Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η ζωή μετά το θάνατο κατά τον Έντγκαρ Κέυση



Edgar Cayce

Αυτό το άρθρο είναι απάντηση στην ερώτηση μια φίλης που έχασε τον αδελφό της. Θέλει να μάθει τι να γίνεται άραγε η ψυχή του μετά το θάνατο, και ειδικά με ρώτησε αν ο Έντγκαρ Κέυση είχε αναφέρει ποτέ στις υπαγορεύσεις του κάτι σχετικά με τη ζωή πέρα από αυτήν εδώ τη ζωή στην ύλη. 

Και η απάντηση είναι ΝΑΙ, ο Κέυση, που έχει την προσωνυμία «ο κοιμώμενος προφήτης», έχει πει πολλά και με πολλές λεπτομέρειες για τη συνέχιση της ζωής μετά τον σωματικό θάνατο. Ο Κέυση ξάπλωνε σ’ ένα καναπέ ή ένα κρεβάτι· μόλις ένιωθε χαλαρωμένος, κάποιος βοηθός τού έδινε ορισμένες υποβολές και έπεφτε σε βαθύ ύπνο. Μετά, ο βοηθός διάβαζε ένα προετοιμασμένο κείμενο με το οποίο ζητούσε πνευματική καθοδήγηση πριν θέσει τις ερωτήσεις τις οποίες ήθελαν να απαντηθούν. Στη συνέχεια ο Κέυση έδινε απαντήσεις ενώ βρισκόταν σε βαθύ ύπνο και η φωνή του ήταν λίγο διαφορετική από τη φυσιολογική του. Θα αναφέρω μερικές υπαγορεύσεις του από τις πάμπολλες που έχουν καταγραφεί. 

Η Μεταβατική Περίοδος
Αρχίζει αμέσως μετά το θάνατο του φυσικού σώματος. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη γέννηση του φυσικού σώματος στον υλικό κόσμο, που η ψυχή έχει ανάγκη μιας μεταβατικής περιόδου για να συνηθίσει την ενσάρκωσή της, το ίδιο και ο θάνατος του σώματος σηματοδοτεί την αρχή μιας άλλης μεταβατικής περιόδου για την ψυχή, που έχει μόλις τελειώσει την ενσάρκωση. 

Ο Κέυση δίδαξε ότι η διάρκεια και η ποιότητα αυτής της μεταβατικής περιόδου εξαρτάται από το πόσο φωτισμένη είναι μια ψυχή. Λέγοντας φωτισμένη εννοεί πόσες γνώσεις για τον πνευματικό κόσμο έχει αποκτήσει η ψυχή κατά τη διάρκεια της ζωής της στο υλικό πεδίο. Η έκφραση που χρησιμοποιεί ο Κέυση, είναι «spiritually dull» που σημαίνει «πνευματικά αποβλακωμένη». Λέει λοιπόν ότι μερικές ψυχές είναι τόσο αποβλακωμένες πνευματικά που απλά μένουν εντός και γύρω από το υλικό πεδίο ως φαντάσματα, ενώ άλλες ψυχές έχουν πλήρη επίγνωση για το τι τους έχει συμβεί και αρχίζουν να «ανεβαίνουν» σε ανώτερα πεδία ζωής. Αναφέρει μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διαδικασίας μετάβασης: την περίπτωση του πατέρα τού Μορτ Μπλούμενταλ. Ο Μορτ ήταν ένας πάμπλουτος, ο οποίος χρηματοδότησε την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου στην περιοχή Βιρτζίνια Μπητς, το 1927. Ο πατέρας του Μορτ ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας. Μετά το θάνατό του, ο Μορτ άρχισε να βλέπει όνειρα με τον πατέρα του.

Ο Κέυση πληροφόρησε τον Μορτ Μπλούμενταλ ότι όντως ήταν ο πατέρας του, που συνέχιζε να καθοδηγεί την οικογένεια, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων. Ο Μορτ έβλεπε πολλά τέτοια όνειρα και αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανε να επισκεφθεί τον Κέυση για συμβουλές. Μια μέρα ο Μορτ ανέφερε πάλι ένα τέτοιο όνειρο, αλλά ο Κέυση του είπε τώρα, πως δεν ήταν ο πατέρας του, επειδή η ψυχή του πατέρα του είχε «προχωρήσει» πέρα από το κοντινό στη Γη πεδίο, αλλά ο νους του Μορτ χρησιμοποιούσε τον πατέρα του συμβολικά για να δέχεται καλές συμβουλές. 


Η Ενότητα με το Όλον
Η μετακίνηση αυτή του πατέρα του Μορτ σε κάποιο ανώτερο επίπεδο δείχνει πως η μετάβαση οδηγεί πέρα από το γήινο πεδίο. Αλλά εδώ ακριβώς υπάρχει μια πολυπλοκότητα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας: μια απενσαρκωμένη ψυχή είναι πιο κοντά στην «Ενότητα με το Όλον» και έχει τη δυνατότητα και την επίγνωση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσευχές των αγαπημένων της που παραμένουν στο υλικό πεδίο. Μπορούν ακόμα και να ενεργούν ως φύλακες άγγελοι των αγαπημένων τους, ειδικά όταν εκείνοι χρειάζονται βοήθεια. Όταν όμως η ζωή των αγαπημένων τους ηρεμήσει και οι καταστάσεις σταθεροποιηθούν και πάλι, τότε η ψυχή μπορεί να κινηθεί πέρα από τον κόσμο των ζώντων. 

Σφαίρες Δράσης
Ο Κέυση εξηγεί πως η ψυχή περνά από πολλές σφαίρες δράσης και ανάλογα λαμβάνει τη μορφή που απαιτεί το κάθε πεδίο. Παρομοιάζει αυτές τις σφαίρες και τα πεδία, με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, εξηγώντας πως η κάθε σφαίρα και το κάθε πεδίο έχει μια εξειδικευμένη δράση πάνω στην ανάπτυξη και φώτιση της ψυχής όπως ακριβώς οι πλανήτες στην κλασσική αστρολογία: ο Ερμής στο νου, η Αφροδίτη στην καρδιά, κλπ. Ανέφερε δε, ότι η Γη έχει τρεις διαστάσεις αλλά ο Ερμής έχει επτά!

Επίσης εξηγεί πως υπάρχει ένα στάδιο ανάπτυξης που το ονόμασε «εσωτερική δύναμη, εσωτερική αίσθηση». Εδώ η οντότητα μπορεί να έρθει σε επαφή με την ίδια της την Πηγή Ζωής, ή άλλως τη «Μήτρα της Μητέρας Θεάς». Στη συνέχεια, εξερχόμενη η οντότητα (ψυχή) από την εσωτερική αίσθηση επιστρέφει για μια νέα εμπειρία ή δράση που οδηγεί και αυτή σε περαιτέρω ανάπτυξή της. Απώτερος σκοπός είναι, «όχι να γίνει αντάξια του Δημιουργού αλλά γλυκομίλητη όπως ο Δημιουργός!»

Και εδώ μιλάμε για τον Δημιουργό ολόκληρου του Σύμπαντος Κόσμου, ως εκ τούτου υπάρχουν πολλά στάδια ανάπτυξης και δραστηριότητες που θα βιώσει η ψυχή πριν από την επίτευξη του τελικού στόχου της. Από την πλευρά του Κέυση, η ζωή είναι ευρύτατη και ενθουσιαστική, γεμάτη από θαυμαστές περιπέτειες. Η ίδια η ψυχή του Κέυση είχε μια προσωρινή διαμονή στα πεδία του πλανήτη Ουρανού και μια πιο σύντομη στην Αφροδίτη, πριν ενσαρκωθεί στη Γη. 
Ως αποτέλεσμα, ο Κέυση έγινε από τους διασημότερους «ψυχικούς» (ικανότητα που του έδωσε ο Ουρανός), και όχι μέντιουμ, επειδή έργο του ήταν να βλέπει όνειρα που αφορούσαν τα άτομα που τον επισκέπτονταν και επίσης τα Ακασικά Αρχεία. Από την Αφροδίτη έλαβε την ικανότητα να γράφει γράμματα γεμάτα αγάπη που απηύθυνε στους «πελάτες» του. Η ψυχή της αδελφής του Λίλας παρέμεινε για ένα διάστημα στον πλανήτη Δία και κατά την κάθοδό της στη Γη είχε μια πιο σύντομη παραμονή στον Ερμή. Αποτέλεσμα αυτών ήταν το γεγονός ότι έγινε μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (από τις ιδιότητες του Δία είναι η υπηρεσία προς τις μάζες) και εργάστηκε ως κορυφαίο στέλεχος (από τις ιδιότητες του Ερμή είναι οι ικανότητες του μυαλού) εταιρίας σε θέματα logistics και χρηματοδοτήσεων.

Σύμφωνα πάντα με τον Κέυση, μια ψυχή μπορεί να προχωρήσει και πέρα από το δικό μας ηλιακό σύστημα μέσα από την αστρική πύλη του Αρκτούρου και να κινηθεί ακόμα μακρύτερα. Και μπορεί, αν θέλει, να επιστρέψει από τόσο μακριά για να ενσαρκωθεί και πάλι στη Γη. Καθώς η ψυχή κινείται από σφαίρα σε σφαίρα, αναζητά το δρόμο προς το Σπίτι στο πρόσωπο του Δημιουργού, του Πατέρα, της Πρώτης Αιτίας. Ο Κέυση συμπληρώνει πως το δημιούργημα θέλει να γίνει σύντροφος του Δημιουργού. Αν και είναι δύσκολο να συλλάβει κάτι τέτοιο ο 3διάστατος νους μας, στην πραγματικότητα είμαστε ουράνια όντα που μόνο για μικρό διάστημα μένουμε στον κόσμο της ύλης και μόλις το σώμα πεθάνει, εμείς συνεχίζουμε να ζούμε, όπως τόσες και τόσες Εμπειρίες Θανάτου μας έχουν δείξει.

Λίγα ακόμα λόγια για την προσωπικότητα Ε. Κέυση

Από την αρχή ακόμη, ο Έντγκαρ Κέυση ήταν επιφυλακτικός σχετικά με τις ψυχικές πληροφορίες που έδινε, όταν έμπαινε στην υπνωτική κατάσταση, και είχε υποσχεθεί να σταματήσει για πάντα, αν κάποιος πάθαινε οτιδήποτε σαν αποτέλεσμα των υπαγορεύσεων. 

Αυτό δεν έγινε ποτέ και τελικά αποδέχτηκε την εγκυρότητα των πληροφοριών, ακόμη κι εκείνων που αφορούσαν προηγούμενες ζωές. Ακολούθησε μάλιστα και την ψυχική συμβουλή που του δόθηκε, να μεταφέρει την οικογένεια και τη δουλειά του στο Βιρτζίνια Μπητς της Πολιτείας Βιρτζίνια, που όταν έφτασε εκεί το 1925, ήταν ένα μικρό ψαράδικο χωριό. Εκεί έζησε όλη την υπόλοιπη ζωή του και έβαλε τα θεμέλια ενός οργανισμού που θα συνέχιζε το έργο του.

Σήμερα στο Βιρτζίνια Μπητς, ο Σύνδεσμος Έρευνας και Διαφώτισης (A.R.E),  συνεχίζει τη δουλειά που άρχισε ο Έντγκαρ Κέυση. Αυτός ο σύνδεσμος που στηρίζεται οικονομικά στα μέλη του, έχει επίσης τη βοήθεια του Ιδρύματος Έντγκαρ Κέυση και του Πανεπιστημίου Ατλάντικ. 

Οι ψυχικές υπαγορεύσεις του Κέυση βρίσκονται σε μια μοναδική μεταφυσική βιβλιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 50.000 τόμους πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με τις υπαγορεύσεις. Μέχρι τώρα έχουν γραφτεί περίπου 100 βιβλία που έχουν θέμα συγκεκριμένα τον Κέυση ή το έργο του, και οι έρευνες πάνω στις έννοιες που παρουσιάζουν οι υπαγορεύσεις του συνεχίζονται και διευρύνονται συνεχώς.

Το 1942 γράφτηκε η πρώτη βιογραφία του Έντγκαρ Κέυση από τον Τόμας Σούγκρου με τίτλο “Υπάρχει ένας Ποταμός”. Το 1967 ακολούθησε το βιβλίο “Ο Κοιμώμενος Προφήτης” του Τζες Στερν, που έγινε μπεστ σέλλερ.

   

0 

Προσθέστε ένα σχόλιο

    Δεν υπάρχουν σχόλια: