Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΜΘ336

Στο γήινο επίπεδο ο νους είναι συγχυσμένος αναμεμειγμένος με θολά συναισθήματα ανίκανος να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψεύδος ,το λογικό από το παράλογο, την αγάπη από το φόβο .
Χρειάζεται πολύς χρόνος και βιώματα να διορθωθεί η αντίληψη .
  Να αποκτήσει ο Νους την  καθαρότητα που έχει όταν είναι ελεύθερος από κατώτερες σκέψεις, πάθη και χαμερπή συναισθήματα.
Είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία που οι αρχαίοι σοφοί την έχουν χαρακτηρίσει  ως την πιο σημαντική αλλαγή και την έχουν καταγράψει ως την δεύτερη μύηση. 
Στην επόμενη αλλαγή η προσωπικότητα παραδίδει στο ανώτερο νοητικό όλη την εξουσία όπου λαβαίνει μέρος η Τρίτη μεγάλη ανύψωση και το πέρασμα στα Ουράνια επίπεδα. Στα επίπεδα αυτά δεν υπάρχει ξεχωριστότητα  και ΟΙ ΝΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Π.Σούλη

ΜΑΘΗΜΑ 336

Η συγχώρεση με αφήνει να γνωρίσω ότι οι νόες είναι ενωμένοι.

Η συγχώρεση είναι το μέσο που έχει οριστεί για την λήξη της αντίληψης
 Η γνώση επανορθώνεται αφού πρώτα η αντίληψη αλλάξει, και έπειτα δίνει την θέση της ολοκληρωτικά σε αυτό που παραμένει για πάντα πέρα και από τις υψηλότερες επιδόσεις της. Γιατί τα θεάματα και οι ήχοι, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να υπηρετήσουν μόνο για ν’ ανακαλέσουν την μνήμη εκείνου που βρίσκεται πέρα από όλα αυτά. Η συγχώρεση εξαλείφει τις διαστρεβλώσεις, και ανοίγει τον κρυμμένο βωμό στην αλήθεια. Τα κρίνα του στέλνουν την λάμψη τους μέσα στο νου, και τον καλούν να επιστρέψει και να κοιτάξει προς τα μέσα, για να βρει αυτό που μάταια αναζητούσε έξω. Διότι εδώ, και μόνο εδώ, επανορθώνεται η ειρήνη του νου, διότι αυτή είναι η κατοικία του Θεού του Ίδιου.

Μέσα στην σιωπή η συγχώρεση εξαλείφει τα όνειρα του διαχωρισμού και της αμαρτίας. Τότε λοιπόν Πατέρα, ας κοιτάξω μέσα μου, κι ας βρω ότι έχεις κρατήσει την υπόσχεσή Σου για την αθωότητά μου ∙ ο Λόγος Σου παραμένει αναλλοίωτος μέσα στο νου μου, η Αγάπη Σου ακόμα κατοικεί μέσα στην καρδιά μου.
Μετ Χ Τσιντέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ