Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΣΚΗΣΗ 60 ΜΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ


ΜΑΘΗΜΑ 60

Αυτές οι ιδέες είναι η επανάληψη για σήμερα:

Μάθημα 46
Ο Θεός είναι η Αγάπη με την οποία συγχωρώ.
Ο Θεός δεν συγχωρεί διότι δεν έχει ποτέ καταδικάσει. Ο άμεμπτος δεν μπορεί να κατηγορήσει. Και εκείνοι που έχουν αποδεχτεί την αθωότητά τους δεν βλέπουν τίποτα που να χρειάζεται συγχώρεση. Και όμως, η συγχώρεση είναι το μέσο με το οποίο θα αναγνωρίσω την αθωότητά μου. Είναι η αντανάκλαση της Αγάπης του Θεού στην γη. Θα με φέρει αρκετά κοντά στον Ουρανό, ώστε η Αγάπη του Θεού να μπορεί να με φτάσει και να με υψώσει σε Αυτόν.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Συγχώρεση είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στην Αγάπη άνευ όρων
*Ο Θεός δεν συγχωρεί γιατί δεν έχει ποτέ κρίνει.
*Εμείς κρίνουμε και δεν επιτρέπουμε στους άλλους να φανταστούν ότι νομίζουν ότι είναι μέσα στο όνειρο
*Εάν θέλουμε να ελευθερωθούμε και να ελευθερώσουμε και τους άλλους να ανοίξουμε τις νοητικές μας φυλακές και να πάψουμε να είμαστε οι δεσμοφύλακες των λαθών μας και των άλλων.Όλα συμβαίνουν στο παροδικό κόσμο του εγώ και είναι μαθήματα για να θυμηθεί ο Υιός του Θεού ποιος Είναι πραγματικά .
                       ΚΕΦ 16
http://jesousandmiracles.blogspot.gr/search/label/%CE%B3%20%CE%9A%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%9F%20%CE%99%CE%96%2016
                                                                      ΚΕΦ 17
http://jesousandmiracles.blogspot.gr/2012/06/17.html

                                                     ΚΕΦ 29-6
 http://jesousandmiracles.blogspot.gr/search/label/%CE%B3%20%CE%9A%CE%95%CE%A6%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%9F%20%CE%99%CE%A4%2029

Μάθημα 47
Ο Θεός είναι η δύναμη την οποία εμπιστεύομαι.
Δεν συγχωρώ μέσω της δικής μου δύναμης. Συγχωρώ μέσω της δύναμης του Θεού μέσα μου, την οποία θυμάμαι καθώς συγχωρώ. Καθώς αρχίζω να βλέπω, αναγνωρίζω την αντανάκλασή Του στην γη. Συγχωρώ όλα τα πράγματα διότι νοιώθω την παρακίνηση της δικής Του δύναμης μέσα μου. Και αρχίζω να θυμάμαι την Αγάπη που είχα επιλέξει να ξεχάσω, η οποία όμως, δεν με έχει ξεχάσει.
ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
-Δέχομαι την αληθινή μου φύση Είμαι όπως ο Θεός με δημιούργησε.
-Ο νους μου είναι η πυγή της δύναμης μου που μοιράζομαι με το Θεό
-Ο θεός είναι Αγάπη που δεν παρακρατεί τίποτε και τα παρέχει όλα σε όσους θέλουν.

Μάθημα 48
Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ.
Πόσο ασφαλής θα μου φαίνεται ο κόσμος όταν θα μπορώ να τον βλέπω! Δεν θα μοιάζει καθόλου με τον κόσμο που φαντάζομαι ότι βλέπω τώρα. Οι πάντες και τα πάντα θα με ευλογούν. Στον κάθε ένα θα αναγνωρίζω τον πιο αγαπητό μου Φίλο. Τι θα μπορούσα να φοβηθώ σε ένα κόσμο που έχω συγχωρέσει, και με έχει συγχωρέσει;
ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  
*Αν κρίνουμε το εαυτό μας και τους άλλους δίνουμε πίστη σε αυτό που δεν Είναι αληθινό και μετατοπίζουμε την προσοχή μας συνεχώς στο ψευδές έτσι δεν μπορούμε να εστιάσουμε στο αιώνιο με συνέπεια να πάσχουμε από φόβους και πανικούς θανάτου.
*Όσο είμαστε μέσα στο εγώ βιώνουμε φόβο διότι όλα στην επικράτεια του υπόκεινται σε φθορά
*Αν διαλέξω την Χριστική όραση θα δω τον αληθινό μου Εαυτό . όλους και όλα άφθαρτα ,αιώνια.Μάθημα 49
Η Φωνή του Θεού μου μιλά όλη την ημέρα.
Δεν υπάρχει στιγμή κατά την οποία η Φωνή του Θεού να σταματά να καλεί την συγχώρεση μου για να με σώσει. Δεν υπάρχει στιγμή κατά την οποία η Φωνή Του να μην κατευθύνει τις σκέψεις μου, να καθοδηγεί τις πράξεις μου και να οδηγεί τα βήματα μου. Βαδίζω σταθερά προς την αλήθεια. Δεν γίνεται να πάω πουθενά αλλού, διότι η Φωνή του Θεού είναι η μόνη Φωνή και ο μόνος Οδηγός που έχει δοθεί στον Υιό Του.


ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Αν μοιραζόμαστε το Νου του Θεού,ακούμε και την φωνή του .


Μάθημα 50
Με στηρίζει η Αγάπη του Θεού.
Καθώς ακούω την Φωνή του Θεού, με στηρίζει η Αγάπη Του. Καθώς ανοίγω τα μάτια μου, η Αγάπη Του φωτίζει τον κόσμο για να τον βλέπω. Καθώς συγχωρώ, η Αγάπη Του μου υπενθυμίζει ότι ο Υιός Του είναι αναμάρτητος. Και καθώς κοιτώ τον κόσμο με την όραση που Αυτός μου έχει δώσει, θυμάμαι ότι είμαι Υιός Του.
ΒΟΗΘΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
*Ο Θεός είναι Αγάπη και με δημιούργησε αγάπη
*Όταν παραμερίσω το πέπλο του φθαρτού εγωικού κόσμου βλέπω την αναμάρτητη μου φύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ