Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Ο νους μας χρειάζεται 35 δευτερόλεπτα να εγγράψει τις δηλώσεις βελτίωσης .Ακόμα καλύτερα γράψτε τις δηλώσεις στην καθημερινή σας ατζέντα
Το κάθε μάθημα έχει τις ανάλογες δηλώσεις.
Μην γράφετε τις δηλώσεις σε ένα νου που περιλαμβάνει συνήθειες του παρελθόντος είναι σαν να γράφετε επάνω σε μουτζουρωμένο χαρτί.
Εισπνέουμε και εκπνέουμε μέχρι να μην σκεφτόμαστε τίποτα και τότε επαναλαμβάνουμε τις δηλώσεις βελτίωσης που προτείνει το μάθημα. 9-2-2024



ΤΟ ΕΓΩ, Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ . ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΚΛΠ
Είναι ο κατάλληλος χρόνος να τοποθετήσουμε το εγώ στην σωστή του διάσταση .Έχουμε αναρωτηθεί ποιο είναι αυτό το παράξενο και σκοτεινό κατασκεύασμα που είναι υπεύθυνο για όλα τα κακά της ανθρωπότητας ; θα μου πεις δεν έχει και καλά ; όχι δεν έχει κανένα καλό γιατί είναι φτιαγμένο από προβολή .Να πούμε πρώτα τι εννοούμε προβολή .Προβολή είναι όταν ο άνθρωπος θεωρεί ότι δεν είναι οι ιδιότητες του ως άνθρωπος ικανές να τον βοηθήσουν και φτιάχνει δικές του μη ανθρώπινες συμπεριφορές.
Όταν ο άνθρωπος δημιουργήθηκε του εδόθη ένας γενετικός κώδικας όπως δόθηκε και σε όλα τα δημιουργήματα του Θεού, αν κάποιον τον ενοχλεί ο όρος αυτός ας βάλει έναν δικό του πάντως δεν μπορουμε να διανοηθούμε οποιοδήποτε δημιούργημα χωρίς γενετικό κώδικα που να καθορίζει την λειτουργία του
Ολα τα ζώα και τα φυτά λειτουργούν σύμφωνα με την αλήθεια τους δηλαδή αυτό που είναι .Τα προβατακια λειτουργούν σαν προβατάκια οι τριανταφυλλιες κατα το είδος τους όλα λειτουργούν χωρίς επιλογή όπως είναι η δημιουργία τους.Το μόνο δημιούργημα που εχει επιλογή είναι ο άνθρωπος και εδώ αρχίζει ο αγώνας να πειστεί ο άνθρωπος ότι μέσα στο λογικό του μέρος έχει απαντήσεις για όλα χρειάζεται να γνωρίζει και δεν χρειάζεται να υιοθετεί συμπεριφορές που δεν είναι του ανθρώπου Εδώ αρχίζει και η ιστορία του κήπου της Εδέμ όπως διασώθηκε από τους αρχαίους Ο άνθρωπος δεν του έφτανε να σκέφτεται σαν άνθρωπος και άρχισε να μιμείται τα ζώα τα ερπετά και γενικά τον υλικό κόσμο γύρω του.
Θέλησε να φάει από το δέντρο του καλού και του κακού .Αυτό είναι που στα μαθήματα αναφέρεται ως διαχωρισμός και οι δικές του ιδέες που τις συγκέντρωνε από το περιβάλλον αντικατέστησαν το λογικό μέρος του που έχει από την δημιουργία του Να και το προπατορικό αμάρτημα οι προπάτορες μας το παρέλαβαν από τους γονείς τους και το παρέδωσαν στα παιδιά τους και φτάνει μέχρι τώρα σε εμάς Ιδού και το ‘’αμαρτίες γονέων παιδευουσι τέκνα ‘’ Στα μαθήματα λέει είμαι ο υιός του Θεού και είμαι όπως ο θεός με δημιούργησε δηλαδή δεν έχω προσθέσει ούτε έχω αφαιρέσει οτιδήποτε για να γίνω καλύτερος γιατί Έχω δημιουργηθεί τέλειος Οποιες δήποτε άλλες συμπεριφορές δεν μας χρειάζονται Να σβήσουμε από το μυαλό μας τις μη ανθρώπινες συμπεριφορές και να γίνουμε όπως ο θεός μας δημιούργησε ΑΥΤΌς ΕΊΝΑΙ Ο ΙΕΡΌΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Το άλλο σύστημα σκέψης είναι το εγώ και μετατρέπει τον άνθρωπο σε μη άνθρωπο.Και ένα αισιόδοξο μήνυμα το λογισμικό μας ως άνθρωποι είναι εκεί δεν μπορεί να το φθείρει τίποτα Από καιρό εις καιρό όταν έχουμε αναλαμπές αισθανόμαστε την παρουσία του
Αυτά από άνωθεν για να καταλάβουμε όλη την ιστορία μας.
Και τότε η γη θα γίνει παράδεισος
Ας βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε
Μια μικρή προθυμία αρκεί
Ήθελα από καιρό να τα γράψω αλλά δεν μου αρέσει να γράφω.
Συγχωρέστε με



ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ




Μελετώντας τα αποσπάσματα του βιβλίου που αναφέρονται στην έννοια αγνό θα διαπιστώσουμε ότι αγνό είναι κάτι που δεν είναι αναμεμειγμένο με κάτι άλλο και στην παρούσα εργασία αναφερόμαστε στον αγνό Υιό του θεού χωρίς προσμίξεις από το εγώ.

Εξαγνισμός είναι η πορεία κατά την οποία η ψυχή (εαυτός)διαχωρίζεται από το εγώ και αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής στην αρχική της κατάσταση .Οι αναφορές στο βιβλίο είναι παρα πολλές αλλά θεορώ ότι είναι τόσο ξεκάθαρη η έννοια που δεν χρειάζονται περισσότερα.
the blogger


5-IV. Διδασκαλία και Θεραπεία

3. Κάθε σκέψη αγάπης που έλαβε χώρα σε οποιοδήποτε μέρος της Υιότητας ανήκει σε κάθε μέρος της. Μοιράζεται διότι είναι της αγάπης. Το μοίρασμα είναι ο τρόπος δημιουργίας του Θεού, όπως επίσης και δικός σου. Το εγώ μπορεί να σε κρατά σε εξορία από την Βασιλεία των Ουρανών, αλλά μέσα στην Βασιλεία την ίδια δεν έχει καμία δύναμη. Οι ιδέες του πνεύματος δεν αφήνουν το νου που τις σκέφτεται, ούτε είναι δυνατόν να συγκρουστούν μεταξύ τους. Όμως, οι ιδέες του εγώ μπορούν να συγκρούονται διότι συμβαίνουν σε διαφορετικά επίπεδα και περιλαμβάνουν ακόμα αντίθετες σκέψεις του ίδιου επίπεδου. Είναι αδύνατον να μοιράζεσαι σκέψεις που βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους. Μπορείς μόνο να μοιράζεσαι τις σκέψεις που είναι του Θεού και αυτές που κρατά Αυτός για σένα. Και από τέτοιες σκέψεις αποτελείται η Βασιλεία των Ουρανών. Οι υπόλοιπες παραμένουν μαζί σου μέχρι το Άγιο Πνεύμα να τις ερμηνεύσει εκ νέου στο φως της Βασιλείας, κάνοντάς τες κι αυτές, αντάξιες μοιράσματος. Όταν έχουν ΕΞΑΓΝΙΣΤΕΙ επαρκώς, τότε Αυτό σου επιτρέπει να τις μοιραστείς. Η απόφαση να τις μοιραστείς είναι Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ τους.



15-7-6. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε σχέση που φτιάχνει το εγώ είναι βασισμένη στην ιδέα ότι με το να θυσιάζεται, γίνεται μεγαλύτερο. Η «θυσία,» την οποία θεωρεί ως ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ, είναι στην πραγματικότητα η ρίζα της πικρής δυσφορίας του. Διότι θα προτιμούσε να επιτεθεί άμεσα, και να αποφύγει την καθυστέρηση αυτού που πραγματικά θέλει. Ωστόσο, το εγώ αναγνωρίζει την «πραγματικότητα» όπως την βλέπει, και αναγνωρίζει ότι κανείς δεν θα μπορούσε να ερμηνεύσει την άμεση επίθεση ως αγάπη. Ωστόσο, το να κάνεις κάποιον ένοχο είναι άμεση επίθεση, παρόλο που δεν δείχνει έτσι. Διότι οι ένοχοι περιμένουν επίθεση, και με το να την έχουν ζητήσει ελκύονται από αυτή.

5. Εσύ απλά κάνεις την ερώτηση. Η απάντηση δίδεται. Μην αναζητάς να απαντήσεις, απλά δέξου την απάντηση έτσι όπως δίδεται. Όταν προετοιμάζεσαι για την άγια στιγμή, μην επιχειρείς να κάνεις τον εαυτό σου άγιο για να είσαι έτοιμος να την λάβεις. Γιατί έτσι συγχέεις τον δικό σου ρόλο με του Θεού. Η Επανόρθωση δεν μπορεί να έρθει σε εκείνους που νομίζουν ότι πρέπει πρώτα να επανορθώσουν, παρά μόνο σε εκείνους που δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από απλή προθυμία για να κάνουν χώρο γι αυτή. Ο ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ είναι μόνο από τον Θεό, επομένως είναι για σένα. Από το να αναζητάς να προετοιμάσεις εσύ τον εαυτό σου γι Αυτόν, καλύτερα προσπάθησε να σκέφτεσαι έτσι:

Εγώ, που είμαι οικοδεσπότης του Θεού, είμαι αντάξιός Του. Αυτός που ίδρυσε τον οίκο Του εντός μου, τον δημιούργησε έτσι όπως θα ήθελε να είναι. Δεν χρειάζεται εγώ να τον ετοιμάσω γι Αυτόν, παρά μόνο να μην επεμβαίνω στο σχέδιό Του να αποκαταστήσει σε μένα την επίγνωση της ετοιμότητάς μου, η οποία είναι αιώνια. Εγώ δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα στο σχέδιό Του. Αλλά για να το δεχτώ, πρέπει να είμαι πρόθυμος να μην προσπαθήσω να το αντικαταστήσω με κάποιο δικό μου.



5. Τίποτα δεν μπορεί να επικρατήσει ενάντια σε κάποιο Υιό του Θεού που εμπιστεύεται την φροντίδα του πνεύματός του στα Χέρια του Πατέρα του. Κάνοντας αυτό, ο νους αφυπνίζεται από τον ύπνο του και θυμάται τον Δημιουργό του. Κάθε αίσθηση διαχωρισμού εξαφανίζεται. Ο Υιός του Θεού είναι τμήμα της Αγίας Τριάδας, αλλά η Ίδια η Τριάδα είναι ένα. Δεν υπάρχει σύγχυση μέσα στα Επίπεδα Της, διότι έχουν ένα Νου και ένα Θέλημα. Αυτός ο ενοποιημένος σκοπός δημιουργεί τέλεια ολοκλήρωση και εξασφαλίζει την ειρήνη του Θεού. Όμως αυτό το όραμα μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο από τους πραγματικά ΑΘΩΟΥΣ. Επειδή οι καρδιές τους είναι ΑΓΝΕΣ, οι αθώοι υπερασπίζονται την ορθή αντίληψη αντί να αμύνονται ενάντια σε αυτή. Έχοντας κατανοήσει το μάθημα της Επανόρθωσης έχουν απαλλαγεί από επιθυμία για επίθεση, άρα βλέπουν αληθινά. Αυτό εννοεί η Βίβλος όταν λέει, «Όταν αυτός εμφανιστεί (ή γίνει αντιληπτός) εμείς θα είμαστε σαν αυτόν, διότι θα τον βλέπουμε όπως είναι.»

15-1-15Η Αγιότητα δεν βρίσκεται στον χρόνο, αλλά στην αιωνιότητα. Δεν υπήρξε ποτέ στιγμή κατά την οποία ο Υιός του Θεού να μπορεί να χάσει την αγνότητά του. Η αμετάβλητη κατάστασή του είναι πέρα από τον χρόνο, διότι η αγνότητά του είναι σταθερή και δεν επηρεάζεται από καμία επίθεση.

15-4-9. Η απαραίτητη προϋπόθεση για την άγια στιγμή δεν απαιτεί να μην έχεις καθόλου σκέψεις που να μην είναι ΑΓΝΕΣ. Απαιτεί, όμως, να μην έχεις καμία που να θέλεις να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ δεν είναι κάτι που έφτιαξες εσύ. Σου δίδεται την στιγμή που θέλεις να την έχεις. Δεν θα υπήρχε η Επανόρθωση αν δεν υπήρχε ανάγκη γι αυτήν. Δεν θα μπορείς να δέχεσαι τέλεια επικοινωνία όσο διάστημα θέλεις να την κρύβεις από τον εαυτό σου. Διότι αυτό που θέλεις να κρύψεις είναι κρυμμένο και για σένα. Στην εξάσκησή σου, λοιπόν, προσπάθησε μόνο να επαγρυπνείς ενάντια στην πλάνη, και μην επιδιώκεις να προστατέψεις τις σκέψεις που θέλεις να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Άφησε την ΑΓΝΟΤΗΤΑ του Αγίου Πνεύματος να τις σκορπίσει με την λάμψη της, και να φέρει την επίγνωση σου στην κατάσταση ετοιμότητας για ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ που σου προσφέρει. Έτσι θα σε ετοιμάσει να αναγνωρίσεις ότι είσαι οικοδεσπότης του Θεού, και όμηρος σε κανέναν και σε τίποτα.

5. Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι κανείς δεν είναι ξεχωριστός. Ωστόσο, αντιλαμβάνεται ότι έχεις φτιάξει ιδιαίτερες σχέσεις, τις οποίες θέλει να ΕΞΑΓΝΙΣΕΙ και να μην σε αφήσει να τις καταστρέψεις. Όσο ανίερος και να είναι ο λόγος που τις έφτιαξες, το Άγιο Πνεύμα μπορεί να τις μετουσιώσει σε αγιότητα αφαιρώντας τόσο φόβο όσο Του επιτρέψεις. Μπορείς να αναθέσεις στην φροντίδα Του κάθε σχέση σου και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα καταλήξει σε πόνο, αν Του προσφέρεις την προθυμία σου να μην υπηρετεί καμιά άλλη ανάγκη εκτός από την δική Του. Όλη η ενοχή προκύπτει από τον τρόπο που τις χρησιμοποιείς. Όλη η αγάπη από τον τρόπο που το Άγιο πνεύμα τις χρησιμοποιεί. Μην φοβάσαι, λοιπόν, να αφήσεις να φύγουν οι φανταστικές σου ανάγκες, οι οποίες θα κατέστρεφαν τις σχέσεις σου. Η μοναδική σου ανάγκη είναι η δική Του

15-7-1. Πέρα από την αδύναμη έλξη που ασκεί η σχέση της ιδιαίτερης αγάπης, και πάντα κρυμμένη πίσω από αυτή, είναι η ισχυρή έλξη του Πατέρα για τον Υιό Του. Δεν υπάρχει άλλη αγάπη που να μπορεί να σε ικανοποιήσει, διότι δεν υπάρχει άλλη αγάπη. Αυτή είναι η μόνη αγάπη που δίνεται και λαμβάνεται ολοκληρωτικά. Εφόσον είναι πλήρης, δεν ζητά τίποτα. Κι εφόσον είναι απόλυτα ΑΓΝΗ, ο καθένας που ενώνεται μέσα σ’ αυτήν έχει τα πάντα. Αυτή η αγάπη δεν αποτελεί την βάση για καμία σχέση στην οποία εισέρχεται το εγώ. Διότι κάθε σχέση με την οποία καταπιάνεται το εγώ είναι ιδιαίτερη



6. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάθε σχέση που φτιάχνει το εγώ είναι βασισμένη στην ιδέα ότι με το να θυσιάζεται, γίνεται μεγαλύτερο. Η «θυσία,» την οποία θεωρεί ως ΕΞΑΓΝΙΣΜΟ, είναι στην πραγματικότητα η ρίζα της πικρής δυσφορίας του. Διότι θα προτιμούσε να επιτεθεί άμεσα, και να αποφύγει την καθυστέρηση αυτού που πραγματικά θέλει. Ωστόσο, το εγώ αναγνωρίζει την «πραγματικότητα» όπως την βλέπει, και αναγνωρίζει ότι κανείς δεν θα μπορούσε να ερμηνεύσει την άμεση επίθεση ως αγάπη. Ωστόσο, το να κάνεις κάποιον ένοχο είναι άμεση επίθεση, παρόλο που δεν δείχνει έτσι. Διότι οι ένοχοι περιμένουν επίθεση, και με το να την έχουν ζητήσει ελκύονται από αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE