Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 4

Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of jesus teaching

Μάθημα 4

Αυτές οι σκέψεις δε σημαίνουν τίποτα.

Αυτές οι σκέψεις δε σημαίνουν τίποτα.
Είναι όμοιες με τα πράγματα που βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο
Ή αυτά που βλέπω από αυτό το παράθυρο, έξω στο δρόμο , σε αυτό το μέρος
Αντίθετα με τις προηγούμενες, αυτές οι ασκήσεις δεν αρχίζουν με την ιδέα της ημέρας. Σ’ αυτές της περιόδους άσκησης, άρχισε σημειώνοντας τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου για ένα περίπου λεπτό. Μετά εφάρμοσε την ιδέα σε αυτές. Αν ήδη έχεις θλιβερές σκέψεις , τότε χρησιμοποίησέ τις σαν αντικείμενα εφαρμογής στην ιδέα. Όμως, μην επιλέγεις μόνο τις σκέψεις που θεωρείς «κακές».  Θα βρεις αν εξασκηθείς στην παρατήρηση των σκέψεων σου ,  ότι αντιπροσωπεύουν ένα μίγμα, που με καμία λογική  δεν γίνεται να τις θεωρήσεις  «καλές» ή «κακές». Γι αυτό δεν σημαίνουν τίποτα.
Επιλέγοντας τα αντικείμενα  για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας, απαιτείται η συνήθης διευκρίνιση  μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις «καλές» σκέψεις όπως και «κακές». Καμιά από αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές σκέψεις σου, οι οποίες σκεπάζονται από αυτές. Οι «καλές» δεν είναι παρά σκιές από ό,τι υπάρχει στο υπερπέραν  και οι σκιές δυσχεραίνουν την ορατότητα. Οι «κακές» είναι εμπόδια στην ορατότητα, και κάνουν την όραση αδύνατη. Δεν θέλεις καμία από αυτές.
Αυτή είναι μια κυρίαρχη άσκηση, και θα επαναλαμβάνεται από καιρού εις καιρόν με κάπως διαφορετική μορφή. Ο σκοπός  εδώ είναι να σας εκπαιδεύσει στα πρώτα βήματα προς τον στόχο της διαχώρισης αυτού που δεν έχει νόημα από αυτό που έχει. Είναι μια πρώτη προσπάθεια στον μακρύ δρόμο  της εκμάθησης να βλέπεις αυτό που δεν έχει νόημα  έξω από σένα, και αυτό που έχει νόημα  μέσα σε σένα  είναι επίσης η αρχή της εκπαίδευσης του νου σου να αναγνωρίζει τι είναι το ίδιο και τι είναι διαφορετικό.
Για να χρησιμοποιήσεις τις σκέψεις σου για την εφαρμογή  της σημερινής ιδέας, προσδιόρισε την ταυτότητα κάθε σκέψης από την κεντρική μορφή ή το γεγονός που περιέχει. Για παράδειγμα:

Αυτή η σκέψη για ___________ δεν σημαίνει τίποτα.

Είναι σαν τα πράγματα που βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο σε αυτό το δρόμο, κ,λ.π

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις την ιδέα για κάποια σκέψη που αναγνωρίζεις σαν επιβλαβή. Αυτή η πρακτική είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι  υποκατάστατο της  απρογραμμάτιστης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί για τις ασκήσεις. Όμως, μην εξετάζετε τον νου σας για πάνω από ένα λεπτό. Ακόμα είσαστε πολύ άπειροι για να αποφύγετε την τάση να είστε χωρίς λόγο υπερβολικά  προκατειλημμένοι


Ως τόσο , αφού αυτές οι ασκήσεις είναι οι πρώτες αυτού του είδους, μπορεί να βρείτε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σταματήσετε  να κρίνετε  τις σκέψεις που τις θεωρείται δύσκολες  μην επαναλαμβάνετε αυτές τις ασκήσεις πάνω από τρεις ή τέσσερις φορές  κατά την διάρκεια της ημέρα. Θα επανέλθουμε σε αυτές αργότερα.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Μάθημα 4
Αυτές οι σκέψεις δεν σημαίνουν τίποτα.

Οι σκέψεις που με απασχολούν  δεν σημαίνουν τίποτα επειδή προσπαθώ να σκεφτώ χωρίς τον Θεό.3 Αυτό που αποκαλώ «οι σκέψεις μου» δεν είναι οι πραγματικές μου σκέψεις. 4Οι πραγματικές μου σκέψεις είναι οι σκέψεις που σκέφτομαι με τον Θεό.5 Δεν είναι στην επίγνωση μου  επειδή τις έχω υποκαταστήσει με τις δικές μου σκέψεις.6 Είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι οι σκέψεις μου είναι χωρίς έννοια  και να τις αφήσω να φύγουν.7Επιλέγω να αντικατασταθούν από αυτές που ήθελαν να αντικαταστήσουν .8 Οι δικές μου σκέψεις  είναι χωρίς ουσία, ωστόσο στις σκέψεις που σκέφτομαι με τον Θεό έγκειται όλη η δημιουργία. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE