού Του μπορεί να γίνει αντιληπτή πάνω σ’ αυτόν.
6. Οι αντανακλάσεις γίνονται ορατές στο φως. Στο σκοτάδι είναι θολές, και το νόημά τους φαίνεται πως βρίσκεται μόνο στις εναλλασσόμενες ερμηνείες, παρά στις ίδιες τις αντανακλάσεις. Η αντανάκλαση του Θεού δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία. Είναι ξεκάθαρη. Καθάρισε μόνο τον καθρέπτη, και όλοι θα καταλάβουν το μήνυμα που έχει ο καθρέφτης και  λάμπει προς τα έξω για να το δουν. Είναι το μήνυμα που κρατά το Άγιο Πνεύμα στον καθρέπτη που είναι μέσα τους. Το αναγνωρίζουν διότι έχουν  διδαχθεί την ανάγκη τους γι αυτό, αλλά δε γνωρίζουν που να κοιτάξουν για να το βρουν. Άφησε  τους   λοιπόν, να το δουν μέσα σε σένα και να το μοιραστούν  μαζί σου.
7. Αν μπορούσες να συνειδητοποιήσεις έστω μόνο για μια στιγμή την θεραπευτική δύναμη που μπορεί να φέρει στον κόσμο η αντανάκλαση του Θεού, λάμποντας μέσα σε σένα, δεν θα έβλεπες την ώρα  να καθαρίσεις  τον καθρέπτη του νου σου για να λάβει την εικόνα της αγιότητας  που θεραπεύει τον κόσμο. Η εικόνα της αγιότητας που λάμπει μέσα στο νου σου δεν είναι θολή, και δεν θα αλλάξει. Το νόημά της για εκείνους που την κοιτούν δεν είναι δυσνόητο, διότι όλοι  το αντιλαμβάνονται  το ίδιο. Όλοι φέρνουν τα διαφορετικά τους προβλήματα στο θεραπευτικό της φως, και όλα τους τα προβλήματα βρίσκουν εκεί μόνο θεραπεία.
8. Η ανταπόκριση της αγιότητας σε οποιαδήποτε μορφή σφάλματος είναι πάντα η ίδια. Δεν υπάρχει αντίφαση σε αυτό που καλεί η αγιότητα. Η μόνη της απάντηση είναι η θεραπεία, χωρίς να δίνει προσοχή στο τι είναι αυτό που φέρεται ενώπιον της.  Εκείνοι που έχουν μάθει να προσφέρουν μόνο θεραπεία, χάρη στην αντανάκλαση της αγιότητας μέσα τους, είναι έτοιμοι επιτέλους για τον Ουρανό. Εκεί, η αγιότητα δεν είναι αντανάκλαση, αλλά μια πραγματική κατάσταση αυτού που μόνο την αντανάκλασή του είχαν εδώ. Ο Θεός δεν είναι εικόνα, και τα δημιουργήματα Του, ως μέρος δικό Του, τον φέρουν μέσα τους αληθινά. Δεν αντανακλούν απλά την αλήθεια, επειδή είναι η αλήθεια.Χ. Η Ισότητα των Θαυμάτων
1. Όταν καμία αντίληψη δεν στέκει ανάμεσα στον Θεό και τις δημιουργίες Του, ή ανάμεσα στα παιδιά Του και τις δικές  τους δημιουργίες, η γνώση της δημιουργίας συνεχίζεται για πάντα. Οι αντανακλάσεις που δέχεσαι στον καθρέπτη του νου σου μέσα στον χρόνο, το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν την αιωνιότητα πιο κοντά ή να  την απομακρύνουν. Αλλά η αιωνιότητα η ίδια είναι πέρα από όλο τον χρόνο. Άπλωσε το χέρι σου έξω από τον χρόνο και άγγιξέ την, με την βοήθεια της αντανάκλασής της μέσα σου. Και θα στραφείς από τον χρόνο στην αγιότητα, τόσο σίγουρα όσο η αντανάκλαση της αγιότητας καλεί τους πάντες να αφήσουν στην άκρη κάθε ενοχή. Να αντανακλάς την ειρήνη του Ουρανού εδώ, και φέρε αυτό τον κόσμο στον Ουρανό. Διότι η αντανάκλαση της αλήθειας έλκει τους πάντες προς την αλήθεια, και καθώς εισέρχονται σε αυτή αφήνουν όλες τις αντανακλάσεις πίσω τους.
2. Στον Ουρανό η πραγματικότητα μοιράζεται και δεν καθρεπτίζεται. Μοιράζοντας την αντανάκλασή της εδώ, η αλήθεια της γίνεται η μόνη αντίληψη που δέχεται ο Υιός του Θεού. Κι έτσι, η ενθύμηση του Πατέρα του ανατέλλει σε αυτόν, και δεν μπορεί πια να ικανοποιείται με τίποτα άλλο εκτός από την δική του πραγματικότητα.  Εσύ πάνω στην γη δεν έχεις καμιά ιδέα για το απεριόριστο, διότι ο κόσμος που φαίνεται πως ζεις είναι ένας κόσμος περιορισμών. Σε αυτό τον κόσμο, δεν είναι αλήθεια ότι μπορεί να συμβεί κάτι δίχως βαθμό δυσκολίας. Το θαύμα, όμως, έχει μια μοναδική λειτουργία, και το κίνητρο του προέρχεται  από ένα μοναδικό Δάσκαλο ο Οποίος φέρνει τους νόμους ενός άλλου κόσμου σε αυτόν εδώ. Το θαύμα είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις που υπερβαίνει τον βαθμό δυσκολίας, επειδή δεν βασίζεται στις διαφορές αλλά στην ισότητα.
3.  Τα θαύματα δεν βρίσκονται σε ανταγωνισμό, και ο αριθμός  θαυμάτων που μπορείς να κάνεις είναι απεριόριστος. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πολυάριθμα. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, από την στιγμή που θα τα  αντιληφθείς ως πιθανά. Αυτό που είναι πιο δύσκολο να κατανοήσεις είναι η έλλειψη βαθμού δυσκολίας που φαίνεται να χαρακτηρίζει το θαύμα ως κάτι που πρέπει να προέρχεται από αλλού, όχι από εδώ. Σύμφωνα με την οπτική  αυτού του κόσμου, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
4. Ίσως έχεις επίγνωση της έλλειψης ανταγωνισμού ανάμεσα στις σκέψεις σου, οι οποίες παρόλο που μπορεί να συγκρούονται, μπορούν να συμβαίνουν μαζί και σε μεγάλους αριθμούς. Μπορεί πραγματικά να είσαι τόσο εξοικειωμένος με αυτό ώστε πολύ λίγο να σε εκπλήσσει. Ωστόσο, είσαι επίσης εξοικειωμένος στην ταξινόμηση μερικών από τις σκέψεις σου ως πιο σημαντικές, μεγαλύτερες ή καλύτερες, σοφότερες, ή πιο παραγωγικές και πιο πολύτιμες από άλλες. Αυτό είναι αλήθεια για τις σκέψεις που περνούν από το νου εκείνων που νομίζουν ότι ζουν χωριστά. Διότι μερικές είναι αντανακλάσεις του Ουρανού, ενώ άλλες κινητοποιούνται από το εγώ, το οποίο μόνο φαίνεται ότι σκέφτεται.
5.  Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο ύφανσης που αλλάζει καθώς  υφαίνεται  και ποτέ δεν μένει ακίνητο. Εναλλάσσεται αδιάκοπα διασχίζοντας τον καθρέπτη του νου σου, και οι αντανακλάσεις του Ουρανού δεν διαρκούν παρά μόνο μια στιγμή κι έπειτα θολώνουν, καθώς το σκοτάδι τις εξαλείφει. Εκεί που ήταν πριν το φως, το σκοτάδι το απομακρύνει μέσα σε μια στιγμή, και εναλλασσόμενα σχέδια φωτός και σκότους σαρώνουν συνεχώς το νου σου. Η λίγη σωφροσύνη που του απομένει, διατηρείται από μια αίσθηση τάξης που καθιερώνεις εσύ. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, και να φέρνεις κάποια τάξη στο χάος δείχνει ότι δεν είσαι ένα εγώ, κι ότι κάτι περισσότερο από ένα εγώ πρέπει να βρίσκεται μέσα σου. Διότι το εγώ είναι χάος, κι αν ήταν όλα όσα είσαι, δεν θα ήταν δυνατή καμία τάξη. Ωστόσο, παρόλο που η τάξη που επιβάλλεις στο νου σου περιορίζει το εγώ, επίσης περιορίζει κι εσένα. Το να βάζεις σε τάξη σημαίνει να κρίνεις, και το να ταχτοποιείς σύμφωνα με την κρίση. Επομένως, αυτό δεν είναι δική σου λειτουργία, αλλά του Αγίου Πνεύματος.
6. Θα σου φανεί δύσκολο να μάθεις ότι δεν έχεις καμία απολύτως βάση για να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει αυτό το μάθημα δίνοντάς σου το λαμπερό παράδειγμα των θαυμάτων για να σου δείξει ότι ο τρόπος να βάζεις σε τάξη είναι λανθασμένος, αλλά σου προσφέρεται ένας καλύτερος τρόπος. Το θαύμα προσφέρει ακριβώς την ίδια απάντηση σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια. Δεν κρίνει το κάλεσμα. Απλά αναγνωρίζει τι είναι, κι απαντά ανάλογα. Δεν αναλογίζεται ποιο κάλεσμα είναι πιο έντονο ή σπουδαιότερο ή πιο σημαντικό. Μπορεί να αναρωτιέσαι πώς εσύ που είσαι ακόμα δεμένος με την κρίση μπορεί να σου ζητηθεί να κάνεις κάτι που δεν απαιτεί καθόλου κρίση από μέρους σου. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η δύναμη του Θεού, και όχι η δική σου, γεννά τα θαύματα. Το θαύμα από μόνο του δεν είναι παρά η απόδειξη ότι έχεις την δύναμη του Θεού μέσα σου. Αυτός είναι ο λόγος που το θαύμα δίνει ίση ευλογία σε όλους όσους το μοιράζονται, και αυτός είναι πάλι ο λόγος που όλοι το μοιράζονται. Η δύναμη του Θεού είναι απεριόριστη. Κι εφόσον είναι πάντα σε υπέρτατο βαθμό, πάντα προσφέρει τα πάντα σε κάθε κάλεσμα από οποιονδήποτε. Δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας εδώ. Σε ένα κάλεσμα για βοήθεια, δίδεται βοήθεια.
7. Η μόνη κρίση που υπάρχει είναι η διαίρεση από το Άγιο Πνεύμα σε δύο κατηγορίες·  η μία είναι της αγάπης, και η άλλη το κάλεσμα για αγάπη. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια αυτό τον διαχωρισμό, διότι είσαι πάρα πολύ μπερδεμένος είτε για να αναγνωρίσεις την αγάπη, είτε για να πιστέψεις ότι όλα τα άλλα δεν είναι παρά ένα κάλεσμα γι αγάπη. Είσαι πολύ δεμένος με την μορφή, και όχι με το περιεχόμενο. Αυτό που θεωρείς περιεχόμενο δεν είναι καθόλου περιεχόμενο. Είναι απλά μορφή, και τίποτα άλλο. Επειδή δεν ανταποκρίνεσαι σε αυτό που ένας αδελφός σου προσφέρει πραγματικά, αλλά μόνο στην συγκεκριμένη αντίληψη της προσφοράς του μέσω της οποίας  το εγώ την κρίνει.
8. Το εγώ είναι ανίκανο να καταλάβει το περιεχόμενο, και είναι εντελώς αδιάφορο γι αυτό. Για το εγώ, αν η μορφή είναι αποδεκτή, πρέπει να είναι αποδεκτό και το περιεχόμενο. Ειδάλλως θα επιτεθεί στην μορφή. Αν πιστεύεις ότι καταλαβαίνεις κάτι από την «δυναμική» του εγώ, να σε διαβεβαιώσω ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτό. Διότι από μόνος σου δεν θα μπορούσες να το καταλάβεις. Η μελέτη του εγώ δεν είναι μελέτη του νου. Μάλιστα, το εγώ απολαμβάνει να μελετά τον εαυτό του, και εγκρίνει ολοκληρωτικά  το έργο των μαθητών που θέλουν να το «αναλύσουν», εγκρίνοντας, έτσι, την σπουδαιότητα του. Ωστόσο, το μόνο που μελετούν αυτοί είναι η μορφή με ανούσιο περιεχόμενο. Διότι ο δάσκαλός τους δεν έχει λογική, αν και είναι ιδιαίτερα προσεχτικός να καλύψει αυτό το γεγονός πίσω από λόγια που ακούγονται  εντυπωσιακά, όμως τους λείπει  κάθε λογική συνάφεια αν τα βάλεις μαζί.
9. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των κρίσεων του εγώ. Ξεχωριστά, φαίνονται πως στέκουν, αλλά αν τις συγκεντρώσεις το σύστημα σκέψης που προκύπτει από την ένωσή τους είναι ασυνάρτητο και εντελώς χαοτικό. Διότι η μορφή δεν είναι αρκετή για το νόημα, και η βαθύτερη έλλειψη περιεχομένου καθιστά αδύνατο να υπάρξει ένα συνεκτικό σύστημα. Ο διαχωρισμός, λοιπόν, παραμένει η επιλεγμένη κατάσταση του εγώ. Διότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να κρίνει το εγώ αληθινά. Όμως, όταν δύο οι περισσότεροι ενωθούν μαζί στην αναζήτηση της αλήθειας, το εγώ δεν μπορεί πια να υπερασπιστεί την έλλειψη περιεχομένου του. Το γεγονός της ένωσης, τους λέει ότι το εγώ  δεν είναι αληθινό.
10. Είναι αδύνατον να θυμηθείς τον Θεό με μυστικότητα και μόνος σου. Διότι η ενθύμησή Του σημαίνει ότι δεν είσαι μόνος, και ότι είσαι πρόθυμος να θυμηθείς. Μην παίρνεις καμιά σκέψη για τον εαυτό σου και μόνο, διότι  καμία σκέψη που έχεις δεν είναι για τον εαυτό σου. Αν θέλεις να θυμηθείς τον  Πατέρα σου, άφησε το Άγιο Πνεύμα να βάλει σε τάξη τις σκέψεις σου και δώσε την απάντηση με την οποία σου απαντά Αυτό. Ο καθένας αναζητά την αγάπη όπως κι εσύ, αλλά δεν το γνωρίζει εκτός κι αν ενωθεί μαζί σου στην αναζήτησή της. Αν αναλάβετε την αναζήτηση μαζί, φέρετε μαζί σας ένα φως τόσο ισχυρό που ό,τι βλέπεις αποκτά νόημα. Το μοναχικό ταξίδι αποτυγχάνει διότι έχει αποκλείσει αυτό που θέλει να βρει.
11.  Όπως ο Θεός επικοινωνεί με το  Άγιο Πνεύμα μέσα σου, έτσι και το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει τις επικοινωνίες Του μέσα από σένα, έτσι ώστε να μπορείς να τις καταλάβεις. Ο Θεός δεν έχει μυστικές επικοινωνίες, διότι το καθετί από Αυτόν είναι απόλυτα ανοιχτό και με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, επειδή είναι για όλους. Τίποτα δεν ζει μυστικά, κι αυτό που θα ήθελες να κρύψεις από το Άγιο Πνεύμα δεν είναι τίποτα. Κάθε ερμηνεία που θα ήθελες να κάνεις για κάποιον αδελφό δεν έχει νόημα. Άφησε το Άγιο Πνεύμα να τον δείξει σε σένα, και να σας διδάξει και τους δύο την αγάπη του και το κάλεσμά του γι αγάπη. Και ο δικός σου νους όπως και ο δικός του δεν  κρατά περισσότερες από αυτές τις δύο κατηγορίες σκέψης.
12. Το θαύμα είναι η αναγνώριση ότι αυτό είναι αλήθεια. Όπου υπάρχει αγάπη, ο αδελφός σου πρέπει να σου την δώσει  εξαιτίας αυτού που  είναι η αγάπη. Αλλά όπου υπάρχει κάλεσμα γι αγάπη, εσύ πρέπει να την δώσεις εξαιτίας αυτού που είσαι. Νωρίτερα είπα ότι αυτά τα μαθήματα θα σε διδάξουν πώς να θυμηθείς αυτό που είσαι, και θα αποκαταστήσουν την Ταυτότητά σου. Έχουμε ήδη μάθει ότι αυτή η Ταυτότητα μοιράζεται. Το θαύμα γίνεται το μέσον μοιράσματός Της. Παρέχοντας την Ταυτότητά σου εκεί όπου δεν αναγνωρίζεται, θα Την αναγνωρίζεις. Και ο Θεός ο Ίδιος, ο Οποίος βούλεται να είναι με τον Υιό Του παντοτινά, θα ευλογεί κάθε αναγνώριση του Υιού Του με όλη την Αγάπη που έχει γι αυτόν. Και  η δύναμη όλης Του της Αγάπης θα είναι παρούσα σε κάθε θαύμα που θα προσφέρεις στον Υιό Του. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος βαθμός δυσκολίας ανάμεσα σε αυτά;


workpaper- φύλλο εργασίας
Χ. Η Ισότητα των Θαυμάτων
  Όταν καμία αντίληψη δεν στέκει ανάμεσα στον Θεό και τις δημιουργίες Του, ή ανάμεσα στα παιδιά Του και τις δικές  τους δημιουργίες, η γνώση της δημιουργίας συνεχίζεται για πάντα.

  Οι αντανακλάσεις που δέχεσαι στον καθρέπτη του νου σου μέσα στον χρόνο, το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν την αιωνιότητα πιο κοντά ή να  την απομακρύνουν.
Αλλά η αιωνιότητα η ίδια είναι πέρα από όλο τον χρόνο.

Άπλωσε το χέρι σου έξω από τον χρόνο και άγγιξέ την, με την βοήθεια της αντανάκλασής της μέσα σου.

Και θα στραφείς από τον χρόνο στην αγιότητα, τόσο σίγουρα όσο η αντανάκλαση της αγιότητας καλεί τους πάντες να αφήσουν στην άκρη κάθε ενοχή.

Να αντανακλάς την ειρήνη του Ουρανού εδώ, και φέρε αυτό τον κόσμο στον Ουρανό. Διότι η αντανάκλαση της αλήθειας έλκει τους πάντες προς την αλήθεια, και καθώς εισέρχονται σε αυτή αφήνουν όλες τις αντανακλάσεις πίσω τους.


 1. Στον Ουρανό η πραγματικότητα μοιράζεται και δεν καθρεπτίζεται.
Μοιράζοντας την αντανάκλασή της εδώ, η αλήθεια της γίνεται η μόνη αντίληψη που δέχεται ο Υιός του ΘεούΚι έτσι, η ενθύμηση του Πατέρα του ανατέλλει σε αυτόν, και δεν μπορεί πια να ικανοποιείται με τίποτα άλλο εκτός από την δική του πραγματικότητα. 

 Εσύ πάνω στην γη δεν έχεις καμιά ιδέα για το απεριόριστο, διότι ο κόσμος που φαίνεται πως ζεις είναι ένας κόσμος περιορισμών.

Σε αυτό τον κόσμο, δεν είναι αλήθεια ότι μπορεί να συμβεί κάτι δίχως βαθμό δυσκολίας.

Το θαύμα, όμως, έχει μια μοναδική λειτουργία, και το κίνητρο του προέρχεται  από ένα μοναδικό Δάσκαλο ο Οποίος φέρνει τους νόμους ενός άλλου κόσμου σε αυτόν εδώ.

Το θαύμα είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις που υπερβαίνει τον βαθμό δυσκολίας, επειδή δεν βασίζεται στις διαφορές αλλά στην ισότητα.

  Τα θαύματα δεν βρίσκονται σε ανταγωνισμό, και ο αριθμός  θαυμάτων που μπορείς να κάνεις είναι απεριόριστος.
Μπορεί να είναι ταυτόχρονα και πολυάριθμα. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις, από την στιγμή που θα τα  αντιληφθείς ως πιθανά.

Αυτό που είναι πιο δύσκολο να κατανοήσεις είναι η έλλειψη βαθμού δυσκολίας που φαίνεται να χαρακτηρίζει το θαύμα ως κάτι που πρέπει να προέρχεται από αλλού, όχι από εδώ. Σύμφωνα με την οπτική  αυτού του κόσμου, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

 1. Ίσως έχεις επίγνωση της έλλειψης ανταγωνισμού ανάμεσα στις σκέψεις σου, οι οποίες παρόλο που μπορεί να συγκρούονται, μπορούν να συμβαίνουν μαζί και σε μεγάλους αριθμούς.
  Μπορεί πραγματικά να είσαι τόσο εξοικειωμένος με αυτό ώστε πολύ λίγο να σε εκπλήσσει. Ωστόσο, είσαι επίσης εξοικειωμένος στην ταξινόμηση μερικών από τις σκέψεις σου ως πιο σημαντικές, μεγαλύτερες ή καλύτερες, σοφότερες, ή πιο παραγωγικές και πιο πολύτιμες από άλλες.
  Αυτό είναι αλήθεια για τις σκέψεις που περνούν από το νου εκείνων που νομίζουν ότι ζουν χωριστά. Διότι μερικές είναι αντανακλάσεις του Ουρανού, ενώ άλλες κινητοποιούνται από το εγώ, το οποίο μόνο φαίνεται ότι σκέφτεται.

5  Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο ύφανσης που αλλάζει καθώς  υφαίνεται  και ποτέ δεν μένει ακίνητο. Εναλλάσσεται αδιάκοπα διασχίζοντας τον καθρέπτη του νου σου, και οι αντανακλάσεις του Ουρανού δεν διαρκούν παρά μόνο μια στιγμή κι έπειτα θολώνουν, καθώς το σκοτάδι τις εξαλείφει. Εκεί που ήταν πριν το φως, το σκοτάδι το απομακρύνει μέσα σε μια στιγμή, και εναλλασσόμενα σχέδια φωτός και σκότους σαρώνουν συνεχώς το νου σου.

Η λίγη σωφροσύνη που του απομένει, διατηρείται από μια αίσθηση τάξης που καθιερώνεις εσύ.

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι μπορείς να το κάνεις αυτό, και να φέρνεις κάποια τάξη στο χάος δείχνει ότι δεν είσαι ένα εγώ, κι ότι κάτι περισσότερο από ένα εγώ πρέπει να βρίσκεται μέσα σου.

Διότι το εγώ είναιχάος, κι αν ήταν όλα όσα είσαι, δεν θα ήταν δυνατή καμία τάξη.

Ωστόσο, παρόλο που η τάξη που επιβάλλεις στο νου σου περιορίζει το εγώ, επίσης περιορίζει κι εσένα.

Το να βάζεις σε τάξη σημαίνει να κρίνεις, και το να ταχτοποιείς σύμφωνα με την κρίση. Επομένως, αυτό δεν είναι δική σου λειτουργία, αλλά του Αγίου Πνεύματος.

 1. Θα σου φανεί δύσκολο να μάθεις ότι δεν έχεις καμία απολύτως βάση για να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει αυτό το μάθημα δίνοντάς σου το λαμπερό παράδειγμα των θαυμάτων για να σου δείξει ότι ο τρόπος να βάζεις σε τάξη είναι λανθασμένος, αλλά σου προσφέρεται ένας καλύτερος τρόπος. Το θαύμα προσφέρει ακριβώς την ίδια απάντηση σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια.

Δεν κρίνει το κάλεσμαΑπλά αναγνωρίζει τι είναικι απαντά ανάλογαΔεν αναλογίζεται ποιο κάλεσμα είναι πιο έντονο ή σπουδαιότερο ή πιο σημαντικό. Μπορεί να αναρωτιέσαι πώς εσύ που είσαι ακόμα δεμένος με την κρίση μπορεί να σου ζητηθεί να κάνεις κάτι που δεν απαιτεί καθόλου κρίση από μέρους σου.
Η απάντηση είναι πολύ απλήΗ δύναμη του Θεού, και όχι η δική σου, γεννά τα θαύματα. Το θαύμα από μόνο του δεν είναι παρά η απόδειξη ότι έχεις την δύναμη του Θεού μέσα σου.

Αυτός είναι ο λόγος που το θαύμα δίνει ίση ευλογία σε όλους όσους το μοιράζονται, και αυτός είναι πάλι ο λόγος που όλοι το μοιράζονται.
Ηδύναμη του Θεού είναι απεριόριστη
Κι εφόσον είναι πάντα σε υπέρτατο βαθμό, πάντα προσφέρει τα πάντα σε κάθε κάλεσμα από οποιονδήποτε. Δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας εδώΣε ένα κάλεσμα για βοήθεια, δίδεται βοήθεια.

 1. Η μόνη κρίση που υπάρχει είναι η διαίρεση από το Άγιο Πνεύμα σε δύο κατηγορίες·  η μία είναι της αγάπης, και η άλλη το κάλεσμα για αγάπη. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις με ασφάλεια αυτό τον διαχωρισμό, διότι είσαι πάρα πολύ μπερδεμένος είτε για να αναγνωρίσεις την αγάπη, είτε για να πιστέψεις ότι όλα τα άλλα δεν είναι παρά ένα κάλεσμα γι αγάπη.Είσαι πολύ δεμένος με την μορφή, και όχι με το περιεχόμενο. Αυτό που θεωρείς περιεχόμενο δεν είναι καθόλου περιεχόμενο. Είναι απλά μορφή, και τίποτα άλλο. Επειδή δεν ανταποκρίνεσαι σε αυτό που ένας αδελφός σου προσφέρει πραγματικά, αλλά μόνο στην συγκεκριμένη αντίληψη της προσφοράς του μέσω της οποίας  το εγώ την κρίνει.

 1. Το εγώ είναι ανίκανο να καταλάβει το περιεχόμενο, και είναι εντελώς αδιάφορο γι αυτό. Για το εγώ, αν η μορφή είναι αποδεκτή, πρέπει να είναι αποδεκτό και το περιεχόμενο. Ειδάλλως θα επιτεθεί στην μορφή.

Αν πιστεύεις ότι καταλαβαίνεις κάτι από την «δυναμική» του εγώ, να σε διαβεβαιώσω ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτό. Διότι από μόνος σου δεν θα μπορούσες να το καταλάβεις. Η μελέτη του εγώ δεν είναι μελέτη του νου. Μάλιστα, το εγώ απολαμβάνει να μελετά τον εαυτό του, και εγκρίνει ολοκληρωτικά  το έργο των μαθητών που θέλουν να το «αναλύσουν», εγκρίνοντας, έτσι, την σπουδαιότητα του.

Ωστόσο, το μόνο που μελετούν αυτοί είναι η μορφή με ανούσιο περιεχόμενο. Διότι ο δάσκαλός τους δεν έχει λογική, αν και είναι ιδιαίτερα προσεχτικός να καλύψει αυτό το γεγονός πίσω από λόγια που ακούγονται εντυπωσιακά, όμως τους λείπει  κάθε λογική συνάφεια αν τα βάλεις μαζί.

 1. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των κρίσεων του εγώ. Ξεχωριστά, φαίνονται πως στέκουν, αλλά αν τις συγκεντρώσεις το σύστημα σκέψης που προκύπτει από την ένωσή τους είναι ασυνάρτητο και εντελώς χαοτικό.
Διότι η μορφή δεν είναι αρκετή για το νόημα, και η βαθύτερη έλλειψη περιεχομένου καθιστά αδύνατο να υπάρξει ένα συνεκτικό σύστημα. Ο διαχωρισμός, λοιπόν, παραμένει η επιλεγμένη κατάσταση του εγώ. Διότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να κρίνει το εγώ αληθινά.

Όμως, όταν δύο οι περισσότεροι ενωθούν μαζί στην αναζήτηση της αλήθειας, το εγώ δεν μπορεί πια να υπερασπιστεί την έλλειψη περιεχομένου του. Το γεγονός της ένωσης, τους λέει ότι το εγώ  δεν είναι αληθινό.

 1. Είναι αδύνατον να θυμηθείς τον Θεό με μυστικότητα και μόνος σου. Διότι η ενθύμησή Του σημαίνει ότι δεν είσαι μόνος, και ότι είσαι πρόθυμος να θυμηθείς. Μην παίρνεις καμιά σκέψη για τον εαυτό σου και μόνο, διότι  καμία σκέψη που έχεις δεν είναι για τον εαυτό σου. Αν θέλεις να θυμηθείς τον  Πατέρα σου, άφησε το Άγιο Πνεύμα να βάλει σε τάξη τις σκέψεις σου και δώσε την απάντηση με την οποία σου απαντά Αυτό.
Ο καθένας αναζητά την αγάπη όπως κι εσύ, αλλά δεν το γνωρίζει εκτός κι αν ενωθεί μαζί σου στην αναζήτησή της. Αν αναλάβετε την αναζήτηση μαζί, φέρετε μαζί σας ένα φως τόσο ισχυρό που ό,τι βλέπεις αποκτά νόημα. Το μοναχικό ταξίδι αποτυγχάνει διότι έχει αποκλείσει αυτό που θέλει να βρει.

11.  Όπως ο Θεός επικοινωνεί με το  Άγιο Πνεύμα μέσα σου, έτσι και το Άγιο Πνεύμα μεταφράζει τις επικοινωνίες Του μέσα από σένα, έτσι ώστε να μπορείς να τις καταλάβεις. Ο Θεός δεν έχει μυστικές επικοινωνίες, διότι το καθετί από Αυτόν είναι απόλυτα ανοιχτό και με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, επειδή είναι για όλους.

Τίποτα δεν ζει μυστικά, κι αυτό που θα ήθελες να κρύψεις από το Άγιο Πνεύμα δεν είναι τίποτα. Κάθε ερμηνεία που θα ήθελες να κάνεις για κάποιον αδελφό δεν έχει νόημα. Άφησε το Άγιο Πνεύμα να τον δείξει σε σένα, και να σας διδάξει και τους δύο την αγάπη του και το κάλεσμά του γι αγάπη.
Και ο δικός σου νους όπως και ο δικός του δεν  κρατά περισσότερες από αυτές τις δύο κατηγορίες σκέψης.
 1. Το θαύμα είναι η αναγνώριση ότι αυτό είναι αλήθεια. Όπου υπάρχει αγάπη, ο αδελφός σου πρέπει να σου την δώσει  εξαιτίας αυτού που  είναι η αγάπη.Αλλά όπου υπάρχει κάλεσμα γι αγάπη, εσύ πρέπει να την δώσεις εξαιτίας αυτού που είσαι.
Νωρίτερα είπα ότι αυτά τα μαθήματα θα σε διδάξουν πώς να θυμηθείς αυτό που είσαι, και θα αποκαταστήσουν την Ταυτότητά σου. Έχουμε ήδη μάθει ότι αυτή η Ταυτότητα μοιράζεται. Το θαύμα γίνεται το μέσον μοιράσματός Της.

Παρέχοντας την Ταυτότητά σου εκεί όπου δεν αναγνωρίζεται, θα Την αναγνωρίζεις. Και ο Θεός ο Ίδιος, ο Οποίος βούλεται να είναι με τον Υιό Του παντοτινά, θα ευλογεί κάθε αναγνώριση του Υιού Του με όλη την Αγάπη που έχει γι αυτόν.

Και  η δύναμη όλης Του της Αγάπης θα είναι παρούσα σε κάθε θαύμα που θα προσφέρεις στον Υιό Του. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να υπάρξει κάποιος βαθμός δυσκολίας ανάμεσα σε αυτά;

ΧΙ. Η  Δοκιμή της Αλήθειας.
1. Ωστόσο, το βασικό πράγμα είναι να μάθεις ότι δεν γνωρίζεις. 

 Η γνώση είναι δύναμη, και όλη η δύναμη είναι του Θεού. 

Εσύ που έχεις προσπαθήσει να κρατήσεις την δύναμη για τον εαυτό σου, την έχεις «χάσει». 

Ακόμα έχεις την δύναμη, αλλά έχεις παρεμβάλλει τόσα πολλά ανάμεσα σε αυτήν και την επίγνωσή σου γι αυτήν, ώστε δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις.

 Όλα  όσα έχεις διδάξει τον εαυτό σου έχουν κάνει την δύναμή σου όλο και λιγότερο ορατή σε σένα. Δεν γνωρίζεις τι είναι, ούτε που βρίσκεται.

 Έχεις φτιάξει ένα μη υπαρκτό ομοίωμα και μια επίδειξη δύναμης τόσο αξιοθρήνητη που σίγουρα θα σε απογοητεύσει.

 Γιατί η δύναμη δεν είναι φαινομενική, και η αλήθεια βρίσκεται πέρα από κάθε είδωλο οποιασδήποτε μορφής. Όμως, ανάμεσα σε σένα και στην δύναμη του Θεού μέσα σου παρεμβάλλονται όλα τα ψευδή που έχεις μάθει και οι προσπάθειές σου να εξαλείψεις την αλήθεια.

2.******************************************************************************* Να είσαι, λοιπόν, πρόθυμος, όλα αυτά να ακυρωθούν, και να χαίρεσαι που δεν είσαι δεμένος με αυτά για πάντα.

 Γιατί έχεις διδάξει τον εαυτό σου πώς να φυλακίζεις  τον Υιό του Θεού, ένα μάθημα τόσο αδιανόητο που μόνο οι παράφρονες, σε βαθύ ύπνο, θα μπορούσαν  να το ονειρευτούν. Μπορεί ο Θεός να μάθει πώς να μην είναι Θεός;

 Και μπορεί ο Υιός Του, που του έχει δοθεί όλη η δύναμη από Αυτόν, να μάθει να είναι αδύναμος; Τι έχεις διδάξει στον εαυτό σου που θα προτιμούσες  να κρατήσεις, στην θέση αυτού που έχεις και  που είσαι;

3.******************************************************************************* Η Επανόρθωση σε διδάσκει πώς να ξεφύγεις για πάντα από όλα όσα έχεις διδάξει τον εαυτό σου στο παρελθόν, δείχνοντας σου μόνο τι είσαι τώρα. 

 Η μάθηση έχει επιτευχθεί, πριν εκδηλωθούν τα αποτελέσματά της. Άρα η μάθηση βρίσκεται στο παρελθόν, αλλά η επίδρασή της καθορίζει το παρόν, δίνοντάς του την όποια σημασία έχει για σένα. 

Η δική σου μάθησή  δεν δίνει στο παρόν κανένα απολύτως νόημα. 

Τίποτα από όσα έχεις μάθει δεν σε βοηθά να καταλάβεις το παρόν, ή να σε διδάξει πώς να ακυρώσεις το παρελθόν. Το παρελθόν σου είναι αυτό που  έχεις διδάξει τον εαυτό σου.

Άφησέ τα όλα να φύγουν. Μην επιχειρείς να καταλάβεις κανένα γεγονός, ή κάτι, ή οποιονδήποτε μέσα στο «φως» του παρελθόντος, γιατί το σκοτάδι  με το οποίο προσπαθείς να δεις, μπορεί μόνο να κρύβει.
 Μην δείχνεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη στο σκοτάδι για να φωτίσει την κατανόησή σου, γιατί αν το κάνεις, έρχεσαι σε αντίθεση με  το φως, και έτσι θα νομίζεις ότι βλέπεις το σκοτάδι.

 Όμως το σκοτάδι δεν είναι δυνατόν να είναι ορατό, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση κατά την οποία δεν είναι δυνατόν να βλέπεις. 

4. Εσύ που δεν έχεις φέρει ακόμα όλο το σκοτάδι που έχεις διδάξει στον εαυτό σου στο φως που βρίσκεται μέσα σου, με πολλή μεγάλη δυσκολία μπορείς να κρίνεις την αλήθεια και την αξία αυτών των μαθημάτων.

 Όμως ο Θεός δεν σε εγκατέλειψε. Και τώρα, λοιπόν, έχεις άλλο ένα μάθημα, σταλμένο από Αυτόν, που έχει ήδη μαθευτεί για κάθε τέκνο του φωτός, από το Άγιο Πνεύμα  στο Οποίο ο Θεός το έδωσε. Αυτό το μάθημα λάμπει με την δόξα του Θεού, διότι σε αυτό βρίσκεται η δύναμή Του, την οποία Αυτός μοιράζεται με τόση χαρά με τον Υιό Του.


 Μάθε για την ευτυχία Του, η οποία είναι δική σου. Αλλά για να το πετύχεις αυτό, όλα σου τα σκοτεινά μαθήματα πρέπει να τα φέρεις πρόθυμα στην αλήθεια, αφήνοντάς τα  με χαρά με χέρια ανοιχτά για να δεχτείς, και όχι κλειστά για να πάρεις.

 Κάθε σκοτεινό μάθημα που φέρνεις στο Άγιο Πνεύμα το Οποίο διδάσκει το φως, θα το δεχτεί από εσένα, διότι εσύ δεν το θέλεις. Και με χαρά θα ανταλλάξει το κάθε ένα με το γεμάτο φως  μάθημα που έχει μάθει για σένα. Μην πιστέψεις ποτέ ότι τα μαθήματα που έμαθες χωρίς το Άγιο Πνεύμα σημαίνουν κάτι.

5. Έχεις ένα τρόπο ελέγχου, τόσο σίγουρο όσο κι ο Θεός, με τον οποίο να αναγνωρίσεις αν αυτό που έμαθες είναι αληθινό. Αν είσαι απόλυτα ελεύθερος από φόβο οποιουδήποτε είδους, και αν όλοι όσοι συναντάς, ή ακόμα και εκείνοι που απλά σε σκέφτονται μοιράζονται την απόλυτη γαλήνη σου, τότε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις μάθει το μάθημα του Θεού, και όχι το δικό σου.

 Μόνο αν ισχύει αυτό, δεν υπάρχουν σκοτεινά μαθήματα μέσα στο νου σου, τα οποία πληγώνουν και εμποδίζουν  εσένα, και όλους τους άλλους γύρω σου. 

Η απουσία γαλήνης σημαίνει μόνο ένα πράγμα· νομίζεις ότι δεν βούλεσαι για τον Υιό του Θεού αυτό που βούλεται γι αυτόν ο Πατέρας Του. Κάθε σκοτεινό μάθημα αυτό διδάσκει, με την μία ή την άλλη μορφή.

 Και κάθε φωτεινό μάθημα, με το οποίο το Άγιο Πνεύμα θα αντικαταστήσει τα σκοτεινά μαθήματα που δεν αποδέχεσαι, σε διδάσκει ότι βούλεσαι μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό Του.

6. Μην σε απασχολεί το πώς μπορείς να μάθεις ένα μάθημα τόσο ολοκληρωτικά διαφορετικό από όλα όσα έχεις διδάξει στον εαυτό σου. Πώς θα το ξέρεις; Ο δικός σου ρόλος είναι πολύ απλός. Χρειάζεται μόνο ν’ αναγνωρίσεις ότι όλα όσα  έμαθες δεν τα  θέλεις

. Ζήτησε να διδαχτείς και μην χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου για να επιβεβαιώσεις αυτά που έχεις μάθει

. Όταν απειλείται η γαλήνη σου, ή ενοχλείται με οποιοδήποτε τρόπο, πες στον εαυτό σου:
Δεν γνωρίζω τι σημαίνει το οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και αυτού. Άρα δεν γνωρίζω πώς να ανταποκριθώ. Και δεν θα χρησιμοποιήσω αυτά που έμαθα στο παρελθόν σαν φως για να με καθοδηγήσουν  τώρα.
Με αυτή την άρνηση στην προσπάθεια να διδάξεις τον εαυτό σου αυτό που δεν ξέρεις, ο Οδηγός ο Οποίος σου έχει δοθεί από τον Θεό, θα σου μιλήσει. Αυτός θα πάρει την δικαιωματική του θέση στην επίγνωσή σου, την στιγμή που εσύ την εγκαταλείψεις, και Του την προσφέρεις.

7. Εσύ*[συγκεκριμένος νους] δεν μπορείς να είσαι ο δικός σου οδηγός στα θαύματα, διότι εσύ είσαι αυτός  που τα κατέστησε αναγκαία. Κι επειδή το έκανες αυτό, τα μέσα στα οποία μπορείς να βασιστείς για τα θαύματα σου έχουν δοθεί. Ο Υιός του Θεού δεν έχει  ανάγκες που ο Πατέρας του δεν θα ικανοποιήσει, αρκεί να στραφεί σε Αυτόν έστω και για λίγο. Ωστόσο, Αυτός δεν μπορεί να υποχρεώσει* τον Υιό Του να στραφεί σε Αυτόν και να εξακολουθεί να είναι ο Εαυτός Του.[*Είναι έξω από τις ιδιότητες του πατέρα η επιβολή της θέλησης του]

 Είναι αδύνατον ο Θεός να χάσει την Ταυτότητά Του, διότι αν Την έχανε, θα έχανες κι εσύ την δική σου. Κι εφόσον είναι δική σου Αυτός δεν μπορεί να αλλάξει τον Εαυτό Του, διότι η Ταυτότητά σου είναι αμετάβλητη. Το θαύμα αναγνωρίζει την ιδιότητα  Του να είναι αμετάβλητος  βλέποντας τον Υιό Του έτσι όπως ήταν πάντα, και όχι έτσι όπως θα έφτιαχνε αυτός τον εαυτό του. 

Το θαύμα φέρνει τα αποτελέσματα  που μόνο η απελευθέρωση από τις ενοχές  μπορεί να φέρει, κι έτσι εδραιώνεται η αθωότητα.

8. Πώς μπορείς εσύ, που είσαι τόσο στενά δεμένος με την ενοχή και είσαι αφοσιωμένος στο να παραμείνεις έτσι, να διασφαλίσεις την αθωότητα για τον εαυτό σου; 

Αυτό είναι αδύνατον. Βεβαιώσου ότι είσαι πρόθυμος να αναγνωρίσεις ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. 

Αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή νομίζεις ότι μπορείς να διευθύνεις κάποιο μικρό μέρος, ή να ασχοληθείς με κάποιες πλευρές της ζωής σου μόνος σου, επομένως η καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος περιορίζεται.

 Έτσι Το καθιστάς αναξιόπιστο, και χρησιμοποιείς αυτή την φανταστική αναξιοπιστία σαν δικαιολογία για να κρατήσεις κάποια σκοτεινά  μαθήματα κρυφά από Εκείνο.

 Και περιορίζοντας έτσι την καθοδήγηση που θα δεχόσουν, δεν μπορείς  να βασιστείς στα θαύματα να σου δώσουν απάντηση σε όλα τα   προβλήματα σου.

9. Νομίζεις ότι  αυτό που το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε εσύ να δίνεις, θα το στερούσε από σένα;

 Δεν έχεις προβλήματα που Αυτό δεν μπορεί να λύσει προσφέροντάς σου ένα θαύμα.

 Τα θαύματα είναι για σένα. Και κάθε φόβος ή πόνος ή δοκιμασία που έχεις, έχουν ήδη ακυρωθεί. Αυτό τα έχει φέρει όλα στο φως, έχοντάς τα δεχτεί αντί για σένα, και αναγνώρισε ότι ποτέ δεν υπήρξαν.

 Δεν υπάρχουν σκοτεινά μαθήματα που το Άγιο  Πνεύμα  να μην έχει φωτίσει για σένα. Τα μαθήματα που θα δίδασκες εσύ στον εαυτό σου Αυτό τα έχει ήδη διορθώσει.
Δεν υπάρχουν στο Νου Του καθόλου. Διότι το παρελθόν δεν Το δεσμεύει, άρα δεν δεσμεύει ούτε κι εσένα.

 Αυτό δεν βλέπει τον χρόνο έτσι όπως τον βλέπεις εσύ. Και κάθε θαύμα που σου προσφέρει διορθώνει την δική σου χρήση του χρόνου, και την κάνει δική Του.


10. Το Άγιο Πνεύμα που σε έχει ελευθερώσει από το παρελθόν θα σε διδάξει ότι είσαι ελεύθερος από αυτό.
 Θέλει μόνο να δεχτείς τα δικά Του επιτεύγματα ως δικά σου, διότι τα έκανε για σένα.
 Κι επειδή τα έκανε, είναι δικά σου.
 Σε έχει ελευθερώσει από ό,τι έχεις φτιάξει εσύ. 
Μπορεί να Το αρνείσαι αλλά δεν μπορείς να Το καλείς επί ματαίω. Πάντα δίνει τα δικά Του δώρα στην θέση των δικών σου

.  Θα καθιερώνει την λαμπρή Του διδασκαλία με τόση σταθερότητα μέσα στο νου σου, ώστε κανένα σκοτεινό μάθημα ενοχής να μην μπορεί να ενοικήσει σε αυτόν που το Άγιο Πνεύμα έχει καθιερώσει ως άγιο με την Παρουσία Του. Σου προσφέρει ένα θαύμα μαζί με κάθε ένα που Το αφήνεις να κάνει μέσα από εσένα.

11. 
Ο Υιός του Θεού θα είναι πάντα αδιαίρετος.
 Έτσι όπως είμαστε σαν ένα μέσα στον Θεό, έτσι και μαθαίνουμε και σαν ένα μέσα στο Άγιο Πνεύμα.
 Ο Δάσκαλος του Θεού είναι τόσο όμοιος με τον Δημιουργό Του όπως ο Υιός Του, και μέσω του Δασκάλου Του ο Θεός διακηρύσσει την δική Του Ενότητα και του Υιού Του.
 Άκουσε μέσα στην σιωπή, και μην υψώνεις την δική σου φωνή εναντίον Του. Διότι σου διδάσκει το θαύμα της ενότητας, και ενώπιον του μαθήματός Του ο διχασμός εξαφανίζεται.

 Δίδασκε σαν τον Άγιο Πνεύμα εδώ, και θα θυμηθείς ότι πάντα δημιουργείς όπως ο  Πατέρα σου. Το θαύμα της δημιουργίας ποτέ δεν σταμάτησε, έχοντας  την άγια  σφραγίδα της αθανασίας επάνω του. Αυτό είναι το Θέλημα του Θεού για όλη την δημιουργία, και ολόκληρη  η δημιουργία ενώνεται σε αυτό το θέλημα.

12. Εκείνοι που θυμούνται πάντα ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, και είναι πρόθυμοι να μάθουν τα πάντα, θα τα μάθουν. Αλλά κάθε φορά που εμπιστεύονται τους εαυτούς τους δεν θα μαθαίνουν.

 Έχουν καταστρέψει το κίνητρό τους για μάθηση νομίζοντας ότι ήδη γνωρίζουν.

 Μην θεωρείς ότι καταλαβαίνεις το οτιδήποτε μέχρι να περάσεις την δοκιμή της τέλειας ειρήνης, διότι η ειρήνη και η κατανόηση πάνε μαζί και ποτέ χωριστά

 Η κάθε μία φέρνει την άλλη μαζί της, διότι είναι νόμος του Θεού να μην είναι διαχωρισμένες. 

Είναι η αιτία και το αποτέλεσμα, η κάθε μία για την άλλη, έτσι ώστε όταν λείπει η μια να μην υπάρχει η άλλη.
13***************************************************************************
. Μόνο εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γνωρίζουν εκτός κι αν έχουν  τα αποτελέσματα της κατανόησης, μπορούν πραγματικά  να μάθουν.

 Γι αυτό πρέπει να είναι η ειρήνη αυτό που θέλουν και τίποτα άλλο.

 Όποτε νομίζεις ότι γνωρίζεις, θα χάνεις την ειρήνη, διότι εσύ θα έχεις εγκαταλείψει τον Δάσκαλο της.
 Όποτε συνειδητοποιείς πλήρως ότι δεν γνωρίζεις, η ειρήνη θα επιστρέφει, διότι θα έχεις προσκαλέσει το Άγιο Πνεύμα να το κάνει εγκαταλείποντας το εγώ για χάρη Του.

 Μην επικαλείσαι το εγώ για τίποτα· μόνο αυτό χρειάζεται να κάνεις. Το Άγιο Πνεύμα από Μόνο Του, θα γεμίσει κάθε νου που Του αφήνει χώρο.

14.***************************************************************************
 Αν θέλεις την ειρήνη πρέπει να εγκαταλείψεις τον δάσκαλο της επίθεσης.*<

 Ο Δάσκαλος της ειρήνης ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει. Εσύ μπορεί να Τον εγκαταλείψεις αλλά Εκείνος ποτέ, διότι η πίστη Του σε σένα είναι η κατανόησή Του*. Είναι τόσο σταθερή όσο και η πίστη Του στον Δημιουργό Του, και γνωρίζει ότι η πίστη στον ΔημιουργόΙ Του πρέπει να περιλαμβάνει πίστη και στην δημιουργία Του.*Το Αγιο Πνεύμα όπως έχει πίστη στον πατέρα έχει και στον υιό

 Σε αυτή την συνέπεια βρίσκεται η Αγιότητα Του την οποία δεν μπορεί να την εγκαταλείψει, διότι δεν είναι η Θέλησή Του να το κάνει. Βλέποντας πάντα την τελειότητα σου, δίνει το δώρο της ειρήνης στον καθένα που αντιλαμβάνεται την ανάγκη για ειρήνη, και που θα ήθελε να την έχει. Κάνε χώρο για την ειρήνη, και εκείνη θα έρθει. Διότι η κατανόηση βρίσκεται  μέσα σου, και η ειρήνη προέρχεται από αυτή.

15. Η δύναμη του Θεού, από την οποία προκύπτουν και οι δύο, είναι δική σου τόσο σίγουρα όσο είναι και δική Του
.
 Νομίζεις ότι δεν Το γνωρίζεις, μόνο και μόνο επειδή, μόνος, είναι αδύνατον να Το γνωρίσεις. Όμως, δες τα ισχυρά έργα που θα κάνει μέσα από σένα, και θα  πειστείς ότι τα έκανες μέσω Αυτού. 

Είναι αδύνατον να αρνηθείς την Πηγή αποτελεσμάτων τόσο ισχυρών που δεν μπορούν να προέρχονται  από σένα.

Άφησε χώρο για το Άγιο Πνεύμα, και θα ανακαλύψεις ότι είσαι τόσο γεμάτος  με δύναμη ώστε τίποτα δεν θα μπορεί να υπερισχύσει της ειρήνης σου. 

Και αυτή είναι η δοκιμή μέσω της οποίας  θα αναγνωρίσεις ότι έχεις κατανοήσει.

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΝΤΕΑ
ΔΙΟΡΘΩΣΗ-ΕΠΙΜEΛΕΙΑ Κ ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ