Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Επανάληψη 141-150.wmv


IV ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ
Εισαγωγή.
1. Τώρα ανακεφαλαιώνουμε ξανά, αυτή την φορά γνωρίζοντας ότι ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο μέρος της μάθησής για το πώς μπορεί να εφαρμόζεται η αλήθεια. Σήμερα θ’ αρχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε στην ετοιμότητα για το τι θ’ ακολουθήσει έπειτα. Αυτός είναι ο στόχος μας γι αυτή την επανάληψη, και για τα μαθήματα που ακολουθούν. Επομένως, ανακεφαλαιώνουμε τα τελευταία μαθήματα και τις κεντρικές τους σκέψεις με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνει την ετοιμότητα που επιθυμούμε να πετύχουμε.
2. Υπάρχει μια κεντρική ιδέα που ενοποιεί κάθε βήμα στην επανάληψη που αναλαμβάνουμε, και η οποία μπορεί να εκφραστεί απλά με αυτά τα λόγια:
Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.
Αυτό είναι ένα γεγονός, και αντιπροσωπεύει την αλήθεια Αυτού που είσαι και Αυτού που είναι ο Πατέρας σου. Αυτή είναι η σκέψη με την οποία ο Πατέρας έδωσε την δημιουργία στον Υιό, καθιερώνοντας τον Υιό ως συν – δημιουργό μαζί με τον Ίδιο. Αυτή είναι η σκέψη που εγγυάται πλήρως την σωτηρία στον Υιό. Διότι στο νου του δεν μπορεί να ενοικήσει καμία σκέψη εκτός από αυτές που μοιράζεται με τον Πατέρα του. Η έλλειψη συγχώρεσης μπλοκάρει αυτή την σκέψη από την επίγνωσή του. Εν τούτοις, είναι για πάντα αληθινή.
3.Ας αρχίσουμε την προετοιμασία μας με κάποια κατανόηση των πολλών μορφών με τις οποίες μπορεί να καλυφθεί η έλλειψη της αληθινής συγχώρεσης. Επειδή είναι ψευδαισθήσεις, δεν γίνονται αντιληπτές ως αυτό που είναι ∙ άμυνες που προστατεύουν τις σκέψεις μη συγχώρεσης από να γίνουν ορατές και να αναγνωριστούν. Σκοπός τους είναι να σου δείξουν κάτι άλλο, και να κρατήσουν μακριά την διόρθωση μέσα από αυταπάτες κατασκευασμένες για να πάρουν την θέση της.
4. Και όμως, ο νους σου κρατά μόνο ό,τι σκέφτεσαι μαζί με τον Θεό. Οι αυταπάτες δεν μπορούν να πάρουν την θέση της αλήθειας. ΄Όχι περισσότερο από ό,τι μπορεί ένα παιδί που πετά ένα ξύλο στον ωκεανό ν’ αλλάξει το πηγαινέλα της παλίρροιας, το ζέσταμα του νερού από τον ήλιο, το ασημί του φεγγαριού τη νύχτα. Έτσι αρχίζουμε κάθε περίοδο άσκησης σε αυτή την επανάληψη ετοιμάζοντας το νου μας να καταλάβει τα μαθήματα που διαβάζουμε, και να δει την σημασία που μας προσφέρουν.
5. Άρχισε κάθε μέρα αφιερώνοντας χρόνο στην προετοιμασία του νου σου για να μάθει τι μπορεί να σου προσφέρει σε ελευθερία και σε γαλήνη η κάθε ιδέα που ανακεφαλαιώνεις εκείνη την ημέρα. Άνοιξε το νου σου, και καθάρισε τον από όλες τις σκέψεις που επιχειρούν να εξαπατήσουν, και άφησε αυτή την σκέψη μόνο να τον απασχολεί αποκλειστικά, και αφαίρεσε τις υπόλοιπες:
Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.
Πέντε λεπτά με αυτή την σκέψη θα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η ημέρα ευθυγραμμίζοντάς την σύμφωνα με την κατεύθυνση που όρισε ο Θεός, και να θέσουν τον δικό Του Νου επικεφαλής όλων των σκέψεων που θα λάβεις μέσα στην ημέρα.
6. Αυτές δεν θα έρχονται από σένα μόνο, διότι όλες θα τις μοιράζεσαι με Αυτόν. Και έτσι η κάθε μία θα φέρει το μήνυμα της Αγάπης Του σε σένα, επιστρέφοντας με δικά σου μηνύματα προς Αυτόν. Έτσι η κοινωνία με τον Κύριο των Ουρανών θα είναι δική σου, όπως Αυτός ο Ίδιος θέλησε να είναι. Και καθώς η δική Του ολοκλήρωση ενώνεται με Αυτόν, έτσι κι Αυτός θα ενώνεται μαζί με σένα που ολοκληρώνεσαι καθώς ενώνεσαι μαζί Του, και Αυτός μαζί σου.
7. Μετά την προετοιμασία σου, απλά διάβασε την κάθε μία από τις δύο ιδέες που είναι ορισμένες για ανακεφαλαίωση εκείνη την ημέρα. Έπειτα κλείσε τα μάτια σου, και πες τες αργά στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει βιασύνη τώρα, διότι χρησιμοποιείς τον χρόνο για τον σκοπό που πρέπει. Άφησε κάθε λέξη να λάμψει με την σημασία που της έχει δώσει ο Θεός, έτσι όπως σου δόθηκε μέσω της Φωνής Του. Άφησε κάθε ιδέα που ανακεφαλαιώνεις εκείνη την ημέρα να σου δίνει το δώρο που Αυτός της έχει αφήσει για σένα να λάβεις από Αυτόν. Και δεν θα χρησιμοποιήσουμε άλλο σχήμα για την πρακτική μας από αυτό:
8. Κάθε ώρα της ημέρας, φέρε στο νου σου την σκέψη με την οποία άρχισε η μέρα, και πέρασε μία ήσυχη στιγμή μαζί της. Έπειτα επανάλαβε τις δύο ιδέες στις οποίες ασκείσαι εκείνη την ημέρα, χωρίς βιασύνη, με αρκετό χρόνο να δεις τα δώρα που περιέχουν για σένα, και άφησέ τες να γίνουν δεκτές εκεί για όπου προορίζονται.
9. Δεν προσθέτουμε άλλες σκέψεις, μόνο αφήνουμε αυτές να είναι τα μηνύματα που είναι. Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από αυτό για να μας δώσει ευτυχία και ανάπαυση, ατέλειωτη γαλήνη, απόλυτη βεβαιότητα, και όλα όσα επιθυμεί ο Πατέρας μας να λάβουμε ως κληρονομιά μας από Αυτόν. Κάθε μέρα πρακτικής, καθώς ανακεφαλαιώνουμε, κλείνουμε έτσι όπως αρχίσαμε, επαναλαμβάνοντας πρώτα την σκέψη που έκανε την μέρα ιδιαίτερο χρόνο ευλογιών και ευτυχίας για μας ∙ και που μέσω της πίστης μας επανέφερε τον κόσμο από το σκοτάδι στο φως, από την θλίψη στην χαρά, από τον πόνο στην γαλήνη, από την αμαρτία στην ιερότητα.

10. Ο Θεός προσφέρει σε σένα τις ευχαριστίες Του που ασκείσαι με αυτό τον τρόπο στο Λόγο Του. Και καθώς εσύ δίνεις το νου σου στις ιδέες της ημέρας ξανά πριν κοιμηθείς, η ευγνωμοσύνη Του σε περιβάλλει με την γαλήνη στην οποία Αυτός επιθυμεί να βρίσκεσαι πάντα, και τώρα μαθαίνεις να διεκδικείς ξανά ως κληρονομιά σου.
ΜΑΘΗΜΑ 141
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.»
(121) Η συγχώρεση είναι το κλειδί της ευτυχίας.
(122) Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω.

ΜΑΘΗΜΑ 142
Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.
(123) Ευχαριστώ τον Πατέρα μου για τα δώρα Του σε μένα.
(124) Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό.

 ΜΑΘΗΜΑ 143
« Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό»

125) Ησυχάζω και λαμβάνω το Λόγο του Θεού σήμερα.
(126) Ό,τι δίνω το δίνω στον εαυτό μου.

ΜΑΘΗΜΑ 144
« Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό»
(127) Δεν υπάρχει άλλη αγάπη από του Θεού
(128)Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.
ΜΑΘΗΜΑ 145
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό».
 ( 129)Πέρα από αυτόν τον κόσμο υπάρχει ένας κόσμος που θέλω 
(130)Είναι αδύνατον να βλέπω δύο κόσμους)   
                                                                                         
                                                              ΜΑΘΗΜΑ 146
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό».
(131) Κανένας που αναζητά να φτάσει την αλήθεια δεν μπορεί να αποτύχει.
(132) Ελευθερώνω τον κόσμο από όλα όσα νόμιζα ότι ήταν.

ΜΑΘΗΜΑ 147
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό»
(133) Δεν θα δώσω αξία σε αυτό που δεν έχει αξία.
(134) Ας αντιληφθώ την συγχώρεση όπως είναι πραγματικά.

ΜΑΘΗΜΑ 148
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.
(135) Αν υπερασπιστώ τον εαυτό μου δέχομαι επίθεση.
(136) Η αρρώστια είναι μια άμυνα ενάντια στην αλήθεια.
ΜΑΘΗΜΑ 149
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.»
(137) Όταν θεραπεύομαι δεν θεραπεύομαι μόνος μου.
(138) Ο Παράδεισος είναι η απόφαση που πρέπει να πάρω.
ΜΑΘΗΜΑ 150
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό».
(139) Θα Δεχτώ την Επανόρθωση για τον εαυτό μου.
(140) Μόνο η σωτηρία μπορούμε να ειπωθεί πως θεραπεύει.
Μετ Χ Τσιντέα 141
«Ο νους μου κρατά μόνο ό,τι σκέφτομαι μαζί με τον Θεό.»
(121) Η συγχώρεση είναι το κλειδί της ευτυχίας.
(122) Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω.

  Met x tsintea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

100-119