Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

πρασινο της καρδιας


Αν και πολλοί από σας δεν είστε εξοικειωμένοι με τη συχνότητα αυτού του χρώματος στις παλάμες των χεριών σας - είναι μέρος σας τώρα.

Βρίσκεται στο κέντρο του φάσματος και αποτελεί την ένωση ίσης ποσότητας κίτρινου και μπλε χρώματος. Φέρνει τη λεγόμενη δυναμική ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Αυτή η ισορροπία επιδρά στην όραση και μέσω της όρασης τελικά στην ψυχή. Είναι χρήσιμο, δυνατό φιλικό, δροσερό και ουδέτερο χρώμα . Είναι το χρώμα των λιβαδιών και των δασών του πλανήτη.

Το καθαρό σμαραγδένιο πράσινο, ιδιαίτερα αν έχει μια χροιά γαλάζιου, είναι το χρώμα της θεραπείας.



Έχει την συμπαντική έλξη της φύσης με την αίσθηση της αυτοσυντήρησης, της σταθερότητας, της ισορροπίας και της ικανότητας. Είναι ο κραδασμός της ζωής στην ανάπτυξη.



Αποτελεί μυστικιστικό χρώμα και εκφράζει την ένωση του ουρανού και της γης. Πράσινη είναι επίσης η αλχημεία - η αλχημεία της συνείδησης από τη μια σφαίρα στην άλλη μέσω των σπειροειδώς κινουμένων ενεργειών του DNA -η ιερή γεωμετρία. Συνδέεται με την Ανατολή και την οικογένεια.

Στην Κίνα και στη δυναστεία των Ming ήταν το έμβλημα των Βασιλέων

Ήταν πάντα αφιερωμένο στην Αφροδίτη σαν τη θηλυκή όψη της φύσης, η οποία γεννάει την Αγάπη. Το πράσινο σχετίστηκε με την έννοια της αναγέννησης της άνοιξης με την ευρύτερη της έννοια και είναι φορέας ελπίδας και νεότητας. Παλαιότερα συμβόλιζε τον έρωτα, την διασκέδαση αλλά και την εγκατάλειψη…Οι νύφες στις μέσες ηλικίες φόρεσαν πράσινο για να συμβολίσουν τη γονιμότητα

Στα χρόνια του Μεσαίωνα το πράσινο ήταν συνδεδεμένο με το κακό και συχνά ακόμα και με τον ίδιο το Διάβολο. Με το πέρασμα των αιώνων όμως, το πράσινο αποσυνδέθηκε από το σατανικό κι έγινε συνώνυμο της πίστης, της φύσης και της αρμονίας.



Γιατί οι στρατιωτικές στολές έχουν πράσινο χρώμα








Μέχρι και τον 19 αιώνα, οι στολές των στρατιωτικών σωμάτων έφεραν συνήθως χρώματα από κάποιο εθνικό σύμβολο και συνήθως τα χρώματα της σημαίας. Τυπικό παράδειγμα ήταν ο Γαλλικός στρατός υπό τον Βοναπάρτη, ο οποίος είχε ζητήσει μάλιστα και στολές με κόκκινο πανωφόρι για να μην φαίνονται τα τραύματα της μάχης. Φυσικά με τις έγχρωμες πλουμιστές στολές, ο κάθε στρατός προσπαθούσε να θαμπώσει τον αντίπαλο αλλά και να εντυπωσιάσει τους νέους ώστε να καταταγούν. Τέλος κατά την διάρκεια της μάχης, με τα τότε όπλα, λόγο του πυκνού καπνού, τα χαρακτηριστικά χρώματα ειδικά στις μάχες σώμα με σώμα βοηθούσαν προφανώς στην αναγνώριση των φίλιων δυνάμεων.

Στα τέλη του 18 αιώνα, μικρές ομάδες ανιχνευτών χρησιμοποιήσουν στολές από πράσινο ή σκούρο ύφασμα για να μην γίνονται αντιληπτές αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τότε σε μεγάλα τμήματα στρατού. Το χακί, ξεκινά τέλη του 18 με αρχές του 19 αιώνα στην Ινδία, υπό την Βρετανική κατοχή και πολύ σύντομα υιοθετείται εκτός από τον Ινδοβρετανικό στρατό και από τον Αμερικάνικο. Έτσι έχουμε τις πρώτες χακί στολές σε σώματα στρατού στις αρχές του 19ου αιώνα και πολύ σύντομα στον πρώτο παγκόσμιο, κράνη παραλλαγής, και λίγο αργότερα και στολές παραλλαγής.

Τέλος, οι στρατιωτικές στολές, φυσικά, φέρουν το χρώμα του φυσικού περιβάλλοντος που θα γίνουν οι όποιες επιχειρήσεις, ώστε να μπορεί ο οπλίτης να αναμειχθεί με το φυσικό περιβάλλον και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αντιληπτός.



Το πράσινο ξεκουράζει το μάτι





Είναι το χρώμα των γιατρών και των νοσοκόμων. Οι-πράσινης απόχρωσης- στολές των χειρούργων βοηθούν κατά την διάρκεια του χειρουργείου να ξεκουράζεται το μάτι, αφού ζητά απεγνωσμένα "πράσινο". Αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα στο χώρο, τότε ο χειρούργος θα έβλεπε ξαφνικά πράσινες κηλίδες εκεί που δεν θα έπρεπε. Και το χρώμα σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά και ο περιορισμός των οπτικών φαινομένων του εγκεφάλου την ώρα μιας επέμβασης είναι εξαιρετικά ζωτικής σημασίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι σε οθόνες οπλικών συστημάτων για νυχτερινές αποστολές, αλλά και σε διόπτρες νυχτερινής παρατήρησης, χρησιμοποιείται και πάλι πράσινη απόχρωση διότι αυτή ξεκουράζει το μάτι.



Οι ιδιότητες και οι συμβολισμοί του πράσινου χρώματος



Ο μηχανισμός επίδρασης του πρασίνου στη διάθεσή μας δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Εντούτοις, οι ειδικοί θεωρούν ότι σχετίζεται με την εξελικτική διαδικασία, η οποία έχει χαράξει στη μνήμη μας την εντύπωση ότι τα φυτά είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Έτσι, κάθε φορά που βρισκόμαστε κοντά τους, νιώθουμε ασφάλεια. Για του λόγου το αληθές, σουηδική έρευνα κατέδειξε ότι μια βόλτα σε κατάφυτη περιοχή μπορεί να μας ηρεμήσει.



Σύμφωνα μάλιστα με τα πορίσματά της, οι κάτοικοι των πόλεων που συνηθίζουν να «δραπετεύουν» στην εξοχή εμφανίζουν λιγότερες κρίσεις πανικού ή κινδυνεύουν λιγότερο από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης σε σύγκριση με εκείνους που δεν απομακρύνονται ούτε ένα βήμα από το τσιμεντένιο τοπίο.





Αυτό δεν ειναι το ίδιο.....





...με αυτό!!



Το απόλυτο πράσινο είναι το πιο κατευναστικό χρώμα που ίσως υπάρχει. Δεν κινείται σε καμία κατεύθυνση και δεν έχει καμία παρήχηση χαράς, θλίψης ή πάθους.



Συμβολίζει την φύση και την βλάστηση, την Άνοιξη, την αναπαραγωγή και τη γονιμότητα, την ανάπτυξη, τον πολλαπλασιασμό, τη συγκομιδή του καρπού αλλά και την Πηγή της ζωής, τα νιάτα, τη φρεσκάδα, την ελπίδα και την ειρήνη.

Συμβολίζει επίσης την κατανόηση και την αποδοχή, αλλά και την ευημερία, τη γενναιοδωρία, την αρμονία και ισορροπία και μας κάνει δεκτικούς στη συμφιλίωση, στην συναδελφικότητα και στην συνεργασία

Εκφράζει την ζωή, τον θάνατο, την χαρά, την τάση για ανάπαυση, την άνεση, την θαλπωρή, την γαλουχία, την ωριμότητα, την επιβεβαίωση.

Εκφράζει ακόμα την κοινωνική διάθεση, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την οικογένεια και την ευαισθησία σε θέματα ηθικής.

Φέρνει αισιοδοξία, αναδόμηση και ανάπτυξη.

Καλμάρει, ευθυγραμμίζει και εξισορροπεί την αύρα.

Είναι το ευκολότερο χρώμα στα μάτια και μπορεί να βελτιώσει την όραση αλλά και τη εσωτερική θέαση των πραγμάτων.

Ένα υπέροχο εργαλείο, όταν χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις, ειδικά σε σταυροδρόμια της ζωής, που δεν είμαστε σίγουροι ποιο δρόμο να διαλέξουμε, το πράσινο, καθότι είναι το χρώμα που δίνει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου θα δημιουργήσει μέσα μας κατάλληλες συνθήκες για αναζήτηση και θα μας δείξει τον εσωτερικό μας Δρόμο.

Ελκυστικό και ταυτόχρονα παιδικό, το πράσινο δημιουργεί μία εικόνα έντονης επιμονής.

Σχετίζεται ακόμα με την καλοσύνη, την προσφορά, τη γνώση, το πάθος για πρόοδο και ανάπτυξη, τη δυνατότητα επικοινωνίας του ατόμου, τον αλτρουισμό. Δημιουργεί τη διάθεση να συμβουλεύουμε τους άλλους για θέματα ηθικής ενώ ενθαρρύνει την διάθεση για απόκτηση χρήματος και αγάπης.

Προσφέρει αρμονικό τρόπο σκέψης και γαληνεύει τις αισθήσεις καθώς φέρνει ψυχική και σωματική χαλάρωση. Εμπνέει εμπιστοσύνη, αίσθηση ασφάλειας και ηρεμία γιατί επιλύει τις συγκρούσεις, ισορροπεί τις συγκινήσεις και δημιουργεί- με μια φράση- την αρμονία από την αντίθεση.

Είναι το χρώμα της θεραπείας. Μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο και βοηθά το σώμα να δεχτεί τη θεραπευτική αγωγή παράλληλα όμως βοηθάει στην στην εκδήλωση, εξισορρόπηση και επούλωση των ψυχικών και συναισθηματικών τραυμάτων και στην απελευθέρωση από το θυμό και την τάση της κριτικής. Υποδηλώνει την ζωτική ενέργεια και αποβάλει το συσσωρευμένο στρες.

Ανανεώνει το σώμα μας, το νου και τη ψυχή μας και μας δίνει καινούργια ενέργεια

Προάγει τις διανοητικές ικανότητες

Επιλέγεται από άτομα που έχουν έντονη την ανάγκη της ανάπαυσης, της ελπίδας και της θαλπωρής.



Θεραπευτική δράση:



Το απόλυτο ηρεμιστικό για το σώμα και το πνεύμα

Είναι όπως είδαμε χρώμα κατευναστικό, επουλωτικό, με θεραπευτική δύναμη γι αυτό χρησιμεύει ως βάλσαμο σε άτομα που είναι κουρασμένα σωματικά η διανοητικά και συμβάλλει στην επίτευξη της εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας. Αυτή η ισορροπία επιδρά στην όραση και μέσω της όρασης τελικά στην ψυχή.



Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι ποσότητες πρασίνου χρώματος μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητα ανάγνωσης. Εάν, για παράδειγμα τοποθετήσουμε ένα διάφανο πράσινο φύλλο χαρτιού πάνω στις σελίδες των βιβλίων ενός μαθητή θα διαπιστώσουμε ότι η ταχύτητα ανάγνωσης και κατανόησης του μαθητή αυξάνεται σημαντικά. Για αυτό τον λόγο, χρησιμοποιείται και στους σχολικούς πίνακες.

Οι άνθρωποι που πρόκειται να εμφανιστούν στην τηλεόραση φιλοξενούνται σε χώρους, όπου επικρατεί το πράσινο, προκειμένου να ηρεμήσουν και να απαλλαγούν από το άγχος. Επίσης σε πολλά μεγάλα θέατρα υπάρχει το λεγόμενο "πράσινο δωμάτιο", όπου αναπαύονται οι ηθοποιοί πριν ανέβουν στη σκηνή..

Στο ανθρώπινο σώμα το πράσινο αντιστοιχεί στο Τέταρτο τσάκρα, στην καρδιά, στους ώμους, στο θώρακα και στους πνεύμονες.

■Ανακουφίζει τον πονοκέφαλο, τη ναυτία και το αίσθημα ίλιγγων. Συντελεί στην καλή λειτουργία του στομάχου, (απαλύνει το έλκος), του ήπατος και της χολής εξομαλύνοντας τις διαδικασίες της πέψης και εξασφαλίζει την ισορροπία της ενέργειας των νεφρών. Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιεί την ανάπλαση των μυών και των ιστών όλων των ειδών, (παίζει ρόλο εναρμόνισης και εξισορρόπησης σε όλους τους ιστούς), θεραπεύει ιώσεις και την κυτταρική δυσαρμονία και επουλώνει τα τραύματα.
■Βοηθά στην εξισορρόπηση ορμονικών διαταραχών.
■Υποστηρίζει το νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Το πράσινο χρώμα είναι το πλέον κατάλληλο για καρδιακές παθήσεις (ταχυκαρδία, υπέρταση) και για τις διαταραχές της πίεσης του αίματος. Καταπραΰνει τους εντόνους καρδιακούς παλμούς και ρίχνει την πίεση.
■Άριστο για τα πνευμόνια (βοηθά στις κρίσεις δύσπνοιας), και για πόνους της πλάτης, αλλά διορθώνει επίσης και τη στάση του σώματος, ως συνέπεια της αναπνευστικής αποσυμφόρησης που επιφέρει η παραμονή σε πράσινο περιβάλλον.
■Υποκινεί την αύξηση, επομένως είναι καλό σαν βοήθεια για να θεραπευθούν τα σπασμένα κόκαλα.
■Ξεκουράζει τα μάτια , οξύνει την όραση
■Ως ηρεμιστικό, δεν εξάπτει και δεν ερεθίζει, βοηθάει στην ανάρρωση από ασθένεια , ξεκουράζει από την ένταση της καθημερινότητας, καταπολεμά τις αϋπνίες, την κούραση και την ευερεθιστικότητα, κατευνάζει τα πάθη, απαλύνει το στρες και τον ψυχικό πόνο, ενώ παράλληλα σκορπά θετική ενέργεια και ζωντάνια.
■Μειώνει την κλειστοφοβία και τις κρίσεις πανικού και επαναφέρει την ισορροπία.
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ



Για αιώνες το πράσινο ήταν μεν αντιπροσωπευτικό της ζωής και της γένεσης, αλλά ταυτόχρονα, ήταν και εξακολουθεί να είναι συνδυασμένο και με το φθόνο και την απειρία. Τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών που έγιναν σε φοιτητές μας λένε πως το χρώμα αυτό δημιουργεί σύγχυση και θυμό.

Αντιπροσωπεύει επίσης τον εγωισμό, τη ζήλια, την οκνηρία την αναβλητικότητα και την ανοησία.

Η μακρόχρονη έκθεση στο πράσινο καταστέλλει τη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την αποστασιοποίηση, την στασιμότητα, την οκνηρία, την ανία, την παθητικότητα, τον δισταγμό, την αναποφασιστικότητα την αποχαύνωση και την αδράνεια.

Επικράτηση του πράσινου χρώματος: δηλώνει επιμονή, πείσμα, επιθυμία για διάκριση καθώς και στροφή στον εαυτό του.



Άνθρωποι που το προτιμούν: Ο πράσινος τύπος πιθανόν να κατοικεί στο μεγάλο δάσος της ανθρωπότητας. Είναι «ο αξιοσέβαστος γείτονας», «ο κατασκευαστής σπιτιών», «ο γονέας», «ο ψηφοφόρος», «ο κηδεμόνας», «ο συνεργάτης». Προσπαθεί να υπερνικήσει την αντίθεση με σκοπό να επιτύχει αναγνώριση.

Είναι συντηρητικός, συνεπής, έμπιστος και σταθερός. Διαθέτει «σκληρό πετσί» και ακολουθεί με συνεπεία τους στόχους του, τους οποίους και πετυχαίνει. Η δύναμη της θέλησής του και το πείσμα του μπορεί να χαρακτηριστούν εύκολα από τους άλλους ως εγωκεντρισμός.

Τυπικό του γνώρισμα είναι η επιδίωξη για αναγνώριση και καριέρα. Στόχος του είναι μια υψηλή επαγγελματική και κοινωνική θέση. Αποζητάει την οικονομική ασφάλεια και την απόκτηση υλικών αγαθών. Ο λάτρης του πράσινου χρώματος είναι ειρηνικός, αποφεύγει τις διαμάχες κι αγαπά την άνεση, τη θαλπωρή και την ισορροπία. Αγαπά επίσης την ανάπαυση, την ελπίδα, , τη γαλουχία και την αρμονία.

Δημιουργεί έντονα συναισθήματα αγάπης και συμπάθειας και εύκολα κερδίζει τους άλλους. Είναι καλός ακροατής και πολύ συχνά του εμπιστεύονται προβλήματα και συναισθήματα αφού είναι έμπιστο και γεμάτο κατανόηση άτομο. Τυχαίνει όμως να έχει τάση προς τον συναισθηματισμό.

Αυτός ο τύπος επιλέγει μια αφετηρία μια βασική και σταθερή θέση από την οποία ορμώμενος ελέγχει τα πάντα γύρω του. Τείνει στην τελειομανία και όταν δεν πετυχαίνει ακριβώς αυτό που θέλει τον καταβάλει η δυσαρέσκεια.

Υπάρχει περίπτωση να δυσκολεύεται να κατασταλάξει στη ζωή του. Επειδή όμως ξέρει να κρίνει και να αξιολογεί, αυτές οι εσωτερικές συγκρούσεις τον οδηγούν τελικά στις σωστές αποφάσεις.

Έχει ισχυρή οικογενειακή προσέγγιση και αγαπά τα παιδιά και τα ζώα.

Όπως είναι λογικό αγαπά την φύση και έχει καλή σχέση με τα φυτά. Νιώθει έντονη έλξη για το υγρό στοιχείο.



Άνθρωποι που το αποφεύγουν: Χαρακτηρίζονται από την προτίμηση στην ανεξαρτησία τους και την αυτοβελτίωση, παρά στην αφοσίωση και την οικογενειακή ζωή. Είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανοιχτούν και να δοθούν ολοκληρωτικά σε έναν άλλο άνθρωπο.



Στα ρούχα: Είναι το χρώμα που ταιριάζει σε μια χαλαρή ημέρα διακοπών αλλά χωρίς υπερβολή γιατί μπορεί να γίνει πληκτικό. Το ανοιχτό πράσινο βγάζει προς τα έξω μία εικόνα νεανική και δυναμική και δημιουργεί αίσθηση αναζωογόνησης, χαράς και ευεξίας.

Στην περιοχή του στήθους είναι κατάλληλο χρώμα για μια συζήτηση στη διάρκεια της οποίας πρέπει να συμβιβάσουμε αντιθέσεις, για μια περίοδο ψυχικής αστάθειας ή για να αισθανθούμε καλά με τον εαυτό μας.

Στο κάτω μέρος του σώματος ευνοεί την ήπια, προσεκτική δράση, αλλά μπορεί να προκαλέσει και νωθρότητα.

Αν προβλέπετε ότι θα συμμετάσχετε σε μια μία ταραχώδη συζήτηση επιλέξτε τους τόνους ανοιχτού πράσινου.

Αν θέλετε να γοητεύσετε ή να πείσετε κάποιον συνιστάται ένα πράσινο, λαδί, ή ένα καφέ. Αν θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση στους ανωτέρους σας επιλέξτε το χακί, συνώνυμο του επιχειρηματικού πνεύματος

Αν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, πιο εύκολα θα βρείτε τη λύση φορώντας ένα πράσινο ρούχο.



Στο σπίτι: Το πράσινο χρησιμοποιείται κατά συρροή στη διακόσμηση, μιας και συνδέεται άρρηκτα με τη φύση. Όπως ήδη αναφέραμε δεν κουράζει το μάτι, αλλά αντίθετα το χαλαρώνει.

Το πράσινο θεωρείται το χρώμα της νεότητας, συνεπώς είναι ιδανικό για χώρους όπου βρίσκονται ηλικιωμένα άτομα, διότι τα ανεβάζει ψυχολογικά.

Σύμφωνα με το Feng Shui, χρησιμοποιείται για να ισχυροποιήσει την ενέργεια, κάτι σαν χρωματογεννήτρια γι αυτό είναι καλό να το χρησιμοποιούμε στα υπνοδωμάτια, στις βιβλιοθήκες, σε χώρους μελέτης και αυτοσυγκέντρωσης(δωμάτια διαλογισμού), στα παιδικά δωμάτια (ένα δωμάτιο με βασικά χρώματα το γαλάζιο και το πράσινο και με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει χίλια δυο μικρά και μεγάλα ζώα θα κερδίσει την προσοχή του παιδιού σας και σίγουρα θα το εξοικειώσει με το φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερα αν ζει σε πόλη), αλλά και στο καθιστικό. (Οι πιο ζεστοί τόνοι ενθαρρύνουν τις καλές αποφάσεις).

Χρησιμοποιήστε το επίσης άφοβα στο μπάνιο αλλά και στην αγαπημένη σας γωνιά, εκεί που συνηθίζετε να κουρνιάζετε και να «ξεπλένετε» τις αρνητικές σκέψεις.

Επίσης λόγω του ότι χαρακτηρίζεται ως το χρώμα της θεραπείας ενδείκνυται για τους χώρους ανάρρωσης και θεραπείας



Πολλά φυτά και πράσινα έπιπλα δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα και σας βοηθούν να είστε πάντα συγκεντρωμένοι σε ότι και αν κάνετε.

Μην το παρακάνετε, όμως, στην αναλογία, καθώς μπορεί να καταντήσετε σαν τους "τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας". Για να αποβάλλετε την αίσθηση της οκνηρίας, προσθέστε ορισμένες "πινελιές" κόκκινου ή πορτοκαλί.

Σε χώρους όπου η ενέργεια είναι απαραίτητη σε μεγαλύτερο βαθμό, π.χ. σε τραπεζαρίες, σαλόνια και κουζίνες, καλύτερα να αποφεύγεται.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν βρίσκεται σε συνδυασμό με ένα έντονο χρώμα, όπως π.χ. το μπορντώ. Ο συνδυασμός κυπαρισσί με ρουμπινί, αποδίδει ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα, που αρμόζει σε κλασσικά σπίτια. Αντίστοιχα, αν μαζί με το πράσινο χρησιμοποιήσουμε ένα ζωντανό κίτρινο lime ή άσπρο , το αποτέλεσμα γίνεται ιδιαίτερα φρέσκο και χρησιμοποιείται εύκολα ακόμη και σε κουζίνα..

Στην περίπτωση που επιλέξετε σκούρες αποχρώσεις του, αποφύγετε να το προσθέσετε σε όλες τις επιφάνειες. Τολμήστε να το συνδυάσετε με ροζ ή τριανταφυλλί πινελιές.



Το Πράσινο των Χριστουγέννων.









Τα Χριστούγεννα μπορούν να μετατραπούν σε μια περίοδο μεγάλου στρες, καθώς κυριαρχεί παντού η κόκκινη ενέργεια. Το πράσινο του πεύκου είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, οπότε με τη χρήση φυτών εσωτερικών χώρων θα ρίξει τους τόνους της έντασης και θα δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα με όμορφα συναισθήματα.

Επιπλέον, το πράσινο απορροφά την κόκκινη ενέργεια της φωτιάς που μπορεί να εκπέμπουν μια φωτιά στο τζάκι, ή ακόμα και τα λαμπιόνια της διακόσμησης. Επίσης, απορροφά και την θερμοκρασία που αναπτύσσεται όταν συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι μαζί κάτι που συνηθίζεται την εποχή των γιορτών. Είναι ένα χρώμα που κατευνάζει και μπορεί να φέρει ισορροπία στην κατάχρηση του κόκκινου που δε λείπει αυτές τις μέρες.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν άφθονο πράσινο !








Προτιμήστε ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο (και αυτό γιατί ένα κομμένο δένδρο είναι ένα δένδρο που πεθαίνει μέρα με τη μέρα και εκλύει στο χώρο αρνητικές ενέργειες γιν (θνησιμότητας). Το ίδιο κακό και αρνητικό αποτέλεσμα έχουν και τα στολισμένα ξερά κλαδιά που φτιάχνουμε οι ίδιοι ή που κυκλοφορούν στην αγορά). Το σκούρο πράσινο χρώμα παραπέμπει στο φυσικό έλατο και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα και πιο οικεία.








Τέλος φροντίστε να πάρετε ένα δέντρο μετρίου μεγέθους αν το σαλόνι δεν είναι πολύ μεγάλο, και αυτό γιατί το μέγεθος του δέντρου πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το μέγεθος του σαλονιού. Βλέπετε, ένα πολύ μεγάλο δένδρο σε ένα μικρό σαλόνι θα δεσπόζει στα άλλα αντικείμενα του χώρου, ίσως και στους ανθρώπους που θα συγκεντρωθούν εκεί και θα αποσπά όλη την προσοχή τους.



ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ



Χρώμα που δίνει κύρος και δύναμη σε πρόσωπα και πράγματα. Σε υλικά θέματα και αντικείμενα προσδίδει ποιότητα.

Εύκολα, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη ή εξασθένιση ενώ ενθαρρύνει τον εγωισμό, την ζήλια, την ζηλοφθονία και την τεμπελιά.

Συνδέεται με την ανθεκτικότητα, τη σκληρότητα και την απώλεια ελαστικότητας.

Το σκούρο πράσινο θεωρείται ανδρικό χρώμα, συντηρητικό και συνδέεται με τον πλούτο.



ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ



Χρώμα της φύσης και της ειρήνης.







Το ανοιχτό πράσινο, όντας ανώτερης φύσης από το πράσινο, έχει μεταλλάξει το, χαμηλότερης δόνησης, φυσικό ένστικτο σε μια ανώτερης φύσης δόνηση και το έχει τοποθετήσει πάνω στη σφαίρα της πνευματικής συνείδησης.



Μπορεί να κάνει τις κρυφές δυνατότητες στη ζωή κάποιου, να «βλαστήσουν».



Αντιστοιχεί στη βασική ανάπτυξη της άνοιξης. Κάθε φυτό που βλαστάνει από το χώμα, εμπεριέχει αυτό το χρώμα.



Είναι μια μίξη του κίτρινου και του πράσινου, οπότε βοηθάει άτομα με δυσαρμονίες στα Τσάκρα αυτά και στα αντίστοιχα μέρη του σώματος.



Εκφράζει την κοινωνική διάθεση, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την οικογένεια, την ευαισθησία σε θέματα ηθικής, την αναγέννηση και την ανανέωση.



Στο χρώμα ανοικτό πράσινο ενυπάρχουν τα συναισθήματα της απόλυτης ασφάλειας.



Αυτό το χρώμα προάγει τις διανοητικές ικανότητες, ενισχύει το νευρικό σύστημα και έχει μια επίδραση ηρεμιστική και χαλαρωτική γενικά στο σώμα.



Όλες οι ασθένειες που θεραπεύονται με κίτρινο, όπως οι ασθένειες της πεπτικής οδού, μπορούν να θεραπευτούν κατά κάποιο τρόπο ευγενέστερα όταν χρησιμοποιηθεί το ανοιχτό πράσινο φως.



Γενικά, απαλύνει τα προβλήματα και ξεκουράζει.



Στην αρνητική του έκφραση υποδηλώνει δισταγμό και αναποφασιστικότητα.

Ο διαλογισμός με το χρώμα αυτό, μπορεί να εστιάσει κάποιον στο να βρει το δρόμο του και να δρα σύμφωνα με την αλήθεια του. Για να ακολουθεί το Μονοπάτι του, την Αλήθεια και τη Ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE