Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦ 12.6


Το εγώ προσπαθεί να σε διδάξει πώς να κερδίσεις ολόκληρο τον κόσμο και να χάσεις την ψυχή σου.
2Το Άγιο Πνεύμα  διδάσκει ότι δεν μπορείς να χάσεις την ψυχή σου και ότι δεν υπάρχει  κάτι να κερδίσει κανείς σ’ αυτόν τον  κόσμο, διότι από μόνος του δεν ωφελεί σε τίποτα.

VI. Η Όραση του Χριστού


Το εγώ προσπαθεί να σε διδάξει πώς να κερδίσεις ολόκληρο τον κόσμο και να χάσεις την ψυχή σου.
2Το Άγιο Πνεύμα  διδάσκει ότι δεν μπορείς να χάσεις την ψυχή σου και ότι δεν υπάρχει  κάτι να κερδίσει κανείς σ’ αυτόν τον  κόσμο, διότι από μόνος του δεν ωφελεί σε τίποτα.
3 Το να επενδύεις δίχως κέρδος σημαίνει σίγουρα ότι αποδυναμώνεις τον εαυτό σου, και το κόστος είναι υψηλό.
4 Όχι μόνο δεν υπάρχει κέρδος στην επένδυση, αλλά το κόστος για σένα είναι τεράστιο. Διότι αυτή η επένδυση στοιχίζει  την πραγματικότητα του κόσμου με το να αρνείται την δική σου, και δεν σου δίνει τίποτα γι αντάλλαγμα.
5 Δεν μπορείς να πουλήσεις την ψυχή σου, αλλά μπορείς να πουλήσεις την επίγνωση της. 
6 Δεν μπορείς να αντιληφθείς την ψυχή σου, αλλά δεν θα την γνωρίσεις όσο αντιλαμβάνεσαι κάτι άλλο ως πολυτιμότερο.


2..................................................................................................................................................................


Το Άγιο Πνεύμα είναι η δύναμή σου διότι σε γνωρίζει μόνο ως πνεύμα.
2 Έχει απόλυτη επίγνωση ότι  δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, και γνωρίζει τέλεια πώς να σε διδάξει να θυμηθείς αυτό που είσαι.
3 Επειδή σε αγαπά, θα σε διδάξει με χαρά αυτό που αγαπά, διότι θέλει να το μοιράζεται.
4 Κι εφόσον σε θυμάται πάντα, δεν μπορεί να σε αφήσει να ξεχάσεις την αξία σου.
 5 Διότι ο Πατέρας ποτέ δεν παύει να Του θυμίζει τον Υιό Του, κι Αυτό ποτέ δεν παύει να θυμίζει στον Υιό τον Πατέρα.
6 Ο Θεός βρίσκεται στην μνήμη σου χάρη σε Αυτό.
7Εσύ διάλεξες να ξεχάσεις τον Πατέρα σου αλλά δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι τέτοιο, κι επομένως μπορείς να πάρεις μια άλλη απόφαση. 
7 Όπως ήταν η δική μου απόφαση, μπορεί να είναι και η δική σου.


3...................................................................................................................................................................
Δεν θέλεις τον κόσμο.
2 Το μόνο πράγμα με αξία σε αυτόν είναι όποιο κομμάτι του κοιτάζεις με αγάπη.
3 Αυτό του δίνει την μόνη πραγματικότητα που θα έχει ποτέ.
4 Η αξία του δεν βρίσκεται μέσα στον ίδιο, αλλά η δική σου βρίσκεται μέσα σε σένα.
5 Όπως η αξία του εαυτού προέρχεται από την επέκταση του εαυτού, έτσι και η αντίληψη της αξίας του εαυτού προέρχεται από την επέκταση των σκέψεων αγάπης προς τα έξω.
6 Κάνε τον κόσμο πραγματικό για σένα, διότι ο πραγματικός  κόσμος είναι το δώρο του Αγίου Πνεύματος, άρα σου ανήκει.


4.................................................................................................................................................................
Η διόρθωση είναι για όλους όσους δεν μπορούν να δουν.
2 Η αποστολή του Αγίου Πνεύματος είναι να ανοίγει τα μάτια των τυφλών, διότι Αυτό γνωρίζει ότι αυτοί δεν έχουν χάσει την όρασή τους, αλλά απλά κοιμούνται.
3 Θέλει να τους αφυπνίσει από τον ύπνο της λήθης στην θύμηση του Θεού.
4 Τα μάτια του Χριστού είναι ανοιχτά, και Αυτός θα κοιτάξει αυτό που βλέπεις εσύ με αγάπη αν δεχτείς την όρασή Του ως δική σου.
5Το Άγιο Πνεύμα διαφυλάττει την όραση του Χριστού για κάθε Υιό του Θεού που κοιμάται.
6 Με την δική Του όραση  ο Υιός του Θεού είναι τέλειος, και λαχταρά να μοιραστεί την όρασή Του μαζί σου.
7Αυτό θα σου δείξει τον πραγματικό κόσμο διότι ο Θεός σου έδωσε τον Ουρανό.
8Μέσω Αυτού ο Πατέρας σου καλεί τον Υιό Του να θυμηθεί.
9 Η αφύπνιση του Υιού Του αρχίζει με την επένδυσή του στον πραγματικό κόσμο, και με αυτή θα μάθει να επενδύει ξανά στον εαυτό του.
10 Διότι η πραγματικότητα είναι ένα με τον Πατέρα και τον Υιό, και το Άγιο Πνεύμα ευλογεί τον πραγματικό κόσμο στο Όνομά Τους.


5.................................................................................................................................................................
 Όταν  δεις αυτόν τον πραγματικό κόσμο, όπως σίγουρα θα τον δεις, τότε θα Μας θυμηθείς.
2 Όμως, πρέπει να μάθεις το κόστος του ύπνου, και να αρνηθείς να το πληρώσεις.
3 Μόνο τότε θα αποφασίσεις να αφυπνιστείς.
4 Και τότε ο πραγματικός  κόσμος θα ξεπεταχτεί μπροστά στα μάτια σου, διότι ο Χριστός ποτέ δεν κοιμήθηκε.
5Αυτός περιμένει να γίνει ορατός, διότι ο Ίδιος  ποτέ δεν σε έχασε από τα μάτια Του.
6 Αυτός κοιτάζει σιωπηλά τον πραγματικό κόσμο, τον οποίον θέλει να μοιραστεί μαζί σου διότι γνωρίζει  την Αγάπη του Πατέρα  γι Αυτόν.
7Και γνωρίζοντας αυτό, θέλει να σου δώσει ό,τι είναι δικό σου. Σε περιμένει μέσα σε τέλεια ειρήνη στο βωμό του Πατέρα Του, προσφέροντας σε σένα την Αγάπη του Πατέρα μέσα στο γαλήνιο φως της ευλογίας του Αγίου Πνεύματος.
8Διότι το Άγιο Πνεύμα θα οδηγήσει τον  κάθε ένα σπίτι στον Πατέρα του, εκεί όπου ο Χριστός τον περιμένει ως Εαυτός του.


6. .........................................................................................................................................................


 1 Κάθε παιδί του Θεού είναι ένα μέσα στον Χριστό, διότι η ύπαρξή του βρίσκεται μέσα στον Χριστό όπως και του Χριστού  μέσα στον Θεό.
2 Η Αγάπη του Χριστού για σένα είναι η Αγάπη Του για τον Πατέρα Του, την οποία γνωρίζει διότι γνωρίζει την Αγάπη του Πατέρα Του γι Αυτόν.
3 Όταν το Άγιο Πνεύμα εν τέλει σε οδηγήσει στον Χριστό στον βωμό του Πατέρα Του, η αντίληψη συγχωνεύεται μέσα στην γνώση διότι η αντίληψη έχει γίνει τόσο άγια  που η μετατροπή  της σε αγιοσύνη  είναι απλά η φυσική της επέκταση.
4 Η αγάπη μεταφέρεται  στην αγάπη δίχως καμία παρεμβολή, διότι οι δύο είναι ένα.
5 Καθώς αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερα κοινά στοιχεία σε όλες τις καταστάσεις, η εκπαίδευση κάτω από την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος αυξάνει και γενικεύεται.
6 Σταδιακά μαθαίνεις να την εφαρμόζεις σε όλους και σε όλα, διότι η δυνατότητα εφαρμογής  της είναι συμπαντική. 
7 Όταν αυτό επιτευχθεί, η αντίληψη και η γνώση θα μοιάζουν τόσο  που θα  μοιράζονται την ενοποίηση των νόμων του Θεού. 

                                           
7...........................................................................................................................................................
1Αυτό που είναι ένα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ως διαχωρισμένο, και η άρνηση του διαχωρισμού είναι η εκ νέου δήλωση της γνώσης.
2 Στον βωμό του Θεού, η άγια αντίληψη του Υιού του Θεού διαφωτίζεται τόσο  που το φως ρέει άφθονο μέσα της , και το πνεύμα του Υιού του Θεού λάμπει μέσα στο Νου του Πατέρα και γίνεται ένα με αυτό.
3 Πολύ απαλά  ο Θεός στέλνει το φως Του πάνω στον Εαυτό Του, γεμάτος αγάπη για την επέκταση του Εαυτού Του που είναι ο Υιός Του.
4 Ο κόσμος δεν έχει κανένα σκοπό καθώς αφομοιώνεται μέσα στον σκοπό του Θεού.
5 Διότι ο πραγματικός κόσμος έχει γλιστρήσει σιωπηλά μέσα στον Ουρανό, όπου το κάθε τι αιώνιο μέσα του υπήρχε από πάντα.
6 Εκεί ο Λυτρωτής  και ο λυτρωμένος ενώνονται μέσα στην  τέλεια αγάπη του Θεού και του ενός για τον άλλον.
7 Ο Ουρανός είναι το σπίτι σου, κι εφόσον βρίσκεται μέσα στον Θεό πρέπει να βρίσκεται και μέσα σε σένα.
*******************************************************************************************


VII. Κοιτάζοντας Μέσα σου
1.
Τα θαύματα αποδεικνύουν ότι η μάθηση πραγματοποιήθηκε  κάτω από την σωστή καθοδήγηση, διότι η μάθηση είναι αόρατη κι αυτό που έμαθε κανείς  μπορεί να αναγνωριστεί μόνο από τα αποτελέσματά του.
2Η γενίκευσή της φαίνεται καθώς την χρησιμοποιείς σε όλο και περισσότερες καταστάσεις. Θα αναγνωρίσεις ότι έχεις μάθει ότι δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα όταν τα εφαρμόσεις σε όλες τις καταστάσεις.
3Δεν υπάρχει κατάσταση που να μην εφαρμόζονται τα θαύματα, κι εφαρμόζοντάς τα σε όλες τις καταστάσεις θα κερδίσεις τον πραγματικό κόσμο.
4Διότι με αυτή την άγια αντίληψη θα  ολοκληρώνεσαι, και έχοντας αποδεχτεί την Επανόρθωση για τον εαυτό σου θα ακτινοβολεί στον καθένα που σου στέλνει το Άγιο Πνεύμα για να τον ευλογήσεις.
5Σε κάθε παιδί του Θεού βρίσκεται η ευλογία Του, και η δική Του ευλογία προς εσένα βρίσκεται όταν ευλογείς  τα παιδιά Του.

                            

2 .................................................................................................................................................................


Ο καθένας στον κόσμο πρέπει να παίξει τον ρόλο του στην λύτρωσή του, για να αναγνωρίσει ότι ο κόσμος έχει λυτρωθεί.
2 Δεν μπορείς να δεις το αόρατο. Όμως αν δεις τα αποτελέσματά του γνωρίζεις ότι πρέπει να είναι εκεί.
3Όταν αντιλαμβάνεσαι τι κάνει, αναγνωρίζεις την ύπαρξή του.
 4Και από αυτό που κάνει, μαθαίνεις τι είναι.
5 Δεν βλέπεις τις δυνάμεις σου, αλλά αποκτάς εμπιστοσύνη στην ύπαρξή τους καθώς αυτές οι δυνάμεις σου δίνουν την ικανότητα να ενεργείς.
6 Και μπορείς να  δεις τα αποτελέσματα των πράξεών σου. 

                                 

3................................................................................................................................................................


Το Άγιο Πνεύμα είναι αόρατο, αλλά μπορείς να δεις τα αποτελέσματα της Παρουσίας Του, και μέσα από αυτά θα μάθεις ότι είναι εκεί.
2Αυτό που σου δίνει την ικανότητα να κάνεις προφανώς δεν είναι από αυτόν τον κόσμο, διότι τα θαύματα παραβιάζουν κάθε νόμο της πραγματικότητας έτσι όπως την κρίνει ο κόσμος.
3 Κάθε νόμος του χρόνου και του χώρου, μεγέθους και μάζας υπερβαίνεται, διότι αυτό που το Άγιο Πνεύμα σε κάνει ικανό να κάνεις είναι ξεκάθαρα πέρα από όλους αυτούς τους νόμους.
4Όταν αντιληφθείς τα αποτελέσματά Του, θα καταλάβεις που πρέπει να βρίσκεται, και τελικά να γνωρίσεις τι είναι.
                                      

4................................................................................................................................................................
 Δεν μπορείς να δεις το Άγιο Πνεύμα, αλλά μπορείς να δεις τις εκδηλώσεις Του.
2Και μόνο αν το κάνεις αυτό, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι εκεί. Τα θαύματα είναι οι μάρτυρες Του, και μιλούν για την Παρουσία Του.
3Αυτό που δεν μπορείς να δεις γίνεται πραγματικό για σένα μόνο από τις μαρτυρίες που μιλούν γι αυτό.
4 Διότι μπορείς να αποκτήσεις την  επίγνωση αυτού που δεν βλέπεις, και μπορεί να γίνει ακαταμάχητα πραγματικό για σένα καθώς η Παρουσία του εκδηλώνεται μέσα από σένα.
5 Κάνε το έργο του Αγίου Πνεύματος, διότι μοιράζεσαι την λειτουργία Του. 
6Όπως η λειτουργία σου στον Ουρανό είναι η δημιουργία, έτσι και η λειτουργία σου στην γη είναι η θεραπεία.
7 Ο Θεός μοιράζεται την λειτουργία Του μαζί σου στον Ουρανό, και το Άγιο Πνεύμα μοιράζεται μαζί σου, την δική Του στην γη.
8Όσο πιστεύεις ότι έχεις άλλες λειτουργίες, τόσο θα έχεις  ανάγκη διόρθωσης.
9Διότι αυτή η πίστη καταστρέφει την  ειρήνη, και είναι ένας στόχος σε άμεση αντίθεση με τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος.

                                  
5..................................................................................................................................................................

Βλέπεις αυτό που προσδοκάς να δεις, και περιμένεις αυτό που  προσκαλείς.
2Η αντίληψή σου είναι το αποτέλεσμα της πρόσκλησής σου, που έρχεται έτσι όπως το κάλεσες.
3Τίνος τις εκδηλώσεις θα ήθελες να βλέπεις; Για τίνος την παρουσία θα ήθελες να πειστείς; 
4Διότι θα πιστέψεις  σε αυτό που εκδηλώνεις, και με όποιο τρόπο   βλέπεις προς τα έξω έτσι  θα βλέπεις και μέσα σου.
5 Μέσα στο νου σου βρίσκονται δύο τρόποι να κοιτάξεις  τον κόσμο, και η αντίληψή σου θα αντανακλά την καθοδήγηση που έχεις επιλέξει.
6. Εγώ είμαι η εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος, και όταν με βλέπεις είναι επειδή Το έχεις προσκαλέσει.
7Διότι θα σου στείλει τους δικούς Του μάρτυρες αν μόνο θελήσεις να τους δεις.
8Να θυμάσαι πάντα ότι βλέπεις αυτό που αναζητάς, επειδή αυτό που αναζητάς θα το βρίσκεις.
9 Το εγώ βρίσκει αυτό που αναζητά, και μόνο αυτό.
10Δεν βρίσκει αγάπη, διότι δεν είναι αυτό που αναζητά.
11Όμως, το να αναζητάς και να βρίσκεις  είναι το ίδιο, κι αν αναζητήσεις δύο στόχους θα τους βρεις, αλλά δεν θα αναγνωρίσεις κανέναν.
12 Θα θεωρήσεις ότι είναι το ίδιο επειδή θέλεις και τους δύο.
13 Ο νους πάντα αγωνίζεται για την ολοκλήρωση, κι αν είναι διχασμένος και θέλει να διατηρήσει τον διχασμό, θα εξακολουθήσει να  πιστεύει ότι έχει έναν στόχο κάνοντάς τον  να φαίνεται πως είναι ένας.
                                   

7................................................................................................................................................................
 Είπα πριν ότι αυτό που προβάλλεις ή επεκτείνεις εξαρτάται από σένα, αλλά  πρέπει να κάνεις ή το ένα ή το άλλο, διότι αυτός είναι ο νόμος του νου, και πρέπει να κοιτάξεις μέσα σου πριν κοιτάξεις έξω.
2Καθώς κοιτάς μέσα σου, επιλέγεις τον οδηγό για να δεις.
3 Έπειτα κοιτάζεις έξω και βλέπεις τους μάρτυρές του. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεις αυτό που αναζητάς.
4 Θα εκδηλώσεις αυτό που θέλεις μέσα σου, και θα το δεχθείς  από τον κόσμο διότι το έβαλες εκεί με το να το  θέλεις.
5  Όταν νομίζεις ότι προβάλλεις αυτό που δεν θέλεις, αυτό συμβαίνει, επίσης, επειδή όντως το θέλεις.
6Αυτό οδηγεί απευθείας στην διάσπαση, επειδή αναπαριστά την αποδοχή δύο στόχων, όπου ο κάθε ένας από αυτούς γίνεται αντιληπτός σε διαφορετική θέση·  διαχωρισμένοι μεταξύ τους επειδή  τους έφτιαξες διαφορετικούς.
7 Ο νους, τότε, βλέπει έναν διαιρεμένο κόσμο εξωτερικά, αλλά όχι μέσα του. 
8Αυτό δίνει ακεραιότητα στην ψευδαίσθηση, και σε κάνει να πιστεύεις ότι επιδιώκει έναν μόνο στόχο.
9 Ωστόσο, όσο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο  διαχωρισμένο, δεν είσαι θεραπευμένος.
10 Διότι το να είσαι θεραπευμένος σημαίνει ότι επιδιώκεις μόνο έναν στόχο, διότι έχεις αποδεχτεί μόνον έναν και θέλεις μόνο έναν.

                                           
8................................................................................................................................................................

9Όταν θέλεις μόνο αγάπη δεν θα βλέπεις τίποτα άλλο.
1 Η αντιφατική φύση των αποδείξεων που αντιλαμβάνεσαι είναι απλά η αντανάκλαση των αντιφατικών σου προσκλήσεων. 
2 Έχεις κοιτάξει το νου σου και αποδέχτηκες την αντίθεση εκεί, εφόσον εκεί την αναζήτησες. 
3 Αλλά μην πιστέψεις ότι οι αποδείξεις  της αντίθεσης είναι αληθινές, διότι αυτές επιβεβαιώνουν μόνο την δική σου απόφαση σε σχέση με την  πραγματικότητα, και σου επιστρέφουν τα μηνύματα που εσύ τους έδωσες.
4 Η αγάπη, επίσης, αναγνωρίζεται από τους δικούς της αγγελιαφόρους. Αν εκδηλώνεις αγάπη, οι απεσταλμένοι της θα έρθουν σε σένα επειδή τους κάλεσες.
5Η δύναμη της απόφασης είναι η μόνη ελευθερία που σου έχει απομείνει ως φυλακισμένος αυτού του κόσμου.
6 Μπορείς να αποφασίσεις να τον δεις σωστά. Αυτό που έφτιαξες δεν είναι η πραγματικότητά του, διότι η πραγματικότητά του είναι μόνο αυτή που του δίνεις εσύ.
7 Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να δώσεις τίποτα άλλο εκτός από αγάπη σε όλους και σε όλα, και δεν μπορείς  να λάβεις πραγματικά τίποτα άλλο εκτός από αγάπη από αυτούς.
8 Αν νομίζεις ότι έχεις λάβει κάτι άλλο, είναι επειδή κοίταξες μέσα σου και νόμισες πως είδες εκεί την δύναμη να δώσεις κάτι άλλο από μέσα σου.
9Μόνο αυτή ήταν η απόφαση που καθόρισε αυτό που βρήκες, διότι ήταν η απόφαση γι αυτό που αναζητούσες.

                                     
10.............................................................................................................................................................
 Με φοβάσαι επειδή κοίταξες μέσα σου και φοβάσαι αυτό που είδες.
2 Όμως, δεν μπορεί να είδες την πραγματικότητα, διότι η πραγματικότητα του νου σου είναι η ομορφότερη από τις  δημιουργίες του Θεού.
3 Εφόσον προέρχεται μόνο από τον Θεό, η δύναμη και το μεγαλείο της θα μπορούσαν να σου φέρουν μόνο γαλήνη αν πραγματικά την έβλεπες.
4Αν φοβάσαι, αυτό συμβαίνει επειδή είδες κάτι που δεν βρίσκεται εκεί.
5 Όμως, σ’ αυτήν την  ίδια θέση θα μπορούσες να δεις  εμένα και όλους σου τους αδελφούς, μέσα στην τέλεια ασφάλεια του Νου που μας δημιούργησε. 
6 Διότι είμαστε εκεί μέσα στην ειρήνη του Πατέρα, ο Οποίος βούλεται να επεκτείνει την ειρήνη Του μέσα από σένα.
   11..............................................................................................................................................................
1Όταν δεχτείς  την αποστολή σου να επεκτείνεις την ειρήνη, θα βρεις ειρήνη, διότι εκδηλώνοντάς την θα την δεις.
2 Οι άγιοι μάρτυρές της θα σε περιβάλλουν επειδή τους  κάλεσες, και θα έρθουν σε σένα.
3Έχω ακούσει το κάλεσμά σου και έχω απαντήσει σε αυτό, αλλά εσύ δεν θα με δεις  ούτε θα ακούσεις  την απάντηση που αναζητάς.
4 Αυτό συμβαίνει διότι ακόμα δεν θέλεις μόνο αυτό.
5 Όμως, όσο γίνομαι πιο αληθινός για σένα, θα μαθαίνεις ότι πραγματικά θέλεις μόνο αυτό. 
6Και θα με βλέπεις  καθώς κοιτάζεις μέσα σου, και θα κοιτάξουμε  μαζί τον πραγματικό κόσμο. Μέσα από τα μάτια του Χριστού, μόνο ο αληθινός κόσμος υπάρχει και μόνο ο αληθινός κόσμος μπορεί να γίνει ορατός.
7 Ό,τι αποφασίζεις, αυτό και θα βλέπεις. Και το μόνο που θα βλέπεις είναι οι μαρτυρίες της απόφασής σου.


12...............................................................................................................................................................

Όταν κοιτάξεις μέσα σου και με δεις, αυτό θα γίνει επειδή θα έχεις αποφασίσει να εκδηλώσεις την αλήθεια.
2Και καθώς την εκδηλώνεις θα την δεις και έξω και μέσα σου. Θα την δεις έξω επειδή πρώτα την είδες μέσα σου.
3Ό,τι βλέπεις έξω είναι κρίση αυτού που είδες μέσα σου. Αν είναι η  δική σου κρίση θα είναι λανθασμένο, επειδή η κρίση δεν είναι δική σου λειτουργία.
4 Αν είναι η κρίση του Αγίου Πνεύματος θα είναι σωστό, επειδή η κρίση είναι η δική Του λειτουργία.
5 Μοιράζεσαι την λειτουργία Του μόνο κρίνοντας όπως κρίνει Αυτό, χωρίς να κρατήσεις καμία κρίση για τον εαυτό σου.
6 Θα κρίνεις εναντίον του εαυτού σου, αλλά το Άγιο Πνεύμα θα κρίνει υπέρ σου.


13...............................................................................................................................................................
1Να θυμάσαι, λοιπόν, ότι όποτε κοιτάζεις έξω και αντιδράς αρνητικά σε αυτό που βλέπεις, τότε έχεις κρίνει τον εαυτό σου ανάξιο και τον έχεις καταδικάσει σε θάνατο. 
2Η ποινή του θανάτου είναι ο έσχατος στόχος του εγώ, διότι αυτό πιστεύει απόλυτα ότι είσαι εγκληματίας, και σου αξίζει ο θάνατος όπως ο Θεός γνωρίζει ότι σου αξίζει η ζωή. 
3Η ποινή του θανάτου ποτέ δεν εγκαταλείπει  το νου του εγώ, διότι αυτή είναι που πάντα φυλάει για σένα στο τέλος.
4 Θέλοντας να σε σκοτώσει εκφράζοντας έτσι αυτό που τελικά νοιώθει για σένα, σε αφήνει να ζεις μόνο και μόνο για να περιμένεις τον θάνατο.
5 Θα σε βασανίζει όσο ζεις, αλλά το μίσος του δεν ικανοποιείται μέχρι να πεθάνεις. 
6Διότι η καταστροφή σου είναι ο μοναδικός στόχος για τον οποίο  εργάζεται, και ο μόνος με τον οποίο θα ικανοποιηθεί.


14...............................................................................................................................................................
Το εγώ δεν είναι ένας προδότης του Θεού, προς τον Οποίο η προδοσία είναι αδύνατη.
2 Αλλά είναι προδότης προς εσένα που πιστεύεις ότι έχεις προδώσει τον Πατέρα σου.
3 Γι αυτό η κατάργηση της ενοχής είναι ένα βασικό κομμάτι της διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος
.4 Διότι για όσο νιώθεις ένοχος  ακούς την φωνή του εγώ, που σου λέει ότι έχεις προδώσει τον Θεό, άρα σου αξίζει ο θάνατος.
 5Θα νομίζεις ότι ο θάνατος προέρχεται από τον Θεό και όχι από το εγώ διότι, συγχέοντας τον εαυτό σου με το εγώ, πιστεύεις ότι θέλεις τον θάνατο.
6 Και ο Θεός δεν σε σώζει από αυτό που θέλεις.
15..............................................................................................................................................................
 Όταν μπαίνεις στον πειρασμό να ενδώσεις στην επιθυμία του θανάτου, θυμήσου ότι εγώ δεν πέθανα.
2 Θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό είναι αλήθεια όταν κοιτάξεις μέσα σου και με δεις
3Θα ξεπερνούσα τον θάνατο μόνο για τον εαυτό μου; 
4Και θα μου έδινε ο Πατέρας την αιώνια ζωή αν δεν την  έδινε και σε σένα;
5 Όταν μάθεις να με εκδηλώνεις, δεν θα βλέπεις  τον θάνατο ποτέ. 
6Διότι θα έχεις δει αυτό που είναι αθάνατο μέσα στον εαυτό σου, και καθώς θα κοιτάς  έναν κόσμο που δεν μπορεί  να πεθάνει θα βλέπεις  μόνο το αιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

156