Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Vamp Batwing Sunglasses in Oxblood – La Femme En Noir
ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Μια από τις ψευδαισθήσεις που κυριαρχεί επάνω στον άνθρωπο είναι η νοητική πλάνη και το πρόβλημα είναι καθαρά νοητικό. Επίσης είναι η συναισθηματική όπου  ο άνθρωπος ζει μέσα σε ένα νέφος που δεν τον αφήνει να δει καθαρά .Στην Αποκάλυψη Κεφ 3-18 λέει να βάλλεις  κολλύριο για να καθαρίσουν τα μάτια σου για να βλέπεις , φυσικά εννοεί κάθαρση νοητική και συναισθηματική.  Επίσης στην  Επιστολη Α προς Κορινθίους ο Απόστολος Παύλος αναφέρει -Γιατί βλέπουμε τώρα μέσα από κάτοπτρο αινιγματικά, -
   Τα  μαθήματα θαυμάτων έχουν σαν στόχο να καθαρίσουν τον νου από αυτή την  ομίχλη ,την πειθαρχία του νου και την σύνδεση του με την ψυχή. Δεν είναι δυνατόν να παραθέσω εδώ παραδείγματα  γιατί θα πρέπει να αναφέρω όλο το βιβλίο. Ωστόσο θα αναφέρω  αποσπάσματα από από ο κεφάλαιο 4-4  που αμφισβητείται η καθαρότητα του νου μας.
Σε κάθε περίπτωση που έχεις σκεφτεί λανθασμένα για κάποιον αδελφό που δημιούργησε ο Θεός, αντιλαμβάνεσαι εικόνες που φτιάχνει το εγώ σου μέσα σε ένα θολωμένο γυαλί.
Το γυαλί μέσα στο οποίο το εγώ αναζητά να δει το πρόσωπό του είναι πραγματικά σκοτεινό. Πως αλλιώς μπορείς να στηρίξεις το κόλπο της ύπαρξής του παρά με τους καθρέφτες; Αλλά από σένα εξαρτάται που θα κοιτάξεις να βρεις τον εαυτό σου.
Είσαι ένας καθρέπτης της αλήθειας, στην οποία ο Θεός ο Ίδιος λάμπει μέσα σε τέλειο φως. Στο σκοτεινό γυαλί του εγώ δεν χρειάζεται παρά να πεις, «Δεν θα κοιτάξω εκεί διότι γνωρίζω ότι αυτές οι εικόνες δεν είναι αληθινές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE