Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΘ 329

"Ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ειμή δια του υιού". Η ταυτοποίηση με τον  Πατέρα  πραγματοποιείται μόνον αφού ο ασκούμενος  κατορθώσει την ένωση με , τον κυρίως εσωτερικό (ή κατά άλλους ανώτερο) Εαυτό.(Χριστό)


Έχω ήδη επιλέξει αυτό που θέλεις Εσύ.

Πατέρα, νόμιζα ότι είχα απομακρυνθεί* από το Θέλημά Σου, ότι το είχα αψηφήσει, είχα παραβεί τους νόμους του, και ότι είχα παρεμβάλλει μια δεύτερη θέληση πιο ισχυρή από την δική Σου.
Το πνευματικό μέρος της ψυχής όταν κατεβαίνει στους κόσμους της ενύλισης ποτέ δεν κόβει την σύνδεση με την πυγή της παραμένει συνδεδεμένη  μέσω της ενεργειακής Γέφυρας* που τον ελκύει πάλι όταν τελειώσει το έργο του στην Πυγή, εν προκειμένω το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που μας συνδέει με τον Πατέρα η την Αρχή των πάντων.
Και όμως, αυτό που είμαι* στ’ αλήθεια δεν είναι παρά η Θέλησή Σου, που έχει επεκταθεί και επεκτείνεται. Αυτό είμαι, και αυτό ποτέ δεν θ’ αλλάξει. Όπως Εσύ είσαι Ένας, έτσι κι εγώ είμαι Ένα μαζί Σου
"Ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ειμή δια του υιού". Η ταυτοποίηση με τον  Πατέρα  πραγματοποιείται μόνον αφού ο ασκούμενος  κατορθώσει την ένωση με , τον κυρίως εσωτερικό (ή κατά άλλους ανώτερο) Εαυτό.(Χριστό)

Και αυτό επέλεξα την στιγμή της δημιουργίας μου, όπου η θέλησή μου έγινε για πάντα ένα με την δική Σου.

Εδώ γίνεται σαφές ότι η πνευματική οντότητα η Ιερός Υιός του Τέλειου όντος δημιουργείται ανεξάρτητα από το σώμα. Έχει δημιουργηθεί από τον Πατέρα κατά την Δημιουργία και όχι κατά την γέννηση του υλικού του σώματος  που στα χρόνια της πνευματικής συσκότισης  ταυτίζεται με αυτό και το  θεωρεί εαυτόν του  
Αυτή η επιλογή έγινε για όλη την αιωνιότητα. Δεν μπορεί ν’ αλλάξει, και να είναι σε αντίθεση με τον εαυτό της. Πατέρα, η θέλησή μου είναι δική Σου. Και είμαι ασφαλής, ατάραχος και γαλήνιος, σε ατέλειωτη χαρά, διότι είναι η Θέλησή Σου να είναι έτσι.
Ο ασκούμενος έχει αποταυτιστεί  από τον κατώτερο εαυτό και έχει ταυτιστεί με τον Ανώτερο Εαυτό εδώ τελειώνουν και οι μυήσεις , τελειώνει και ο δυισμός  και τα δύο έχουν γίνει ΕΝΑ .

Σήμερα, θα δεχτούμε την ένωσή μας ο ένας με τον άλλο και την Πηγή μας.

Στα Ουράνια πεδία δεν υπάρχει δυισμός Όλα είναι ΕΝΑ

 Δεν έχουμε θέληση άλλη ξεχωριστή από την δική Του, και όλοι μας είμαστε ένα διότι η Θέλησή Του μοιράζεται από όλους μας.

ΣΤΟΝ ΑΝΏΤΕΡΟ Εαυτό δεν υπάρχουν διαφορετικές Θελήσεις υπάρχει μόνο η Τέλεια  Θέληση .

 Μέσα από αυτή αναγνωρίζουμε ότι είμαστε ένα. Μέσα από αυτή βρίσκουμε επιτέλους τον δρόμο μας για τον Θεό.

Τ0 κείμενο του μαθήματος είναι με τα σκούρα γράμματα σε μετάφραση Χ Τσιντέα

 Τα ερμηνευτικά σχόλια είναι  σε πλάγια γραφή από την Παναγιώτα Σούλη
 Με την ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ


ΑΜΗΝ
 Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
yotasouli@gmail.com
The blogger giota souli
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ  ΜΕ ΑΓΑΠΗ


5Ο Ιησούς του απάντησε: «Σε βεβαιώνω πως αν κανείς δε γεννηθεί απ’ το νερό κι από το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού. 6Ό,τι γεννιέται από τον άνθρωπο είναι ανθρώπινο, ενώ ό,τι γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνευματικό.


Ο Ιησούς και ο Νικόδημος

1Κάποιος από τους Φαρισαίους, που λεγόταν Νικόδημος, άρχοντας των Ιουδαίων, 2ήρθε στον Ιησού νύχτα και του είπε: «Διδάσκαλε, ξέρουμε πως ο Θεός σε έστειλε να διδάξεις· γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτά τα θαύματα που κάνεις εσύ, αν ο Θεός δεν είναι μαζί του». 3Ο Ιησούς του είπε: «Σε βεβαιώνω, πως αν δε γεννηθεί κανείς ξανά, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία του Θεού. 4Τον ρώτησε ο Νικόδημος: «Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ηλικιωμένος πια να γεννηθεί ξανά; Μήπως μπορεί να μπει στην κοιλιά της μάνας του και να γεννηθεί άλλη μια φορά;» 5Ο Ιησούς του απάντησε: «Σε βεβαιώνω πως αν κανείς δε γεννηθεί απ’ το νερό κι από το Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει στη βασιλεία του Θεού. 6Ό,τι γεννιέται από τον άνθρωπο είναι ανθρώπινο, ενώ ό,τι γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνευματικό. 7Μην απορείς που σου είπα ότι πρέπει να γεννηθείτε ξανά. 8Ο άνεμος πνέει όπου θέλει· ακούς τη βοή του αλλά δεν ξέρεις από πού έρχεται και πού πηγαίνει· έτσι συμβαίνει και με καθέναν που γεννιέται από το Πνεύμα». 9«Πώς μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα;» ρώτησε ο Νικόδημος. 10Ο Ιησούς του απάντησε: «Εσύ είσαι δάσκαλος του λαού Ισραήλ κι αυτά δεν τα ξέρεις; 11Σε βεβαιώνω πως εμείς λέμε αυτό που ξέρουμε από πείρα, και μεταδίδουμε στους άλλους αυτό που έχουμε δει με τα μάτια μας· τη μαρτυρία μας όμως εσείς δεν τη δέχεστε. 12Αν δεν με πιστεύετε όταν σας μιλάω για πράγματα που συμβαίνουν στη γη, πώς θα με πιστέψετε αν σας πω για πράγματα που συμβαίνουν στον ουρανό; 13Κανένας, βέβαια, δεν ανέβηκε στον ουρανό παρά μόνο ο Υιός του Ανθρώπου, που κατέβηκε από τον ουρανό, και που είναι στον ουρανό. 14Όπως ο Μωυσής ύψωσε το χάλκινο φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του Ανθρώπου, 15ώστε όποιος πιστεύει σ’ αυτόν να μη χαθεί αλλά να ζήσει αιώνια.

https://www.youtube.com/watch?v=LeVwHmiAYxY


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Αυτός που έρχεται από το Θεό
31«Αυτός που έρχεται από το Θεό είναι ανώτερος απ’ όλους· αυτός που προέρχεται από τη γη έχει ανθρώπινη προέλευση και μιλάει ανάλογα. Αυτός που έρχεται από το Θεό είναι ανώτερος απ’ όλους·32κηρύττει ό,τι είδε κι άκουσε, κανείς όμως δε δέχεται τη μαρτυρία του. 33Αυτός που δέχεται τη μαρτυρία του αναγνωρίζει ότι ο Θεός λέει την αλήθεια. 34Γιατί τα λόγια του Θεού λαλεί αυτός που στάλθηκε από το Θεό, αφού ο Θεός τού δίνει το Πνεύμα απεριόριστα. 35Ο Πατέρας αγαπάει τον Υιό και του έδωσε εξουσία πάνω σε όλα. 36Εκείνος που πιστεύει στον Υιό έχει αιώνια ζωή· εκείνος που αρνείται να πιστέψει στον Υιό δε θα δει τη ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει πάνω του».

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΜΘ 328


Η προσωπικότητα* έχει πλέον υποχωρήσει και αφήνει τον αληθινό Εαυτό να προηγείται και να  οδηγεί. 

Εσωτερική ανάλυση και επιγνώσεις του μαθήματος 328
Παναγιώτα Σούλη

Η προσωπικότητα* έχει πλέον υποχωρήσει και αφήνει τον αληθινό Εαυτό να προηγείται και να  οδηγεί.  Αυτό που έρχεται σε δεύτερη θέση είναι το εγώ δεν είναι ο Εαυτός σου. Σε αυτήν την επίγνωση έρχεται  άνθρωπος όταν  ο ιερός Υιός  γίνει ορατός μέσα από τα σύννεφα της συσκοτισμένης  συνείδησης προχωρήσει μέσα στο φως και αφήσει πίσω του τα σκοτάδια της νοητικής και συναισθηματικής σύγχυσης . Αν μελετήσουμε τις  κάτωθι επιγνώσεις και τα μαθήματα θα παρατηρήσουμε την εξέλιξη του κατώτερου νοητικού και συναισθηματικού που μας οδηγεί στην αλλαγή των επιπέδων η μυήσεων  και στην ταύτιση της κατώτερης τριάδας με την Ανώτερη .

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1-50
Στόχος αυτής της ενότητας είναι η γαλήνη και η ησυχία

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μαθήματα 1-4

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
ΖΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ μαθήματα5-9

ΤΡΙΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
ΖΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Μαθήματα θαυμάτων10-16

ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΟΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ Μαθήματα θαυμάτων16- 17 -18- 19

ΕΚΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ Μαθήματα θαυμάτων 19-30

ΕΒΔΟΜΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
ΕΙΜΑΙ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΜΕ ΝΟΥ ΟΜΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Μαθήματα θαυμάτων 30-40

ΟΓΔΟΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ

ΩΣ ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ 40-50

*Προσωπικότητα- Ο άνθρωπος είναι η Προσωπικότητα. Με άλλα λόγια, είναι ο κύριος Τάδε ταυτισμένος με τον ψυχικό οργανισμό που υπάρχει μέσα του, και δεν προσφέρει τίποτε το σταθερό ή προσφέρει μόνο ελάχιστη σταθερότητα, καθώς αλλάζει ανάλογα με τις ευχάριστες ή δυσάρεστες εξωτερικές εντυπώσεις και με τους φυσικούς ερεθισμούς. Για τον καθένα, η εσωτερική μελέτη ξεκινά από τη μελέτη του περιεχομένου της δομής και της λειτουργίας της Προσωπικότητάς του. Μουράιεφ
*Το εγώ δεν είναι σταθερό, παίρνει άπειρες διαφορετικές όψεις, και όμως είναι το Εγώ που με αυτό ο άνθρωπος γεννιέται στη γη και εξελίσσεται μέσα στη ζωή
************************************************************
*ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ είναι ένα ενεργειακό σώμα που περιλαμβάνεται στην κατώτερη τριάδα  Είναι δημιουργημένο από τα κατώτερα συναισθήματα και σκεπτομορφές φόβου μίσους αισθησιασμού και  περιβάλλει το σώμα μαζί με τα άλλα ενεργειακά σώματα προβάλλεται σαν αύρα και το χρώμα του είναι ανάλογο των συναισθημάτων που διακατέχουν το άτομο .
*********************************************************************
*ΤΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΝΟΗΤΙΚΟ είναι ένα ενεργειακό σώμα που περιβάλει το ανθρώπινο σώμα δημιουργείται από τις κατώτερες σκέψεις .Το όργανο του είναι ο εγκέφαλος και αλληλεπιδρά με το κατώτερο συναισθηματικό .Το πρανικό  η διπλό αιθερικό σώμα που δίδει την ζωή καθώς και ο φυσικός φορέα η υλικό σώμα  επηρεάζονται άμεσα με αποτέλεσμα τις ψυχοσωματικές ασθένειες  .

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΔΑ Η ΤΡΙΑΔΑ
Αυτό που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται   ως σώμα και προσωπικότητα  περιλαμβάνει το κ κατώτερο νοητικό, το αστρικό η συναισθηματικό το πρανικό και το σάρκινο Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε κατώτερη τριάδα αν συμπτύξουμε το πρανικό που δίνει ΖΩΗ με τον φυσικό φορέα. Αυτά τα δύο δεν μπορούν να υπάρξουν χώρια όταν αποσύρεται το πρανικό αποσύρεται και το υλικό και το καθένα επιστρέφει εκεί από όπου προήλθε.


ΜΑΘΗΜΑ 328

Διαλέγω την δεύτερη θέση για να κερδίσω την πρώτη.
Μετ Χ.Τσιντέα

Αυτό που φαίνεται ότι είναι η δεύτερη θέση είναι η πρώτη, διότι όλα τα πράγματα που αντιλαμβανόμαστε είναι ανάποδα μέχρι να ακούσουμε την Φωνή που μιλά εκ μέρους του Θεού. Φαίνεται ότι θα αποκτήσουμε αυτονομία μόνο με τον αγώνα μας να είμαστε ξεχωριστοί, και ότι η ανεξαρτησία μας από την υπόλοιπη δημιουργία του Θεού είναι ο τρόπος με τον οποίο αποκτάται η σωτηρία. Και όμως, το μόνο που βρίσκουμε είναι ασθένεια, βάσανα, απώλεια και θάνατο. Αυτό δεν είναι το Θέλημα του Πατέρα μας για εμάς, ούτε υπάρχει δεύτερη στην Θέλησή Του. Το να ενωνόμαστε με την δική Του Θέληση σημαίνει ότι απλά βρίσκουμε την δική μας. Και εφόσον η θέλησή μας είναι η δική Του, σε Αυτόν είναι που πρέπει να πάμε για να αναγνωρίσουμε την δική μας θέληση.

Δεν υπάρχει άλλη θέληση από την δική Σου. Και χαίρομαι που τίποτα από όσα φαντάζομαι δεν αντικρούει αυτό που Εσύ θέλεις να είμαι. Η Θέλησή Σου είναι να είμαι απόλυτα ασφαλής, αιώνια σε ειρήνη. Και μετά χαράς μοιράζομαι αυτή την Θέληση την οποία Εσύ, ο Πατέρας μου, έδωσες ως μέρος από μένα
  


ΠΕΡΙΛΗΨΗ 181 - 220