Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

121βιντεο χωρίς σχόλια

Η συγχώρεση είναι το κλειδί για την ευτυχία. Θα ξυπνήσω από αυτό το όνειρο ότι είμαι θνητός, γεμάτος σφάλματα και αμαρτίες, και θα γνωρίσω ότι είμαι  ο τέλειος Υιός του Θεού 


121
Η συγχώρεση είναι το κλειδί της ευτυχίας.
1. Εδώ βρίσκεται η απάντηση στην αναζήτησή σου για ειρήνη. Εδώ βρίσκεται το κλειδί του νοήματος σε ένα κόσμο που δεν βγάζει κανένα νόημα. Εδώ βρίσκεται το κλειδί για την ασφάλεια μέσα στους φαινομενικούς κινδύνους που δείχνουν να σε απειλούν σε κάθε γωνιά, και φέρνουν αβεβαιότητα σε όλες σου τις ελπίδες για γαλήνη και ευτυχία. Εδώ απαντώνται όλες οι ερωτήσεις. Εδώ διασφαλίζεται, επί τέλους, το τέλος κάθε ανασφάλειας και αβεβαιότητας.
2. Ο νους που δεν συγχωρεί είναι γεμάτος φόβο, και δεν προσφέρει καθόλου χώρο στην αγάπη ∙ δεν της αφήνει καθόλου περιθώριο ν’ απλώσει ειρηνικά τα φτερά της και ν’ ανυψωθεί πάνω από τον αναβρασμό του κόσμου. Ο νους που δεν συγχωρεί είναι λυπημένος, χωρίς ελπίδα ανακούφισης και απελευθέρωσης από τον πόνο. Υποφέρει, και ζει μέσα στην μιζέρια, προσπαθεί να δει στο σκοτάδι χωρίς να τα καταφέρνει, όντας όμως σίγουρος για τον κίνδυνο που καραδοκεί εκεί.
3. Ο νους που δεν συγχωρεί διχάζεται από αμφιβολίες, μπερδεύεται για τον εαυτό του και όλα όσα βλέπει, φοβάται και θυμώνει, είναι αδύναμος και μαινόμενος, φοβάται να προχωρήσει, φοβάται να μείνει, φοβάται να ξυπνήσει αλλά και να κοιμηθεί, τρομάζει στον κάθε ήχο αλλά και ακόμα περισσότερο στην ησυχία ∙ τρέμει το σκοτάδι αλλά ακόμα περισσότερο τρέμει όταν πλησιάζει στο φως. Τι άλλο εκτός από την καταδίκη του μπορεί να αντιληφθεί ο νους που δεν συγχωρεί; Τι άλλο μπορεί να δει εκτός από την απόδειξη ότι όλες του οι αμαρτίες είναι αληθινές;
4. Ο νους που δεν συγχωρεί δεν βλέπει σφάλματα, παρά μόνο αμαρτίες. Κοιτάζει τον κόσμο με μάτια που δεν βλέπουν, και κραυγάζει σπαρακτικά καθώς βλέπει την δική του προβολή να ετοιμάζεται να επιτεθεί στην αξιοθρήνητη παρωδία της ζωής του. Θέλει να ζήσει, και όμως επιθυμεί να ήταν νεκρός. Θέλει την συγχώρεση, αλλά όμως δεν βλέπει καμιά ελπίδα. Θέλει να ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί να συλλάβει τον τρόπο διότι παντού βλέπει αμαρτωλούς.
5. Ο νους που δεν συγχωρεί είναι απελπισμένος, χωρίς την προοπτική για κάποιο μέλλον που θα του προσφέρει κάτι άλλο εκτός από ακόμα περισσότερη απελπισία. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι η κρίση του για τον κόσμο είναι αμετάκλητη, και δεν καταλαβαίνει ότι ο ίδιος έχει καταδικάσει τον εαυτό του σε αυτή την απελπισία. Νομίζει ότι δεν μπορεί ν’ αλλάξει, γιατί αυτό που βλέπει του πιστοποιεί ότι η κρίση του είναι σωστή. Δεν ρωτά, γιατί νομίζει ότι ξέρει. Δεν αμφισβητεί, σίγουρος πως έχει δίκιο.
6. Η συγχώρεση αποκτιέται. Δεν είναι έμφυτη σε ένα νου, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να αμαρτήσει. Όπως η αμαρτία ήταν μια ιδέα που εσύ δίδαξες στον εαυτό σου, έτσι και την συγχώρεση πρέπει να την μάθεις και αυτή, αλλά από ένα άλλο Δάσκαλο, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον άλλο Εαυτό μέσα σου. Μέσα από Αυτόν μαθαίνεις πώς να συγχωρείς τον εαυτό που νομίζεις ότι έφτιαξες, και τον αφήνεις να εξαφανιστεί. Έτσι επιστρέφεις το νου σου ως ένα σε Αυτόν που είναι ο Εαυτός σου, και δεν είναι ποτέ δυνατόν να αμαρτήσει.
7. Κάθε νους που δεν συγχωρεί σου παρουσιάζει μια ευκαιρία να διδάξεις τον δικό σου νου πώς να συγχωρήσει τον εαυτό του. Όλοι περιμένουν την απελευθέρωσή τους από την κόλαση μέσα από σένα, και στρέφονται προς εσένα ικετεύοντας για τον Ουρανό εδώ και τώρα. Δεν έχουν άλλη ελπίδα εκτός από σένα. Και σαν δική τους ελπίδα, έτσι γίνεσαι και δική σου. Κάθε νους που δεν συγχωρεί πρέπει να μάθει μέσα από την δική σου συγχώρεση ότι έχει σωθεί από την κόλαση. Και καθώς διδάσκεις την σωτηρία, θα μαθαίνεις. Άφησε όλη σου την διδασκαλία και την μάθηση να μην είναι από σένα αλλά από τον Δάσκαλο που σου έχει δοθεί για να σου δείξει τον δρόμο προς εσένα.
8.. Σήμερα ασκούμαστε στο να μάθουμε να συγχωρούμε. Αν είσαι πρόθυμος, σήμερα μπορείς να μάθεις να παίρνεις το κλειδί της ευτυχίας, και να το χρησιμοποιείς προς όφελός σου. Θα αφιερώσουμε δέκα λεπτά το πρωί, και την νύχτα άλλα δέκα, στην εκμάθηση του τρόπου να δίνουμε , αλλά και να λαμβάνουμε συγχώρεση.
9. Ο νους που δεν συγχωρεί δεν πιστεύει ότι το να δίνεις και να παίρνεις είναι το ίδιο. Όμως, θα προσπαθήσουμε να μάθουμε σήμερα ότι είναι ένα και το αυτό, εξασκώντας την συγχώρεση προς κάποιον που θεωρούμε εχθρό και σε κάποιον που θεωρούμε φίλο. Και καθώς μαθαίνουμε να τους βλέπουμε και τους δύο σαν ένα, θα επεκτείνουμε το μάθημα και προς τον εαυτό μας, και θα δούμε ότι η δική τους διαφυγή περιλαμβάνει και την δική μας.
10. Άρχισε τις μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής φέρνοντας στο νου σου κάποιον που δεν συμπαθείς, που φαίνεται ότι σε εκνευρίζει, ή σου προκαλεί δυσφορία όταν τον συναντάς ∙ κάποιον που αντιπαθείς πολύ έντονα, ή απλά προσπαθείς να αγνοήσεις. Δεν έχει σημασία τι μορφή παίρνει ο θυμός σου. Ίσως ήδη τον έχεις επιλέξει. Μας κάνει.
11. Τώρα κλείσε τα μάτια σου, δες τον μέσα στο νου σου, και παρατήρησέ τον για λίγο. Προσπάθησε ν’ αντιληφθείς κάποιο φως σε αυτόν κάπου ∙ μια μικρή λάμψη που δεν είχες μέχρι τώρα αντιληφθεί. Προσπάθησε να βρεις μια μικρή σπίθα φωτός να λάμπει μέσα από την άσχημη εικόνα που έχεις γι αυτόν. Κοίταζε αυτήν την εικόνα μέχρι να δεις ένα φως κάπου μέσα σε αυτήν, και έπειτα προσπάθησε να επεκτείνεις αυτό το φως μέχρι να τον καλύψει, και να κάνει την εικόνα όμορφη και καλή.
12. Κοίταξε αυτή την αλλαγμένη οπτική για λίγο, και έπειτα στρέψε το νου σου σε κάποιον που θεωρείς φίλο. Προσπάθησε να μεταφέρεις το φως που έμαθες να βλέπεις γύρω από τον πρώην «εχθρό» σου σε αυτόν. Δες τον τώρα σαν κάτι περισσότερο από φίλο, γιατί μέσα σε αυτό το φως η ιερότητά του σου δείχνει τον σωτήρα σου, που έχει ήδη σωθεί και σώζει, θεραπευμένος και ολοκληρωμένος.
13. Μετά άφησέ τον να σου προσφέρει το φως που βλέπεις σε αυτόν, και άφησε τον «εχθρό» σου και τον φίλο σου να ενωθούν ευλογώντας σε με ό,τι τους έδωσες. Τώρα είσαι ένα μαζί τους, και αυτοί είναι ένα με σένα. Τώρα ο εαυτός σου σε έχει συγχωρέσει. Μην ξεχνάς, κατά την διάρκεια της ημέρας, τον ρόλο που παίζει η συγχώρεση στο να φέρνει την ευτυχία σε κάθε νου που δεν συγχωρεί, με τον δικό σου να συμπεριλαμβάνεται μέσα σ’ αυτούς. Κάθε ώρα λέγε στον εαυτό σου:


Η συγχώρεση είναι το κλειδί για την ευτυχία. Θα ξυπνήσω από αυτό το όνειρο ότι είμαι θνητός, γεμάτος σφάλματα και αμαρτίες, και θα γνωρίσω ότι είμαι  ο τέλειος Υιός του Θεού μετάφραση Χ Τσιντέα
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ 122


-                                                          


                                                                                                                                            ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ                                              
Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω
- Σήμερα αυτό το έχω δεχτεί ως αληθινό.
- Σήμερα έχω δεχτεί τα δώρα του Θεού.


1. Τι θα μπορούσες να ήθελες και δεν μπορεί να το δώσει η συγχώρεση; Θέλεις γαλήνη; Η συγχώρεση την προσφέρει. Θέλεις ευτυχία, ήσυχο νου, βεβαιότητα σκοπού, αίσθηση αξίας και ομορφιάς που υπερβαίνει αυτόν τον κόσμο; Θέλεις φροντίδα και ασφάλεια, και την ζεστασιά της σίγουρης προστασίας παντοτινά; Θέλεις ησυχία που να μην μπορεί να απειληθεί, γλυκύτητα που ποτέ δεν μπορεί να ενοχληθεί, μια βαθιά αίσθηση άνεσης, και ανάπαυσης τόσο απόλυτης που ποτέ δεν διαταράσσεται;
2. Όλα αυτά σου τα προσφέρει η συγχώρεση, και ακόμα περισσότερα. Λαμπυρίζει στα μάτια σου καθώς ξυπνάς, και σου δίνει χαρά για να περάσεις την ημέρα σου. Σου καθησυχάζει το μέτωπο την ώρα που κοιμάσαι, και αναπαύεται στα ματόκλαδά σου για να μη βλέπεις όνειρα φόβου και κακού, μοχθηρίας και επίθεσης. Και όταν ξυπνήσεις πάλι, σου προσφέρει άλλη μια μέρα γαλήνης και χαράς. Όλα αυτά σου τα προσφέρει η συγχώρεση και ακόμα πιο πολλά.
3. Η συγχώρεση αφήνει να σηκωθεί το πέπλο που κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από εκείνους που κοιτούν τον κόσμο με μάτια που δεν συγχωρούν. Σε αφήνει να αναγνωρίσεις τον Υιό του Θεού, και καθαρίζει την μνήμη σου από όλες τις νεκρές σκέψεις έτσι ώστε η θύμηση του Πατέρα να μπορέσει να ανατείλει στο κατώφλι του νου σου. Τι θα ήθελες που να μην μπορεί να το δώσει η συγχώρεση; Ποια άλλα δώρα αξίζει να αναζητήσεις εκτός από αυτά; Ποιες ψεύτικες αξίες, τιποτένιους σκοπούς ή περαστικές υποσχέσεις, που ποτέ δεν τηρούνται, είναι ικανές να φέρουν περισσότερη ελπίδα από αυτή που φέρνει η συγχώρεση;
4. Γιατί ν’ αναζητάς απάντηση άλλη από εκείνη που θα σου απαντήσει σε όλα; Εδώ βρίσκεται η τέλεια απάντηση, που δίνεται σε ατελείς ερωτήσεις, ανούσια αιτήματα, χλιαρή προθυμία ν’ ακουστεί, μέτρια επιμέλεια και μερική εμπιστοσύνη. Εδώ είναι απάντηση! Μην την αναζητάς άλλο. Δεν θα βρεις άλλη στην θέση της.
5. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία σου δεν μπορεί ν’ αλλάξει, ούτε να αποτύχει. Να είσαι ευγνώμων που παραμένει έτσι ακριβώς όπως το σχεδίασε Αυτός. Στέκει αμετάβλητο μπροστά σου σαν μία ανοιχτή πόρτα, με ζεστό καλωσόρισμα καλώντας σε από πέρα από την είσοδο, και σε προσκαλεί να μπεις μέσα και να νιώσεις άνετα στο σπίτι σου, εκεί όπου ανήκεις.
6. Εδώ είναι η απάντηση! Θέλεις να στέκεσαι απέξω ενώ όλος ο Ουρανός σε περιμένει μέσα; Συγχώρησε και συγχωρέσου. Όπως δίνεις θα λάβεις. Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο από αυτό για την σωτηρία του Υιού του Θεού. Σήμερα ας αγαλλιάσουμε που έτσι είναι, διότι εδώ έχουμε μια απάντηση, ξεκάθαρη και απλή, αδύνατον να εξαπατήσει μέσα στην απλότητά της. Όλες οι πολυπλοκότητες που έχει υφάνει ο κόσμος με εύθραυστους ιστούς εξαφανίζονται μπροστά στην δύναμη και το μεγαλείο αυτής της εξαιρετικά απλής δήλωσης της αλήθειας.
7. Εδώ είναι η απάντηση! Μην στρέφεσαι αλλού σε μάταιες αναζητήσεις ξανά. Δέξου την σωτηρία τώρα. Είναι το δώρο του Θεού, και όχι του κόσμου. Ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει δώρα αξίας σε ένα νου που έχει λάβει αυτό που του έχει δώσει ως δικό του ο Θεός. Ο Θεός επιθυμεί να λάβεις την σωτηρία σήμερα, και οι περιπλοκές των ονείρων σου να μην σου κρύβουν πια την ανυπαρξία τους.
8. Άνοιξε τα μάτια σου σήμερα και κοίταξε ένα χαρούμενο κόσμο ασφάλειας και γαλήνης. Η συγχώρεση είναι το μέσο με το οποίο αυτός ο κόσμος έρχεται να πάρει την θέση της κόλασης. Ήσυχα ανατέλλει για να χαιρετίσει τα ανοιχτά σου μάτια, και να γεμίσει την καρδιά σου με βαθιά γαλήνη καθώς αρχαίες αλήθειες, γεννιούνται εκ νέου για να παραμείνουν αιώνια στην επίγνωσή σου.. Αυτό που θα θυμηθείς είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Και όμως, αυτό σου το προσφέρει η συγχώρεση.
9. Όταν θυμόμαστε τα δώρα που δίνει η συγχώρεση, αρχίζουμε την πρακτική μας σήμερα με ελπίδα και πίστη ότι αυτή θα είναι η μέρα που η σωτηρία θα γίνει δική μας. Θα την αναζητήσουμε σήμερα  με ζέση και χαρά, γνωρίζοντας ότι κρατούμε το κλειδί στα χέρια μας, δεχόμενοι την απάντηση του Ουρανού στην κόλαση που φτιάξαμε, αλλά που δεν θα μείνουμε άλλο.
10. Το πρωί και το βράδυ με χαρά αφιερώνουμε ένα τέταρτο της ώρας για την αναζήτηση αυτή που εγγυάται το τέλος της κόλασης. Άρχισε με ελπίδα, διότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής στο οποίο ο δρόμος γίνεται πολύ πιο εύκολος. Και τώρα ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι σύντομος. Είμαστε πραγματικά κοντά στο καθορισμένο τέλος του ονείρου.
11. Βυθίσου μέσα στην ευτυχία καθώς αρχίζεις αυτές τις ασκήσεις, διότι αυτές φέρουν τις σίγουρες ανταμοιβές των ερωτήσεων που έχουν απαντηθεί και αυτό που φέρει η δική σου αποδοχή της απάντησης. Σήμερα θα σου δοθεί να νιώσεις την γαλήνη που φέρνει η συγχώρεση, και την χαρά που σου προσφέρει το ανασήκωμα του πέπλου.
12. Μπροστά στο φως που θα λάβεις σήμερα ο κόσμος θα ξεθωριάσει μέχρι που θα εξαφανιστεί, και θα δεις έναν άλλο κόσμο να ανατέλλει, τον οποίο δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν. Τώρα βαδίζουμε κατευθείαν μέσα στο φως, και λαμβάνουμε τα δώρα που είχαν φυλαχτεί για μας από τότε που άρχισε ο κόσμος, και μας περίμεναν μέχρι σήμερα.
13. Η συγχώρεση σου προσφέρει όλα όσα θέλεις. Σήμερα σου δίνονται όλα τα πράγματα που θέλεις. Μην αφήσεις τα δώρα σου να απομακρυνθούν κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς επιστρέφεις πάλι να συναντήσεις ένα κόσμο συνεχών αλλαγών και αποθαρρυντικών φαινομένων. Κράτησε τα δώρα σου σε καθαρή επίγνωση καθώς θα βλέπεις το αναλλοίωτο μέσα στην καρδιά της αλλαγής ∙ το φως της αλήθειας πίσω από τα φαινόμενα.
14. Μην ενδώσεις στον πειρασμό και αφήσεις τα δώρα σου να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια σου περνώντας στην λησμονιά, παρά κράτα τα σφικτά μέσα στο νου σου προσπαθώντας να τα σκέφτεσαι για τουλάχιστον ένα λεπτό κάθε τέταρτο της ώρας. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα δώρα με αυτή την υπενθύμιση, που έχει την δύναμη να κρατά τα δώρα στην επίγνωσή σου όλη την ημέρα:
-Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω.
- Σήμερα αυτό το έχω δεχτεί ως αληθινό.
- Σήμερα έχω δεχτεί τα δώρα του Θεού.
Μετ χ τσιντέα

ΜΑΘΗΜΑ 123
Ευχαριστώ τον Πατέρα μου για τα δώρα Του σε μένα
1. Σήμερα ας είμαστε ευγνώμονες. Έχουμε φτάσει σε ήπια μονοπάτια και σε ομαλότερους δρόμους. Δεν υπάρχει σκέψη πισωγυρίσματος, και ούτε ιδιαίτερα σθεναρή αντίσταση προς την αλήθεια. Μπορεί να παραμένει μια μικρή αμφιταλάντευση, μερικές μικρές αντιρρήσεις και ένας μικρός δισταγμός, αλλά μπορείς σίγουρα να είσαι ευγνώμων για τα οφέλη σου, τα οποία είναι πολύ σπουδαιότερα από ό,τι μπορείς να συνειδητοποιήσεις.
2. Τώρα μια μέρα αφιερωμένη στην ευγνωμοσύνη θα προσθέσει τη χάρη κάποιας βαθιάς γνώσης του πραγματικού μεγέθους όλων των απολαβών που έχεις κερδίσει ∙ των δώρων που έχεις λάβει. Να είσαι χαρούμενος σήμερα, με στοργική ευγνωμοσύνη, που ο Πατέρας  σου δεν σε εγκατέλειψε μόνο, ούτε σε άφησε να περιπλανιέσαι στο σκοτάδι αβοήθητος. Να είσαι ευγνώμων που σε έσωσε από τον εαυτό που νόμισες ότι έφτιαξες για να πάρει την θέση Εκείνου και της δημιουργίας Του. Δώσε Του τις ευχαριστίες σου σήμερα.
3. Δώσε τις ευχαριστίες σου που δεν σε έχει εγκαταλείψει, και που η Αγάπη Του θα παραμένει παντοτινά λαμπερή επάνω σου, για πάντα αμετάβλητη. Δώσε ακόμα τις ευχαριστίες σου που είσαι αμετάβλητος, διότι ο Υιός που Αυτός αγαπά είναι αμετάβλητος όπως ο Ίδιος. Να είσαι ευγνώμων που σώζεσαι. Να είσαι χαρούμενος που έχεις μια λειτουργία στην σωτηρία για να εκπληρώσεις. Να είσαι ευγνώμων που η αξία σου υπερβαίνει κατά πολύ τα πενιχρά δώρα και τις τιποτένιες κρίσεις αυτού που ο Θεός καθιέρωσε ως Υιό Του.
4. Σήμερα με ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τις καρδιές μας πάνω από την απελπισία, και υψώνουμε τα μάτια μας με ευγνωμοσύνη, χωρίς να κοιτάμε πια προς τα κάτω την σκόνη. Τραγουδούμε το τραγούδι των ευχαριστιών σήμερα, προς τιμήν του Εαυτού που ο Θεός έχει θελήσει να είναι η αληθινή μας Ταυτότητα μέσα σε Αυτόν. Σήμερα χαμογελάμε σε όλους όσους βλέπουμε, και περπατούμε με ανάλαφρα βήματα καθώς πηγαίνουμε να πράξουμε αυτό που έχει οριστεί για μας να κάνουμε.
5. Δεν πορευόμαστε μόνοι. Και δίνουμε τις ευχαριστίες μας που μέσα στην μοναξιά μας ένας Φίλος έχει έρθει να μας μιλήσει για τον σωτήριο Λόγο του Θεού. Ευχαριστίες αξίζουν και σε σένα που Τον ακούς. Ο Λόγος του είναι άηχος όταν δεν ακουστεί. Ευχαριστώντας Αυτόν οι ευχαριστίες είναι και δικές σου. Ένα μήνυμα που δεν έχει ακουστεί δεν θα σώσει τον κόσμο, όσο ισχυρή και να είναι η Φωνή που το λέει, όσο στοργικό και να είναι το μήνυμα.
6. Ευχαριστίες σε σένα που το άκουσες, γιατί γίνεσαι ο αγγελιαφόρος που φέρνει την Φωνή Του μαζί σου, και αφήνει την ηχώ Της να γυρίσει τον κόσμο. Δέξου τις ευχαριστίες του Θεού σήμερα, καθώς δίνεις σε Εκείνον τις δικές σου. Διότι Αυτός θα σου προσφέρει τις ευχαριστίες που δίνεις, εφόσον λαμβάνει τα δώρα σου με στοργική ευγνωμοσύνη, και τα επιστρέφει χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερα από ό,τι δόθηκαν. Θα ευλογεί τα δώρα σου με το να τα μοιράζεται μαζί σου. Και έτσι θα αυξάνονται σε δύναμη και σε ισχύ, μέχρι να γεμίσουν τον κόσμο όλο με χαρά και ευγνωμοσύνη.
7. Δέξου τις ευχαριστίες Του και πρόσφερε τις δικές σου σε Αυτόν, για δεκαπέντε λεπτά δύο φορές σήμερα . Και θα συνειδητοποιείς σε Ποιον προσφέρεις τις ευχαριστίες σου, και Ποιον ευχαριστεί Εκείνος όταν Τον ευχαριστείς. Γι αυτό το ιερό μισάωρο που Του δίνεις θα σου επιστραφεί το κάθε δευτερόλεπτο σε χρόνια ∙ δύναμη για να σώσεις τον κόσμο αιώνες πιο γρήγορα χάρη των ευχαριστιών σου προς Αυτόν.
8. Δέξου τις ευχαριστίες Του, και θα καταλάβεις πόσο στοργικά Αυτός σε κρατά μέσα στο Νου Του, και πόσο βαθιά και απεριόριστη είναι η φροντίδα Του για σένα, πόσο τέλεια είναι η ευγνωμοσύνη Του προς εσένα. Να θυμάσαι να Τον σκέφτεσαι κάθε ώρα, και να Του δίνεις ευχαριστίες για όλα όσα έχει δώσει στον Υιό Του, ώστε να μπορέσει να ανυψωθεί πάνω από τον κόσμο, θυμούμενος τον Πατέρα του και τον Εαυτό του.
ΜΕΤ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

ΜΑΘΗΜΑ 124

124 Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό
1. Σήμερα πάλι θα δώσουμε ευχαριστίες για την Ταυτότητά μας στον Θεό. Η εστία μας είναι ασφαλής, έχουμε εγγυημένη προστασία σε ό,τι κάνουμε, και δύναμη και ισχύ στην διάθεσή μας σε ό,τι αναλαμβάνουμε. Δεν γίνεται να αποτύχουμε σε τίποτα. Ό,τι αγγίζουμε παίρνει ένα λαμπερό φως που ευλογεί και θεραπεύει. Ένα με τον Θεό και με το σύμπαν συνεχίζουμε τον δρόμο μας χαρούμενα, με την σκέψη ότι ο Θεός ο Ίδιος πηγαίνει παντού μαζί μας.
2. Πόσο ιερός είναι ο νους μας! Και ό,τι βλέπουμε αντανακλά την ιερότητα του νου που είναι ένα με τον Θεό και με τον εαυτό του. Πόσο εύκολα εξαφανίζονται τα σφάλματα, και ο θάνατος δίνει την θέση του στην αιώνια ζωή. Τα λαμπερά ίχνη των βημάτων μας δείχνουν τον δρόμο προς την αλήθεια, διότι ο Θεός είναι ο Σύντροφός μας καθώς πορευόμαστε στον κόσμο για λίγο ακόμη. Και αυτοί που έρχονται να μας ακολουθήσουν, θα αναγνωρίσουν τον δρόμο γιατί το φως που φέρουμε μαζί μας μένει πίσω, αλλά συνεχίζει να είναι και μαζί μας καθώς προχωράμε.
3. Αυτό που λαμβάνουμε είναι το αιώνιο δώρο μας σε αυτούς που ακολουθούν μετά από εμάς, αλλά και σε εκείνους που ήρθαν πριν ,ή έμειναν μαζί μας για λίγο. Και ο Θεός, ο Οποίος μας αγαπά με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργηθήκαμε, μας χαμογελά και μας προσφέρει την ευτυχία που δώσαμε.
4. Σήμερα δεν θα αμφισβητήσουμε την αγάπη Του για μας, ούτε θα αμφιβάλλουμε για την προστασία και την φροντίδα Του. Καμία ανούσια ανησυχία δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στην πίστη μας και στην επίγνωσή της Παρουσίας Του. Είμαστε ένα μαζί Του σήμερα, Τον θυμόμαστε και Τον αναγνωρίζουμε. Τον αισθανόμαστε μέσα στις καρδιές μας. Ο νους μας περιέχει τις Σκέψεις Του ∙ τα μάτια μας παρατηρούν την ομορφιά του σε όλα όσα κοιτούμε. Σήμερα βλέπουμε μόνο ό,τι είναι όμορφο και αξιαγάπητο.
5. Το βλέπουμε μέσα στον πόνο , και ο πόνος δίνει την θέση του στην γαλήνη. Το βλέπουμε σε κάθε ξέφρενη μορφή, λυπηρή και θλιμμένη, ερημική και φοβισμένη, που επαναφέρεται στην αρχική γαλήνη και ηρεμία του νου με την οποία είχε δημιουργηθεί. Και το βλέπουμε σε αυτούς που πεθαίνουν ή έχουν πεθάνει, και τους επαναφέρουμε στην ζωή. Όλα αυτά τα βλέπουμε επειδή τα είδαμε πρώτα μέσα στον εαυτό μας.

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

6. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το θαύμα σε εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι ένα με τον Θεό. Όλες τους οι σκέψεις έχουν την δύναμη να θεραπεύουν όλες τις μορφές του πόνου παντού, σε χρόνους που πέρασαν και σε καιρούς που θα έρθουν, το ίδιο εύκολα όπως σε αυτούς που περπατούν δίπλα τους τώρα. Οι σκέψεις τους είναι άχρονες, πέρα από χρόνο και απόσταση.
7. Ενωνόμαστε μέσα σε αυτή την επίγνωση καθώς λέμε ότι είμαστε ένα με τον Θεό. Διότι με αυτά τα λόγια λέμε επίσης ότι σωζόμαστε και θεραπευόμαστε ∙ ότι μπορούμε να σώζουμε και να θεραπεύουμε ανάλογα. Έχουμε δεχτεί, και τώρα δίνουμε. Διότι επιθυμούμε να κρατήσουμε τα δώρα που έδωσε ο Πατέρας μας. Σήμερα επιθυμούμε να βιώσουμε τους εαυτούς μας ως ένα με Αυτόν, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να μοιραστεί την αναγνώρισή της πραγματικότητας μαζί μας. Με αυτή την εμπειρία μας ο κόσμος απελευθερώνεται. Καθώς αρνούμαστε τον διαχωρισμό μας από τον Πατέρα μας, θεραπεύεται μαζί με μας.
8. Ειρήνη σε σένα σήμερα. Διασφάλισε την ειρήνη σου εξασκώντας την επίγνωση ότι είσαι ένα με τον Δημιουργό σου, όπως Αυτός μαζί σου. Κάποια ώρα σήμερα, όποτε σου φαίνεται καλύτερα, αφιέρωσε ένα μισάωρο στην σκέψη ότι είσαι ένα με τον Θεό. Αυτή είναι η πρώτη μας προσπάθεια σε μια εκτεταμένη περίοδο για την οποία δεν δίνουμε ούτε κανόνες ούτε ιδιαίτερες λέξεις για να καθοδηγήσουμε τον διαλογισμό σου. Θα εμπιστευτούμε την Φωνή του Θεού να μιλήσει όπως νομίζει ότι χρειάζεται σήμερα, σίγουροι ότι δεν θα αποτύχει. Μείνε μαζί Του αυτή την μισή ώρα. Αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα.
9. Το κέρδος σου δεν θα είναι μικρότερο ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν γίνεται τίποτα. Μπορεί να μην είσαι έτοιμος να δεχτείς τα οφέλη σήμερα. Και όμως, κάποια στιγμή, κάπου, θα έρθουν σε σένα, και εσύ δεν θα αποτύχεις να τα αναγνωρίσεις όταν εμφανιστούν με βεβαιότητα μέσα στο νου σου. Αυτή η μισή ώρα θα πλαισιωθεί με χρυσό πλαίσιο  και το κάθε λεπτό θα γίνει ένα διαμάντι γύρω από τον καθρέπτη που σου προσφέρει αυτή η άσκηση. Και θα δεις το πρόσωπο του Χριστού μέσα σε αυτόν, σε αντανάκλαση του δικού σου.
10. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα δεις στον καθρέφτη που θα σου κρατά αυτή η ιερή μισή ώρα ,την δική σου μεταμόρφωση, να κοιτάζει εσένα. Όταν θα είσαι έτοιμος θα την βρεις εκεί, μέσα στο νου σου να περιμένει να βρεθεί. Τότε θα θυμηθείς τη σκέψη στην οποία αφιέρωσες αυτή την μισή ώρα, και θα νιώθεις ευγνωμοσύνη που ο χρόνος δεν πέρασε άσκοπα.
11. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα κοιτάξεις μέσα σε αυτό τον καθρέφτη, και θα καταλάβεις ότι το αναμάρτητο φως που βλέπεις ανήκει σε σένα ∙ ότι η ομορφιά που αντικρίζεις είναι η δική σου. Θεώρησε αυτή την μισή ώρα το δώρο σου προς τον Θεό, βέβαιος ότι η επιστροφή Του θα είναι μία αίσθησης αγάπης που δεν μπορείς να κατανοήσεις, μία χαρά πολύ βαθιά για να μπορέσεις να καταλάβεις, μία θέαση πολύ ιερή για να μπορέσουν τα μάτια σου να δουν. Και όμως, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποια μέρα, ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα καταλάβεις και θα κατανοήσεις και θα δεις.
12. Πρόσθεσε και άλλους πολύτιμους λίθους στην χρυσή κορνίζα αυτού του καθρέφτη που σου προσφέρεται σήμερα, επαναλαμβάνοντας κάθε ώρα της ημέρας στον εαυτό σου:
Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό, ένα με όλα μου τα αδέλφια, και με τον Εαυτό μου, με αιώνια ιερότητα και γαλήνη.
Μετ Χ Τσιντέα

                
                     

ΜΑΘΗΜΑ 125ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ 125  Μέσα στην ησυχία λαμβάνω το Λόγο του Θεού σήμερα

1. Αυτή η μέρα ας είναι μια μέρα ηρεμίας και ήσυχης ακρόασης. Ο Πατέρας σου θέλει να ακούσεις το Λόγο Του σήμερα. Σε καλεί μέσα από τα τρίσβαθα του νου σου όπου ενοικεί. Άκουσέ Τον σήμερα. Η ειρήνη δεν είναι εφικτή μέχρι να ακουστεί ο Λόγος Του σε όλο τον κόσμο ∙ μέχρι ο νους σου, ησυχάζοντας, να δεχτεί το μήνυμα που πρέπει να ακούσει ο κόσμος για να εισέλθει στον ήσυχο χρόνο της ειρήνης.
2. Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει μέσα από σένα. Δεν υπάρχει άλλο μέσο για να σωθεί, γιατί το σχέδιο του Θεού είναι απλά αυτό: Ο Υιός του Θεού είναι ελεύθερος να σώσει  τον εαυτό του, αφού του δίδεται ο Λόγος του Θεού για να είναι ο Οδηγός του, για πάντα μέσα στο νου του και στο πλευρό του για να τον οδηγήσει με ασφάλεια στο σπίτι του Πατέρα του με την δική του βούληση, η οποία είναι πάντα ελεύθερη όπως του Θεού. Δεν οδηγείται με την βία, παρά μόνο με την αγάπη. Δεν κρίνεται, παρά μόνο εξαγνίζεται.
3. Μέσα στην σιωπή θα ακούσουμε την Φωνή του Θεού σήμερα χωρίς την παρεμβολή των δικών μας ασήμαντων σκέψεων, χωρίς τις προσωπικές μας επιθυμίες, και χωρίς καμία κρίση προς τον άγιο Του Λόγο. Δεν θα κρίνουμε τον εαυτό μας σήμερα, γιατί αυτό που είμαστε δεν γίνεται να κριθεί. Στεκόμαστε μακριά από όλες τις κρίσεις που έχει κάνει ο κόσμος για τον Υιό του Θεού. Ο κόσμος δεν τον γνωρίζει. Σήμερα δεν  θα ακούσουμε τον κόσμο, παρά θα περιμένουμε ήσυχα τον Λόγο του Θεού.
4. Άκουσε, άγιε Υιέ του Θεού, τον Πατέρα σου να μιλά. Η Φωνή Του θα σου δώσει τον άγιο Του Λόγο, να διαδώσεις σε όλο τον κόσμο τα νέα της σωτηρίας και την άγια ώρα της ειρήνης. Μαζευόμαστε στο θρόνο του Θεού σήμερα, το ήσυχο μέρος μέσα στο νου μας όπου Αυτός ενοικεί για πάντα, με την αγιότητα που Αυτός δημιούργησε και ποτέ δεν θα εγκαταλείψει.
5. Αυτός δεν περίμενε να επιστρέψεις το νου σου σ’ Αυτόν για να σου δώσει τον Λόγο Του. Δεν έχει κρυφτεί από σένα, όσο εσύ περιπλανήθηκες για λίγο μακριά Του. Δεν τρέφει τις ψευδαισθήσεις που έχεις εσύ για στον εαυτό σου. Αυτός γνωρίζει τον Υιό Του, και θέλει αυτός να παραμείνει ως μέρος δικό Του άσχετα με το τι ονειρεύεται εκείνος  ∙ άσχετα με την τρελή του σκέψη ότι η θέλησή του δεν είναι δική του.
6. Σήμερα Αυτός σου μιλά. Η Φωνή Του περιμένει να ησυχάσεις, γιατί ο Λόγος Του δεν μπορεί να ακουστεί αν ο νους σου δεν ησυχάσει για λίγο, και οι ασήμαντες επιθυμίες του δεν γαληνέψουν. Περίμενε τον Λόγο Του ησυχάζοντας. Υπάρχει ειρήνη μέσα σου για να την επικαλεστείς σήμερα, για να σε βοηθήσει να ετοιμάσεις τον αγιότατο νου σου ν’ ακούσει την Φωνή του Δημιουργού του να μιλά.
7. Τρεις φορές σήμερα, τις πιο κατάλληλες για σιωπή,  αφιέρωσε δέκα λεπτά μακριά από τον κόσμο, και επέλεξε ν’ ακούσεις την απαλή Φωνή που σου λέει τον Λόγο του Θεού. Σου μιλά από πιο κοντά από την ίδια την καρδιά σου. Η Φωνή Του είναι κοντύτερα από το χέρι σου. Η αγάπη Του είναι όλα όσα είσαι και όλα όσα είναι Αυτός ∙ το ίδιο όπως και συ, και συ το ίδιο όπως κι Αυτός.
8. Την δική σου φωνή είναι που ακούς καθώς σου μιλάει Εκείνος. Είναι ο δικός σου λόγος που λέει. Είναι ο Λόγος της ελευθερίας και της ειρήνης, της ενότητας θέλησης και σκοπού, χωρίς διαχωρισμό ή διχασμό μέσα στον ένα Νου του Πατέρα και του Υιού. Ησύχασε και άκουσε τον Εαυτό σου σήμερα, και άφησέ Τον να σου πει ότι ο Θεός ποτέ δεν εγκατέλειψε τον Υιό Του, και ότι εσύ ποτέ δεν εγκατέλειψες τον Εαυτό σου.
9. Μόνο ησύχασε. Δεν χρειάζεται άλλος κανόνας από αυτόν, για να αφήσεις τις σημερινές σου ασκήσεις να σε ανυψώσουν πάνω από τον τρόπο σκέψης του κόσμου, και να ελευθερώσουν την όρασή σου από τα μάτια του σώματος. Μόνο ησύχασε και άκου. Θα ακούσεις το Λόγο μέσα στον οποίο η Θέληση του Θεού και του Υιού ενώνονται μέσα στην Θέληση του Πατέρα. Καθώς περνά κάθε ώρα σήμερα, ησύχαζε για μια στιγμή και υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι έχεις έναν ειδικό σκοπό για την σημερινή ημέρα ∙ να ησυχάσεις και να λάβεις τον Λόγο του Θεού.
μετ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

126


ΜΑΘΗΜΑ 126

ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


Ό,τι δίνω δίνεται στον εαυτό μου.

1. Η σημερινή ιδέα, εντελώς ξένη για το εγώ και την σκέψη του κόσμου, είναι αποφασιστική για την μεταστροφή του τρόπου σκέψης που προωθούν αυτά τα μαθήματα. Αν πίστευες σε αυτή την δήλωση, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για την απόλυτη συγχώρεση, την βεβαιότητα σκοπού, και την σίγουρη κατεύθυνση. Θα καταλάβαινες το μέσο με το οποίο έρχεται σε σένα η σωτηρία, και δεν θα δίσταζες να το χρησιμοποιήσεις τώρα.
2. Ας αναλογιστούμε τι πιστεύεις τώρα, αντί γι αυτή την ιδέα. Σου φαίνεται ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί από σένα, και ότι μπορούν να συμπεριφέρονται με τρόπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις σκέψεις σου, ούτε οι δικές σου με τις δικές τους. Άρα, η στάση σου δεν έχει καμία επίδραση επάνω τους, και οι εκκλήσεις τους για βοήθεια δεν σχετίζονται καθόλου με τις δικές σου. Ακόμα νομίζεις ότι εκείνοι μπορούν να αμαρτήσουν χωρίς να επηρεάσουν την αντίληψή σου προς τον εαυτό σου, ενώ εσύ μπορείς να κρίνεις την αμαρτία τους, και παρόλα αυτά να παραμένεις γαλήνιος μακριά από κατάκριση.
3. Όταν «συγχωρείς» μια αμαρτία, δεν υπάρχει άμεσο όφελος προς τα σένα. Δίνεις ευσπλαχνία σε κάποιον ανάξιο, απλά για να επισημάνεις ότι είσαι καλύτερος, σε ανώτερο επίπεδο από αυτόν που συγχωρείς. Αυτός δεν έχει κερδίσει την φιλεύσπλαχνη ανεκτικότητα σου, την οποία χαρίζεις σε κάποιον ανάξιο του δώρου σου, διότι οι αμαρτίες του τον έχουν υποβιβάσει κάτω από το επίπεδο πραγματικής ισότητας με σένα. Αυτός δεν έχει καμία αξίωση στην συγχώρεσή σου. Αυτή προσφέρει ένα δώρο σε αυτόν, αλλά όχι σε σένα.
4. Έτσι η συγχώρεση δεν έχει πραγματική βάση ∙ ένα φιλεύσπλαχνο καπρίτσιο, καλοπροαίρετο μεν, αλλά ανάξιο, ένα δώρο που κάποιες φορές δίνεται και άλλες παρακρατείται. Εφόσον είναι αδικαιολόγητο, η παρακράτηση του είναι δίκαιη, ούτε είναι σωστό να υποφέρεις όταν παρακρατείται. Η αμαρτία που συγχωρείς δεν είναι η δική σου. Κάποιος έξω από σένα την έχει διαπράξει. Και αν λοιπόν, είσαι μεγαλόψυχος μαζί του και του δώσεις κάτι που δεν το αξίζει, το δώρο δεν είναι δικό σου περισσότερο από ό,τι ήταν και η αμαρτία του.
5. Αν αυτό είναι αλήθεια, η συγχώρεση δεν έχει κανένα έδαφος στο οποίο να βασιστεί αξιόπιστα και με βεβαιότητα. Είναι μία εκκεντρικότητα, κατά την οποία μερικές φορές επιλέγεις να παρέχεις πλουσιοπάροχα μια χάρη σε κάποιον που δεν την αξίζει. Όμως παραμένει δικαίωμά σου να μην αφήσεις τον αμαρτωλό να διαφύγει από την δίκαιη τιμωρία του για την αμαρτία του. Νομίζεις ότι ο Κύριος των Ουρανών θα άφηνε την σωτηρία του κόσμου να εξαρτάται από κάτι τέτοιο; Η φροντίδα Του για σένα δεν θα ήταν πραγματικά μικρή, αν η σωτηρία σου βασιζόταν σε ένα καπρίτσιο;
6. Εσύ δεν καταλαβαίνεις την συγχώρεση. Έτσι όπως την βλέπεις, δεν είναι παρά μία επιφυλακή προς κάποια απροκάλυπτη επίθεση, χωρίς να χρειάζεται διόρθωση μέσα στο νου σου. Δεν μπορεί να σου δώσει γαλήνη έτσι όπως την αντιλαμβάνεσαι. Δεν είναι μέσο για την απελευθέρωσή σου από αυτό που βλέπεις σε κάποιον άλλο από τον εαυτό σου. Δεν έχει την δύναμη να επανορθώσει την ενότητά σου με αυτόν στην επίγνωσή σου. Δεν είναι αυτό που ο Θεός σκόπευε να είναι για σένα.
7. Όταν δεν Του δίνεις το δώρο που σου ζητά, δεν μπορείς να αναγνωρίσεις και τα δικά Του δώρα, και θα νομίζεις ότι δεν σου τα έδωσε. Και όμως, Εκείνος θα σου ζητούσε ένα δώρο αν δεν ήταν για σένα; Θα μπορούσε ποτέ να ικανοποιηθεί με κενές χειρονομίες, και να δώσει αξία σε τόσο μηδαμινά δώρα ανάξια του Υιού Του; Η σωτηρία είναι καλύτερο δώρο από αυτό. Και η αληθινή συγχώρεση σαν το μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται, πρέπει να θεραπεύει το νου που δίνει, γιατί το να δίνεις σημαίνει ότι λαμβάνεις. Αυτό που δεν λαμβάνεται δεν έχει δοθεί, αλλά αυτό που έχει δοθεί πρέπει να έχει παραληφθεί.
8. Σήμερα προσπαθούμε να καταλάβουμε την αλήθεια ότι ο δότης και ο παραλήπτης είναι ο ίδιος. Θα χρειαστείς βοήθεια για να αποκτήσει αυτό κάποιο νόημα για σένα, διότι είναι τόσο ξένο προς τις σκέψεις με τις οποίες είσαι εξοικειωμένος. Αλλά η Βοήθεια που χρειάζεσαι βρίσκεται εκεί. Δώσε Του την πίστη σου σήμερα, και ζήτησε Του να μοιραστεί μαζί σου την άσκησή σου στην αλήθεια σήμερα. Και αν κατορθώσεις να ρίξεις έστω μία μικρή βιαστική ματιά στην απελευθέρωση που βρίσκεται στην ιδέα που ασκούμαστε σήμερα, αυτή είναι μία μέρα δόξας για τον κόσμο.
9. Δώσε δεκαπέντε λεπτά δύο φορές σήμερα στην προσπάθεια να κατανοήσεις την σημερινή ιδέα. Είναι η σκέψη με την οποία η συγχώρεση παίρνει την θέση που της αρμόζει στις προτεραιότητές σου. Είναι η σκέψη που θα απελευθερώσει το νου σου από κάθε φραγμό για την σημασία της συγχώρεσης, και θα σε αφήσει να συνειδητοποιήσεις την αξία της για σένα.
10. Σιωπηλά, κλείσε τα μάτια σου στον κόσμο που δεν καταλαβαίνει την συγχώρεση, και αναζήτησε το άδυτο μέσα στον ήσυχο τόπο όπου οι σκέψεις αλλάζουν και οι λανθασμένες πεποιθήσεις παραμερίζονται. Επαναλάμβανε την σημερινή ιδέα, και ζήτησε βοήθεια για να καταλάβεις τι σημαίνει πραγματικά. Δείξε προθυμία να διδαχθείς. Να χαίρεσαι που ακούς την Φωνή της αλήθειας και της θεραπείας να σου μιλά, και θα καταλάβεις τα λόγια που σου λέει και θ’ αναγνωρίσεις ότι σου λέει τα δικά σου.
11. Όσο πιο συχνά μπορείς, υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι έχεις ένα στόχο σήμερα ∙ ένα σκοπό που δίνει σε αυτή την ημέρα ειδική αξία για σένα και όλους τους αδελφούς σου. Μην αφήσεις το νου σου να ξεχάσει αυτό το στόχο για πολύ ώρα, παρά λέγε στον εαυτό σου:

Ό,τι δίνω δίδεται στον εαυτό μου. Η Βοήθεια που χρειάζομαι για να μάθω ότι αυτό είναι αλήθεια είναι μαζί μου τώρα. Και θα έχω εμπιστοσύνη σε Αυτήν.Έπειτα πέρασε μια στιγμή σε ησυχία, ανοίγοντας το νου σου στην διόρθωση και την αγάπη Του. Και ό,τι ακούσεις από Αυτόν θα το πιστέψεις, γιατί αυτό που Εκείνος δίνει το λαμβάνεις εσύ.

ΜΑΘΗΜΑ 127ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ 127 Δεν υπάρχει αγάπη άλλη από του Θεού.

1. Ίσως πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη αγάπης. Ίσως νομίζεις ότι υπάρχει ένα είδος αγάπης γι αυτό, κι ένα άλλο είδος για τ' άλλο ∙ ένας τρόπος ν’ αγαπάς τον έναν, και ένας άλλος τρόπος ν’ αγαπάς κάποιον άλλον. Η Αγάπη είναι μία. Δεν αποτελείται από πολλά και διαφορετικά κομμάτια, δεν έχει διαβαθμίσεις ούτε είδη ούτε επίπεδα,  δεν έχει διαφοροποιήσεις ούτε διακρίσεις. Είναι αυτό που είναι, έχει μία φύση και είναι αναλλοίωτη. Ποτέ δεν διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόσωπο και τις καταστάσεις. Είναι η Καρδιά του Θεού, αλλά και του Υιού Του.

2. Το νόημα της αγάπης είναι θολό για όποιον νομίζει ότι η αγάπη μπορεί ν’ αλλάζει. Δεν καταλαβαίνει ότι είναι αδύνατον ν’ αλλάζει η αγάπη. Επομένως νομίζει ότι μπορεί ν’ αγαπά κάποιες φορές, και να μισεί κάποιες άλλες. Ακόμα νομίζει ότι η αγάπη μπορεί να δοθεί σε κάποιον, αλλά να παρακρατηθεί από άλλους. Αν πιστεύεις τέτοια πράγματα για την αγάπη σημαίνει ότι δεν την καταλαβαίνεις. Αν η αγάπη έκανε τέτοιες διακρίσεις, σημαίνει ότι θα έπρεπε να κρίνει ανάμεσα στους ενάρετους και τους αμαρτωλούς, και να βλέπει το Παιδί του Θεού σε πολλά ξεχωριστά κομμάτια.

3. Η αγάπη δεν κρίνει. Η Φύση της είναι μία και τα βλέπει όλα σαν ένα. Το νόημά της βρίσκεται στην ενότητα. Και το νόημά της ξεφεύγει από το νου που την θεωρεί ότι είναι μεροληπτική ή αποσπασματική. Δεν υπάρχει αγάπη άλλη από του Θεού, και ό,τι είναι αγάπη είναι δικό Του. Δεν υπάρχει άλλη αρχή που να κυβερνά εκεί που δεν βρίσκεται η αγάπη. Η αγάπη είναι μια νομοτέλεια χωρίς αντίθετο. Η ολότητά της είναι η δύναμη που κρατά τα πάντα ως ένα, ο σύνδεσμος ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό που Τους κρατά και τους Δύο μαζί παντοτινά ως ίδιους.

4. Καμία διδασκαλία που σκοπό της έχει να σε διδάξει να θυμηθείς τι είσαι πραγματικά δεν μπορεί να μην πετύχει να δώσει έμφαση στο ότι δεν μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που είναι η αγάπη. Το νόημα της αγάπης είναι το δικό σου, και το μοιράζεται μαζί σου ο Θεός ο Ίδιος. Διότι αυτό που είσαι είναι κι Εκείνος. Δεν υπάρχει αγάπη άλλη από την δική Του, και αυτό που είναι Εκείνος, είναι ό,τι υπάρχει. Δεν υπάρχει όριο σε Εκείνον, επομένως κι εσύ είσαι απεριόριστος.

5. Κανένας νόμος από αυτούς που υπακούει ο κόσμος δεν μπορεί να σε βοηθήσει να συλλάβεις την έννοια της αγάπης. Αυτό που πιστεύει ο κόσμος φτιάχτηκε για να κρύψει το νόημα της αγάπης, και να το κρατήσει σκοτεινό και μυστικό. Δεν υπάρχει ούτε μία αρχή που να υπερασπίζεται ο κόσμος που να μην παραβιάζει την αλήθεια για την αγάπη, και γι αυτό που είσαι πραγματικά.

6.Μην ψάχνεις μέσα στον κόσμο για να βρεις τον Εαυτό σου. Η αγάπη δεν βρίσκεται στο σκοτάδι και στο θάνατο. Και όμως, είναι ολοφάνερη σε μάτια που βλέπουν και αυτιά που ακούν την Φωνή της αγάπης. Σήμερα ασκούμαστε στο να ελευθερώσουμε το νου μας από όλους τους νόμους που πρέπει να υπακούς ∙ από όλους τους περιορισμούς κάτω από τους οποίους ζεις, και από όλες τις αλλαγές που νομίζεις ότι είναι κομμάτι της ανθρώπινης μοίρας. Σήμερα κάνουμε το μοναδικό μέγιστο βήμα που απαιτούν αυτά τα μαθήματα για την πρόοδό σου προς την κατεύθυνση του καθορισμένου στόχου τους.

7. Αν πετύχεις έστω και την πιο αμυδρή ματιά στην σημασία της αγάπης σήμερα, θα έχεις προχωρήσει αμέτρητη απόσταση και χρόνο ανυπολόγιστο προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσής σου. Ας δώσουμε, λοιπόν, μαζί με χαρά λίγη ώρα στον Θεό σήμερα, και ας καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει καλύτερη χρήση για τον χρόνο μας από αυτή.

8. Για δεκαπέντε λεπτά δύο φορές σήμερα ας ξεφύγεις από κάθε νόμο που πιστεύεις τώρα. Άνοιξε τα μάτια σου και αναπαύσου. Μπορεί να υπάρξει διαφυγή από τον κόσμο που φαίνεται ότι σε κρατά αιχμάλωτο για όποιον δεν επιμένει να τον κρατά με αγάπη. Απόσυρε κάθε αξία που έχεις εναποθέσει στις ποταπές προσφορές του και τα ανούσια δώρα του, και άφησε τα δώρα του Θεού να αντικαταστήσουν όλα αυτά.

9. Κάλεσε τον Πατέρα σου, σίγουρος ότι η Φωνή Του θ’ απαντήσει. Αυτός ο Ίδιος το έχει υποσχεθεί. Και Αυτός ο Ίδιος θα τοποθετεί ένα σπινθήρα αλήθειας μέσα στο νου σου όποτε παραιτείσαι από μία εσφαλμένη πίστη, κάποια σκοτεινή ψευδαίσθηση της πραγματικότητά σου και της σημασίας της αγάπης. Αυτός θα λάμψει διαπερνώντας μέσα από τις αργόσχολες σκέψεις σου σήμερα, και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την αλήθεια της αγάπης. Με τρυφερή ευγένεια θα κατοικήσει μέσα σου καθώς εσύ επιτρέπεις στην Φωνή Του να διδάξει το νόημα της αγάπης στον καθαρό και ανοιχτό νου σου. Και Αυτός θα ευλογήσει το μάθημα με την Αγάπη Του.

10. Σήμερα ο τεράστιος αριθμός των μελλοντικών χρόνων που θα περίμενες για την σωτηρία εξαφανίζεται μπροστά στην αιώνια ουσία αυτών που μαθαίνεις. Ας δώσουμε τις ευχαριστίες μας σήμερα που απαλλασσόμαστε από ένα μέλλον όμοιο με το παρελθόν. Σήμερα αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν, για να μην το θυμηθούμε ποτέ πια. Και ανυψώνουμε τα μάτια μας σε ένα διαφορετικό παρόν, όπου το μέλλον κάνει την εμφάνισή του εντελώς διαφορετικό από το παρελθόν σε όλα τα χαρακτηριστικά.

11. Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος γεννιέται ξανά. Και εμείς θα τον παρατηρούμε να μεγαλώνει με υγεία και δύναμη, για να ρίξει την ευλογία του  πάνω σε όλους όσους έρχονται για να μάθουν να αφήνουν κατά μέρος τον κόσμο που νόμιζαν ότι φτιάχτηκε με μίσος για να γίνει ο εχθρός της αγάπης. Τώρα όλοι απελευθερώνονται, μαζί μας. Τώρα όλοι είναι αδέλφια μας μέσα στην Αγάπη του Θεού.

12. Θα τους θυμόμαστε κατά την διάρκεια της ημέρας, διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα κομμάτι δικό μας έξω από την αγάπη μας αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας. Τουλάχιστον τρεις φορές την ώρα σκέψου κάποιον που κάνει το ταξίδι αυτό μαζί σου, και που κι αυτός ήρθε για να μάθει αυτό που πρέπει να μάθεις εσύ. Και καθώς έρχεται στο νου σου, δώσε του αυτό το μήνυμα από τον Εαυτό σου:


Αδερφέ μου, σε ευλογώ με την Αγάπη του Θεού, την οποία μοιράζομαι μαζί σου. Διότι θέλω να μάθω το χαρμόσυνο μάθημα ότι δεν υπάρχει άλλη αγάπη από του Θεού και την δική σου και την δική μου και όλων.Μετ χ τσιντέα.ΜΑΘΗΜΑ 128

128 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΘ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ 128

Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω

1. Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει που να το χρειάζεσαι ∙ τίποτα που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε και τίποτα που να σου δίνει χαρά. Πίστεψε αυτή τη σκέψη, και σώζεσαι από χρόνια δυστυχίας, από αμέτρητες απογοητεύσεις, και από ελπίδες που καταλήγουν σε στάχτες απελπισίας. Όποιος θέλει να αφήσει αυτό τον κόσμο πίσω του και να ανυψωθεί πάνω από τις ασήμαντες βλέψεις του και τους μικροπρεπείς τρόπους του, πρέπει να αποδεχτεί αυτή τη σκέψη ως αληθινή.
2. Κάθε πράγμα στο οποίο δίνεις αξία εδώ, δεν είναι παρά μια αλυσίδα που σε δένει στον κόσμο, και δεν θα υπηρετεί άλλο σκοπό από αυτόν. Γιατί τα πάντα πρέπει να υπηρετούν τον σκοπό που τους δίνεις, μέχρι να δεις έναν διαφορετικό σκοπό εκεί. Ο μόνος σκοπός αντάξιος του νου σου που περιέχει αυτός ο κόσμος είναι να τον προσπεράσεις, χωρίς να καθυστερείς προσπαθώντας να βρεις κάποια ελπίδα εκεί που δεν υπάρχει καμία. Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα που να θέλεις.
3. Ξέφυγε σήμερα από τις αλυσίδες που έχεις τοποθετήσει στο νου σου όταν αντιλαμβάνεσαι την σωτηρία εδώ. Γιατί σε ό,τι δίνεις αξία, αυτό γίνεται μέρος δικό σου όπως αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου. Όλα τα πράγματα που αναζητάς για να κάνεις την αξία σου σπουδαιότερη στα μάτια σου σε περιορίζουν ακόμα πιο πολύ, κρύβουν την αξία σου από σένα, και προσθέτουν άλλη μια μπάρα στην πόρτα που οδηγεί στην αληθινή επίγνωση του Εαυτού σου.
4. Σήμερα, μην αφήσεις τίποτα που να έχει σχέση με σκέψεις για το σώμα να καθυστερήσει την πορεία σου προς την σωτηρία, ούτε να επιτρέψεις στον πειρασμό να πιστέψεις ότι ο κόσμος έχει τίποτα που να θέλεις, να σε καθυστερήσει. Τίποτα δεν υπάρχει εδώ για να αγαπήσεις. Τίποτα εδώ δεν αξίζει ούτε ένα λεπτό καθυστέρησης και πόνου ∙ ούτε ένα λεπτό αβεβαιότητας και αμφιβολίας. Οι ανάξιοι δεν προσφέρουν τίποτα. Η βεβαιότητα σκοπού δεν μπορεί να βρεθεί στην αναξιότητα.
5. Σήμερα ασκούμαστε στην απελευθέρωση όλων των σκέψεων για αξίες που είχαμε δώσει σε αυτό τον κόσμο. Τον αφήνουμε ελεύθερο από σκοπούς που δώσαμε στις όψεις του και στις φάσεις του και στα όνειρά του. Τον αφήνουμε δίχως σκοπό μέσα στο νου μας, και τον αποσυνδέουμε από όλα όσα επιθυμούσαμε να είναι. Έτσι, σηκώνουμε τις αλυσίδες που φράζουν την πόρτα προς την ελευθερία από τον κόσμο, και πηγαίνουμε πέρα από όλες τις μικρές αξίες και τους υποβαθμισμένους στόχους.
6. Κάνε παύση και ησύχασε για λίγο, και δες πόσο μακριά ανυψώνεσαι από τον κόσμο, όταν απελευθερώνεις το νου σου από αλυσίδες και τον αφήνεις να αναζητήσει το επίπεδο όπου βρίσκεται στον οίκο του. Θα είναι ευγνώμων να νιώσει ελευθερία για λίγο. Γνωρίζει που ανήκει. Παρά άφησε ελεύθερα τα φτερά του, και θα πετάξει μέσα στην βεβαιότητα και την χαρά για ενωθεί με τον ιερό σκοπό του. Άφησέ τον ν’ αναπαυθεί μέσα στον Δημιουργό του, για να επανορθωθεί στην σωφροσύνη, την ελευθερία και την αγάπη.
7. Δώσε του δέκα λεπτά ανάπαυσης, τρεις φορές σήμερα. Και όταν μετά ανοίξεις τα μάτια σου, δεν θα δίνεις την ίδια αξία σε τίποτα από ό,τι βλέπεις που έδινες πριν. Ολόκληρη η οπτική σου προς τον κόσμο θα αλλάζει λιγάκι, κάθε φορά που θα αφήνεις το νου σου να ξεφύγει από τις αλυσίδες του. Ο κόσμος δεν βρίσκεται εκεί που ανήκει. Και εσύ ανήκεις εκεί που θα ήταν, και εκεί που πηγαίνει για να αναπαυθεί όταν τον απελευθερώνεις από τον κόσμο. Ο Οδηγός σου είναι σίγουρος. Άνοιξε το νου σου σε Αυτόν. Ησύχασε και αναπαύσου.
8. Προστάτευε το νου σου και κατά την διάρκεια της ημέρας. Και όταν νομίζεις ότι βλέπεις κάποια αξία σε μια όψη ή μια εικόνα του κόσμου, αρνήσου να θέσεις αυτή την αλυσίδα στο νου σου, και πες στον εαυτό σου με ήσυχη βεβαιότητα:

Αυτό δεν θα με βάλει σε πειρασμό να καθυστερήσω.
Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.
Μετ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

129 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

129 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 129


ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΠέρα από αυτό τον κόσμο υπάρχει ένας κόσμος που θέλω

1. Αυτή είναι η σκέψη που ακολουθεί αυτή που εφαρμόσαμε χτες. Δεν μπορείς να σταματήσεις στην ιδέα ότι ο κόσμος δεν έχει καμιά αξία, γιατί εκτός κι αν δεις ότι υπάρχει κάτι άλλο στο οποίο μπορείς να ελπίζεις, απλά θα είσαι  απογοητευμένος. Δίνουμε έμφαση όχι στην εγκατάλειψη του κόσμου, αλλά στην ανταλλαγή του με κάτι που είναι πολύ πιο ικανοποιητικό, γεμάτο χαρά, και ικανό να σου προσφέρει γαλήνη. Νομίζεις ότι αυτά μπορεί να σου τα προφέρει αυτός ο κόσμος;
2. Μπορεί να αξίζει τον κόπο να σκεφτούμε για άλλη μια φορά την αξία αυτού του κόσμου. Ίσως παραδεχτείς ότι δεν θα χάσεις τίποτα αν απελευθερώσεις κάθε σκέψη για αξία εδώ. Ο κόσμος που βλέπεις είναι άσπλαχνος πραγματικά, ασταθής, σκληρός, αδιάφορος για σένα, εκδικητικός, ανηλεής και γεμάτος μίσος. Δίνει μόνο για να το πάρει πίσω, και σου αφαιρεί όλα τα πράγματα που αγάπησες για λίγο. Σε αυτόν δεν βρίσκεις αγάπη που να διαρκεί, διότι εδώ δεν υπάρχει καμία. Αυτός είναι ο κόσμος του χρόνου, όπου όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος.
3. Είναι απώλεια να βρεις ένα κόσμο άλλο όπου το να χάνεις είναι αδύνατο ∙ όπου η αγάπη διαρκεί για πάντα, το μίσος δεν υπάρχει και η εκδίκηση δεν έχει κανένα νόημα; Είναι απώλεια να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι πραγματικά, και να γνωρίζεις ότι δεν τελειώνουν και θα παραμείνουν ακριβώς όπως τα θέλεις συνεχώς; Ωστόσο, και αυτά στο τέλος θα ανταλλαγούν για αυτό το οποίο δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε, γιατί από εκεί πηγαίνεις σε ένα τόπο όπου οι λέξεις σταματούν εντελώς να λειτουργούν, σε μια σιωπή όπου η γλώσσα δεν μιλιέται και όμως είναι κατανοητή με βεβαιότητα.
4. Η επικοινωνία, σαφής και ξεκάθαρη όπως η ημέρα, παραμένει αιώνια απεριόριστη. Και ο Θεός ο Ίδιος μιλάει στον Υιό Του, όπως και ο Υιός Του μιλάει σ’ Αυτόν. Η γλώσσα Τους δεν έχει λόγια, διότι αυτά που λένε δεν μπορούν να εκφραστούν με σύμβολα. Η γνώση Τους είναι άμεση και μοιράζεται ολοκληρωτικά και απόλυτα ως ένα. Πόσο μακριά από αυτό βρίσκεσαι εσύ που είσαι δέσμιος σε αυτό τον κόσμο. Και όμως, πόσο κοντά είσαι, όταν τον ανταλλάσσεις με τον κόσμο που θέλεις.
5. Τώρα είναι το τελικό βήμα βέβαιο ∙ τώρα στέκεσαι μόνο ένα βήμα πέρα από την αιωνιότητα. Εδώ κοιτάς μόνο μπροστά, ποτέ πίσω για να δεις ξανά ένα κόσμο που δεν θέλεις. Εδώ βρίσκεται ο κόσμος που έρχεται να πάρει την θέση του, καθώς αποδεσμεύεις το νου σου από τα μικρά πράγματα που ο κόσμος έχει θέσει για να σε κρατήσει δέσμιο. Μην τους δίνεις αξία, και θα εξαφανιστούν. Αν τα υπολήπτεσαι, τότε θα σου φαίνονται αληθινά.
6. Αυτή είναι η επιλογή. Τι απώλεια είναι δυνατόν να υπάρξει για σένα αν επιλέξεις να μην δίνεις αξία στο τίποτα; Αυτός ο κόσμος δεν έχει τίποτα που να θέλεις πραγματικά, αλλά αυτό που διαλέγεις για να πάρει την θέση του, το θέλεις πραγματικά! Ας σου δοθεί σήμερα. Δεν περιμένει παρά την επιλογή σου, για να πάρει την θέση όλων αυτών των πραγμάτων που αναζητάς αλλά δεν θέλεις.
7. Άσκησε την προθυμία σου να κάνεις αυτή την αλλαγή για δέκα λεπτά το πρωί και το βράδυ, και άλλα δέκα ανάμεσα. Άρχισε έτσι:

Πέρα από αυτό τον κόσμο υπάρχει ένα κόσμος που θέλω. Επιλέγω να βλέπω αυτό τον κόσμο αντί γι αυτόν που έβλεπα μέχρι τώρα, γιατί εδώ δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω πραγματικά.

Έπειτα κλείσε τα μάτια σου στον κόσμο που βλέπεις, και μέσα στην σιγαλιά του σκοταδιού δες τα φώτα που δεν είναι από αυτόν τον κόσμο να ανάβουν ένα - ένα, μέχρι που το γεγονός ότι το ένα  αρχίζει και ένα άλλο τελειώνει χάνει κι αυτό την σημασία του καθώς όλα αναμειγνύονται και γίνονται ένα.
8. Σήμερα τα φώτα του Ουρανού υποκλίνονται σε σένα, για να λάμπουν πάνω στα βλέφαρά σου όσο αναπαύεσαι πέρα από τον κόσμο του σκότους. Εδώ βρίσκεται φως που τα μάτια σου δεν μπορούν να δουν. Και όμως, ο νους σου μπορεί να το δει πεντακάθαρα, και να το καταλάβει. Μια μέρα χάριτος σου δίνεται σήμερα, και δίνουμε τις ευχαριστίες μας. Αυτή την μέρα συνειδητοποιούμε ότι αυτό που φοβόσουν να χάσεις ήταν μόνο η ίδια η απώλεια.
9. Τώρα καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει απώλεια. Γιατί, επιτέλους έχουμε δει το αντίθετό της, και είμαστε ευγνώμονες για την επιλογή που κάναμε. Να θυμάσαι την απόφασή σου κάθε ώρα, και αφιέρωνε ένα λεπτό για να επιβεβαιώσεις την επιλογή σου αφήνοντας κατά μέρος τις όποιες σκέψεις έχεις, και στην θέση τους για λίγο μείνε μόνο σε αυτή:

Ο κόσμος που βλέπω δεν έχει τίποτα που να θέλω.
Πέρα από αυτόν τον κόσμο υπάρχει ένα κόσμος που θέλω. 

ΜΕΤ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

130 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


Είναι αδύνατον να βλέπω δύο κόσμους *
1. Η αντίληψη είναι συνεπής. Αυτό που βλέπεις αντανακλά αυτό που σκέφτεσαι. Και αυτό που σκέφτεσαι δεν αντανακλά παρά την επιλογή σου για το τι θέλεις να δεις. Οι αξίες σου το καθορίζουν αυτό, γιατί αυτό στο οποίο δίνεις αξία αυτό θέλεις να δεις, πιστεύοντας ότι αυτό που βλέπεις είναι στ’ αλήθεια εκεί. Κανένας δεν μπορεί να βλέπει ένα κόσμο στον οποίο δεν έχει αποδώσει αξία. Και κανένας δεν μπορεί να μη δει αυτό που πιστεύει και αυτό που θέλει.
2. Εν τούτοις ποιος μπορεί να μισεί και ν’ αγαπά ταυτόχρονα; Ποιος μπορεί να επιθυμεί αυτό που δεν θέλει να είναι πραγματικό; Και ποιος μπορεί να επιλέγει να βλέπει ένα κόσμο τον οποίο φοβάται; Ο φόβος τυφλώνει γιατί αυτό είναι το όπλο του: Αυτό που φοβάσαι να δεις δεν μπορείς να το δεις. Η αγάπη και η αντίληψη, επομένως, πηγαίνουν χέρι -χέρι, αλλά ο φόβος κρύβει μέσα στο σκοτάδι αυτό που βρίσκεται εκεί.

3. Τι μπορεί, λοιπόν, ο φόβος να προβάλλει πάνω στον κόσμο; Τι μπορείς να δεις μέσα στο σκοτάδι το οποίο να είναι αληθινό; Η αλήθεια κρύβεται από τον φόβο, και αυτό που παραμένει είναι μόνο στην σφαίρα της φαντασίας. Όμως, τι μπορεί να είναι αληθινό μέσα σε φαντασιώσεις γεννημένες από τον φόβο; Τι θα ήθελες από αυτό να σου αποκαλυφθεί; Τι θα επιθυμούσες να κρατήσεις μέσα σε ένα τέτοιο όνειρο;

4. Ο φόβος έχει φτιάξει όλα όσα νομίζεις ότι βλέπεις. Όλο τον διαχωρισμό, όλες τις διακρίσεις, και το πλήθος των διαφορών που πιστεύεις ότι καταρτίζουν τον κόσμο. Δεν βρίσκονται εκεί. Ο εχθρός της αγάπης τα έχει επινοήσει. Όμως, η αγάπη δεν μπορεί να έχει εχθρό, άρα αυτά δεν έχουν καμία αιτία, καμία ύπαρξη, και καμία συνέπεια. Μπορεί να τους προσδίνεις αξία, αλλά παραμένουν αναληθή. Μπορεί να τα αναζητάς, αλλά δεν θα τα βρίσκεις. Σήμερα δεν θα τα αναζητήσουμε, ούτε θα σπαταλήσουμε την ημέρα μας αναζητώντας κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί.

5. Είναι αδύνατον να βλέπεις δύο κόσμους που να μην υπερκαλύπτουν ο ένας τον άλλο με οποιοδήποτε τρόπο. Αναζήτησε τον ένα, και ο άλλος εξαφανίζεται. Αλλά ο ένας παραμένει. Αποτελούν το φάσμα των επιλογών σου τις οποίες η απόφαση σου δεν μπορεί να υπερβεί. Το πραγματικό και το μη πραγματικό βρίσκονται όλα εκεί για να επιλέξεις ανάμεσά τους, και τίποτα άλλο περισσότερο.

6. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε κανένα συμβιβασμό εκεί όπου κανένας συμβιβασμός δεν είναι δυνατός. Ο κόσμος που βλέπεις είναι απόδειξη ότι ήδη έχεις κάνει μια επιλογή. Ο κόσμος που βλέπεις είναι απόλυτα συνεπής από την οπτική που τον βλέπεις. Είναι όλος ένα κομμάτι διότι προέρχεται από ένα συναίσθημα, και αντανακλά την πηγή του σε όλα όσα βλέπεις.

7. Έξι φορές σήμερα, με ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη, δίνουμε με χαρά πέντε λεπτά στην σκέψη που δίνει τέλος σε κάθε συμβιβασμό και αμφιβολία, και πηγαίνει πέρα απ’ όλα αυτά σαν ένα. Δεν θα κάνουμε χίλιες διακρίσεις δίχως νόημα, ούτε θα επιχειρήσουμε να πάρουμε μαζί μας ένα μικρό κομμάτι της μη πραγματικότητας, καθώς αφιερώνουμε το νου μας στην εύρεση μόνο αυτού που είναι αληθινό.

8. Άρχισε την αναζήτησή σου για τον άλλο κόσμο ζητώντας μια δύναμη πέρα από την δική σου, και αναγνωρίζοντας τι είναι αυτό που αναζητάς. Δεν θέλεις ψευδαισθήσεις. Και έρχεσαι σε αυτά τα πέντε λεπτά αδειάζοντας τα χέρια σου από όλους τους ασήμαντους θησαυρούς αυτού του κόσμου. Περιμένεις να σε βοηθήσει ο Θεός, καθώς λες:

Είναι αδύνατον να βλέπω δύο κόσμους. Ας δεχτώ την δύναμη που μου προσφέρει ο Θεός και ας μη βλέπω καμιά αξία σε αυτό τον κόσμο, ώστε να βρω την ελευθερία και την λύτρωση.

9. Ο Θεός θα είναι εκεί. Γιατί έχεις επικαλεστεί την μεγάλη αλάνθαστη δύναμη που θα κάνει αυτό το γιγάντιο βήμα μαζί σου με ευγνωμοσύνη. Ούτε και θα αποτύχεις να δεις τις ευχαριστίες Του να αποκαλύπτονται στην πραγματική αντίληψη και την αλήθεια. Και δεν θα αμφιβάλλεις γι αυτό που θα βλέπεις, γιατί αν και αντίληψη, δεν είναι το είδος όρασης που με τα μάτια σου από μόνα τους θα μπορούσες να δεις ποτέ. Και θα γνωρίζεις ότι η δύναμη του Θεού σε στήριζε καθώς έκανες αυτή την επιλογή.

10. Διώχνε τον πειρασμό σήμερα όποτε παρουσιάζεται, απλά με το να θυμάσαι τα όρια της επιλογής σου. Το μη πραγματικό ή το πραγματικό, το λανθασμένο ή το σωστό είναι αυτό που βλέπεις, και μόνο το ένα από τα δύο. Η αντίληψη είναι συνεπής με την επιλογή σου, και η κόλαση ή ο Παράδεισος θα έρχονται σε σένα ως ένα.
11. Αν δεχτείς ένα μικρό κομμάτι της κόλασης ως αληθινό, τότε καταριέσαι τα μάτια σου και την όρασή σου, και αυτό που βλέπεις θα είναι πραγματικά η κόλαση. Παρόλα αυτά η απελευθέρωση του Ουρανού θα παραμένει ακόμη στην εμβέλεια επιλογής σου, για να πάρει την θέση όλων όσων θα σου έδειχνε η κόλαση. Το μόνο που χρειάζεσαι να πεις σε κάθε κομμάτι της κόλασης, όποια μορφή και αν παίρνει, είναι απλά αυτό:
Ε
ίναι αδύνατον να βλέπω δύο κόσμους. Αναζητώ την ελευθερία μου και την λύτρωση, και αυτό δεν είναι μέρος αυτού που θέλω. 
ΜΕΤ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ

ΤΑΟ 32