Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΛΕΩΝ

ΛΕΩΝ


Πλανητικοί Κυβερνήτες:
Ο Ήλιος
(2η Ακτίνα - εξωτερικός, εσωτερικός και ιεραρχικός).

Αρχικά ο Ζωδιακός απαρτιζόταν από δέκα μόνο αστερισμούς και κάποια πρακτικά τώρα άγνωστη χρονολογία, οι δυο αστερισμοί του Λέοντος και της Παρθένου, συνιστούσαν ένα σύμβολο. Ίσως με αυτό να συνδέεται το μυστήριο της Σφίγγας, γιατί στη Σφίγγα έχουμε το λέοντα με την κεφαλή γυναίκας, το Λέοντα με την Παρθένο, το σύμβολο του Λέοντος ή της Βασιλικής ψυχής και τη σχέση του με την ύλη, την όψη-Μητέρα. Μπορεί γι’ αυτό να σημαίνει τις δυο πολικότητες, το αρσενικό και το θηλυκό, το θετικό και το αρνητικό.

Σ’ αυτόν τον αστερισμό βρίσκεται ο εξαιρετικά λαμπρός αστέρας που είναι ένας από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες του ουρανού. Ονομάζεται Βασιλίσκος (Regulus), ο Κυβερνήτης, ο Νομοδότης, εμπεριέχοντας στη σημασία του την αντίληψη ότι ο άνθρωπος μπορεί τώρα να είναι ο νόμος του εαυτού του,  γιατί έχει μέσα του εκείνο που είναι ο Βασιλιάς ή ο Κυβερνήτης.

Κρυμμένη μέσα στον αστερισμό βρίσκεται επίσης μια ζωηρή ομάδα αστέρων, που ονομάζεται "Δρέπανο" (Sickle). Στους αρχαίους μύστες, που έβλεπαν όλους τους εξωτερικούς αστερισμούς σαν προσωποποιήσεις των δυνάμεων και σαν σύμβολα ενός εκτυλισσόμενου δράματος, ευρύτερα από όσο τυχόν θα μπορούσαν να αντιληφθούν, ο αστερισμός μετέδιδε τρεις μεγάλες ιδέες: Πρώτον, ότι ο άνθρωπος ήταν ο Κυβερνήτης, ο Βασιλιάς, ο ενσαρκωθείς Θεός, ατομικά ένας Υιός του Θεού. Δεύτερον, ότι ο άνθρωπος κυβερνιόταν από το νόμο. Το νόμο της φύσης, το νόμο που φτιάχνει για τον εαυτό του και τον πνευματικό νόμο στον οποίο τελικά θα υποταχθεί. Τρίτον, ότι το έργο του ατόμου είναι να χρησιμοποιήσει το "δρέπανο" και να κατακόψει ή να καταργήσει εκείνο που εμποδίζει την εφαρμογή του πνευματικού νόμου και που εμποδίζει το περαιτέρω άνθισμα της ψυχής.
                                                             Άθλοι του Ηρακλή, σ. 104-105


Καθώς περνάμε τώρα μέσα στην Υδροχοϊκή Εποχή στην οποία θα αναδειχθεί έμπρακτα το πνεύμα παγκοσμιότητας του Υδροχόου και το νόημα της "γενικής διανομής", αναπόφευκτα θα προσεγγιστεί ένα σημείο κρίσης. Ο αληθινός τύπος του Λέοντα θα πρέπει να αντιδράσει με ένα νέο και μοναδικό τρόπο στην ευκαιρία που προσφέρεται και όταν λέω τύπος, αναφέρομαι σε εκείνους τους ανθρώπους στους οποίους ο ήλιος βρίσκεται στο Λέοντα ή που έχουν ωροσκόπο Λέοντα.

Ο λόγος γι αυτό βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Λέοντας είναι το πολικό αντίθετο του Υδροχόου και η αλληλεπίδραση των ενεργειών ανάμεσα στα δυο αυτά ζώδια είναι πολύ πιο ισχυρή από οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη εποχή στην ιστορία της φυλής. Αυτό είναι κάτι που δεν είστε σε θέση να το εξακριβώσετε, αλλά το κάνω σαν μια  δήλωση γεγονότος.

Ενεκα αυτού του γεγονότος, έχετε αυτή την εποχή την εμφάνιση των δικτατόρων σε διάφορες χώρες, και ένεκα αυτού του γεγονότος επίσης έχετε στον τωρινό κύκλο (τον προθάλαμο της Νέας Εποχής) το βασικό χαρακτηριστικό της στάσης αυτών των δικτατόρων - μια στάση που τόσα ο συχνά παραγνωρίζεται, αλλά που έχει αληθινή φυλετική αξία. Είναι η στάση που οδηγεί σε μια σύνθεση της εθνικής ζωής, των σκοπών και των προθέσεων…

Θα πρότεινα στους σύγχρονους αστρολόγους να καταστρώσουν τα ωροσκόπια εκείνων των σύγχρονων προσωπικοτήτων που ξεχωρίζουν σύμφωνα με τους πλανήτες που έδωσα σαν εσωτερικούς κυβερνήτες. Όλοι οι αναπτυγμένοι άνθρωποι και εκείνοι που είναι πολύ σημαντικοί, βρίσκονται ή πλησιάζουν την ατραπό της μαθητείας και επομένως η επιρροή των εσωτερικών πλανητών καθίσταται όλο και πιο ισχυρή γι αυτούς. Θα μπορούσε να αποδειχτεί υπερβολικά διαφωτιστικό και θα μπορούσε να τους διδάξει πολλά.

Η τάση για συγχώνευση, ανάμειξη, ένωση και το πνευματικό αντίστοιχο όλης αυτής της ενοποίησης, είναι ισχυρότερο σήμερα από οποτεδήποτε άλλοτε, και οι τύποι που αυτό το δημιουργούν εξωτερικά θα πρέπει να έχουν το Λέοντα σε κάποια ισχυρή θέση στο ωροσκόπιό τους ή τον Ήλιο να ελέγχει σε κάποιο σημαντικό οίκο. Αν το ωροσκόπιο δεν θα δείχνει κάτι τέτοιο, τότε αυτό θα συμβαίνει επειδή δεν θα έχει εξακριβωθεί επακριβώς η [σωστή] ώρα, στιγμή και  ημέρα.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 285-286


ΛΕΩΝ - Πλανητικοί Κυβερνήτες και Ακτινικές Επιρροές

Παραδοσιακός Κυβερνήτης   -       Ο Ήλιος (2η Ακτίνα)
Εσωτερικός Κυβερνήτης        -       Ο Ήλιος (2η Ακτίνα)
Ιεραρχικός  Κυβερνήτης         -       Ο Ήλιος (2η Ακτίνα)

Με λίγη σκέψη θα διαπιστώσετε γιατί ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης και των τριών καταστάσεων του Λέοντα - εξωτερικών, εσωτερικών και ιεραρχικών. Σωστά υποθέτουμε ότι ο σκοπός αυτού του ηλιακού συστήματος είναι η ανάπτυξη της συνείδησης. Αφού λοιπόν  για το ανθρώπινο ον ο στόχος είναι αυστηρά η αυτοσυνείδηση, τότε προφανώς πρέπει θα να κυβερνά ο Ήλιος, γιατί αυτός είναι η πηγή της φυσικής συνείδησης (εξωτερικά και συμβολικά της προσωπικότητας), της επίγνωσης της ψυχής (εσωτερικά), και της πνευματικής ζωής (ιεραρχικά).

Επαναλαμβάνω ότι είναι αναγκαίο να αναγνωρίσετε ως αντικειμενικό σκοπό όλων των αστρολογικών επιρροών τη διέγερση της συνείδησης, επειδή το κύριο θέμα του Λέοντα είναι η δραστηριότητα της αυτοσυνείδητης μονάδας (unit) σε σχέση με το περιβάλλον της ή η ανάπτυξη ευαίσθητης ανταπόκρισης στις κρούσεις του περιβάλλοντος από εκείνον που στέκει - όπως στέκει ο Ήλιος - στο κέντρο του δικού του μικρού σύμπαντος.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 294


Όπως σας έχει ειπωθεί, ο Ήλιος καλύπτει κάποιους κρυμμένους πλανήτες. Στην περίπτωση του Λέοντα, οι δυο πλανήτες μέσω των οποίων εστιάζει ο Ήλιος την ενέργειά του ή επηρεάζει (σαν ένας φακός), είναι ο Ποσειδών (6η Ακτίνα) και ο Ουρανός (7η Ακτίνα)… Η δραστηριότητα του Ουρανού, όμως, καταγράφεται μόνο σε ένα πολύ υψηλό στάδιο ανάπτυξης πάνω στην Ατραπό…

Ο Ποσειδών που είναι το σύμβολο της θεότητας των υδάτων, σχετίζεται με την έκτη Ακτίνα που κυβερνά το αστρικό ή συναισθηματικό πεδίο της επιθυμίας. Όταν ο Ποσειδών είναι με αυτό τον τρόπο ενεργός στο αναπτυγμένο άτομο του Λέοντα, τότε το συναίσθημα-επιθυμία μετουσιώνεται σε αγάπη-έφεση και αφιερώνεται και προσανατολίζεται στην ψυχή.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 296-298
           

Ο Ήλιος καθώς καλύπτει τον Ποσειδώνα, προκαλεί ένα ισχυρό αποτέλεσμα πάνω στην προσωπικότητα, που συμβολίζεται για μας εδώ από το αστρικό σώμα, ενώ ο Ουρανός (που καλύπτεται επίσης από τον Ήλιο) συμβολίζει το αποτέλεσμα της ψυχής πάνω στην προσωπικότητα. Εξ αυτού και η δραστηριότητα της έβδομης ακτίνας, η οποία - από μια σκοπιά - είναι η κατώτατη όψη της πρώτης ακτίνας.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 300


Επομένως έχετε το συνειδητό, ολοκληρωμένο Εαυτό να δρα με πλήρη αποκρυφιστική γνώση αλλά και με μυστικιστική αντίληψη [περίληψη], όταν οι επιρροές του Λέοντα, που εστιάζονται μέσω του Ηλίου (2η ακτίνα αγάπης-σοφίας), του Ουρανού (7η ακτίνα της οργάνωσης) και του Ποσειδώνα (έκτη ακτίνα της ιδεαλιστικής προσήλωσης), έχουν προωθηθεί επαρκώς μέσα στη ζωή του αναπτυγμένου μαθητή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο Λέων είναι ένα ζώδιο που έχει τόσο μεγάλη σπουδαιότητα, ενώ τα νοήμονα άτομα που είναι Λέοντες μπορεί να πετύχουν συνήθως το στόχο τους, άπαξ και αντιληφθούν με ακρίβεια εκείνο τον αντικειμενικό στόχο.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 307


Στον τελειοποιημένο Λέοντα, η στοργική αυτοσυνείδητη ψυχή (2η ακτίνα) φέρει τις δικές της δυνάμεις έκφρασης κατευθείαν μέσα από το δικό της πεδίο προς το πεδίο της εξωτερικής εκδήλωσης. Αλλά την ίδια στιγμή διατηρεί τον εσωτερικό της έλεγχο (Ουρανός) και απ' αυτό το σημείο επίτευξης, προχωρεί να καταστήσει τον ιδανικό της σκοπό (Ποσειδών) ένα γεγονός στη συνείδηση, μέσω ευαισθησίας στον ανώτερο κραδασμό και κατευθυνόμενης νοήμονας υπηρεσίας του Σχεδίου. Συλλογιστείτε πάνω σ' αυτή τη σύνοψη.

Όταν ελέγχει ο Ουρανός, το πρόσωπο Λέων γίνεται αξιοσημείωτα ο αληθινός παρατηρητής, αποσπασμένος από την υλική όψη της ζωής, αλλά που τη χρησιμοποιεί όπως τον ευχαριστεί. Η πνευματική του συνείδηση είναι ικανή για μεγαλύτερη έκφραση και μπορεί να είναι (όπως τόσο συχνά έχει τονιστεί από τους αστρολόγους) εξίσου ένας ηλεκτρικός, δυναμικός ηγέτης, ένας πρωτοπόρος σε νέους τομείς προσπάθειας, καθώς και ένα μαγνητικό κέντρο ενός ομίλου, είτε ο όμιλος είναι μικρός όπως είναι ένα σπίτι, ή αχανής όπως είναι ένα έθνος.

Τότε είναι πολωμένος πάνω από το διάφραγμα, γιατί οι κατώτερες υλικές όψεις της ζωής δεν ασκούν καμιά έλξη πάνω του. Έχει βαθιά συνείδηση της ταυτότητάς του, και οπωσδήποτε αυτό τον κάνει να ενοικεί σε μια κατάσταση αυτοσυνείδησης, με τις παρεπόμενες δυνάμεις αφαίρεσης. Απαξ και είναι  πνευματικά αφυπνισμένος, αποκτά στη στιγμή επίγνωση των ωθήσεων που τον κινητοποιούν, και αυτό τον οδηγεί σε επιβολή αυτοπειθαρχίας - πράγμα που το άτομο που είναι Λέων το χρειάζεται έντονα και το οποίο πρέπει πάντοτε να είναι αυτοεπιβαλλόμενο και αυτοεφαρμοζόμενο γιατί ο ίδιος δεν αποδέχεται μέτρα πειθαρχίας που ενδεχομένως επιδιώκουν να του επιβάλλουν άλλοι.

Η πειθαρχία που επιβάλλεται από άλλου ανθρώπους στο πρόσωπο Λέοντας οδηγεί αναπόφευκτα σε εξέγερση και επανάσταση και στην έκφραση εκείνου ακριβώς που ο μαθητής είχε την πρόθεση να αποβάλλει. Η πειθαρχία όμως αν επιβάλλεται από τον ίδιο οδηγεί στην τελείωση, για την οποία είναι αξιοσημείωτα ικανός. Αυτή η εσωτερική ικανότητα που έχει για έλεγχο συχνά προσδίδει στο υποκείμενο Λέων μια φαινομενικά αρνητική στάση προς τη ζωή. Πιστεύει αναπόφευκτα ότι το πεπρωμένο του είναι καθορισμένο και ότι το μόνο που έχει να κάνει ο ίδιος είναι απλώς ναείναι. Συχνά τότε αρνείται να αλλάξει ή να αναλάβει δράση, και όταν αυτό παρατείνεται οδηγεί σε μια απρόσμενα άγονη ζωή. Το "λιοντάρι πρέπει να ξεπροβάλλει μέσα από τη φωλιά του", κι αυτή η εντολή χρειάζεται υπερβολικά στους ζηλωτές που είναι Λέοντες.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 309-310


Αυτό το ζώδιο έχει συχνά περιγραφεί σαν το "πεδίο της μάχης των Δυνάμεων του Υλισμού και των Δυνάμεων του Φωτός". Αποκρυφιστικά θεωρείται ένα από τα πιο υλιστικά ζώδια εάν και εφ΄ όσον  υπάρχει έντονη εγωιστική επιθυμία για κατοχή υλικών αντικειμένων και το υποκείμενο διακατέχεται  από βίαια εμφάνιση του πνεύματος κατοχής. Την ίδια στιγμή όμως, ο αναπτυγμένος Λέων μπορεί να δρα σαν η "εμπνευσμένη πνευματική Θυσία". Τότε είναι ευαίσθητος στις παγκόσμιες καταστάσεις και ελεύθερος από προσωπικές επιθυμίες.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 307


Αυτή η θέληση να κυβερνά οδηγεί ένα άτομο που γεννήθηκε σ' αυτό το ζώδιο να πετύχει τελικά την αυτοκυριαρχία και τον έλεγχο της προσωπικότητας (είτε με καλό κίνητρο είτε με εγωιστικό). Είναι η ίδια τάση που τον οδηγεί τελικά να ελέγχει μέσω της προσωπικότητας, που κυβερνιέται από το Λέοντα, ομίλους και μικρές ή μεγάλες ομάδες ατόμων.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 289


Πολικά Αντίθετα: Λέων - Υδροχόος

Λέων-Υδροχόος - Το άτομο αναζητά πληρότητα έκφρασης και φθάνει τελικά στο σημείο όπου χρησιμοποιεί το περιβάλλον του για αποκλειστικά ατομικιστικούς σκοπούς. Επιβάλλεται στους συνανθρώπους του για σκοπούς που είναι ολότελα προσωπικοί. Το μεμονωμένο άτομο γίνεται ο ομαδικός κυβερνήτης ή δικτάτορας.
[Για τη συνηθισμένη ανθρωπότητα πάνω στον Τροχό που γυρνάει δεξιόστροφα]
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 338

Υδροχόος-Λέων - Τα συμφέροντα της προσωπικότητας ως έκφραση του ατόμου υποτάσσονται στο καλό του συνόλου. Το εγωιστικό άτομο γίνεται ο παγκόσμιος εξυπηρετητής. Τότε και τα δυο ζώδια φθάνουν στα ύψη της σχεδιασμένης υπηρεσίας.
[Για το Μαθητή και Μυημένο πάνω στον Τροχό που γυρνάει αριστερόστροφα]
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 339



ΛΕΩΝ - Λέξεις Κλειδιά
 1.  Η λέξη της προσωπικότητας:
Και ο Λόγος είπε: "Ας υπάρχουν άλλες μορφές. Κυβερνώ επειδή είμαι"

2. Η λέξη της ψυχής:
"Είμαι Εκείνο και Εκείνο είμαι Εγώ"

Εγώ Είμαι – είναι η λέξη του αυτοσυνείδητου, εγωιστή, ατομιστή Λέοντα. 
Εγώ Είμαι Ο [εκείνο] – είναι η Λέξη του υποκειμένου Λέων που κερδίζει με γρήγορο ρυθμό την ανώτερη συνείδηση και προετοιμάζεται για τη νέα παγκόσμια έκφραση στον Υδροχόο.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 311



    (Τα αναφερόμενα βιβλία είναι της Αλίκη Μπέιλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE