Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΆΘΗΜΑ 48

ΜΆΘΗΜΑ 48
Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ.

Ο θεϊκός Εαυτός δεν απειλείται από τίποτα

1Η σημερινή ιδέα απλά δηλώνει ένα γεγονός. Δεν είναι γεγονός για εκείνους που πιστεύουν στις ψευδαισθήσεις, αλλά οι ψευδαισθήσεις δεν είναι γεγονότα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς. Είναι πολύ εύκολο να το αναγνωρίσεις αυτό. Αλλά είναι πολύ δύσκολο να το αναγνωρίσουν εκείνοι που θέλουν οι ψευδαισθήσεις να είναι αληθινές.

Άσκηση
2Η σημερινές περίοδοι πρακτικής θα είναι πολύ σύντομες, πολύ απλές και πολύ συχνές. Απλά επαναλάμβανε την ιδέα όσο το δυνατόν πιο συχνά. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με τα μάτια σου ανοιχτά σε οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σας συνιστούμε ιδιαίτερα, όμως, να αφιερώσετε περίπου ένα λεπτό όποτε είναι δυνατόν για να κλείσεις τα μάτια σου και να επαναλάβεις την ιδέα αργά στον εαυτό σου αρκετές φορές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείς την ιδέα αμέσως, σε περίπτωση που οτιδήποτε ενοχλήσει την γαλήνη του νου σου.
Παράγραφος3 επικεφαλίδα
Η Παρουσία του Θεού Εντός διώχνει  τον εγωικό φόβο
Η παρουσία του φόβου είναι σίγουρο σημάδι ότι θέτεις την εμπιστοσύνη σου στην δική σου δύναμη. Η επίγνωση ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς δείχνει ότι κάπου μέσα στο νου σου, όχι απαραίτητα σε ένα μέρος που να μπορείς τώρα να αναγνωρίσεις, έχεις θυμηθεί τον Θεό, και έχεις αφήσει την δύναμή Του να αντικαταστήσει την αδυναμία σου. Την στιγμή που το κάνεις αυτό δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα να φοβηθείς.
Μετ χ τσιντέαΔεν υπάρχουν σχόλια:

100-119