Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ Μ.Θ 322


«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δε δύναται να δει τη βασιλεία του Θεού». 


ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ Μ.Θ 322

Μια  ψευδαίσθηση που κυριαρχεί στον νου του ανθρώπου που δεν έχει επίγνωση του Θεϊκού του Εαυτού είναι η αντίληψη ότι είναι μόνο το σώμα του και ότι όταν το χάσει παύει να υπάρχει. Στα μαθήματα αλλά και σε όλες τις εσωτερικές παραδόσεις αυτό είναι η αντίληψη του εγώ .Ό άνθρωπος έρχεται κάποια στιγμή σε πνευματική ωριμότητα αναγνωρίζει την θεία φύση του μέσω της μύησης της γέννησης του Χριστού *στην φάτνη της καρδιάς. Ένας θαυμαστός**κόσμος ανοίγεται και..

Καθώς οι ψευδαισθήσεις φεύγουν ο άνθρωπος γίνεται ένας αναγεννημένος Υιός και αναγνωρίζει την χριστική του υπόσταση ως την μόνη του ταυτότητα
Το να θυσιάσεις κάτι που δεν Είναι  για να αποκτήσεις όλα όσα σου ανήκουν δεν είναι Θυσία .
Τίποτα που είναι πραγματικό δεν απειλείται και οι ψευδαισθήσεις δεν υπάρχουν.

**<< Τα θαύματα συμβαίνουν φυσικά σαν εκφράσεις αγάπης. Το πραγματικό θαύμα είναι η αγάπη που τα εμπνέει. Με αυτή την έννοια οτιδήποτε προέρχεται από αγάπη είναι θαύμα.>> Αρχές Θαυμάτων

*Η Γέννηση στη Βηθλεέμ  είναι συμβολική της *Μύησης της γέννησης του Χριστού στην φάτνη της καρδιάς 

Ο Ιησούς και ο Νικόδημος1 Υπήρχε τότε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, Νικόδημος ήταν το όνομά του, άρχοντας των Ιουδαίων. 2 Αυτός ήρθε προς αυτόν μια νύχτα και του είπε: «Ραβί, ξέρουμε ότι έχεις έρθει από το Θεό ως δάσκαλος. Γιατί κανείς δε δύναται να κάνει αυτά τα θαυματουργικά σημεία που εσύ κάνεις, αν δεν είναι ο Θεός μαζί του». 
3 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δε δύναται να δει τη βασιλεία του Θεού». 
Ερμηνεία

Γιώτα Σούλη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE