Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

III.Το Ζήτημα της Αμοιβής.

III.Το Ζήτημα της Αμοιβής.

1. Κανένας δεν μπορεί να πληρώνει για την ψυχοθεραπεία, διότι η θεραπεία είναι από τον Θεό και Αυτός δεν ζητά τίποτα. Εν τούτοις, είναι μέρος του σχεδίου Του το καθετί σε αυτόν τον κόσμο να χρησιμοποιηθεί από το Άγιο Πνεύμα για να βοηθήσει στην διεκπεραίωση του σχεδίου. Ακόμα και ένας προχωρημένος ψυχοθεραπευτής έχει γήινες ανάγκες όσο βρίσκεται εδώ. Αν χρειαστεί χρήματα θα του δοθούν, όχι για πληρωμή, αλλά για να τον βοηθήσουν να υπηρετήσει καλύτερα το σχέδιο. Το χρήμα δεν είναι κακό. Δεν είναι τίποτα. Αλλά κανένας εδώ δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καμία ψευδαίσθηση, διότι πρέπει ακόμα να αγωνιστεί ώστε η τελευταία ψευδαίσθηση να γίνει αποδεκτή από τον καθένα παντού. Έχει έναν ισχυρό ρόλο σε αυτόν το ένα σκοπό, για τον οποίο ήρθε. Μένει εδώ μόνο γι αυτό. Και όσο μένει θα του δίδεται ό,τι του χρειάζεται για να μείνει.
2. Μόνο ένας αθεράπευτος θεραπευτής θα προσπαθήσει να θεραπεύσει για τα χρήματα, και δεν θα το πετύχει στον βαθμό που τους δίνει αξία. Ούτε θα βρει την δική του θεραπεία στην πορεία. Θα υπάρξουν εκείνοι από τους οποίους το Άγιο Πνεύμα ζητά κάποια πληρωμή για τον δικό Του σκοπό. Θα υπάρξουν εκείνοι από τους οποίους δεν ζητά. Δεν θα πρέπει να είναι ο ψυχοθεραπευτής που παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην πληρωμή και το κόστος. Το να δίνεις χρήματα όπου ορίζει το σχέδιο του Θεού δεν έχει κανένα κόστος. Το να τα παρακρατάς από εκεί όπου ανήκουν δικαιωματικά έχει τεράστιο κόστος. Ο ψυχοθεραπευτής που θα το έκανε αυτό χάνει τον τίτλο του θεραπευτή, διότι δεν θα καταλάβαινε τι είναι η θεραπεία. Δεν μπορεί να την δώσει, άρα δεν μπορεί ούτε να την έχει.
3. Οι ψυχοθεραπευτές αυτού του κόσμου είναι πραγματικά άχρηστοι για την σωτηρία του κόσμου. Έχουν απαιτήσεις, άρα δεν μπορούν να δώσουν. Οι ασθενείς μπορεί να πληρώνουν μόνο για την ανταλλαγή ψευδαισθήσεων. Αυτό, πραγματικά, πρέπει να απαιτεί πληρωμή, και το κόστος είναι μεγάλο. Μια «αγορασμένη» σχέση δεν μπορεί να προσφέρει το μόνο δώρο με το οποίο επιτυγχάνεται όλη η θεραπεία. Η συγχώρεση, το μόνο όνειρο του Αγίου Πνεύματος, δεν πρέπει να έχει κανένα κόστος. Διότι αν έχει, απλά σταυρώνει πάλι τον Υιό του Θεού. Μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος που συγχωρείται; Μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος που θα τελειώσει το όνειρο της αμαρτίας;
4. Το δικαίωμα στην ζωή είναι κάτι για το οποίο κανένας δεν χρειάζεται να αγωνιστεί. Το έχει λάβει ως υπόσχεση, και είναι εγγυημένο από τον Θεό. Επομένως είναι ένα δικαίωμα που ο ψυχοθεραπευτής και ο ασθενής μοιράζονται εξίσου. Αν η σχέση τους είναι ιερή, ό,τι χρειάζεται ο ένας του δίδεται από τον άλλον ∙ ό,τι λείπει στον έναν ο άλλος το παρέχει. Σε αυτό το σημείο γίνεται η σχέση ιερή, διότι σε αυτό το σημείο θεραπεύονται και οι δύο. Ο ψυχοθεραπευτής ξεπληρώνει τον ασθενή με ευγνωμοσύνη, όπως και ο ασθενής τον ξεπληρώνει. Δεν υπάρχει κανένα κόστος σε κανέναν από τους δύο. Αλλά ευχαριστίες αξίζουν και στους δύο, για την  απελευθέρωση από την μακρόχρονη φυλάκιση και αμφιβολία. Ποιος δεν θα ήταν ευγνώμων με ένα τέτοιο δώρο; Ωστόσο ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό θα μπορούσε να αγοραστεί;
5. Καλά έχει ειπωθεί ότι σε αυτόν που έχει θα του δοθούν. Επειδή έχει, μπορεί να δίδει. Κι επειδή δίδει, θα του δίδεται. Αυτός είναι ο νόμος του Θεού, και όχι του κόσμου. Το ίδιο γίνεται με τους θεραπευτές του Θεού. Δίνουν διότι έχουν ακούσει τον Λόγο Του και τον κατάλαβαν. Γι αυτό όλα όσα χρειάζονται θα τους δοθούν. Αλλά θα χάσουν αυτή την κατανόηση αν δεν θυμούνται ότι όλα όσα έχουν προέρχονται μόνο από τον Θεό. Αν πιστέψουν ότι χρειάζονται οτιδήποτε από έναν αδελφό, δεν θα τον αναγνωρίζουν ως αδελφό πια. Και αν το κάνουν αυτό, ένα φως σβήνει ακόμα και στον Ουρανό. Όπου ο Υιός του Θεού στρέφεται εναντίον του εαυτού του, μπορεί να κοιτάζει μόνο στο σκοτάδι. Έχει αρνηθεί ο ίδιος το φως, και δεν μπορεί να δει.
6. Ένας κανόνας θα πρέπει πάντα να τηρείται: Κανέναν δεν πρέπει να διώξει επειδή δεν μπορεί να πληρώσει. Κανένας δεν στέλνεται τυχαία σε κανέναν. Οι σχέσεις είναι πάντα σημαντικές. Όποιος και να ήταν ο σκοπός τους πριν εισέλθει το Άγιο Πνεύμα σε αυτές, πάντα είναι ο ενδεχόμενος ναός Του ∙ ο τόπος ανάπαυσης του Χριστού και ο οίκος του Ίδιου του Θεού. Όποιος έρχεται έχει σταλεί. Ίσως στάλθηκε για να δώσει στον αδελφό του τα χρήματα που χρειαζόταν. Ως εκ τούτου και οι δύο θα είναι ευλογημένοι. Ίσως στάλθηκε για να διδάξει τον θεραπευτή πόσο χρειάζεται την συγχώρεση, και πόσο δίχως αξία είναι τα χρήματα σε σύγκριση με αυτό. Και πάλι και οι δύο θα είναι ευλογημένοι. Μόνο σε σχέση με το κόστος θα μπορούσε κάποιος να έχει περισσότερα. Στο μοίρασμα, ο καθένας πρέπει να κερδίζει μια ευλογία χωρίς κόστος.
7. Αυτή η άποψη για την πληρωμή μπορεί να μοιάζει ανεφάρμοστη, και στα μάτια του κόσμου θα ήταν. Ωστόσο ούτε μία εγκόσμια σκέψη δεν είναι πραγματικά πρακτική. Πόσα κερδίζεις με το να αγωνίζεσαι για ψευδαισθήσεις; Πόσα χάνεις διώχνοντας τον Θεό; Και είναι δυνατόν να γίνει έτσι; Σίγουρα δεν είναι πρακτικό να αγωνίζεσαι για το τίποτα, και να επιχειρείς να κάνεις αυτό που είναι αδύνατον. Σταμάτησε λοιπόν για λίγο, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεφτείς αυτό: Ίσως αναζητούσες την σωτηρία χωρίς να αναγνωρίζεις πού να κοιτάξεις. Όποιος ζητά την βοήθειά σου μπορεί να σου δείξει το πού. Τι μεγαλύτερο δώρο θα μπορούσε να σου δοθεί; Τι μεγαλύτερο δώρο υπάρχει που θα ήθελες να δώσεις;
8. Γιατρέ, θεραπευτή, ψυχοθεραπευτή, δάσκαλε, θεράπευσε τον εαυτό σου. Πολλοί θα έρθουν σε σένα φέροντας το δώρο της θεραπείας, αν το επιλέξεις. Το Άγιο Πνεύμα ποτέ δεν αρνείται μια πρόσκληση να εισέλθει και να κατοικήσει μαζί σου. Θα σου  δώσει ατέλειωτες ευκαιρίες να ανοίξεις την πόρτα στην σωτηρία σου, διότι αυτή είναι η λειτουργία Του. Επίσης θα σου πει ακριβώς ποια είναι η δική σου λειτουργία σε κάθε περίσταση και όλες τις φορές. Όποιον σου στέλνει θα φτάνει σε σένα, απλώνοντας το χέρι του προς τον Φίλο του. Άφησε τον Χριστό μέσα σου να τον καλωσορίσει, διότι αυτός ο ίδιος Χριστός είναι μέσα και σε κείνον. Αν του αρνηθείς την είσοδο, αρνείσαι τον Χριστό μέσα σου. Να θυμάσαι την θλιβερή ιστορία του κόσμου, και τα χαρμόσυνα νέα της σωτηρίας. Να θυμάσαι το σχέδιο του Θεού για την επανόρθωση της χαράς και της ειρήνης. Και μην ξεχνάς πόσο πολύ απλοί είναι οι τρόποι του Θεού:                                                                                                                                      
Ήσουν χαμένος στο σκοτάδι του κόσμου μέχρι που ζήτησες το φως. Και τότε ο Θεός έστειλε τον Υιό Του να σου το δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE