Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

πεμπτο τσακρας απο achila vridavana μπλε




Το μπλε, μαζί με το πράσινο, το ιώδες και το μενεξεδί, είναι «ψυχρό» yin χρώμα.

Σχετίζεται με το πέμπτο ενεργειακό κέντρο (τσάκρα) του λαιμού και συνδέεται με το νοητικό και πνευματικό λεπτό σώμα του ανθρώπου.

Ο Heinz-Mohr το χαρακτηρίζει ως «…το πιο βαθύ και άυλο χρώμα, το μέσον προς την αλήθεια, την διαφάνεια του κενού στο αέρα…».

Οι ψυχολόγοι το συνδέουν με την «…ψυχική χαλάρωση και με την συνετή, ήρεμη και ανώτερη απεικόνιση της ζωής…».

Είναι το χρώμα της ειρήνης και του απείρου, του ουρανού και του αέρα, της σοφίας και της εσωτερικής αρμονίας. Σε αυτό το χρώμα βρίσκεται το πνεύμα και η αλήθεια. Το πνεύμα ανυψώνεται και πετάει μέσα στο μπλε του ουρανού, μέσα στο συμπαντικό ρευστό. Είναι το ουράνιο χρώμα. Αυτό που αναπτύσσει σε βάθος το στοιχείο της ηρεμίας.

Το μπλε μπορεί να ονομαστεί και ο μανδύας της δημιουργίας.







Η Μητέρα Γη ονομάζεται και Γαλάζιος Πλανήτης και αυτό εξηγεί τη μεγάλη αποτελεσματικότητα της μπλε ενέργειας στη ζωή και στην εξέλιξη. Στο μπλε χρώμα ευημερεί η ΖΩΗ που γεννιέται. Είναι γνωστό πως το γονιμοποιημένο ωάριο εκπέμπει ένα έντονο μπλε φως και επίσης η Αύρα της εγκυμονούσης εκπέμπει σε πολλά μέρη της το μπλε χρώμα.

Είναι επίσης το χρώμα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ζούμε σε ένα πρόγραμμα που δημιουργείται από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια - μπλε λευκό..







Σαν παθητικό χρώμα υποβάλει αλλά και εκφράζει εκτός από την ηρεμία, τη γλυκύτητα, την ανάπαυση, την ονειροπόληση αλλά και τη θλίψη - μελαγχολία.

Μπλε βρίσκεται μέσα στις προφητείες για την πραγματικότητα που κινείται στην υψηλότερη συχνότητα - που αντιμετωπίζεται από μας σαν γραμμικός χρόνος που κινείται στο μέλλον. (Μεσάνυχτα Μπλε 12:00 - 21 Δεκεμβρίου 2012 Ημερολόγιο των Μάγια, το τέλος του χρόνου. Έχουμε τους Θεούς και τις θεές που επιστρέφουν στο τέλος του χρόνου - Χόπι- Μπλε Kachina. Μπλε προφητείες αστεριών - Ο Δάσκαλος Ελ Μόρυα που είναι της μπλε Ακτίνας.)

Πολύς ο λόγος τα τελευταία χρόνια και η έρευνα για τους μπλε (ίντιγκο) ανθρώπους που τους χαρακτηρίζουν ως εξελιγμένους αν και φαίνονται με πολλές «ειδικές ανάγκες» και προβλήματα προσαρμογής.







Πως όμως ίσχυαν τα πράγματα στην αρχαιότητα? Έβλεπαν οι αρχαίοι λαοί και αξιολογούσαν τα χρώματα όπως εμείς?

Σύμφωνα με τον Μισέλ Παστουρώ συγγραφέα του βιβλίου «Ιστορίες χρωμάτων» «…οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι δεν αντιλαμβάνονταν το μπλε ως διακριτό χρώμα και σπάνια το χρησιμοποιούσαν και μάλλον το περιφρονούσαν καθώς το θεωρούσαν χρώμα των βαρβάρων.





Οι λέξεις γλαυκός και κυανούς στα αρχαία ελληνικά δεν αντιστοιχούσαν ακριβώς σ΄ αυτό που εμείς ονομάζουμε μπλε: περιλάμβαναν αποχρώσεις που έφταναν από το μοβ και το γκρίζο ώς το πράσινο και το καφέ. Η ομηρική θάλασσα, αλλά και η «θάλαττα θάλαττα» των Μυρίων δεν ήταν γαλάζια! Μόλις στα τέλη του 12ου αιώνα το μπλε άρχισε στη Δύση να διαφοροποιείται από άλλες αποχρώσεις και να αναβαθμίζεται σιγά σιγά στη συμβολική των χρωμάτων, για να αποκτήσει τελικά την εξέχουσα θέση που κατέχει σήμερα.»

Θα το συναντήσουμε επίσης στην αρχαία Αίγυπτο ως το χρώμα του ουρανού και του θεού Amon καθώς και στο Ελληνικό Πάνθεον όπου η Ήρα σαν θηλυκή αρχή του Θεού ταυτίζεται με το μπλε χρώμα.







Στην αρχαία Ινδική μυθολογία ο Vishnu και ο Krishna είναι χρωματισμένοι με γαλάζιο, όπως είναι και τα ρούχα του Ιησού όταν απεικονίζεται ως παιδαγωγός.

Στο Κινέζικο Feng Shui συνδέεται με την ενέργεια και στην αρχαία Κίνα συνδέεται με το ξύλο σαν υλικό, ενώ στην παραδοσιακή τέχνη χρωματίζει τους δαίμονες και τον θεό K’ui-hsing που αυτοκτόνησε εξαιτίας της πληγωμένης του φιλοδοξίας.

Στην σύγχρονη Κίνα, μάλιστα, οι οίκοι ανοχής βάφονται με μπλε και, μάλιστα, με τον όρο "μπλε ταινίες" εννοούν ταινίες πορνό

Το μπλε του κοβαλτίου, στο μεσαίωνα έβγαινε από τον ημιπολύτιμο λίθο λάπις λάζουλι, που τον έφερναν από την κεντρική Ασία. Το χρησιμοποιούσαν και σε τοιχογραφίες εκκλησιών, σπάνια βέβαια, και έδινε ένα απίστευτα έντονο μπλε χρώμα.







Οι Πολιτισμοί του Μυστηρίου γνώριζαν καλά την τέχνη αυτή, γι' αυτό και πάντα μπορούσαν να αντλήσουν δύναμη, ενέργεια και χαρά από τον ίδιο τον Ήλιο. Τα ιερά χρώματα του σύμπαντος κόσμου, Κόκκινο, Κίτρινο και Μπλε, που από τους συνδυασμούς τους δημιουργούνται όλα τα άλλα, ευεργετούσαν τους ανθρώπους σε Σωματικό, Συναισθηματικό και Πνευματικό επίπεδο.

Πιστεύεται ότι τα γαλάζια φυλαχτά εξουδετερώνουν το κακό, ενώ ο μανδύας της Παρθένου Μαρίας είναι μπλε-γαλάζιος.

Στην Ευρώπη ήταν το χρώμα των θεών ενώ το «…γαλάζιο λουλούδι του ρομαντισμού…» υποδεικνύει την πνευματική ελευθερία και την ανεξάρτητη σκέψη, Στον Ευρωπαϊκό λαϊκό συμβολισμό το μπλε είναι το χρώμα της πίστης μα και του μυστηρίου, της αυταπάτης και της ανασφάλειας.

Είναι το χρώμα του ΟΗΕ καθώς προάγει την ειρήνη και την επικοινωνία.

Στατιστικά, το μπλε χρώμα είναι αυτό που προτιμάνε οι περισσότεροι ανεξαρτήτως φύλου

Συμβολίζει:

Την προστασία , την ειρήνη, την ηρεμία, τη χαλάρωση και τη σταθερότητα, , τη γαλήνη, την αρμονία και την ηθική ακεραιότητα, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την αλήθεια , την αναδημιουργία και την ευαισθησία, την ανακούφιση, την ψυχραιμία, την αυτοκυριαρχία, την άνεση, την ισορροπία, την εσωτερική πειθαρχία, την ικανοποίηση, την γενναιότητα ,τον θαυμασμό και το δέος, την πίστη και τη θεϊκή μεταμόρφωση αλλά και τη λύπη.

Σχετίζεται επίσης με, με τη σοφία, τη γνώση, την εξυπνάδα την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και την κινητοποίηση του ατόμου,την υπακοή και την αφοσίωση.

Εκφράζει όμως και την επιφύλαξη τον δογματισμό, τον συντηρητισμό και τη μοναξιά



Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά.








Είναι ένα δροσερό χρώμα που βοηθά την ενδοσκόπηση και ενισχύει τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία μιας και είναι συνδεδεμένο με γαλήνιες, οικείες στιγμές, όπως ο καταγάλανος ουρανός ή το γαλάζιο νερό της θάλασσας.

Θεραπεύει τις αισθήσεις μας και μας ανοίγει στις αιώνιες αλήθειες βοηθώντας μας στο να καλυτερεύσουμε τα συναισθήματα που θα μας επιτρέψουν και θα μας εξασφαλίσουν τις αρετές που θα μας οδηγήσουν στο πνευματικό μονοπάτι του φωτός.

Καθώς ενισχύει το νοητικό και πνευματικό επίπεδο, ενισχύει και βελτιώνει την ικανότητα ενόρασης και των ανώτερων νοητικών και ψυχικών λειτουργιών, αντιπροσωπεύει την έκφραση των εμπνεύσεών μας, τον πνευματισμό, την πρόνοια και την φροντίδα και μας βοηθά ώστε να κάνουμε πράξη την θέλησή μας μέσα από την υπηρεσία και προσφορά προς τους άλλους, με σκοπό να κάνουμε αυτή την υπηρεσία μια δημιουργική έκφραση της ατομικότητάς μας.

Εξαγνίζει και βοηθά στον διαλογισμό καθώς δημιουργεί τάση για εμβάθυνσης, ηρεμία και αυτοπαρατήρηση και προσφέρει, διαύγεια, επιφώτιση, διανοητική ειρήνη και κατανόηση γι αυτό το λόγο μας βοηθά να ηρεμούμε και να σκεπτόμαστε.

Ενισχύει πνευματικές δραστηριότητες, όπως μελέτη, φιλοσοφική και εσωτερική αναζήτηση καθώς -όπως είπαμε-σχετίζεται με τη σοφία, τη γνώση και την εξυπνάδα.

Το ναυτικό μπλε εμπνέει σεβασμό και κύρος και λειτουργεί ως ισορροπιστής για την ηρεμία και την συγκέντρωση μας, γι’ αυτό και ως επί το πλείστων γράφουμε με μπλε στυλό.

Μειώνει την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, την ανησυχία την απελπισία, τη μελαγχολία.

Διαλύει μπλοκαρίσματα δημιουργικότητας και προτείνεται σε όσους έχουν τρακ.



Στην αρνητική του όψη λόγω της έντονης yin επιρροής του, το μπλέ καταστέλλει τη δραστηριότητα με αποτέλεσμα την αποστασιοποίηση και ψυχρότητα, δημιουργεί αίσθημα ανικανοποίητου, προκαλεί στασιμότητα, πνευματική κούραση και μόχθο χωρίς αποτελεσματικότητα και ενισχύει τη μαλθακότητα και την παραίτηση.



Θεραπευτικές ιδιότητες του μπλε στο φυσικό σώμα



Είναι το χρώμα της αυθόρμητης θεραπείας και της εκτόνωσης.



■Στο ανθρώπινο σώμα το μπλε ελέγχει το κέντρο του λαιμού και αντιστοιχεί στο λαιμό, στα μπράτσα, τη βάση του κρανίου και το θυρεοειδή αδένα. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες ανακουφίζουν τις ασθένειες στην περιοχή του λαιμού, όπως την οξεία λαρυγγίτιδα και τον βήχα, τη δυσκαμψία του αυχένα, και επίσης καταστέλλουν τον πυρετό και θεραπεύουν τις μολύνσεις του οισοφάγου .
■Ενισχύσει την υγεία και την ισορροπία τονώνοντας γενικά όλα τα ζωτικά όργανα αλλά κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα.
■Ψυχρό με στυπτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες ξεκουράζει το νευρικό σύστημα καθώς ηρεμεί τα συναισθήματα οργής, επιθετικότητας και υστερίας, αντιμετωπίζει φαινόμενα ευερεθιστικότητας και ψυχικών εντάσεων, χαλαρώνει από το στρες και επιφέρει συναισθηματική γαλήνη και είναι πολύ αποτελεσματικό στην αϋπνία.
■Βοηθά με πολύ καλά αποτελέσματα στις νευρικές διαταραχές, στους πονοκεφάλους, στην υπέρταση, (μειώνει την αρτηριακή πίεση), στις ταχυπαλμίες και στις κρίσεις επιληψίας.
■Διαθέτει αντισηπτικές και αναισθητικές ιδιότητες γι αυτό κάνει καλό στα εγκαύματα στα αποστηματα και φλεγμονες .
■Ενδείκνυται για πόνους περιόδου, έντονους πόνους γενικότερα, κολίτιδα και διαφόρους κολικούς.
■Ως αποτοξινωτικό κάνει καλό στην ηπατίτιδα.
■Βοηθά πολύ στα μπλοκαρίσματα του μυοσκελετικού (ισχιαλγία, τενοντίτιδα, ρευματισμοί).
■Σταματά τις αιμορραγίες.
■Καταπολεμά φαγούρες, ερεθισμούς του δέρματος και φλεγμονές που αφορούν στην εμπύηση. Οι ακροχορδώνες (οζίδια) εξαφανίζονται κάτω από την επίδραση της ακτινοβολίας με το μπλε φως.
■Το μπλε είναι το χρώμα του βλεννογόνου αδένα και του ενδοκρινούς συστήματος γι αυτό ενδείκνυται στη θεραπεία των ενδοκρινολογικών προβλημάτων
■Όλες οι ασθένειες που εμπεριέχουν θερμότητα απαιτούν τη θεραπεία με το μπλε φως.(Όλα τα εμπύρετα νοσήματα, οι σπασμοί και οι παιδικές αρρώστιες όπως η ιλαρα).
■Tα νεογέννητα με ίκτερο τοποθετούνται σε έναν θάλαμο, ο οποίος φωτίζεται από ένα ειδικό μπλε χρώμα και η ανάρρωσή τους γίνεται σε πολύ πιο σύντομο διάστημα.
■Τα υπερενεργητικά παιδιά πρέπει να κάνουν την εργασία τους κάτω από το μπλε φως.


Αλλά θα πρέπει να προσέξουμε γιατί στην υπερβολή του δείχνει πουριτανισμό, επιφυλακτικότητα, ψυχρότητα, αίσθημα υποχρέωσης κι όχι ιδιαίτερα φιλική διάθεση.

Επίσης το μπλε είναι το χρώμα των μελαγχολικών. Για αυτό καλό είναι να αποφεύγεται από άτομο που έχουν μελαγχολικές τάσεις και κατάθλιψη και να επιδιώκουν χρώμα πορτοκαλί ή φωτεινό κίτρινο



Άνθρωποι που το προτιμούν απεχθάνονται τους καβγάδες και το θόρυβο, σκέφτονται καλά κάθε στους κίνηση, αγαπάνε την ποίηση και τη φιλοσοφία, χαρακτηρίζονται από ψυχραιμία, ονειροπόληση, ειρήνη αφοσίωση ανάπαυση, οργάνωση, νοσταλγία και ειλικρίνεια λογική και αλήθεια

Ο τύπος ¨μπλε¨

Ο τύπος αυτός είναι εσωστρεφής, αντικειμενικά σκεπτόμενος και δίνει έμφαση στα λεγόμενα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν για αυτόν οι ξεκάθαρα δομημένες σκέψεις και η ουδετερότητα. Έχει για την δική του ευεξία ανάγκη από αρμονία και ισορροπία. Για αυτό απορρίπτει χαοτικές καταστάσεις. Ωστόσο δεν έχει πρόβλημα με χαοτικά άτομα.

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις τους είναι σοβαρά και έχουν βάθος. Είναι συνεχώς σε αναζήτηση της αλήθειας και της διαύγειας. Στην επαφή με παιδιά έχει αρκετή υπομονή. Επικοινωνεί καλά με διανοούμενα άτομα. Έχει την ικανότητα να επηρεάζει θετικά τους άλλους. Αντιδρά σε θερμόαιμα άτομα συνήθως με ψύχρα και ενίοτε με αναισθησία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ¨μπλε¨ τύπος δεν επιθυμεί να εκδηλώσει τα συναισθήματά του. Προτιμά να τα κρύβει. Σε εξωτερικά ερεθίσματα αντιδρά αθόρυβα και με εσωστρέφεια. Προτιμά την μοναξιά παρά μια επιφανειακή παρέα. Σε πάρτι και γλέντια κάνει σπάνια την εμφάνισή του διότι χαρακτηρίζεται βαρετός. Αγαπά πολύ τη φύση και ιδιαίτερα το νερό.



Άνθρωποι που το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από: πειθαρχία και εργατικότητα, θεωρούνται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και αρνούνται να αποκλίνουν από τους στόχους τους έστω και στο ελάχιστο, πιστεύοντας ότι έχουν αποφασίσει τι θέλουν από την ζωή τους.



Στο σπίτι:



Συνδέεται με το Βορειοανατολικό και με τη γνώση.








Οι απαλοί τόνοι του μπλε έχουν συνδυαστεί με την καθαριότητα, τη φρεσκάδα και την υγεία, ενώ τα σκούρα μπλε συμβολίζουν τη δύναμη, τη γνώση και τη σοβαρότητα, καθιστώντας τα έτσι ιδανικά για επαγγελματικούς χώρους και γραφεία.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως το μπλε χρώμα ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας.

Το συγκεκριμένο χρώμα έχει συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με μια αίσθηση ηρεμίας και γαληνής. Κάποιες νέες έρευνες όμως, απέδειξαν πως υπάρχουν πρόσθετα οφέλη όταν μας περιβάλλουν τα έπιπλα και οι τοίχοι του σπιτιού μας με μπλε χρώμα. Με αυτά τα δεδομένα, κάποια μελέτη Καναδών επιστημόνων επέλεξε εθελοντές που υποβλήθηκαν σε μια σειρά από τεστ. Οι ίδιοι άνθρωποι επέδειξαν όχι μόνο δημιουργικό πνεύμα αλλά και μεγαλύτερη διάθεση να ρισκάρουν στη ζωή τους.

Από την άλλη πλευρά, αν ο στόχος μας απαιτεί δημιουργικό πνεύμα και φαντασία όπως για παράδειγμα η εσωτερική διακόσμησα ενός χώρου τέχνης τότε το μπλε χρώμα θα ήταν πιο κατάλληλο.

Είναι η κύρια προτίμηση των αντρών, γι’αυτό και το συναντάμε πολλές φορές σε εργένικα σπίτια.

Ο χρόνος μέσα σε ένα μπλε δωμάτιο κυλάει γρηγορότερα, αποβάλλοντας το αίσθημα της ανίας.

”Δροσίζει” τους χώρους για αυτό είναι κατάλληλλο για τους μήνες του καλοκαιριού. Eπίσης, αν τα τετραγωνικά του χώρου σας είναι περιορισμένα το μπλε καταφέρνει να το δείχνει μεγαλύτερο.

Χρησιμοποιείται σε χώρους για να χαλαρώσει νευρικά άτομα, να μειώσει την πίεση και τις ταχυκαρδίες.

Για στιγμές ηρεμίας στο παιδικό δωμάτιο. Αν τα παιδιά σας φοβούνται και νιώθουν ανασφάλεια, βάλτε το μπλε στο δωμάτιό τους.

Είναι το χρώμα που θα χρησιμοποιήσει ένας σύμβουλος Feng Shui για να ενισχύσει πνευματικές δραστηριότητες όπως μελέτη, φιλοσοφική και εσωτερική αναζήτηση, διαλογισμό και συγγραφή.Το μπλε στο γραφείο διεγείρει τη σκέψη και το στοχασμό, δίνοντας αίσθηση ευθύνης,

Μπλε ανοιχτές αποχρώσεις στα υπνοδωμάτια θυμίζουν τον ανέφελο ουρανό και δημιουργούν…κύματα ηρεμίας, κατευνάζοντας τα πνεύματα και διαχέοντας συναισθήματα πίστης, ειλικρίνειας και τιμιότητας, ενώ αποτρέπουν τους εφιάλτες. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις του αποτελούν το καλύτερο αντίδοτο για την αϋπνία αλλα και τη γέννηση ιδεών

Αναζωογονεί το σώμα και την ψυχή στο μπάνιο, καθώς, ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας . Βέβαια, μπορεί να νιώσετε το κρύο και το αφιλόξενο στοιχείο του …ωκεανού. Για να μην "πνιγείτε" στο …νερό, διαλέξτε μπλε απόχρωση με ζεστό φόντο ή το μπλε της θάλασσας και το τιρκουάζ.

Στη φύση δεν υπάρχει φαγώσιμος καρπός με μπλε χρώμα. Το μπλε χρώμα έχει ταυτιστεί με το ακατάλληλο φαγητό. Όταν το κρέας αρχίσει να σαπίζει παίρνει μια μπλέ απόχρωση. Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων είναι να έχει δημιουργηθεί μια αντανακλαστική αντίδραση στο μπλε χρώμα, μια αντίδραση που μειώνει την όρεξη και γι’ αυτό δεν υπάρχουν εστιατόρια βαμμένα σε μπλε χρώμα

Δεδομένου λοιπόν ότι στη φύση, κανένα εδώδιμο είδος δεν έχει μπλε χρώμα, τα αρχέγονα ένστικτά σας το εξορίζουν από την κουζίνα. Μπορεί να καταστρέψει τη διάθεσή σας στην τραπεζαρία καθώς είναι ανασταλτικό της όρεξης, όμως ενδεικνυται –για την κουζίνα- σε περιόδους δίαιτας.

Για να νιώσετε πιο ελεύθεροι, συνδυάστε το με λευκό χρώμα. Θα σας θυμίσει τη δροσιά από τους αφρούς της θάλασσας. Αν επιλέξετε τους σκούρους τόνους του μπλε, συνδυάστε το με λευκό ώστε να μη χάσετε την ισορροπία και καταλήξετε με ένα βαρύ οπτικό αποτέλεσμα. Οι σκούροι τόνοι του μπλε και στα όρια του έντονου μοβ, προσδίδουν στο χώρο μπρίο, «σπιρτάδα». Προτιμήστε το στο παιδικό και στο πρόχειρο καθιστικό.

Συνδυασμένο με το πράσινο, το μπλε αναδύει μια πολύ φυσική ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο.

Αν, όμως, δε χρησιμοποιηθεί με μέτρο μπορεί να προκαλέσει αίσθηση θλίψης ή μελαγχολίας.



Το μπλέ χρώμα στα ρούχα σας :



Θα δώσει την εντύπωση ότι είστε πιστοί και άξιοι εμπιστοσύνης,

Στην περιοχή του στήθους γεμίζει διάθεση αυτοκυριαρχίας, ψυχραιμία, κατανόηση και σας βοηθά να έχετε επίγνωση του στόχου.

Στο κάτω μέρος του σώματός στρέφει την προσοχή σας στη δράση, σας υπενθυμίζει το στόχο σας και δίνει λιτότητα στην κίνηση. Παράλληλα, όμως, αν είναι ξεθωριασμένο (όπως π.χ. στα μπλουτζήν), σημαίνει ασάφεια και αναβλητικότητα.Πάρα πολύ μπλε θα μπορούσε να σας αφήσει παγωνιά η και να νιώσετε λύπη.

Το μπλε ταιριάζει απόλυτα σε μία καλοκαιρινή έξοδο, και ιδίως το τυρκουάζ. Στο γραφείο, προτιμήστε ένα κλασσικό μπλε ή ένα ναυτικό μπλε.

Οι ενδυματολόγοι προτείνουν στους υποψήφιους για κάποια επαγγελματική θέση να φορούν μπλε, καθώς είναι συνώνυμο της αφοσίωσης. Όταν πρόκειται να περάσετε από επαγγελματική συνέντευξη έχει αποδειχθεί ότι το καλύτερο είναι να φορατε το χρώμα μπλε



ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ








Χρώμα που ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, την ενδοσκόπηση, τη βαθιά γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων.

Ακόμα, ευνοεί την ηθική και την τίμια αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης ενώ εκφράζει την σοβαρότητα, την ευθύνη, την γνώση, την εμπιστοσύνη, την εξουσία.

Δίνει καθαρότητα και διαύγεια στις αισθήσεις. Εμπνέει για διαλογισμό. Το σκούρο μπλε ωστόσο, ίσως λόγω της συγγένειας του με το μαύρο, χαρακτηρίζει μελαγχολία.

Συμβολίζει τη δύναμη, τη γνώση και τη σοβαρότητα, καθιστώντας τα έτσι ιδανικά για επαγγελματικούς χώρους και γραφεία.



ΙΝΤΙΓΚΟ ΧΡΩΜΑ








Το χρώμα της απελευθέρωσης. Είναι μίγμα από βαθύ μπλε και μικρή ποσότητα κόκκινου. Όντας ουσιαστικά μία απόχρωση του μπλέ, αυτό το χρώμα περιέχει την υπερβατικότητα και την πνευματικότητα με τάσεις όμως διορατικότητας. Το χρώμα αυτό περιέχει την κάθαρση, το ξεκαθάρισμα, προσδίδει αυτογνωσία και εσωτερική κατανόηση που βοηθάει στην ψυχική απελευθέρωση.

Μας δίνει πρόσβαση στις υπέροχες δυνάμεις της φαντασίας και της διαίσθησής μας. Επίσης ευνοεί την ευαισθησία και τη διεύρυνση των αισθήσεων. Αυξάνει τις αντοχές μας και βοηθά σε δυσκολίες που μπορεί να έχει κάποιος με μορφές εξουσίας. Έχει εξαιρετικές θεραπευτικές δυνατότητες. Ηρεμεί βαθιά και μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις πόνων, φλεγμονών, κλπ.

Η δόνηση του χρώματος αυτού, είναι η πύλη προς την ενόραση.



ΤΥΡΚΟΥΑΖ








Είναι το χρώμα της επικοινωνίας γι αυτό είναι κατάλληλο για άτομα που σχετίζονται με τα μέσα επικοινωνίας

Διαλύει μπλοκαρίσματα δημιουργικότητας και προτείνεται για όσους έχουν τρακ.

Εξισορροπεί τα συμπτώματα από άσθμα, αδυναμία ανοσοποιητικού, ακμή, φοβίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Διεγείρει τη λειτουργία του Ananda-Khanda, το οποίο λέγεται ενίοτε «η Καρδιά εντός της Καρδιάς».

Μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο ενέργειας, μεταξύ των Τσάκρα της Καρδιάς και του Λαιμού.




ΓΑΛΑΖΙΟ



"Το γαλάζιο είναι το χρώμα της συμπαντικής έλξης" σύμφωνα με τον Μπίρρεν.

Χρώμα της ουράνιας συνείδησης και του πνεύματος, της απεραντοσύνης, της αλήθειας, της γαλήνης, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας.

Συμβολίζει τον στοχασμο, την προσευχή και τον ουρανο. Την αθανασία, το νου, την αποκάλυψη, την αγνότητα, την σοφία, την ευσέβεια και την ψυχρότητα. Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο. Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση.

Είναι, ακόμα, το χρώμα της απελευθέρωσης, του συντηρητισμού, της αποδοχής και των υποχρεώσεων..

Στις πιό σκούρες αποχρώσεις του, συνδέεται με το βάθος των συναισθημάτων, τη σκέψη, την περισυλλογή, την εσωστρέφεια, ενώ στις πιό ανοιχτές αποχρώσεις, είναι συνυφασμένο με την ξεγνοιασιά και την εξωστρέφεια αλλά και τον αγώνα προς την ωριμότητα

Σχεδόν κάθε είδος γαλάζιου είναι καλό αλλά οι βαθύτερες αποχρώσεις του είναι καλύτερες.. Εκείνοι με την βαθιά απόχρωση γαλάζιου έχουν βρει το έργο τους κι έχουν συμμετοχή σ' αυτό. Είναι κυρίως πνευματικά προσανατολισμένοι.

Αρνητικά, το γαλάζιο μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία, την πιστή φιλία και την μετρημένη ζωή. Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα.

Γενικά, το γαλάζιο χρώμα κατευνάζει τα πάθη. Χαλαρώνει και ηρεμεί το υπερ-διεγερμένο πνεύμα, σε περίπτωση αναστάτωσης ή αϋπνίας. Χρησιμοποιείται συχνά στις φυλακές η στα ψυχιατρεία.

Βοηθά στην διάρροια, κνησμό και πονοκέφαλο.

Προστατεύει από παθήσεις του λαιμού. (Λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα)

Eνδείκνυται για όλες τις φλεγμονώδεις ασθένειες, αλλά και όταν παρουσιάζονται μολύνσεις, πυρετός και οξύς πόνος, κυρίως του οστεοαρθριτικού συστήματος.

Έχει αντισπασμωδική δράση (σε μυϊκούς και εντερικούς σπασμούς, δυσμηνόρροια).

Eίναι καταπραϋντικό για το νευρικό σύστημα, προσφέρει αναζωογονητική και χαλαρωτική δράση και κρατάει σε χαμηλά επίπεδα τη συχνότητα της καρδιάς και της αναπνοής, καθώς και την αρτηριακή πίεση.

Η ιδανικότερη επιλογή για γραφεία και χώρους μελέτης, το γαλάζιο εμπνέει και ενισχύει τη δημιουργικότητα, ηρεμεί και καταπολεμά το στρες. Αν μάλιστα συνδυαστεί με το κίτρινο, τα αποτελέσματά του ενισχύονται. Ανοίγει, επίσης, το χώρο και δημιουργεί αίσθηση δροσιάς, όπως και το μπλε. Το Γαλάζιο κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται ψυχρό , προκαλεί ένα αίσθημα μακρινής απόστασης αλλά έχει μια ηρεμιστική επίδραση στον οργανισμό .

Ευνοεί την καλή συνεργασία και αποθαρρύνει τις συγκρούσεις.

Εξαιρετικό για τον εργασιακό σας χώρο.








.Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει · Σχολιάστε · Κοινοποίηση

Αυτό αρέσει σε 11 άτομα..
Adali Kalliopi Το αγαπημένο γαλάζιο της galazias_sfairas
Akcila μου σε ευχαριστώωωωωωωωω!!
12 Νοεμβρίου στις 6:20 μ.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει · 1 άτομοΦορτώνει....Akhila Vrindavana και το δικό μου αγαπημένο ΙΝΤΙΓΚΟ Καλλιόπη μου....
ευχαρίστησή μου, το ξέρεις...!
12 Νοεμβρίου στις 6:21 μ.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει.Adali Kalliopi Αλλο ενα κοινο μας αδελφη μου.
Σε φιλω!!!
12 Νοεμβρίου στις 6:26 μ.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει.Theodoros Hakim Bairaktaris ♥ ειναι πολυ σημαντικα αυτα που μας γραφεις !!!!
σε ευχαριστω
13 Νοεμβρίου στις 12:18 π.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει.Χρυσάνθη Τσίντζουρα τόσο ωραία αυτά που γράφεις αγαπημήνη Akhila!!!!♥ ♥ ♥
13 Νοεμβρίου στις 3:53 π.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει.Akhila Vrindavana Σας ευχαριστώ αδέλφια...!
13 Νοεμβρίου στις 8:38 π.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει.Sabbas Mertzanidis Καλημέρα Akhila...Εχει πολύ ενδιαφέρον ο συσχετισμός του χρώματος με το χαρακτήρα μας, τη διαμόρφωση του ντεκόρ στο σπίτι, στα ρούχα κλπ....ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
Προσωπικά μου αρέσει το μπλέ...αλλά μάλλον έχω μια κλίση στο μπορντό ...χρώμα.
Καλό Σαββατοκύριακο !!!!Δείτε περισσότερα
13 Νοεμβρίου στις 8:41 π.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει.Elena Psillaki εξαιρετικα κειμενα!!!!ολα σε προκαλουν να τα μελετας καθημερινα!!!!ευχαριστω
16 Νοεμβρίου στις 12:14 π.μ. · Μου αρέσει!Δεν μου αρέσει · 1 άτομοΦορτώνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE