Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

εκτο τσακρα απο Achila Vridavana





Σανσκριτικό όνοµα: : Agnya (or Ajna) , Άτζνα (ή Άινα) που σηµαίνει «γνωρίζω», «αντιλαμβάνομαι», «διατάσσω» «πέρα από τη σοφία.»

Θέση: Μέτωπο, ακριβώς στο σηµείο πάνω από την αρχή της µύτης.

Λειτουργία: Άµεση αντίληψη,Ενόραση, Δύναμη του Νου, Φώτιση, Μάθηση.

Στοιχείο: Κανένα και όλα

Εσωτερική κατάσταση: Αυτοκυριαρχία.

Αδένες: Υπόφυση.

Μέρη σώµατος: Μάτια, τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου

Ρήμα: Βλέπω.

Αίσθηση: Όλες οι αισθήσεις συμπεριλαμβανομένης και της διαισθητικής αντίληψης

Χρώµα: ίντιγκο.

Σπερματικός ήχος:. Om.

Ήχος : « ι » και η μουσική του νότα είναι το « Λα ».

Μάντρα: ΚΣΑΜ

Πέταλα: Δύο

Ζώο σύµβολο: Κανένα

Θεότητες: Παραµασίβα (ο Σίβα στην ανώτατη µορφή του) και Σάκτι Χακίνι.

Ζώδια : Δίας Τοξότης, Υδροχόος, Ιχθείς

Πλανήτες: Ερμής, Δίας, Ουρανός, Ποσειδώνας

Οι λίθοι του : ο αδάμας, ο αμέθυστος, ο αζουρίτης, ο σαγενίτης, ο σαρδόνυξ, ο φθορίτης, η τουρμαλίνη, ο σάπφειρος, ο αζουρίτης- μαλαχίτης, ο σοδάλιθος, κορδιερίτης, ή ιόλιθος, ο τανζανίτης ή σαριότης, το μάτι του ιέρακα.




Τώρα ανεβαίνουμε σε κείνο το κέντρο που συνήθως αναφέρεται ως τρίτο µάτι, το τσάκρα «ajna »(άινα) το οποίο βρίσκεται στο μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια μας.

Το όνοµα άινα προέρχεται από µία σανσκριτική ρίζα που ση­µαίνει «γνωρίζω» και «ακολουθώ». Κατά συνέπεια, σηµαίνει «δίνω εντολή». Το τσάκρα άινα µπορεί να θεωρηθεί το κέντρο που δίνει τις εντολές για ολόκληρη την ύπαρξη για το λόγο αυτό θεωρείται το τσάκρα της σοφίας.

Είναι το πνευματικό κέντρο όπου η αλληλεπίδραση του νου με την ψυχή μπορεί να οδηγήσει στην διαισθητική όραση και τη σοφία. Μέσα από αυτό μαθαίνουμε να ενεργούμε με εσωτερική κατεύθυνση και να ορίζουμε την διαφορά ανάμεσα στις σκέψεις που κινούνται από την δύναμη και σε εκείνες που κινούνται από τον φόβο και την ψευδαίσθηση.

Το βασικό του χρώμα είναι το λουλακί αλλά υπάρχουν επίσης και βιολετί αποχρώσεις.

Το έκτο τσάκρα ή αλλιώς τρίτο μάτι είναι η έδρα της επίτευξης της συνειδητότητας.

Γίνομαι συνειδητός σημαίνει αποκτώ την ικανότητα να απελευθερώνω τα παλιά και να αγκαλιάζω το νέο, με την επίγνωση ότι όλα τα πράγματα τελειώνουν την κατάλληλη στιγμή.

Είναι δύσκολο να μάθουμε να ζούμε με αυτήν την αλήθεια επειδή οι άνθρωποι αποζητάμε την σταθερότητα και όχι την αλλαγή. Το να γίνουμε συνειδητοί σημαίνει να ζούμε εντελώς στο παρόν ξέροντας ότι τίποτε δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο αύριο.

"...Η επίγνωση αυτή είναι ιδιαίτερα σηµαντική για όλους εκείνους που θέλουν να διδαχθούν τα µυστήρια

(Από το βιβλίο Τα στοιχεία των Τσάκρας.)

Το άτοµο που έχει πραγματωθεί πνευματικά, κυβερνά από «το θρόνο που βρίσκεται ανάµεσα στα φρύδια», όπως µας υπενθυμίζει η Άλις Μπέιλυ. Με άλλα λόγια, η ζωή βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενός ανώτερου επιπέδου συνειδητότητας και επίγνωσης.

Το τσάκρα άινα βρίσκεται στο σηµείο της διασταύρωσης των μεσημβρινών ίντα, πινγκάλα και σουσούµνα στο µέτωπο.

Μετά την αφύπνιση, αυτή η συρροή των τριών ενεργειών χαρίζει εξαιρετικά δώρα. Μόνο η σουσούµνα ανεβαίνει έως την κορυφή του κεφαλιού. Οι µεσηµβρινοί ίντα και πινγκάλα σταματούν σ' αυτό το σηµείο διασταύρωσης.

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από την επίγνωση του τρίτου ματιού, τη γνωστή σε τόσο πολλούς ανθρώπους. Ασφαλώς, το κέντρο αυτό δρα σαν ένα τρίτο µάτι, αφού αφυπνισθεί. Η σηµασία του ονόµατός του «να γνωρίζεις» αναφέρεται σε πτυχές τηλεπάθειας και άλλα µέσα άµεσης γνώσης, τα οποία παρακάμπτουν τις κανονικές αισθήσεις του σώµατος.

Στο επίπεδο αυτό είναι δυνατή η άµεση αντίληψη. Οι φραγµοί που ορίζουν τα σύνορα του εαυτού έχουν ξεπεραστεί από πολύ καιρό. Ακριβώς όπως ένα άτοµο µε υγιή όραση που βρίσκεται ανάµεσα σε µια μάζα τυφλών έχει τα πλεονεκτήματα που είναι φυσικό να του παρέχει η οπτική του οξύτητα, έτσι και η αφύπνιση του τσά­κρα άινα το καθιστά οφθαλμό της ψυχής που διαθέτει σφαιρική θέαση.

Στο τσάκρα αυτό υπάρχει ο τελευταίος ψυχικός κόµπος, ο κόµπος του Σίβα, που λέγεται Ρούντρα γκράντι. Αυτός πρέπει να λυθεί προηγουμένως, για να µπορέσει το φίδι της Κουντα­λίνι να ανέβει τελείως και να αφυπνίσει το τσάκρα της κορυφής του κεφαλιού.

Οι κόµποι μπορούν να θεωρηθούν ως δυ­νάµεις που δένουν και συγκρατούν τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. Η λειτουργία τους είναι πάρα πολύ σηµαντική. Όταν έχουν εδραιωθεί εσωτερικά τα αντίστοιχα επίπεδα συνειδητό­τητας, οι ψυχικοί κόµποι παύουν πλέον να εμποδίζουν τη διεύρυνση.

Οι κόµποι µπορούν επίσης να θεωρηθούν ως θύρες ασφαλείας που µένουν κλειστές για λόγους προστασίας. Θα ανοίξουν µε φυσικό τρόπο, όταν το άτοµο θα έχει κατακτήσει µια βαθιά κατανόηση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την εκάστοτε θύρα ασφαλείας. Κανείς δεν µπορεί να µας δώσει το σχετικό κλειδί. Ο καθένας πρέπει να το κατασκευάσει µόνος του.

Η λύση του συγκεκριμένου κόµπου είναι η επίτευξη µιας κατάστασης ενότητας, η υπέρβαση του δυϊσµού, η πλήρης συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι δεν υπάρχει χωρισµός µεταξύ του εαυτού και οποιουδήποτε άλλου πράγματος.







Βλέπουμε πως αυτό απεικονίζεται στα παραδοσιακά σύμβολα του τσάκρα άινα, που παρουσιάζεται να έχει δύο πέταλα, ένα δεξιά και ένα αριστερά από έναν κύκλο. Ο κύκλος αυτός ονοµάζεται σούνυα, το κενό, και συμβολίζεται µε το λευκό φως. Το κενό είναι πέρα από το χώρο και το χρόνο. Δεν είναι άδειο' είναι µια κατάσταση καθαρής ύπαρξης. Το κενό είναι η καθαρή αιτία της ύπαρξης, η πηγή της εκδήλωσης και το ση­µείο στο οποίο εκείνη επιστρέφει.



Η θεότητα του τσάκρα αυτού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.







Η Σάκτι Χακίνι είναι και θηλυκή και αρσενική. Αυτή η ανδρόγυνη εικόνα µμοιάζει µε τη µορφή που απεικονίζεται στην 21 η αρκάνα των Ταρώ, τον Κόσµο (ΧΧΙ). Εκεί βλέπουμε µια µορφή που είναι και θηλυκή και αρσενική να χορεύει µέσα στα βασίλεια της εκδήλωσης. Κάθε όψη της θεότητας του τσάκρα αυτού έχει το δικό της µάντρα: το ham είναι το µάντρα της αρσενικής όψης, ενώ το sa είναι το µάντρα της θηλυκής. Αν τα θεωρήσουµε µαζί, αυτά τα δύο σηµαίνουν «εί­µαι αυτό που είµαι». 



Ο κύκλος που συμβολίζει το κενό φέρει δύο πέταλα, ένα σε κάθε πλευρά του. Αυτό µπορεί να νοηθεί ως η πρωταρχική δυ­ϊκότητα που προκύπτει από την κατάσταση της ενότητας. Η δυϊκότητα αυτή είναι παρούσα σε όλα τα επίπεδα και εκδηλώνεται ακόµη και στη φυσική µορφή. Ο ίδιος ο εγκέφαλός µας έχει δύο ημισφαίρια, που καθένα τους διαθέτει διαφορετικές και εξειδικευμένες λειτουργίες. Η βασική αυτή πολικότητα συνεχίζεται: καθένα από τα µάτια συνδέεται µε διαφορετικό ημισφαίριο, ενώ το ίδιο το φυσικό σώµα παρουσιάζει συμμετρία. Η πολικότητα αυτή λειτουργεί επίσης στα εξαιρετικά λεπτά επίπεδα. Μπορούµε να δούµε το γενικό ενεργειακό πεδίο του σώµατος σαν ένα ωοειδές σώµα που εκτείνεται από το φυσικό σώµα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα ίδια τα τσάκρας σχηματίζουν τον κεντρικό άξονα του ενεργειακού πεδίου όπου συναντούνται οι δύο (πολικές) δυνάµεις. Κάθε τσάκρα παράγει ένα ενεργειακό πεδίο που αντανακλά τη δραστηριότητα του ίδιου του κέντρου. Όταν το σώµα είναι υγιές, το ενεργειακό πεδίο ακολουθεί αυτό το θεμελιώδες πρότυπο.



Οι ασθένειες δημιουργούν «νεκρές ζώνες», όπου δεν ρέει καθόλου ενέργεια.



Η εικόνα του κύκλου µε τα δύο πέταλα θυµίζει τον φτερωτό ηλιακό δίσκο των Αιγυπτίων, µια κυκλική επιφάνεια µε µία φτερούγα σε κάθε της πλευρά. Είναι µια εικόνα πτήσης, ελευθερίας και απελευθέρωσης. Είναι επίσης σύµβολο µιας υψηλής κοσµικής µύησης που ήταν οικεία στους Αιγυπτίους. Η αφύπνιση του τσάκρα άινα µπορεί να θεωρηθεί ως µύηση, ως άλλο ένα βήµα στη διάρκεια του ταξιδιού µε στόχο τη συνειδητοποίηση του εαυτού. Η µύηση του τσάκρα άινα φέρνει το μαθητή σε επαφή µε µια κατάσταση «υπέρτατη, αιώνια, αγέννητη». Όταν ο Μοτογιάµα αφύπνισε το συγκεκριμένο τσάκρα, είδε τον εαυτό του να κατακλύζεται από έκσταση. Κατόπιν συνειδητοποίησε ότι η συνειδητότητά του είχε διευρυνθεί και είχε γίνει βαθύτερη. Στην κατάσταση αυτή, είχε ταυτόχρονη γνώση του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Ακόµη, λέγεται, ότι αυτό το επίπεδο συνειδητότητας µας φέρνει σε επαφή µε τον εσωτερικό διδάσκαλο, την πηγή της σοφίας που φέρουµε µέσα µας. Το όλο θέµα των εσωτερικών διδασκάλων είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.







Ο μικρός εαυτός της προσωπικότητας έρχεται σε επαφή µε πηγές που βρίσκονται έξω από τον περιορισμένο εαυτό. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τέτοιων επαφών" δηλαδή, επαφή µε τους εσωτερικούς και µε τους εξωτερικούς διδασκάλους. Τη δυαδικότητα αυτήν τη βλέπουμε να καθρεφτίζεται στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου που είναι γιν και γιαγκ το ένα ως προς το άλλο. Η αφύπνιση του τσάκρα άινα µας φέρνει σε επαφή µε µια πηγή σοφίας που την βιώνουµε εσωτερικά, ως µέρος µιας ενότητας. Ο µικρός εαυτός απορροφάται από τη συμπαντική σοφία. Δεν υπάρχει αίσθηση διαχωρισμού.

Καθώς η συνείδηση διευρύνεται, το άτοµο συναντά επίσης εξωτερικούς διδασκάλους. Αυτοί εκπροσωπούν άλλους νόες που αναπτύσσονται ακολουθώντας το δικό τους δρόµο. Μπορεί κανείς να αποκτήσει επαφή µε τέτοιους νόες, εφόσον οι εσωτερικές νοητικές ικανότητες οξύνονται και αναπτύσσονται. Οι νόες αυτοί θα γίνουν επίσης µέρος της ενότητας που εκφράζεται µέσω του τσάκρα άινα. Σε χαμηλότερα επίπεδα συ­νειδητότητας, παρόµοιοι νόες παρουσιάζονται και εξωτερικά και εµφανίζουν µία ατοµική ταυτότητα.

Όταν εργαζόμαστε µε τα τσάκρας, ερχόμαστε αντιμέτωποι µε θεμελιώδη ερωτήματα όπως «ποια είναι η φύση του εαυτού; ποια είναι η φύση της πραγματικότητας;» Εδώ, η µόνη λυδία λίθος είναι η εμπειρία.

Αυτό είναι το µόνο τσάκρα που έχει το σωµατικό ισοδύναμο του,µάλλον στον εγκέφαλο παρά στο σώµα. Ο νους δεν υποφέρει από σωµατικούς περιορισμούς, αλλά, αντίθετα, οι σκέψεις έχουν φτερά.



Μπορούµε να αναπλάσουµε το παρελθόν µέσα από τη µνήµη µας.

Μπορούµε να κάνουµε σχέδια για το µέλλον µέσω της φαντασίας µας.

Μπορούµε να ασκήσουµε το νου µας µε το διαλογισµό.

Μπορούµε να βιώσουµε ένα φανταστικό κόσµο µέσα στα όνειρά µας.



Καθώς η συνείδηση διευρύνεται, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να χρησιµοποιούµε το νου µας.

Η ενεργοποίηση αυτού του τσάκρα αυξάνει τις δυνάµεις του οραματισμού, που µπορούµε να τις θεωρήσουµε ως την ικανότητα να βλέπει κανείς µε το νοητικό οφθαλμό. Ο καθένας µας έχει µια φυσική ευχέρεια να δημιουργεί εικόνες. Ο νους παράγει αυθόρμητα εικόνες στη διάρκεια της διαδικασίας της παραγωγής ονείρων. Συχνά, τα παιδιά έχουν ζωηρή φαντασία, που όµως είναι αναπόφευκτο να αποδυναμωθεί καθώς το παιδί ωριµάζει και εκπαιδεύεται. Όλοι µας ήµασταν κάποτε παιδιά µε ζωηρή φαντασία, όµως όλοι µας χάσαµε την ικανότητα να αντιδρούμε στον κόσµο µε ολιστικό τρόπο, υποκαθιστώντας έτσι τις εικόνες του κώδικα αναπαράστασης του κόσµου µε λέξεις.

Η αξία του οραματισμού φαίνεται ότι έγκειται στο ότι µπορεί να κάνει το άτοµο να αντιδρά ως όλο σε κάθε δεδομένη αφορµή.







Η ικανότητα δημιουργίας µιας εικόνας έχει τη δύναµη να προκαλεί την εµφάνιση όχι µόνο της ίδιας της εικόνας αλλά και ενός συν­δυασµού συγκινήσεων και συναισθημάτων.



Οι ικανότητες παραγωγής εικόνων έχουν το κέντρο τους στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο είναι επίσης υπεύθυνο για τις συγκινησιακές αντιδράσεις και τη συµβολική αναπαράσταση του κόσµου. Προφανώς, αυτό ακριβώς το γεγονός καθιστά τον οραματισμό από τόσες πολλές απόψεις ένα πανίσχυρο εργαλείο. Ο οραματισμός είναι µία αποφασιστικής σηµασίας συνιστώσα ορισμένων µορφών διαλογισµού. Είναι επίσης σηµαντικός παράγων της αυτοθεραπείας και της ψυχικής ανάπτυξης.



Μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε οι ίδιοι τη δύναµη του οραματισμού µε ένα µικρό πείραµα.



■Αρχίστε, εκφωνώντας δυνατά το όνοµα κάποιου πράγματος.
■Μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε απλό όπως ένα τριαντάφυλλο, ένα αυτοκίνητο ή ένα δέντρο.
■Αφού ονοµάσετε το αντικείμενο που διαλέξατε, μελετήστε την αντίδρασή σας. Ποια είναι η αντίδραση που ανακάλεσε από µέ­σα σας η λέξη αυτή;
■Τώρα, κλείστε τα µάτια σας και δείτε µε το νοητικό σας οφθαλμό την εικόνα του συγκεκριμένου αντικειμένου. Κατασκευάστε την εικόνα του µε όσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορείτε και αξιολογήστε την µε τον ίδιο τρόπο που αξιολογήσατε το όνοµά της.Ποια αντίδραση σας προκάλεσε η εικόνα;
■Τώρα, συγκρίνατε την επίδραση της εκφωνούμενης λέξης και της εικόνας που δημιουργήσατε. Ασφαλώς θα παρατηρήσετε µία ποιοτική διαφορά στις αντιδράσεις σας.


Όταν ο οαµατισµός συνδυάζεται µε ζητήματα της πραγματικής µας ζωής, έχει τη δύναµη να προξενεί µια εκ βαθέων αντίδραση, που αντιπροσωπεύει τη βούληση του ατόµου στο σύνολό της.

Όταν ο οραματισμός συνδυάζεται µε την καθημερινή µας σκέψη, φαίνεται ότι ανοίγει τις πύλες προς νέα επίπεδα αντίληψης και επίγνωσης.



Αν οραματιστείτε την εικόνα ενός φίλου σας πριν του τηλεφωνήσετε, ο τρόπος που θα σχηματιστεί η εικόνα αυτή µπορεί να αποδειχθεί αποκαλυπτικός.

Αν αισθανθείτε µια πηγαία ανάγκη για κάτι στη ζωή σας, αφιερώστε χρόνο στο να σχηματίζετε τακτικά στο νου σας την αντίστοιχη εικόνα. Όταν ο νους είναι εξοικειωμένος µε τη σκέψη µε εικόνες, φαίνεται ότι δημιουργεί µια εσωτερική κενή οθόνη που είναι πάντοτε διαθέσιμη για αυθόρμητη προβολή εικόνων. Όταν γεννιούνται µε τον τρόπο αυτόν εικόνες, ένα τµήµα του νου δημιουργεί µία αναπαράσταση που κατόπιν την μεταβιβάζει σε ένα άλλο τµήµα του, προκειμένου να την ερμηνεύσει.

Σήµερα, το ενδιαφέρον για την όλη διαδικασία του οραματισμού, από τις νευροφυσιολογικές αρχές του έως τα ανώτερα πνευματικά επίπεδα, είναι τόσο έντονο, ώστε οι επιστήμονες επιχειρούν να τον διερευνήσουν περισσότερο, οι γιατροί δέχονται να τον χρησιμοποιήσουν και οι ψυχίατροι τον αντιμετωπίζουν σοβαρά ως πολύτιµο µέσο για την αποκατάσταση της ακεραιότητας της ψυχής. Οι πνευματικές διδασκαλίες ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν τον οραματισμό ως καίρια διαδικασία για τη νοητική εκπαίδευση και τη διεύρυνση της συνειδη­τότητας.



Ότι είναι η οµιλία για το τσάκρα του λάρυγγα, είναι και ο οραματισμός για το τσάκρα του µετώπου.



Ο νους έχει τη δύναµη να ξεπερνά τους περιορισμούς. Υπάρχουν γι' αυτό µερικά ξεκάθαρα παραδείγματα. Ο Κ. Μπρά­ουν, που ήταν εκ γενετής ανάπηρος, έγινε ένας εξέχων συγγραφέας. Δεν µπορούσε να µιλήσει και το µόνο που µπορού­σε να ελέγξει ήταν το µεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού. Παρ' όλα αυτά, ο νους του ήταν ζωντανός και είχε πλήρη συνείδηση. Ο λαµπρός επιστήμονας Στέφεν Χώκιν υποφέρει από µία εκφυλιστική σωµατική νόσο, αλλά ο νους του είναι οξύς και του έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσει επαναστατικές απόψεις για τις µαύρες τρύπες. Πρόκειται για έναν άνθρωπο καθηλωμένο στην αναπηρική πολυθρόνα, παρ' όλα αυτά όµως είναι ικανός να µελετά τα µυστήρια του άπειρου διαστήματος. Η κατάστασή του αποτελεί ένα δυνατό σύμβολο της απελευθερωτικής δύναµης του τσάκρα άινα.

Το τσάκρα άινα φέρνει την ελευθερία σε πολλά επίπεδα. Η απελευθερωτική του δράση έγκειται στο γεγονός ότι εκπροσωπεί µια κατάσταση της συνειδητότητας όπου δεν υπάρχουν ούτε διαχωρισµοί ούτε περιορισµοί. Βρίσκεται εκτός και πέραν κάθε περιορισµού.

Επίσης, το συνειδησιακό επίπεδο που εκπροσωπείται από το τσάκρα άινα βρίσκεται πέρα από κάθε καρµική επιρροή. Το άτοµο που αφύπνισε τις δυνάµεις του τσάκρα άινα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τις ενέργειες για να βοηθήσει τους άλλους ως προς την καρµική τους κατάσταση. Αυτή είναι µια πολύ ασυνήθιστη ιδέα, που εγείρει όλων των ειδών τα ερωτήματα. Ο ίδιος ο Μοτογιάµα µας λέει ότι µετά την αφύπνισή του, είχε επίγνωση όχι µόνον του κάρµα μονωμένων ατόµων αλλά και µεγαλύτερων οµάδων, όπως οικογενειών ή εθνών. Ανακάλυψε ότι είχε τη δύναµη να ασκήσει ευεργετική επίδραση στο κάρµα των άλλων. Ο Μοτογιά­µα θεώρησε ότι αυτή η πτυχή της αφύπνιση ς του συγκεκριμένου τσάκρα είναι η πιο σηµαντική. Ο ίδιος ο Χριστός είχε πει ότι µπορούσε να ξεπλύνει τις αµαρτίες του κόσµου, µε άλλα λόγια, ότι µπορούσε να διαλύσει το συσσωρευόμενο κάρµα της ανθρωπότητας.



Ο Σατυανάντα διατυπώνει την υπόθεση ότι αυτό το τσάκρα πρέπει να αφυπνιστεί πρώτα, προκειμένου να εδραιωθεί µία πνευματική επαφή υψηλού επιπέδου πριν απελευθερωθούν οι καρµικές ενέργειες που σχετίζονται µε τα υπόλοιπα τσάκρας.



Αν αποκτήσει κανείς συνειδητότητα σε αυτό το επίπεδο, έχει τη δυνατότητα να σταθεί πιο πάνω από το κάρµα και να το κατανοήσει πλήρως µέσω της σοφίας και όχι µέσω της διαδικασίας της κάθαρσης.


Τα τσάκρα του νου, το άινα και το σαχασράρα, είναι φυσικό να σχετίζονται µε τους δύο ενδοκρινείς αδένες που βρίσκονται µέσα στο κρανίο, την υπόφυση και την επίφυση. Ωστόσο, εδώ και πολύ καιρό γίνεται συζήτηση για την απόδοση των αδένων στα τσάκρας. Ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν την υπόφυση στο τσάκρα άινα, ενώ άλλοι του αποδίδουν την επίφυση. Η σύγχυση αυτή δεν είναι τόσο ζήτηµα διαφωνίας, όσο µια έκφραση της δυσκολίας να υπάρξει ακρίβεια σχετικά µε τόσο υψηλά επίπεδα συνειδητότητας. Η επίφυση είναι ένα µικρό όργανο µε κωνικό σχήµα. Η πραγματική του λειτουργία πα­ραµένει µυστήριο. Στα πουλιά, η επίφυση φαίνεται ότι συνδέεται µε την ικανότητά τους να πετούν χρησιμοποιώντας ως ση­µείο αναφοράς το διαθέσιµο φως.

Η Άλις Μπέιλυ εκθέτει ένα σοβαρό λόγο για τον οποίο θα µπορούσε το τσάκρα άινα να συνδέεται με την υπόφυση, που αποτελεί το κέντρο διαταγών ολόκληρου του ενδοκρινικού συστήματος. Ορισμένα γιογκι­κά κείµενα αποκαλούν την υπόφυση «κυρίαρχο αδένα», επειδή λέγεται ότι έχει τη δύναμη να ανανεώνει ολόκληρο το σύστημα.…..»







Οι ηγέτες χρησιμοποιούν το τσάκρα αυτό. Στην αρχαιότητα το τρίτο μάτι ήταν ιδιαίτερα ενεργό , στους μάγους, τους σαμάνους και τους μάντεις. Όλοι έχουμε ακούσει το μάντρα ΩΜ- το μάντρα αυτό σχετίζεται με το τρίτο μάτι.



Όταν είναι ανοικτό, υγιές και δραστήριο ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο κάτω από ένα νέο φως. Υπερβαίνει εντελώς τους περιορισμούς της ορθολογιστικής σκέψης.

Η διαίσθηση και η εσωτερική του όραση του ανοίγουν τον δρόμο προς όλα τα λεπτά επίπεδα πραγματικότητας και μπορούν πια να ενσωματώσουν ανώτατες συμπαντικές αλήθειες και νόμους..

Με λίγα λόγια ο άνθρωπος προσεγγίζει την Ανώτερη Αισθητική Αντίληψη



Ας σταθούμε λίγο σε αυτό.




Η ικανότητα της εξωαισθητήριας αντίληψης εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. ( τηλεπάθεια, οι έξοδοι στο astral, ψυχοκινησία, προφητείες, προβλέψεις του μέλλοντος κ.τ.λ.). Μπορεί να εκδηλώνεται στα όνειρα και διαλογισμούς και μας βοηθάει να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει σ’άλλο μέρος και άλλο χρονικό διάστημα, καθώς και στις προηγούμενες και τις επόμενες ζωές. Καμιά φορά αυτή η ικανότητα εμφανίζεται όταν κάποιος από τους δικούς μας χρειάζεται την βοήθειά μας ή βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις περιπτώσεις που αυτή η ικανότητα είναι αναπτυγμένη καλύτερα, ο άνθρωπος μπορεί να την χρησιμοποιεί όταν είναι άγρυπνος, στην κατάσταση του διαλογισμού και στις φωτεινές στιγμές κατά τις οποίες ο αρχίζει και βλέπει κάτι. Επίσης αυτή η ικανότητα επιτρέπει να βλέπουμε διάφορες λεπτοφυείς ενέργειες και αύρες και να κοιτάμε μέσα στα πράγματα και σώματα.




Η εξωαισθητήρια ακοή όταν ενεργοποιείται (εκ νέου) μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε ορισμένες συχνότητες ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό των ηχητικών συχνοτήτων, που υπάρχουν στο σύμπαν. Αυτό εκδηλώνεται στην ικανότητα να μπορούμαι να ακούμε τους Θεϊκούς ήχους και να λαμβάνουμε τα μηνύματα από άλλους κόσμους και πνευματικές ποιότητες φωτός.




Η ικανότητα της αφής είναι μια αίσθηση που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Η καλή ανάπτυξη του τσάκρα του τρίτου ματιού επιτρέπει στον άνθρωπο να νιώθει διάφορες ενέργειες. Αυτή την ικανότητα χρησιμοποιούν πολλοί θεραπευτές, που θεραπεύουν με το άγγιγμα των χεριών. Χάρη στην αίσθηση της αφής αγγίζοντας το σώμα του άλλου ανθρώπου μπορούν να καταλάβουν που βρίσκονται τα φυσικά εμπόδια, που οι μυς είναι τεντωμένοι, να νιώθουν κρύες και ζεστές περιοχές κ.τ.λ. Όταν η αφή είναι πιο ευαίσθητη επιτρέπει στον άνθρωπο να νιώθει την ενέργεια, που εκπέμπει από διάφορα όργανα. Χάρη σ’αυτή την ικανότητα μπορεί κάποιος να νοιώσει τα λεπτά σώματα και να καθορίσει την κατάστασή τους, καθώς και να βλέπει και να εξετάζει τα πεδία της αύρας των ανθρώπων και αντικειμένων.



Όσο πια ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα του τρίτου ματιού, τόσο πιο ελεύθερα και ανοιχτά τα όργανα της αίσθησης αντιλαμβάνονται τα γεγονότα που δεν είναι ορατά στα μάτια μας. Όσο πιο καθαρό είναι το κανάλι της αντίληψης και της μεταφοράς των μηνυμάτων του ανθρώπου, τόσο πιο έντονα εκδηλώνονται οι ικανότητες του.



Μέσα από το τρίτο μάτι και τη διαίσθηση του μπορούμε να εκδηλώσουμε στο υλικό επίπεδο οραματισμούς και σκέψεις, που εκπορεύονται από τον Ανώτερο Νου του και την καθοδήγηση του Πνευματικού Εαυτού του, και να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας.







Καθώς ο άνθεωπος έρχεται σε επαφή με την συνείδηση του και τον καθαρό πυρήνα της αλήθειας του είναι του ,υλοποιεί και απορροφά τη ζωή, καθοδηγούμενος από την εσωτερική του αλήθεια.

Του δίνονται οι δυνατότητες των καλών σχεδιασμών. Ο άνθρωπος που είναι καλός στον σχεδιασμό τακτικών είναι εξίσου ικανός να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις δυσκολίες. του.



Όταν το τσάκρα του τρίτου ματιού δεν είναι ισορροπημένο ο άνθρωπος μπορεί να αντιλαμβάνεται την ζωή μέσω του νου, της λογικότητας και της λογικής. Έχει ανάγκη από τάξη και λογική σ’όλα που κάνει, και αυτό που δεν πληρεί αυτά τα κριτήρια μπορεί να του φανεί τελείως αδύνατο να γίνει. Του χρειάζονται σαφείς και λογικές αποδείξεις. Αυτός πρέπει να τις δει με τα ίδια του τα μάτια και να τις πιάσει με τα ίδια του τα χέρια.

Η ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιούσυνοδεύεται με την επιθυμία να χρησιμοποιηθεί η δύναμη της σκέψης για την επίδραση στα γεγονότα και τους ανθρώπους, για την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιιών και ιδιοτελών κερδών.







Η δυσαρμονία του τσάκρα του τρίτου ματιού συνοδεύεται επίσης με την δυσαρμονία του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και την σοβαρή ανεπάρκεια της λειτουργίας του καρδιακού τσάκρα.

Η δυσαρμονία του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος προκαλεί τον άνθρωπο να επιδιώκει την διαχείριση και την χειραγώγηση των ανθρώπων και καταστάσεων.



Ανάμεσα στους ανθρώπους που πάσχουν από την ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού υπάρχουν και οι τσαρλατάνοι που χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους για την ικανοποίηση των προσωπικών τους ιδιοτελών επιθυμιών.



Ο άνθρωπος του οποίου το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι ανοιχτό όπως πρέπει, ποτέ δεν χρησιμοποιεί τις διανοητικές και πνευματικές του δυνατότητες για κάποιες χειραγωγήσεις.

Η ισορροπία του τσάκρα αυτού οδηγεί

■σε βαθιά συνειδητοποίηση των κανόνων του σύμπαντος που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες και δράσεις σε καμία περίπτωση
■και σε πλήρη κατανόηση του κινδύνου (όπως για τον εαυτό του, έτσι και για το σύμπαν) όταν κάνει κατάχρηση της δύναμης της σκέψης ή των διαισθητικών ικανοτήτων.


Κάποιος που η ροή στο έκτο του τσάκρα είναι μπλοκαρισμένη μπορεί επίσης να κυριαρχείται από υλικές επιθυμίες. Να θεωρεί χάσιμο χρόνου τις πνευματικές συζητήσεις και να απορρίπτει τις πνευματικές αλήθειες επειδή πιστεύει ότι είναι προϊόντα μιας παράλογης ονειρικής φαντασίας.

Στην περίπτωση της σοβαρής ανισορροπίας ο άνθρωπος μπορεί να θεωρεί παράλογη όχι μόνο την διαίσθηση αλλά ακόμα και τα αισθήματα. Καμιά φορά τέτοια κατάσταση οδηγεί σε περιορισμένη αντίληψη του κόσμου, και όλα αυτά που δεν ανταποκρίνονται στην δική του κοσμοαντίληψη μπορούν να θεωρηθούν παράλογα και όχι επιστημονικά.

Πιο συχνές είναι οι περιπτώσεις που η ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού προκαλεί την έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύμπαν και την μη κατανόηση της σημασίας των γεγονότων που συμβαίνουν. Η έλλειψη της σιγουριάς μπορεί να εκδηλώνεται με διάφορες ανησυχίες, φόβο για το μέλλον, αναποφασιστικότητα, συνεχή ένταση και κυνισμό.



Εκδηλώνονται επίσης, ο φόβος της αλήθειας όταν σκιάζεται η λογική του και ο φόβος του σκιώδους εαυτού του και των ιδιοτήτων του. Ο άνθρωπος είναι απρόθυμος να κοιτάξει μέσα του και να ανασύρει τους φόβους του. Έμμονες ιδέες και έντονες σεξουαλικές σκέψεις , βιαιότητα και έλλειψη συγχώρεσης στον εαυτό μας και στους άλλους μπορούν να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα στο εκτο ενεργειακό κέντρο.



Η σχέση του τσάκρα του τρίτου ματιού με το φυσικό σώμα



Το τσάκρα του τρίτου ματιού σχετίζεται με την λειτουργία του νευρικού συστήματος και όλη την λειτουργία του μυελού. Επηρεάζει το πρόσωπο, τα μάτια, τα αυτιά και τους κόλπους.

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Όταν το τσάκρα είναι ανοιχτό και ισορροπημένο, μπορούμε με τα μάτια μας να εξερευνούμε τον άνθρωπο που είναι απέναντί μας και να λαμβάνουμε αναλυτικές πληροφορίες για αυτόν. Όσο πιο μεγάλη είναι η πνευματική συνειδητοποίηση και όσο πιο ανοιχτοί είμαστε για να λαμβάνουμε τα μη λεκτικά μηνύματα, τόσο πιο σοβαρό είναι το αίσθημα που εμφανίζεται όταν κοιτάζουμε στα μάτια του άλλου ανθρώπου. Μπορούμε να μπούμε στις σκέψεις ακόμα και την ψυχή του.







Τα μάτια απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τον κόσμο. Μπορούμε να εξερευνούμε τον κόσμο ευμενώς ή προκατειλημμένα. Ο τρόπος της εξερεύνησης του κόσμου είναι η προσωπική μας επιλογή, η οποία στο τέλος απεικονίζει την αντίληψη του εαυτού μας. Όταν ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον κόσμο με ζήλια, κακόβουλα και όλα τα βλέπει μαύρα ή ασπρόμαυρα υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει προβλήματα οράσεως.

Τα αυτιά μας απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο ακούμε τον κόσμο. Όταν πρόκειται για την δραστηριότητα του τσάκρα του τρίτου ματιού, είναι σπουδαίο να αντιλαμβανόμαστε την ακοή όχι σαν απλή ικανότητα να λαμβάνουμε προφερόμενους ήχους αλλά και σαν ικανότητα να λαμβάνουμε μηνύματα του σύμπαντος.

Η έλλειψη τέτοιου είδους ακοής μπορεί να εκδηλωθεί με γενικές διαταραχές της ακοής και παθήσεις των αυτιών συνήθως ψυχοσωματικού χαρακτήρα.

Το πρόσωπο είναι η κάρτα μας, που εμείς δείχνουμε στον κόσμο. Όταν βλέπουμε το πρόσωπο του ανθρώπου μπορούμε να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες για το ταπεραμέντο του, γιατί αυτό φαίνεται στο πρόσωπό του: οι ρυτίδες στις άκρες των ματιών εμφανίζονται από το γέλιο, κατεβασμένες γωνίες των χειλών είναι το αποτέλεσμα ανησυχίας, μελαγχολίας και κακοήθειας, το σχήμα όρθιας γραμμής προς τα επάνω στα φρύδια δείχνουν την αποφασιστικότητα κ.τ.λ.

Το πρόσωπό μας προσελκύει ή διώχνει τους ανθρώπους, είναι φιλοφρονητικό και ανοιχτό ή κρυψίνουν.

Επειδή το πρόσωπό μας εκφράζει τα συναισθήματά μας, πάνω του είναι γραμμένο το πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Προβλήματα στο πρόσωπο προέρχονται από διάφορες αιτίες και ποικίλουν,από τα σπυράκια μέχρι την παράλυση του προσωπικού νεύρου.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι υπεύθυνο για το μυελό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.



Ο μυελός μας είναι το προσωπικό κέντρο των εντολών, από το οποίο περνάνε όλα τα μηνύματα.




Εμείς βάζουμε το μυελό μας στη λειτουργία, την οποία καθοδηγούμε και όχι το αντίθετο. Όλα τα διανοητικά στερεότυπα βρίσκονται στο μυελό και υπάγονται σε μας ανεξαρτήτως από το γεγονός αν το συνειδητοποιούμε ή όχι. Ο μυελός έχει κολοσσιαία βάση δεδομένων και πληροφοριών, που μας βοηθάει σε κάθε έργο. Όσο πιο πολύ είναι ανοιχτό και ισορροπημένο το τσάκρα το τρίτου ματιού, τόσο πιο καλά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις θαυμάσιες λειτουργίες του μυελού.

Η σημερινή σκέψη γίνεται αυριανό μέλλον. Σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή εμείς δημιουργούμε και διαμορφώνουμε πολλά πράγματα μόνο με την δύναμη της σκέψης.

Εάν αυτή η γνώση γίνει επίγνωση γίνεται αυτόματα ένα θαυμάσιο μέσο για την αυτοεξέλιξη σε όλα τα επίπεδα μας.



Επίδραση του τσάκρα στην ορμονική λειτουργία




Το τσάκρα του τρίτου ματιού έχει σχέση με δύο αδένες: τον κωναριοειδή αδένα και την υπόφυση.

Για το κωναριοειδή αδένα γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Είναι μικρός αδένας, το σχήμα του οποίου θυμίζει πολύ το κουκουνάρι. Μέχρι τώρα δεν είναι αποδεδειγμένο αν είναι μέρος του ενδοκρινολογικού συστήματος ή όχι. Επεξεργάζεται ορμονοποιημένο συστατικό, που λέγεται μελατονίνη και που ενεργοποιεί τους κύκλους της φωλεοποίσης, της μετακίνησης και τα ένστικτα αναπαραγωγής των ζώων. Του ανθρώπου

Ο κωναριοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για την εσωτερική αίσθηση του ρυθμού της ημέρας και της νύχτας, που επηρεάζει την ορμονική μας κατάσταση και τη διάθεσή μας. Επίσης είναι υπεύθυνό για πολλές άλλες λειτουργίες. Όταν υπάρχει διαταραχή αυτής της κυκλικής μορφής μπορεί να εμφανιστεί η κούραση, η κατάθλιψη κ.τ.λ.

Η υπόφυση βρίσκεται μπροστά από τον κωναριοειδή αδένα



και δρα σε συνεργασία με τον υποθάλαμο, προκειμένου να εκκριθούν δώδεκα διαφορετικές ορμόνες που επηρεάζουν ευρύ φάσμα ζωτικών λειτουργιών. Σ' αυτές περιλαμβάνονται η αποκατάσταση των ιστών του σώματος, τα πρότυπα του ύπνου, του θηλασμού, των συσπάσεων της μήτρας κατά τις ωδίνες του τοκετού και η σεξουαλική ωρίμανση. Η υπόφυση έχει εξαιρετική σημασία από τη σκοπιά της ανάπτυξης του οργανισμού. Επιπλέον, η υπόφυση διαιρείται σε δύο ξεχωριστά μέρη, τον πρόσθιο και τον οπίσθιο λοβό, που μας φέρνουν στη μνήμη τα δύο πέταλα αυτού του τσάκρα.

Παίζει τον ρόλο του κέντρου της διαχείρισης, που ρυθμίζει πολλές και διάφορες λειτουργίες. Μπορούμε ακόμα να την παρομοιάσουμε με ένα εργοστάσιο παραγωγής ορμονών που στο σύνολό τους ενεργοποιούν την λειτουργία του ενδοκρινολογικού συστήματος του οργανισμού.

Επεξεργάζεται ορμόνες που είναι υπεύθυνες για διάφορες ενέργειες, καθώς και για το ροή των συμπληρωματικών ορμονών. Αναγνωρίζουμε δύο τύπους ορμονών.

Τροπικές ορμόνες επεξεργάζονται από ένα ενδοκρινολογικό αδένα και ενεργοποιούν την δουλειά του άλλου ενδοκρινολογικού αδένα.

Σωματικές ορμόνες επεξεργάζονται από ενδοκρινολογικούς αδένες και επιδρούν άμεσα στα κύτταρα του οργανισμού.

Όπως η υπόφυση «καθοδηγεί» άλλους ορμονικούς αδένες, έτσι και το τσάκρα του τρίτου ματιού επηρεάζει πολύ τα άλλα τσάκρα.

Όταν το τσάκρα αυτό υπολειτουργεί ο άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση άγχους η σοκ με έλλειψη καθαρής σκέψης και εγρήγορσης οι πράξεις του χαρακτηρίζονται από επιπολαιότητα και τρέφει αυταπάτες.

Σε περίπτωση υπερλειτουργίας μπορεί να εμφανιστούν έντονοι πονοκέφαλοι εμμονές, ψευδαισθήσεις, δυσκολία στη συγκέντρωση, εφιάλτες, ακόμα και παραισθήσεις



Γενικά όταν το έκτο τσάκρα είναι εκτός ισορροπίας στο σωματικό επίπεδο μπορεί να παρουσιαστούν διαφορά συμπτώματα όπως:

1) πονοκέφαλοι και ημικρανίες,

2) προβλήματα οράσεως

3) ρινικά προβλήματα, καταρροές, χρόνια ιγμορίτιδα..

4) υψηλοί πυρετοί

5) αϋπνίες και ορμονικές ανισορροπίες



Στο σημείο αυτό να κάνω κάποιες σημειώσεις όσον αφορά τη χρήση και εγαρμογή όλων αυτών των πληροφοριών που διαβάζετε σε αυτό το χώρο.

Σημείωση Ι :

Σας προσκαλώ σε μια προσωπική άσκηση παρατήρησης των συμβόλων αφαιρώντας το θρησκευτικό στοιχείο αλλα μένοντας μόνο στο νόημα του συμβόλου.

Με την πάροδο του χρόνου, και εξαιτίας της εξέλιξης της συνειδητότητας του ανθρώπου αλλά και εξαιτίας της οικειοποίησης τους από πολλές ομάδες, αιρέσεις, θρησκείες, πολιτικές τα σύμβολα έχουν λάβει διαφορετικές ερμηνείες, άλλοτε σκοτεινές και άλλοτε φωτεινές.

Εάν επιζητάμε καθαρή τη γνώση, αποκτώντας επίγνωση της συνειδητότητας μας, μπορούμε να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα και να κρατήσουμε την ουσία.

Σημείωση ΙΙ:

Εάν τώρα ξεκινάτε την αναζήτησης σας θα ήταν ωφέλιμο εάν χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις πληροφορίες ως ακαδημαϊκη γνώση και όχι σαν έναν οδηγό πρακτικής. Εάν θέλετε να συνεχίσετε στον Δρόμο της Αναζήτησης θα χρειαστεί πολλές φορές να αναζητήσετε τη γνώση ενός δασκάλου για να μην περιπλανιέστε ασκοπα και πελαγοδρομείτε νομίζοντας πως έχετε βρεί τη φώτιση και λύσατε το μυστήριο.

Το πιοιον δάσκαλο θα επιλέξετε είναι προσωπική σας επιλογή καθώς η Ανώτερη Ψυχή σας, που πάτε να συναντήσετε μέσα από αυτό το ταξίδι, γνωρίζει καλύτερα από σας, ποιες συνειδητοποιήσεις θα πρέπει να έχει ουτως ωστε να περάσει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξης της.

Εάν επιλέξετε έναν δάσκαλο που σας προέκυψε αλλαζόνας είναι για να έρθετε σε επαφή και με την εσωτερική σας αλαζονία, όταν θεωρείτε, οτι είστε ταπεινοί.

Εάν δεν ταιριάζει στην ποιότητά σας μπορείτε απλά να αναζητήσετε κάποιον άλλον.

Το να αλλάξετε τον τρόπο που αναπνέετε με καποιον άλλον που θα διαβάσετε σε ένα καλό βιβλίο, εγγυμονεί δυσκολίες και χρειάζεται προσοχή.

Ξεκινήστε μαζί με άλλους αν μπορείτε και με την καθοδήγηση ενός θεραπευτή ή δασκάλου.

Εάν έχετε προβλήματα υγείας ή αναγνωρίζετε καποια από αυτά που διαβάσατε ζητήστε την γνώμη του θεραπευτή σας ή θεράποντα ιατρό σας.

Οσοι είστε κανάλια του Ρέικι και ασκήστε με τα τσάκρας σας διαλογιστήτε πάνω στην επίγνωση του ενεργειακού σας σώματος.Εάν αισθανθήτε ότι είστε σε θέση να συνεχίσετε, χρησιμοποιήστε τα σύμβολά και δουλέψτε με τις ποιότητες του κάθε συμβόλου και τις θεραπευτικές τους δράσεις.



Σας εύχομαι Σοφία και Φως και οι πράξεις σας να κατευθύνονται μόνον από το Ανώτερο Καλό

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

(Από το βιβλίο ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ της Caroline Myss )



Η πορεία της συνειδητοποίησης δεν είναι καθόλου εύκολη. Η ζωή μας κυλάει πιο εύκολα πριν γνωρίσουμε το βαθύτερο νόημα της συνειδητής επιλογής και την ανάληψη της ευθύνης των πράξεων μας που την συνοδεύει.

Όταν γινόμαστε συνειδητοί σημαίνει ότι αλλάζουμε τους κανόνες και τις πεποιθήσεις που έχουμε. Οι μνήμες και οι πεποιθήσεις μας είναι κυριολεκτικά κανόνες που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας αλλά και την δύναμη των δεσμών μας με τους άλλους ανθρώπους.



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ



1.Ποιες νοοτροπίες έχεις ακόμα που νιώθεις ότι σε αποδυναμώνουν;
2.Ποιες πεποιθήσεις συνεχίζεις να έχεις αν και ξέρεις ότι δεν έχουν σχέση με την Αλήθεια;
3.Μπορείς να θυμηθείς περιπτώσεις που γνώρισες μια αλήθεια, μεγαλύτερη από αυτές που ήσουν συνηθισμένη-οςκαι ένιωσες φόβο;
4.Ποιες πεποιθήσεις και πιστεύω θα ήθελες να αλλάξεις;
5.Αισθάνεσαι άνετα όταν σκέφτεσαι την ζωή σου αντικειμενικά;




Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΤΑΡΜΑ

(Από το βιβλίο . ΟΙ 7 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ του Deepak Chopra)



Ο Έκτος πνευματικός νόμος μας διδάσκει ότι κάθε έμψυχο πλάσμα έχει έναν σκοπό στη ζωή ο οποίος είναι: Να αποκαλύψει τον Ανώτερο Εαυτό του και να εκφράσει στον εξωτερικό κόσμο τις μοναδικές ικανότητες που διαθέτει. με τον ιδιαίτερο προσωπικό του τρόπο.

Υπάρχουν ανάγκες στον κόσμο που καλύπτονται ιδανικά από τα συγκεκριμένα χαρίσματα του καθενός μας.



Όταν οι ανάγκες του κόσμου ταιριάξουν με την δημιουργική έκφραση των ταλέντων μας τότε ο σκοπός μας, το ντάρμα μας, γίνεται πραγματικότητα



Εφαρμόζοντας τον νόμο του ντάρμα



■Αναζητήστε μέσα από διαλογισμό και πνευματική εξάσκηση τον Ανώτερο Εαυτό σας, αυτόν που βρίσκετε πέρα από το εγώ.Ο Ανώτερος Εαυτός είναι εκείνο το μέρος της ψυχής μας που μας συνδέει με το Θεϊκό Ον. Δεν περιορίζεται από το χώρο και το χρόνο. Έχει πάντα πρόσβαση σε όλο το απόθεμα γνώσης που αφορά όλες τις μορφές ζωής στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας. Αν εμπιστευτείτε την καθοδήγηση του θα σας οδηγήσει στην εσωτερική ενότητα από τον πιο ίσιο και άμεσο δρόμο. Τα μπλοκαρίσματα του ενεργειακού σας πεδίου θα λυθούν με τον πιο ήπιο και μαλακό τρόπο.
■Κάνετε ένα κατάλογο των μοναδικών χαρισμάτων σας. Στη συνέχεια εκφράστε τα χαρίσματα σας και χρησιμοποιήστε τα για το καλό της ανθρωπότητας. Δημιουργήστε αφθονία τόσο στην ζωή σας όσο και στις ζωές των άλλων γύρω σας.
■Αναρωτηθείτε καθημερινά: Πως μπορώ να υπηρετήσω, πως μπορώ να βοηθήσω; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα βοηθήσουν να εξυπηρετήσετε τους συνανθρώπους σας με αγάπη.
Δραστηριότητες που επαναφέρουν την ισορροπία στο τσάκρα του τρίτου ματιού.

Νυχτερινός ουρανός.








Δοκιμάστε το σκίτσο και τη ζωγραφική για να βοηθήσετε αυτό το τσάκρα να βρει την ισορροπία του. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε υλικά και χρώματα σας αρέσουν και ζωγραφίστε ότι σας έρχεται στο νου. ( Δεν χρειάζεται να είναι καλλιτεχνικό ). Κοιτάξτε τις ζωγραφιές σας και τα συναισθήματα που βγαίνουν.



Ζωγραφίστε με τα παιδιά σας ή τα παιδιά των φίλων σας με τα χέρια και κρεμάστε στον τοίχο τις δημιουργίες σας.



Αρχίστε να γράφετε και να δουλεύετε με τα όνειρά σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να τα ζωγραφίσετε , να γράψετε κάτι για αυτά ή να φανταστείτε τι θα μπορούσε να γίνει αν δεν ξυπνούσατε. Τι σημαίνουν για εσάς τα σύμβολα και οι άνθρωποι στα όνειρά σας. Μη βασίζεστε σε ονειροκρίτες-τα όνειρα μιλάνε με πολύ προσωπικούς τρόπους.



Ασκηθείτε στον Διαλογισμό. Είναι το Μοναδικό μέσο που μπορεί να σας συνδέσει με τις Ανώτερες σφαίρες. Οι καθοδηγούμενοι οραματισμοί μπορεί να είναι χρήσιμοι , αναζητήστε κάποιον θεραπευτή που δουλεύει με τους οραματισμούς ή την υπνοθεραπεία.



Ασκηθείτε στο Τάι-Τζι και στα Τσι γκογκ γιατί θα σας βοηθήσουν να γειώνεστε και να μην ονειροβατείτε.



O ουρανός, ο νυχτερινός, καθαρίζει και ενεργοποιεί το έκτο τσάκρα. Ατενίστε λοιπόν τον ολονύκτιο χορό των ουράνιων σωμάτων μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.








Εφεύρετε μια συνταγή και δοκιμάστε την κι ύστερα σερβίρετέ την στο καλύτερο σερβίτσιο σας. Τα καλά μας τα σερβίτσια είναι εκεί για να τα χρησιμοποιούμε και όχι, για να τα απολαμβάνουν τα ντουλάπια και οι επισκέπτες μας.



Επιλέξτε μωβ-μπλε τροφές (σταφύλια, δαμάσκηνα, μελιτζάνες) που βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.



Διακοσμήστε από την αρχή το καθιστικό σας προσθέτοντας και λουλακί αποχρώσεις.



Προσθέστε αυτό το χρώμα και στην ενδυμασία σας. Προσέξτε όμως να είναι διακριτικό και μη το παρακάνετε. Κάποιες πινελιές αρκούν για να ενεργοποιήσουν αυτή τη δόνηση, ιδιαίτερα όταν λέτε δυνατά την πρόθεσή σας. Πετάξτε τα παλιά σας ρούχα ή αν είναι σε καλή κατάσταση κάντε τα δωρεά σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Δυστυχώς, στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και είναι σίγουρο πως θα χαρούν πολύ με αυτή την προσφορά ανθρωπιάς.



Οραματιστείτε ότι πετυχαίνετε σε αυτά που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας.



Τα αιθέρια έλαια που ερεθίζουν και ενεργοποιούν αυτό το τσάκρα είναι ο βασιλικός, το ροδόξυλο, ο υάκινθος, το ροζ γεράνι, το δενδρολίβανο, το αγριοκυπαρίσι, το ελίχρυσο, το θυμάρι.Θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε διόραση, διαίσθηση, σύνδεση με ανώτερα επίπεδα του νου, διαύγεια για την καλύτερη κατανόηση των πνευματικών αληθειών.



Βάλτε το διαλογισμό και την άσκηση στη ζωή σας και φυσικά περισσότερο Ρέικι και αυτοθεραπεία.

Και φυσικά, περισσότερο Ρέικι και αυτοθεραπεία.!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE