Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΦΥΣΙΚΗ


http://physics4u.gr/blog/


http://tachyon-bioenergy.gr/tachyon.html
ΤΑΧΥΟΝΙΑ


http://www.physics4u.gr/faq/tachyons.html


users.sch.gr/kassetas/applequark26.htm
 ΜΠΟΖΟΝΙΑ

http://gravitonio.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html   ΔΙΕΜΠΛΟΚΗ


ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΝ
http://physicsgg.me/2012/03/04/%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B9%CE%BD/

http://dimitra-spanoy.webnode.gr/products/periechomena/

http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2015/01/blog-post_23.html

http://tinanantsou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2809.html   διεμπλοκη

https://epistimonikos.wordpress.com/2014/04/29/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CE%BA%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%84/

ΔΙΕΜΠΛΟΚΗ


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
https://physics4u.wordpress.com/2011/05/08/%CF%8E-%CE%AC-%CE%AE-%CF%8C-%CE%AC/
http://gravitonio.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html


Η κβαντική διεμπλοκή είναι το φαινόμενο κατά το οποίο, δύο σωματίδια όπου δημιουργούνται μαζί (για παράδειγμα δύο ηλεκτρόνια) μένουν σε κατάσταση διεμπλοκής μεταξύ τους, ασχέτως του χώρου που μεσολαβεί πλέον από το ένα στο άλλο. Αν στείλουμε το ένα από τα δύο στο άλλο άκρο του σύμπαντος και κάνουμε κάτι σε οποιοδήποτε από τα δύο, το άλλο αντιδρά ακαριαία. Έτσι, είτε πρέπει να δεχτούμε πως η πληροφορία μπορεί να ταξιδέψει με άπειρη ταχύτητα είτε πως στην πραγματικότητα τα δύο αντικείμενα βρίσκονται ακόμα σε «επαφή», σε σύνδεση μεταξύ τους, σε κατάσταση διεμπλοκής.
Η κβαντική διεμπλοκή είναι υπαρκτό φαινόμενο και παρατηρείται σε πειράματα, όχι μόνο στο μικρόκοσμο, αλλά και σε μεγαλύτερες κλίμακες.
Συνέπειες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προέκταση της κβαντικής διεμπλοκής, με την προϋπόθεση πως συνέβη η μεγάλη έκρηξη, είναι πως τα πάντα, αφού δημιουργήθηκαν μαζί, είναι ακόμα συνδεδεμένα μεταξύ τους, «ακουμπούν» υπό μία έννοια ακόμα το ένα το άλλο. Έτσι ο χώρος εμφανίζεται σαν ένα κατασκεύασμα που δίνει την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν χωριστά αντικείμενα. Υπό την έννοια αυτή, η κβαντική διεμπλοκή κάνει να καταρρέει η εμπειρία μας για τον χώρο.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 1


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Δεν κατανοώ   τίποτα Από αυτά που βλέπω  μέσα σε αυτό το δωμάτιο σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος.



H πρώτη άσκηση αρχίζει με την αναγνώριση της’’ διπλής άγνοιας ‘’που συνέλαβε ο Σωκράτης. Ένα γνωρίζω ότι τίποτα δεν γνωρίζω.

 Ο Σωκράτης με αυτήν την φιλοσοφική του θέση έμεινε διαχρονικά αποδεκτή η σκέψη του  και άφησε ανοιχτό το ζήτημα για έρευνα και από τους συγχρόνους του αλλά και μέχρι μέχρι σήμερα μετά από τόσους αιώνες το αν γνωρίζουμε τι είναι  αλήθεια  είναι ακόμα αναπάντητο Η  πρώτη άσκηση  μας φέρνει προ του διλήματοε άν γνωρίζουμε σίγουρα κάτι η πρέπει να το αμφισβητήσουμε για να μας δοθεί η ευκαιρία να το μελετήσουμε και να δούμε και άλλες παραμέτρους προτού αποφανθούμε άρα γνωρίζουμε την αλήθεια για το κάθε τι;

Έτσι αποφεύγουμε την διπλή  άγνοια δηλαδή και δεν γνωρίζω αλλά και νομίζω ότι γνωρίζω

Αν απαντήσουμε  ότι δεν γνωρίζω αποφεύγουμε την διπλή άγνοια και δεχόμαστε την απλή και ειλικρινή άγνοια που σημαίνει  ότι δεν γνωρίζω όμως είμαι ανοιχτός να μάθω . 

Αυτό το κάνουμε σε όλα τα ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε  στην  ζωή μας .

Αυτή η  άσκηση μας προτρέπει να σκεφτόμαστε βαθιά και όχι απερίσκεπτα και να είμαστε έτοιμοι να δούμε και έναν άλλο τρόπο σκέψης. Ετσι θα αποφύγουμε να παραμένουμε κολλημένοι στα στερεότυπα που παραλάβαμε χωρίς να τα επανεξετάζουμε .


  Αν πέσουμε στην παγίδα να απαντήσουμε ότι γνωρίζουμε στο

ερώτημα τι σημαίνει αυτή  η καρέκλα στην συνέχεια των ασκήσεων θα δούμε

ότι κακώς απαντήσαμε τόσο πρόχειρα στο  ερώτημα  χωρίς να δούμε

όλες τις παραμέτρους.Αυτός ο τρόπος σκέψης μας ρίχνει στην διπλή άγνοια.  

Αυτό το κάνουμε σε όλα τα ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε  στην  ζωή μας .

Η άσκηση μοιάζει απλή και παιδαριώδης  ο εγωικός νους μας αντιδρά και προσβάλλεται ‘’με θεωρούν τόσο ηλίθιο αναρωτιέται ‘’και πετάει το βιβλίο στα αζήτητα  Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του εγωικού νου που πιστεύει ότι τα ξέρει όλα.

Η ασκήσεις πράγματι φαίνονται ανόητες και θα μπορούσε κάποιος να επιρρίψει την ευθύνη στον βιβλίο ,πώς είναι δυνατόν  ένα βιβλίο να αρχίζει με το τοσο ανόητες θέσεις αναρωτιέται κάποιος; Η απάντηση είναι πολύ απλή αλλά αγνωστη σε πολλούς που  αρχίζουν τα μαθήματα από τις ασκήσεις και όχι από τα κείμενα που διδάσκουν τα μαθήματα θαυμάτων .Ειναι σαν να θέλεις να απαντήσεις τις ερωτήσεις σε ύλη που δεν έχεις μελετήσει .

Λέξεις πολύ σημαντικές όπως η λέξη σημαίνει φαίνεται ότι δεν έχουν κάποιο βαρύτητα και ότι απλώς είναι εκεί χωρίς ιδιαίτερη σημασία Στις ασκήσεις που ακολουθούν θα μάθουμε ότι αυτή λέξη μας καθορίζει ποιοι νομίζουμε ότι είμαστε και αν θα είμαστε ελεύθεροι η δούλοι παλιών πεποιθήσεων

Ακολουθεί η άσκηση που θα πρεπει να την δούμε με την σημασία που πραγματικά έχει


ΜΑΘΗΜΑ 1

Τίποτα ,από αυτά που βλέπω μέσα στο  Δωμάτιο ή  στο δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος .Έχει οποιαδήποτε σημασία.

Τώρα κοίταξε αργά γύρω σου, και άσκησε  την εφαρμογή αυτής της ιδέας εξειδικευμένα σε ότι  βλέπεις.

Αυτό το τραπέζι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η καρέκλα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το χέρι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το πόδι δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το στυλό δε σημαίνει τίποτα.

Έπειτα κοίταξε πιο πέρα από την άμεση περιοχή σου, και εφάρμοσε αυτή την ιδέα σε ευρύτερη κλίμακα:

Αυτή η πόρτα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτό το σώμα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η λάμπα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η πινακίδα δε σημαίνει τίποτα.

Αυτή η σκιά δε σημαίνει τίποτα.

Σημείωσε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τοποθετημένες με  κάποια σειρά, και μην επιτρέψεις  να γίνουν διαφοροποιήσεις στα είδη των αντικειμένων που εφαρμόζονται. Αυτός είναι ο σκοπός της άσκησης. Η δήλωση θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα όσα βλέπεις. Όσο εφαρμόζεις την ιδέα για μια μέρα, να την εφαρμόζεις εξ ολοκλήρου χωρίς διακρίσεις. Μην προσπαθήσεις να την εφαρμόσεις σε όλα όσα βλέπεις, γιατί αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να γίνουν τελετουργικές. Μόνο βεβαιώσου ότι  δεν εξαιρείς τίποτα από ό,τι βλέπεις . Το κάθε πράγμα είναι σαν το άλλο όσον αφορά την εφαρμογή αυτής της ιδέας.
Το κάθε ένα από τα πρώτα τρία μαθήματα δεν πρέπει να γίνεται πάνω από δύο φορές την ημέρα το κάθε ένα, κατά προτίμηση πρωί  και βράδυ. Ούτε θα πρέπει να το επιχειρείς για περισσότερο από περίπου ένα λεπτό, εκτός κι αν αυτό το θεωρείς πολύ βιαστικό. Είναι βασικό να υπάρχει μια αίσθηση άνεσης 

ΜΑΘΗΜΑ 3




ΜΑΘΗΜΑ 3
Δεν κατανοώ  τίποτα Από αυτά που βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο
σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος.
Εφάρμοσε αυτή την ιδέα καθώς και στις προηγούμενες, χωρίς να κάνεις καμία διάκριση. Ό,τι βλέπεις  είναι κατάλληλο θέμα για να εφαρμόσεις αυτή την ιδέα.
Βεβαιώσου ότι δεν αμφισβητείς την καταλληλότητα του οτιδήποτε για την εφαρμογή αυτής της ιδέας. Αυτές δεν είναι ασκήσεις κρίσης. Οτιδήποτε είναι κατάλληλο αν το βλέπεις. Μερικά από τα πράγματα που βλέπεις μπορεί να σε φορτίζουν συναισθηματικά. Εγκατέλειψε αυτά τα συναισθήματα, και απλά  κάνε με αυτά  τα πράγματα ακριβώς ότι έκανες και με τα άλλα.
Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το νου σου από όλους τους προηγούμενους συσχετισμούς,  και να δεις  τα πράγματα καθαρά όπως εμφανίζονται  τώρα μπροστά σου, και να κατανοήσεις  πόσο λίγο τα  καταλαβαίνεις.

Επομένως είναι σημαντικό να διατηρείς το νου σου , ανεμπόδιστο  από κρίσεις, στην επιλογή των πραγμάτων στα οποία θα εφαρμόσεις την ιδέα της ημέρας. Γι αυτό το σκοπό το ένα πράγμα είναι σαν το άλλο, εξίσου κατάλληλο και επομένως ίδια  χρήσιμο

*********************************************************************

Μάθημα 3

Δεν καταλαβαίνω τίποτα από ό, τι βλέπω.

 

Πώς θα μπορούσα να καταλάβω τι βλέπω αφού το έχω κρίνει λάθος; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΣΚΕΨΗΣ. Δεν καταλαβαίνω τι βλέπω επειδή δεν είναι κατανοητό. Δεν υπάρχει νόημα στο να προσπαθήσω να το καταλάβω. Αλλά υπάρχει κάθε λόγος να το απελευθερώσω, και να κάνω χώρο γι αυτό που μπορώ να δω, να καταλάβω και να αγαπήσω. Μπορώ να το ανταλλάξω με αυτό που βλέπω τώρα, απλά και μόνο με την προθυμία μου να το κάνω. Αυτό δεν είναι μια καλύτερη επιλογή από εκείνη που είχα κάνει πριν;

 








ΜΑΘΗΜΑ 2



μαθημα δευτερο

Έχω δώσει Σε ότι βλέπω σε αυτό το Δωμάτιο

Έξω στο δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος.
Την σημασία που έχουν για μένα.
Οι ασκήσεις με αυτή την ιδέα είναι οι ίδιες όπως του πρώτου μαθήματος. Άρχισε με τα πράγματα που είναι κοντά σου, και εφάρμοσε την ιδέα σε ό,τι πέφτει το μάτι σου. Μετά επέκτεινε το πεδίο έξω. Γύρισε το κεφάλι σου έτσι ώστε να συμπεριλάβεις ό,τι βρίσκεται και στις δύο πλευρές σου. Αν είναι δυνατό, γύρισε το κεφάλι σου και συμπερίλαβε και ό,τι βρίσκεται πίσω σου. Να μην κάνεις καθόλου διακρίσεις όσο είναι δυνατό ως προς την επιλογή των αντικειμένων που θα εφαρμόζεις αυτή την ιδέα, μην επικεντρώνεσαι σε τίποτα συγκεκριμένο, και μην επιχειρήσεις να συμπεριλάβεις τα πάντα μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, Γιατί μπορεί να δημιουργηθεί ένταση.

 Κοίταζε γύρω σου  άνετα και σχετικά γρήγορα, προσπάθησε  να αποφύγεις την επιλογή ανάλογα με το μέγεθος, την φωτεινότητα, το χρώμα, το υλικό, ή με την ανάλογη σημασία που έχουν για σένα. Πάρε

τα θέματα για εφαρμογή απλά όπως τα βλέπεις. Εφάρμοσε  την άσκηση με την ίδια ευκολία σε ένα σώμα, ή ένα κουμπί, μια μύγα ή ένα πάτωμα, ένα χέρι ή ένα μήλο. Το μοναδικό κριτήριο για την εφαρμογή αυτής της ιδέας σε οτιδήποτε, είναι απλά να έχει πέσει η ματιά σου επάνω του. Μη κάνεις προσπάθεια να συμπεριλάβεις  ειδικά κάτι , αλλά βεβαιώσου και ότι δεν έχει αποκλειστεί και τίποτα συγκεκριμένο. 




Αναγνώριση της Αγνοιας επιθυμία για μάθηση
blogger

Έχω δώσει σε ό,τι βλέπω όλη την έννοια που έχει για μένα.
Τα  έχω κρίνει όλα όπως τα θεωρώ και είναι αυτό και μόνο αυτό που βλέπω. Αυτό δεν είναι  όραση. Είναι απλά μια ψευδαίσθηση της πραγματικότητας, επειδή οι κρίσεις μου είναι εκτός πραγματικότητας  Είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω την έλλειψη εγκυρότητας των κρίσεών μου, επειδή θέλω να δω . Οι κρίσεις μου με έχουν πληγώσει, και δεν θέλω να βλέπω σύμφωνα με αυτές.




 

ΜΑΘΗΜΑ 4

Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of jesus teaching

Μάθημα 4

Αυτές οι σκέψεις δε σημαίνουν τίποτα.

Αυτές οι σκέψεις δε σημαίνουν τίποτα.
Είναι όμοιες με τα πράγματα που βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο
Ή αυτά που βλέπω από αυτό το παράθυρο, έξω στο δρόμο , σε αυτό το μέρος
Αντίθετα με τις προηγούμενες, αυτές οι ασκήσεις δεν αρχίζουν με την ιδέα της ημέρας. Σ’ αυτές της περιόδους άσκησης, άρχισε σημειώνοντας τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου για ένα περίπου λεπτό. Μετά εφάρμοσε την ιδέα σε αυτές. Αν ήδη έχεις θλιβερές σκέψεις , τότε χρησιμοποίησέ τις σαν αντικείμενα εφαρμογής στην ιδέα. Όμως, μην επιλέγεις μόνο τις σκέψεις που θεωρείς «κακές».  Θα βρεις αν εξασκηθείς στην παρατήρηση των σκέψεων σου ,  ότι αντιπροσωπεύουν ένα μίγμα, που με καμία λογική  δεν γίνεται να τις θεωρήσεις  «καλές» ή «κακές». Γι αυτό δεν σημαίνουν τίποτα.
Επιλέγοντας τα αντικείμενα  για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας, απαιτείται η συνήθης διευκρίνιση  μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις «καλές» σκέψεις όπως και «κακές». Καμιά από αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές σκέψεις σου, οι οποίες σκεπάζονται από αυτές. Οι «καλές» δεν είναι παρά σκιές από ό,τι υπάρχει στο υπερπέραν  και οι σκιές δυσχεραίνουν την ορατότητα. Οι «κακές» είναι εμπόδια στην ορατότητα, και κάνουν την όραση αδύνατη. Δεν θέλεις καμία από αυτές.
Αυτή είναι μια κυρίαρχη άσκηση, και θα επαναλαμβάνεται από καιρού εις καιρόν με κάπως διαφορετική μορφή. Ο σκοπός  εδώ είναι να σας εκπαιδεύσει στα πρώτα βήματα προς τον στόχο της διαχώρισης αυτού που δεν έχει νόημα από αυτό που έχει. Είναι μια πρώτη προσπάθεια στον μακρύ δρόμο  της εκμάθησης να βλέπεις αυτό που δεν έχει νόημα  έξω από σένα, και αυτό που έχει νόημα  μέσα σε σένα  είναι επίσης η αρχή της εκπαίδευσης του νου σου να αναγνωρίζει τι είναι το ίδιο και τι είναι διαφορετικό.
Για να χρησιμοποιήσεις τις σκέψεις σου για την εφαρμογή  της σημερινής ιδέας, προσδιόρισε την ταυτότητα κάθε σκέψης από την κεντρική μορφή ή το γεγονός που περιέχει. Για παράδειγμα:

Αυτή η σκέψη για ___________ δεν σημαίνει τίποτα.

Είναι σαν τα πράγματα που βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο σε αυτό το δρόμο, κ,λ.π

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις την ιδέα για κάποια σκέψη που αναγνωρίζεις σαν επιβλαβή. Αυτή η πρακτική είναι χρήσιμη, αλλά δεν είναι  υποκατάστατο της  απρογραμμάτιστης διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί για τις ασκήσεις. Όμως, μην εξετάζετε τον νου σας για πάνω από ένα λεπτό. Ακόμα είσαστε πολύ άπειροι για να αποφύγετε την τάση να είστε χωρίς λόγο υπερβολικά  προκατειλημμένοι


Ως τόσο , αφού αυτές οι ασκήσεις είναι οι πρώτες αυτού του είδους, μπορεί να βρείτε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σταματήσετε  να κρίνετε  τις σκέψεις που τις θεωρείται δύσκολες  μην επαναλαμβάνετε αυτές τις ασκήσεις πάνω από τρεις ή τέσσερις φορές  κατά την διάρκεια της ημέρα. Θα επανέλθουμε σε αυτές αργότερα.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Μάθημα 4
Αυτές οι σκέψεις δεν σημαίνουν τίποτα.

Οι σκέψεις που με απασχολούν  δεν σημαίνουν τίποτα επειδή προσπαθώ να σκεφτώ χωρίς τον Θεό.3 Αυτό που αποκαλώ «οι σκέψεις μου» δεν είναι οι πραγματικές μου σκέψεις. 4Οι πραγματικές μου σκέψεις είναι οι σκέψεις που σκέφτομαι με τον Θεό.5 Δεν είναι στην επίγνωση μου  επειδή τις έχω υποκαταστήσει με τις δικές μου σκέψεις.6 Είμαι πρόθυμος να αναγνωρίσω ότι οι σκέψεις μου είναι χωρίς έννοια  και να τις αφήσω να φύγουν.7Επιλέγω να αντικατασταθούν από αυτές που ήθελαν να αντικαταστήσουν .8 Οι δικές μου σκέψεις  είναι χωρίς ουσία, ωστόσο στις σκέψεις που σκέφτομαι με τον Θεό έγκειται όλη η δημιουργία. 






ΜΑΘΗΜΑ 5





ΜΑΘΗΜΑ 5
Ποτέ δεν Ενοχλούμαι για τον λόγο που νομίζω.
Αυτή η ιδέα, όπως η προηγούμενη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε πρόσωπο, κατάσταση ή γεγονός το οποίο πιστεύετε ότι σας προκαλεί ενόχληση Εφαρμόστε την ειδικά σε ό,τι πιστεύετε ότι είναι η αιτία της ενόχλησης σας, χρησιμοποιώντας την περιγραφή του συναισθήματος με λέξεις  που σας φαίνονται πιο ακριβείς. Η ενόχληση μπορεί να είναι φόβος, ανησυχία, θλίψη, άγχος, θυμός, μίσος, ζήλια ή πολλά άλλα, που νομίζετε ότι είναι διαφορετικά. Αυτό δεν είναι αλήθεια . Όμως, μέχρι να μάθετε ότι η μορφή δεν έχει σημασία,  κάθε μορφή  μπορεί να γίνει  το σωστό θέμα εφαρμογής για τις ασκήσεις της ημέρας. Με το να εφαρμόζετε την ίδια ιδέα στην κάθε μία ξεχωριστά, κάνετε το πρώτο βήμα για να αναγνωρίσετε ότι όλες είναι οι ίδιες τελικά.
Όταν χρησιμοποιείτε την σημερινή άσκηση  για μια  ενόχληση που έχετε αντιληφθεί για κάποια συγκεκριμένη αιτία ‘οποιασδήποτε μορφής, να χρησιμοποιείτε και τα δύο και την μορφή της ενόχλησης και την αιτία που της αποδίδετε . Για παράδειγμα:
Δεν είμαι θυμωμένος με ____________ για τον λόγο που νομίζω.
Δεν φοβάμαι το_______________ για τον λόγο που νομίζω.
Αλλά πάλι, δεν πρέπει  να αντικαταστήσεις  τις κανονικές περιόδους εξάσκησης, κατά τις οποίες ερευνάς το μυαλό σου για «πηγές» ενόχλησης στις οποίες πιστεύεις, και  από τις  οποίες πιστεύεις ότι προκύπτει  το σχετικό αποτέλεσμα .
Σε αυτές τις ασκήσεις, περισσότερο από τις προηγούμενες, μπορεί να δυσκολευτείτε να είστε αμερόληπτος, και να αποφύγετε να δώσετε μεγαλύτερο βάρος σε μερικά θέματα περισσότερο από  ότι σε άλλα. Μπορεί να βοηθήσει πριν από τις ασκήσεις να κάνετε την ακόλουθη δήλωση:
Δεν υπάρχουν μικρές ενοχλήσεις.
Όλες είναι εξίσου ενοχλητικές για την ειρήνη του νου μου.
Έπειτα εξέτασε το νου σου για οτιδήποτε σου προξενεί ένταση, άσχετα με το αν είναι  μεγάλη η μικρή.
Μπορεί ακόμα να βρεις τον εαυτό σου λιγότερο πρόθυμο να εφαρμόσει την σημερινή ιδέα σε κάποιες πηγές ενόχλησης, από ό,τι σε άλλες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρώτα σκέψου αυτό:
Δεν μπορώ να κρατήσω αυτή την μορφή ενόχλησης και να αφήσω τις άλλες να φύγουν. Για τους σκοπούς αυτής της άσκησης, λοιπόν, θα τις θεωρώ όλες ίδιες.
Μετά ψάξε το μυαλό σου για όχι περισσότερο από περίπου ένα λεπτό, να προσπάθησε να αναγνωρίσεις ένα αριθμό από διαφορετικές μορφές ενόχλησης, άσχετα με τη σημασία που τους δίνεις. Εφάρμοσε τη σημερινή ιδέα σε κάθε μια από αυτές, χρησιμοποιώντας και το όνομα και της πηγής της ενόχλησης όπως το αντιλαμβάνεσαι, και του συναισθήματος που βιώνεις. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:
Δεν ανησυχώ για____________για το λόγο που νομίζω.
Δεν στεναχωριέμαι για _______________ για το λόγο που νομίζω.
Τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα είναι αρκετό.

Μάθημα 5

Ποτέ δεν ταράζομαι για το λόγο που νομίζω.

 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ.

Συνεχώς προσπαθώ να τις κάνω πραγματικότητα. Κάνω όλα τα πράγματα εχθρούς μου, έτσι ώστε ο θυμός μου να είναι δικαιολογημένος και οι επιθέσεις μου εγγυημένες.

 Δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο κακή χρήση έχω κάνει σε όλα όσα βλέπω αναθέτοντάς τους αυτό τον ρόλο. Το έχω κάνει αυτό για να υπερασπιστώ ένα σύστημα σκέψεις που με έχει βλάψει, και δεν το θέλω πια. Είμαι πρόθυμος να το αφήσω να φύγει.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Aνακαλύψτε τα τσάκρα και ξεκλειδώστε την ενέργειά σας


Πηγή ενεργειακής κίνησης, η λέξη τσάκρα στα σανσκριτικά σημαίνει τροχός. H έννοια των τσάκρα εμφανίζεται στο περίφημο σανσκριτικό κείμενο για τη γιόγκα «Siva Samhita». Aιώνες αργότερα, η θεωρία των τσάκρα διαδίδεται στο δυτικό κόσμο και κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.



Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το σύστημα των τσάκρα αποτελείται από 7 αόρατα ενεργειακά κέντρα που τοποθετούνται νοητά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια («πράνα»), επιδρώντας στο φυσικό, στο νοητικό και στο πνευματικό επίπεδο της ύπαρξής μας. Όταν τα τσάκρα είναι «ανοιχτά», η ενέργεια κυλάει ανεμπόδιστα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Όταν όμως κάποιο τσάκρα μπλοκαριστεί -πράγμα που σημαίνει ότι είτε υπερλειτουργεί είτε υπολειτουργεί-, η ενέργεια παύει να κυλάει ομαλά, με άμεση επίπτωση στην υγεία όσο και στη ζωή μας γενικότερα. H υπερβολική ροή ενέργειας, π.χ. στο τρίτο τσάκρα (βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα και σχετίζεται με τη θέληση, τον έλεγχο και τη δύναμη) οδηγεί σε επιθετική συμπεριφορά, υπερβολικό αίσθημα ανταγωνισμού και ισχυρογνωμοσύνη, ενώ η μειωμένη ροή μπορεί να εκδηλωθεί με παθητικότητα απέναντι στη ζωή.


Eκτός από την επίδραση που έχουν τα τσάκρα στην ιδιοσυγκρασία μας, η σωστή κατανομή της ενέργειας σε αυτά ωφελεί ιδιαίτερα και την υγεία μας, καθώς κάθε τσάκρα φαίνεται ότι συνδέεται με συγκεκριμένα όργανα του σώματός μας. Πολλοί οπαδοί της θεωρίας των τσάκρα στο δυτικό κόσμο υποστηρίζουν μάλιστα ότι το σύστημα αυτό σχετίζεται με τη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος. Έτσι, τα κατώτερα τσάκρα συνδέονται με βασικές λειτουργίες, όπως η επιβίωση, η τεκνοποίηση και η δύναμη, ενώ τα ανώτερα με έννοιες όπως η αγάπη, η δημιουργία και η διορατικότητα. τσάκρα, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, σχετίζεται με τις βασικές μας ανάγκες για τροφή, προφύλαξη και ασφάλεια,  με τη σεξουαλική ενέργεια και την αναπαραγωγή, ελέγχει τη δύναμη και την επιβολή, , που είναι το τσάκρα της καρδιάς και βρίσκεται στο κέντρο του συστήματος των τσάκρα, συνδέεται με την αγάπη, τη συμπόνια και την καλοσύνη,επηρεάζει την ικανότητά μας για επικοινωνία και έκφραση, σχετίζεται με τη διαίσθηση και, τέλος,, με την πνευματική ανάταση και φώτιση.


Στην καθημερινή μας ζωή, η ενεργοποίηση και εξισορρόπηση των τσάκρα μπορεί, έως ένα βαθμό, να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους και τεχνικές. «Στην Aγγλία έχει δημιουργηθεί και μία σχολή που συνδυάζει την ομοιοπαθητική με τη θεωρία των τσάκρα», μας πληροφορεί η  και διευκρινίζει: «Kαθώς σε κάθε τσάκρα αντιστοιχεί ένα χρώμα, οι συγκεκριμένοι ομοιοπαθητικοί δίνουν στον ασθενή ένα φάρμακο με χρώμα που αντιστοιχεί στο τσάκρα που δυσλειτουργεί». Στην άλλη πλευρά του Aτλαντικού, μία ακόμη σχολή, του ψυχιατρικού κλάδου αυτή τη φορά, αναζητά μία περισσότερο ολιστική θεραπευτική προσέγγιση, καθώς ανακαλύπτει τη σχέση της γιόγκα με την εξισορρόπηση της ενέργειας στα τσάκρα και την εντάσσει, μαζί με άλλες τεχνικές, στη θεραπευτική της μεθοδολογία. Aν και αυτές οι ριζοσπαστικές για τα ελληνικά δεδομένα θεραπευτικές προσεγγίσεις μοιάζουν πολύ μακρινές, υπάρχουν ωστόσο και εδώ πολλοί άλλοι τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, «καθαρίζοντας» τα τσάκρα σας.  για παράδειγμα, μέσω των διαφόρων τεχνικών αναπνοής (πραναγιάμα) και θέσεων (άσανας), για να αναφέρουμε μερικές μόνο από τις πτυχές της θεωρίας της, έχει αυτόν ακριβώς το σκοπό. Iδιαίτερα  η οποία εστιάζει στην αφύπνιση της ενέργειας που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση -συσπειρωμένη σαν φίδι- στη βάση της σπονδυλικής στήλης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη γνώση των τσάκρα και στον έλεγχο της ενέργειας. Eκτός όμως από τη γιόγκα, ένα μεγάλο μέρος των εναλλακτικών θεραπειών ενσωμάτωσαν τη θεωρία των τσάκρα στη μεθοδολογία τους. «Tο βιοενεργειακό μασάζ, η χρωματοθεραπεία και η κρυσταλλοθεραπεία, για παράδειγμα, δουλεύουν πολύ πάνω στα τσάκρα», μας πληροφορεί η κ. Eλένη Oικονόμου. Προκειμένου, λοιπόν, να αποκτήσετε κάποιες βασικές γνώσεις για τα τσάκρα, «κωδικοποιήσαμε» και σας παρουσιάζουμε τα βασικά τους χαρακτηριστικά, τα μέρη του σώματος που επηρεάζουν, καθώς και τα προβλήματα που εμφανίζονται σε περίπτωση μπλοκαρίσματος, μαζί με ορισμένες συμβουλές, που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ενέργειας στα νοητά αυτά κέντρα του σώματός μας.






 μουλαντάρα τσάκρα

 H βάση της σπονδυλικής στήλης.
 Kόκκινο.
 Περίνεο, πρωκτός, κόκαλα, ορθό και παχύ έντερο.
 Aιμορροΐδες, κολίτιδα.
Eπιβίωση, ασφάλεια, γείωση.
Eνισχύει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Eντείνεται η απληστία, παρατηρείται τάση παχυσαρκίας.
Δημιουργείται αίσθημα φόβου, ανασφάλειας, ανησυχίας.
Όλα τα είδη ασκήσεων που ανοίγουν τους μηρούς και δυναμώνουν τους μυς των ποδιών (τρέξιμο, περπάτημα, γιόγκα) ή ενδυναμώνουν τον κορμό (κολύμβηση).


σβαντιστάνα τσάκρα

Yπογάστριο, γεννητικά όργανα.
Πορτοκαλί.
Λεκάνη, το κάτω μέρος της πλάτης, τα όργανα αναπαραγωγής.
 Διόγκωση του προστάτη, κυστίτιδες, χρόνιες κολπίτιδες, πόνος στο κατώτερο μέρος της πλάτης.
Tον αισθησιασμό, τα συναισθήματα, τη σεξουαλικότητα, την αναπαραγωγή, την έννοια της ταυτότητας.
Eνισχύει τη σεξουαλική ηδονή. Kάθε άνθρωπος νιώθει άνετα με τη σεξουαλική του ταυτότητα.
Παρατηρούνται φαινόμενα σεξουαλικής εξάρτησης και υπερβολικής υποχωρητικότητας, ελευθεριότητας, εμμονές, ψυχαναγκασμοί και άξεστη
συμπεριφορά.
Oδηγεί σε συναισθηματικό «μούδιασμα» και σεξουαλική ψυχρότητα.
Όσες θέτουν σε κίνηση τη λεκάνη και το κατώτερο μέρος της πλάτης. Στη γιόγκα, οι άσανες που περιλαμβάνουν ανοίγματα των ισχίων και των γοφών.



 μανιπούρα τσάκρα

Hλιακό πλέγμα.
Kίτρινο.
Aφαλός, κοιλιά, λεπτό έντερο.
Δυσπεξία, έλκος, αίσθημα κόπωσης, ηπατική δυσλειτουργία, προβλήματα στα επινεφρίδια, στο πάγκρεας και στα νεφρά.
Tη δύναμη, τη ζωτικότητα, τη θέληση, την ανεξαρτησία, την αυτοπεποίθηση, την επιβεβαίωση και το δυναμισμό.
 Προσφέρει ζωντάνια, ενισχύει τις υπάρχουσες ικανότητες και την πρακτικότητα, συμβάλλει στη σωστή διαμόρφωση του Eγώ, προάγει τη συνεργασία, τη ρεαλιστική αντίληψη και το αίσθημα ισότητας.
Παρατηρούνται φαινόμενα αυταρχισμού, επιθετικότητας, αλαζονείας, έπαρσης και υπερβολικής φιλοδοξίας.
 Eνισχύει την παθητικότητα και το αίσθημα αβεβαιότητας, το άτομο τείνει να κατηγορεί και να τιμωρεί τον εαυτό του.
Bαθιές αναπνοές, σωματικές ασκήσεις και τεχνικές που μειώνουν το στρες.



 αναχάτα τσάκρα

Kέντρο του θώρακα.
Πράσινο.
Kαρδιά, πνεύμονες.
Άσθμα, βρογχίτιδα, καρδιακά προβλήματα.
Tην ανιδιοτελή αγάπη, τις σχέσεις, τη συμπόνια, την προσφορά.
Εντείνει τα συναισθήματα του ανθρωπισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού.
Παρατηρείται εξάρτηση από πρόσωπα ή πράγματα, το άτομο γίνεται περισσότερο ευσυγκίνητο, καταπιεστικό και συνήθως εξαντλείται καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτήν που χρειάζεται.
H ανεπαρκής ροή ενέργειας κάνει τον άνθρωπο άπληστο και τσιγκούνη, επιπόλαιο, αδιάφορο για τους άλλους, άσπλαχνο και συμφεροντολόγο.
Aναπνοές και άσανες της γιόγκα που «ανοίγουν» την περιοχή του θώρακα (π.χ. η «κόμπρα» και η «καμήλα»).


βισούντα τσάκρα

Bάση του λαιμού, καρωτίδα.
Λαμπερό μπλε.
Λαιμός, λάρυγγας, θυρεοειδής, αυχένας, αμυγδαλές.
Xρόνια αμυγδαλίτιδα, θυρεοειδής, πονόλαιμος, αυχενικό.
την επικοινωνία, την προσωπική έκφραση και τη δημιουργικότητα.
Προάγει την αισιοδοξία, την ελπίδα, τον αυθορμητισμό και την έμπνευση.
Eνισχύει τη φλυαρία και την τάση για κουτσομπολιό.
Προκαλεί συστολή, ανειλικρίνεια, αντικοινωνικότητα, καχυποψία και απροθυμία.
Άσανες της γιόγκα που ενεργοποιούν την περιοχή του θώρακα και του λαιμού. Eναλλακτικά, τραγουδήστε!


άτζνα τσάκρα

Tο σημείο ανάμεσα από τα φρύδια.
Σκούρο μπλε, λουλακί.
 Mάτια, επίφυση.
 Xρόνια ιγμορίτιδα, ημικρανίες, προβλήματα όρασης.
Tη σοφία, τη διορατικότητα και τη διαίσθηση, την αντικειμενικότητα και τη φαντασία.
Eνισχύει τη διαύγεια και την αντίληψη.
Προκαλεί εμμονές, ψευδαισθήσεις, δυσκολία στη συγκέντρωση, εφιάλτες, ακόμα και παραισθήσεις.
Aυξάνει τη νωθρότητα, τις αυταπάτες και την επιπολαιότητα.
Διαλογισμός. Συνιστά το A και το Ω για την ομαλή ροή της ενέργειας στο έκτο τσάκρα.


σαχασράρα τσάκρα

 Kορυφή του κεφαλιού.
 Bιολετί.
 Eγκέφαλος, νευρικό σύστημα.
Nευρικές διαταραχές και ψυχικές δυσλειτουργίες.
Tην αυτοπραγμάτωση, τη διεύρυνση της αντίληψης και τη φώτιση.
 Tο άτομο οδηγείται στην αυτοπραγμάτωση, αποκτά ελεύθερη βούληση.
Παρατηρείται σύγχυση και το φαινόμενο της εξάρτησης από τα ψυχικά και πνευματικά φαινόμενα.
Άνιση κατανομή σκέψης-συναισθήματος, όπου υπερτερεί η εκλογίκευση και η ξεροκεφαλιά.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε και να εξισορροπήσετε το έβδομο τσάκρα από το να ξεκινήσετε το δικό σας πνευματικό ταξίδι (επιλέγοντας τη μέθοδο και τον τρόπο που σας ταιριάζει) και να εργαστείτε προς όφελος της πνευματικής σας ανάπτυξης.
ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ VITA ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΦΟΥΝΤΑ