Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΥΔΡΟΧΟΟΣ


ΥΔΡΟΧΟΟΣ


Πλανητικοί Κυβερνήτες:
Ουρανός (7η ακτίνα)
Δίας  (2η ακτίνα)
Σελήνη  (4η ακτίνα)  
           
Αυτός ο αστερισμός παρουσιάζει σήμερα εξαιρετική σπουδαιότητα για το ηλιακό μας σύστημα, γιατί είναι το ζώδιο στο οποίο κατευθύνεται γοργά ο Ήλιος και, με κάθε δεκαετία που περνά, η επιρροή του αυξάνεται σε ισχύ και δυναμικότητα. Συνεπώς είναι ο κύριος υπεύθυνος για τις μεταβολές που συντελούνται τώρα στην πλανητική μας ζωή, σε όλα τα βασίλεια της φύσης και επειδή πρόκειται για αέρινο ζώδιο, η επιρροή του είναι διάχυτη και διαπερνά τα πάντα.
           
Για πολλούς τύπους διάνοιας αυτή η επιρροή είναι αδιόρατη και συνεπώς δεν μπορεί να προκαλέσει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο το γεγονός είναι ότι αυτά τα αδιόρατα διάχυτα αποτελέσματα έχουν πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα και πιο εκτεταμένη στις επίδραση από τα πιο συμπαγή και θεαματικά συμβάντα…

Οι βασικοί τόνοι αυτού του ζωδίου είναι τρεις και μπορούν εύκολα να κατανοηθούν, πλην όμως όταν ο τόνος τους γίνεται αισθητός πάνω στον ανεστραμμένο τροχό, είναι εξαιρετικά   δύσκολο να αναδειχθούν. Αυτοί οι τόνοι είναι:

1.  Η υπηρεσία προς την προσωπικότητα, τον κατώτερο εαυτό, που τελικά μετουσιώνεται σε υπηρεσία προς την ανθρωπότητα.

2.  Η επιφανειακή και εγωιστική δραστηριότητα που τρέπεται σε μια βαθιά και ενεργό πρόθεση δράσης  για λογαριασμό της ιεραρχίας.

3. Η αυτοσυνείδητη ζωή που  τελικά τρέπεται σε ευαίσθητη ανθρωπιστική επίγνωση.

Η ποιότητα αυτών των βασικών τόνων τρέπεται από μια μικροπρεπή και επιπόλαιη φύση σε φύση με βαθύ σκοπό και έντονη πεποίθηση [πίστη]…

Ο μέσος άνθρωπος στον Υδροχόο ό,τι έχει το δείχνει, και συχνά δεν κρύβει τίποτε στο βάθος. Από εσωτερική σκοπιά, ο εξελιγμένος Υδροχοϊκός τύπος βάζει όλα όσα έχει στην υδρία του, τα διατηρεί εκεί  για υπηρεσία και τα διαθέτει ελεύθερα όποτε ζητείται να ανταποκριθεί σε μια ανάγκη.
                                                            Εσωτερική Αστρολογία, σ. 134-136

Ο μέσος Υδροχόος πάνω στο Μεταβλητό Σταυρό μπορεί για παράδειγμα να είναι ένας συνεπής υπάλληλος ή ένας αφοσιωμένος εργάτης, του οποίου όλα τα ενδιαφέρονται κατευθύνονται προς όφελος της επιχείρησης ή της εργασίας στην οποία ασχολείται. Πάνω στο Σταθερό Σταυρό η αφοσίωση προς τους άλλους μεταβάλλεται σε παγκόσμια υπηρεσία…

Ο Υδροχόος μπορεί να δοκιμάσει τα βάθη της κατάθλιψης και της προσωπικής υποτίμησης ή μπορεί να γνωρίσει και να γευτεί την ψυχική ανάταση και την αίσθηση της πνευματικής δύναμης που προσφέρει ο ψυχικός έλεγχος και να γνωρίζει ότι αυτά είναι η αλληλεπίδραση - και η δράση και η αντίδραση - που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη και την κατανόηση. Ο νόμος μιας τέτοιας δράσης και αντίδρασης είναι ο νόμος με τον οποίον εργάζεται.
                                                            Εσωτερική Αστρολογία, σ. 142

Ας κάνω μια ερώτηση. Είστε σε θέση να αντιληφθείτε με νοημοσύνη, συμπάθεια και κατανόηση τη συνείδηση των άμεσων μελών της οικογένειάς σας και να γνωρίσετε γιατί σκέπτονται όπως σκέπτονται, να καταλάβετε γιατί ενεργούν με συγκεκριμένο τρόπο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες;

Καλλιεργήστε το Υδροχοϊκό Πνεύμα και αφήστε τους ανθρώπους ελεύθερους, καλλιεργήστε την ικανότητα για εμπιστοσύνη [πίστη]. Τερματίστε τη δυσπιστία προς όλους με τους οποίους συνδέεστε,  πιστέψτε σε αυτούς και δεν θα σας απογοητεύσουν. Αποδώστε τους εσφαλμένα κίνητρα και αυτοί θα σας απογοητεύσουν και αυτό θα είναι δικό σας σφάλμα.

Ας είμαστε όσο πιο δίκαιοι μπορούμε με το φως που διαθέτουμε. Ας καλλιεργήσουμε το Υδροχοϊκό πνεύμα της μη χωριστικότητας, της αγάπης, της κατανόησης, της νοημοσύνης, απαλλαγμένοι από την αυθεντία, αποκομίζοντας από κάθε ανθρώπινο ον που συναντάμε ό,τι καλύτερο έχει. Και αν δεν αποκομίζετε απ' αυτούς το καλύτερό τους, να αιτιάστε τον εαυτό σας και όχι αυτούς. Αυτό είναι η αλήθεια. Αν κάποιος σας παρεξηγεί αυτό συμβαίνει γιατί εσείς δεν είστε ξεκάθαροι. Η αναφορά στον εαυτό είναι πάντοτε απαραίτητη για τον Υδροχοϊκό, αλλά όχι εκείνος ο εγωκεντρισμός που συναντάμε σήμερα.

Όταν θα έχετε κάνει τα πάντα για να γκρεμίσετε τα τείχη και να εκφράσετε ζωή και αγάπη, βοηθούμενοι από την ίδια σας την ψυχή, που η φύση της είναι αγάπη-σοφία, μη ζητάτε αναγνώριση, δεν θα τη λάβετε. Το σκληρό έργο του πρωτοπόρου σε κάθε πεδίο σκέψης, παντός προσώπου που προσπαθεί να εκφράσει νέα ιδανικά, είναι πάντοτε η μη αναγνώριση και μερικές φορές κάτι χειρότερο. Δεν θα επαινεθείτε, δεν θα σας συμπονέσουν, θα περάσετε δύσκολους καιρούς, αλλά να θυμάστε ότι θα λαξεύετε την ατραπό, για να εκλείψουν στο μέλλον τα μίση και η χωριστικότητα.
                                                   Άθλοι του Ηρακλή, σ. 192-194


ΥΔΡΟΧΟΟΣ - Πλανητικοί Κυβερνήτες και Ακτινικές Επιρροές
Παραδοσιακός Κυβερνήτης    -       Ουρανός (7η Ακτίνα)
Εσωτερικός Κυβερνήτης        -       Δίας (2η Ακτίνα)
Ιεραρχικός Κυβερνήτης         -        Σελήνη (4η Ακτίνα)

Οι κυβερνήτες του Υδροχόου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απαρτίζουν ένα δραστικό όμιλο πλανητών και εισάγουν της επιδράσεις της έβδομης, της δεύτερης και της τέταρτης ακτίνας. Αυτές είναι κυρίως οι ακτίνες που καθορίζουν τόσο τα τελικά όσο και τα αρχικά στάδια της ανθρώπινης προόδου, επειδή είναι περισσότερο αποτελεσματικές στην έναρξη της ενελικτικής ατραπού και στο τέλος της εξελικτικής ατραπού, παρά στην ενδιάμεση περίοδο. Καθορίζουν τα τελικά στάδια και τα συμβάντα της ατραπού της μύησης.

Η έβδομη ακτίνα προκαλεί την έκφραση του κύριου ζεύγους των αντιθέτων πάνω στο φυσικό πεδίο - του πνεύματος και της ύλης - και τα συσχετίζει μεταξύ τους δημιουργώντας τελικά ένα λειτουργικό σύνολο. Η δεύτερη ακτίνα εισάγει την ψυχική έκφραση και την πνευματική συνείδηση καθώς και τη δύναμη για ένχυση αγάπης και σοφίας πάνω στη γη, ενώ η τέταρτη ακτίνα δείχνει το πεδίο της υπηρεσίας και τον τρόπο επίτευξης του στόχου. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από τη σύγκρουση και την πάλη ώστε να επιτευχθεί η αρμονία και έτσι να εκφραστούν όλα τα  αληθινά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, γιατί η τέταρτη ακτίνα και η τέταρτη Δημιουργική Ιεραρχία συνιστούν ουσιαστικά μια ενιαία έκφραση αλήθειας.
                                                            Εσωτερική Αστρολογία, σ. 137

…Η τρίτη ακτίνα εκφράζεται δυναμικά μέσα απ' αυτό το ζώδιο καθώς προσεγγίζει τον πλανήτη μας μέσω του Ουρανού και της Σελήνης, η οποία. στην προκειμένη περίπτωση, συμβολικά κρύβει ή καλύπτει τον Ουρανό. Συνεπώς εμφανίζεται η διπλή επίδραση του Ουρανού, καθώς εκφράζει την ποιότητα και εισάγει τις ενέργειες της έβδομης ακτίνας στη μια περίπτωση, και της τρίτης ακτίνας στην άλλη.

Σε τελευταία ανάλυση η έβδομη ακτίνα δεν είναι παρά η εστιασμένη διαφοροποιημένη ενέργεια της πρώτης ακτίνας καθώς εκφράζει στη γη τη θέληση της πρώτης όψης της θειότητας μέσω της δύναμης να συνδέει και να φέρνει σε αντικειμενική εκδήλωση - με μια πράξη της θέλησης - τόσο το πνεύμα όσο και την ύλη. Αυτό το αποφέρει με τη δράση της τρίτης ακτίνας, που εκφράζεται μέσα από την ανθρώπινη οικογένεια και τις ατομικές μονάδες (units) της, αφού πρώτα συνδυαστεί με την ενέργεια των τριών ακτίνων, που απελευθερώνεται μέσω των κυβερνητών πλανητών:

1.  Ουρανός - Έβδομη Ακτίνα - Η θέληση για ταυτόχρονη ύπαρξη και γνώση σε όλα τα πεδία της εκδήλωσης.

2.  Δίας - Δεύτερη Ακτίνα - Η συγχώνευση της καρδιάς και του νου, που συνιστά τον υποκειμενικό σκοπό της εκδήλωσης. Επιτυγχάνεται με τη δραστηριότητα της τρίτης και της έβδομης ακτίνας πάνω στον εξωτερικό τροχό.

3.  Σελήνη - Τέταρτη Ακτίνα - Ο συνδυασμός της θέλησης για ύπαρξη και γνώση, με τη συγχώνευση της καρδιάς και του νου, είναι το αποτέλεσμα του έργου που προωθείται στην Τέταρτη Δημιουργική Ιεραρχία, κάτω από την επιρροή εκείνης της ενέργειας που προκαλεί αρμονία μέσα από τη διαμάχη.
                                                Εσωτερική Αστρολογία, σ. 138-139

…Έχετε στην ίδια τη Σελήνη τις εξωτερικές επιδράσεις της συνηθισμένης διεργασίας πάνω στον τροχό της ζωής, ενώ στον πλανήτη που συγκαλύπτει και κρύβει (σε αυτή την περίπτωση τον Ουρανό) έχετε την εσωτερική ενέργεια, η οποία οδηγεί αυτήν την Ιεραρχία σε υποκειμενική πραγμάτωση.

Ο Ουρανός  χαρίζει μια έμφυτη και αυθόρμητη δραστηριότητα, και αυτό αποφέρει εξελικτική ανάπτυξη - τόσο φυσική όσο και πνευματική. Είναι η παρόρμηση για καλύτερες συνθήκες.
           
Ο Δίας        παρέχει μια ακαταμάχητη, εγγενή τάση για συγχώνευση. Η επίτευξη της υπέρτατης σύνθεσης είναι αναπόφευκτη και αυτή την προωθεί ο Δίας.

Η Σελήνη    προκαλεί την τάση δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που οδηγούν σε μεγάλους και κρίσιμους μετασχηματισμούς από το ένστικτο στη διανόηση. Αυτό το προκαλεί η Σελήνη, αλλά ο Ουρανός προκαλεί τη μεγάλη μεταφορά της ανθρώπινης συνείδησης από τη διανοητική αντίληψη στην ενορατική γνώση. Να θυμάστε ότι οι εσωτερικές δυνάμεις συνδυάζονται με τις δυνάμεις των εξωτερικών ή παραδοσιακών πλανητών, και ότι δεν αντιβαίνουν την επιρροή τους. Απλώς τις συμπληρώνουν ή κυριαρχούν επάνω τους.

Ετσι ο άνθρωπος εμπλουτίζεται και η εμπειρία του απλώνεται και η συνείδησή του διευρύνεται από τις νέες ενέργειες, αλλά πάντα τα αποτελέσματα και οι συνθήκες και οι επιπτώσεις των παλαιών επιδράσεων δεν απαλείφονται. Εχουν "καθορίσει" τη φύση του και έχουν σταθεροποιήσει τις ποιότητές του και επομένως παραμένουν ενεργά στο προσκήνιο. Όμως οι νέες και ισχυρότερες επιδράσεις και δυναμικότητες είναι εκείνες που θα ρυθμίσουν και θα υποκινήσουν βαθμιαία και σταθερά όλη τη μελλοντική του δράση πάνω στο Σταθερό Σταυρό.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 139- 140

Η πλειονότητα… των μυημένων του κόσμου αποκορυφώνουν την εμπειρία τους στον Υδροχόο και έτσι γίνονται απελευθερωμένοι παγκόσμιοι εξυπηρετητές. Στρέφουν τα νώτα στην περαιτέρω πρόοδό τους στον τωρινό κύκλο, καθώς και σε κάθε ικανοποίηση από την δική τους πνευματική έφεση και αποβαίνουν κομιστές του ύδατος της ζωής στην ανθρωπότητα, προσχωρώντας έτσι στις γραμμές της Ιεραρχίας. Εκείνοι που πετυχαίνουν στους Ιχθείς και πραγματώνουν κάποιο ανώτερο στάδιο ανάπτυξης, εισχωρούν στο κέντρο που ονομάζουμε Σαμπάλλα. Όμως η πλειονότητα των μυημένων και των μαθητών παραμένει προσκολλημένη στο δεύτερο κέντρο, δηλαδή στην Ιεραρχία της Υπηρεσίας.
                                                            Εσωτερική Αστρολογία, σ. 141

Πολικά Αντίθετα: Υδροχόος - Λέων

Υδροχόος-Λέων - Τα ενδιαφέροντα της προσωπικότητας ως έκφραση του ατόμου υποτάσσονται στο καλό του συνόλου. Ο εγωκεντρικός άνθρωπος μετατρέπεται σε παγκόσμιο εξυπηρετητή. Τότε προσεγγίζονται και στα δυο ζώδια ύψη σημαντικής υπηρεσίας.
[Για το Μαθητή και Μυημένο πάνω στον Τροχό που γυρνάει αριστερόστροφα]
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 339

Λέων -Υδροχόος - Το άτομο αναζητά πλήρη έκφραση και φθάνει τελικά στο σημείο όπου χρησιμοποιεί το περιβάλλον του για αποκλειστικά ατομικούς σκοπούς. Εξουσιάζει στους συνανθρώπους του για σκοπούς που είναι εξ ολοκλήρου της προσωπικότητας. Το μεμονωμένο άτομο γίνεται ο ηγέτης σε κάποια ομάδα ή δικτάτορας.
[Για τη συνηθισμένη ανθρωπότητα πάνω στον Τροχό που γυρνάει δεξιόστροφα]
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 338

Ο υπανάπτυκτος και ανεξέλικτος Υδροχόος πάνω στο Μεταβλητό Σταυρό, εκδηλώνεται μέσω ενός επιπόλαιου εγωισμού. Στο Λέοντα ωριμάζει και [ο εγωκεντρισμός] τρέπεται σε βαθύ εγωκεντρισμό και υπερβολικό ενδιαφέρον για τον εαυτό, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Καθώς συνεχίζεται η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον Λέοντα και στον Υδροχόο (επειδή είναι πολικά αντίθετα), επέρχεται μια εμβάθυνση όλων των ποιοτήτων και η επιπολαιότητα εξαφανίζεται μέχρις ότου τελικά πάνω στον αντιστραμμένο τροχό η έντονη εγωκεντρικότητα του Λέοντα επεκτείνεται στην ομαδική επίγνωση του Υδροχόου.
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 135

Υδροχόος – Τονικές Λέξεις 

1. Η λέξη της προσωπικότητας:
"Και ο Λόγος είπε: Ας κυβερνάει η επιθυμία στη μορφή"

2. Η λέξη της ψυχής:
"Είμαι το ύδωρ της ζωής που διαχύνεται στους διψασμένους"

…Τα λόγια που απευθύνονται στον άνθρωπος πάνω στο Μεταβλητό Σταυρό…είναι: "Και ο Λόγος είπε: Ας κυβερνάει η επιθυμία στη μορφή." …Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται πάνω στο Σταθερό Σταυρό αντηχούν τα λόγια: "Είμαι το ύδωρ της ζωής που διαχύνεται στους διψασμένους."
Εσωτερική Αστρολογία, σ. 149-150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE