Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΜΘ341





ΜΑΘΗΜΑ 341

Μπορώ να επιτεθώ μόνο εναντίον της δικής μου αθωότητας, και μόνο αυτή είναι  που με κρατά ασφαλή.

Πατέρα, ο Υιός Σου είναι άγιος. Εγώ είμαι αυτός στον οποίο χαμογελάς με αγάπη και τρυφερότητα τόσο γλυκιά, βαθιά και σταθερή που το σύμπαν Σου ανταποδίδει το χαμόγελο, και μοιράζεται την Αγιότητά Σου. Πόσο αγνοί, πόσο ασφαλείς, πόσο άγιοι, λοιπόν, είμαστε εμείς, που κατοικούμε μέσα στο Χαμόγελό Σου, με όλη Σου την Αγάπη χαρισμένη σε μας, ζώντας μαζί Σου ως ένα, με αδελφότητα και Πατρότητα ολοκληρωτική ∙ με αθωότητα τόσο τέλεια που ο Κύριος της Αθωότητας μας Συνέλαβε ως Υιό Του, ένα Σύμπαν Σκέψης που Τον συμπληρώνει.

Ας μην επιτεθούμε, λοιπόν, εναντίον της αθωότητάς μας, διότι αυτή περιέχει τον Λόγο του Θεού προς εμάς. Και μέσα στην ευγενική της αντανάκλαση σωζόμαστε.
Μετ Χ.Τσιντέα


Η αθωότητά =είναι η κατάσταση που ο άνθρωπος δεν  είναι πια εγκλωβισμένος στο κατώτερο νοητικό και συναισθηματικό έχει περάσει στο ανώτερο Νοητικό και έχει αποκαλυφθεί μέσα του η Αγάπη, παραμένει πάντοτε σε κατάσταση χαράς και ευτυχίας Στον εσωτερισμό σημαίνει ότι έχει περάσει τα πρώτα 3επίπεδα η μυήσεις ( α)Την μετάβαση από το κατώτερο συναισθηματικό στην Αγάπη β)από το κατώτερο νοητικό στον Νου γ)την μετάβαση από την προσωπικότητα στην Θεϊκή Θέληση.


Εγώ με κεφαλαίο Ε =Μετά την επανόρθωση υποχωρεί η εγωική προσωπικότητα και αποκαλύπτεται ο αληθινός Εαυτός.  Η Έγώ ο εξατομικευμένος θεικός Εαυτός

Άγιος Υιός= Είναι η ανθρώπινη ψυχή χωρίς τις εγωικές επιρροές



 Αδελφότητα 
12Ο Χριστός μοιάζει με το σώμα, που ενώ είναι ένα, έχει πολλά μέλη· και όλα τα μέλη του ενός σώματος, αν και είναι πολλά, αποτελούν ένα σώμα. 13Κι εμείς όλοι, είτε Ιουδαίοι είτε μη Ιουδαίοι είτε δούλοι είτε ελεύθεροι, γίναμε με το βάπτισμα δια του ενός Πνεύματος ένα σώμα, και όλοι ποτιστήκαμε από ένα και το αυτό Πνεύμα.
Απόσπασμα από την Καινή Διαθήκη

*4ΧΡΙΣΤΙΚΈΣ ΜΥΗΣΕΙΣ
1)Η γέννηση στην Βηθλεέμ 
2)Το βάπτισμα στον Ιορδάνη
3)Η μεταμόρφωση στο όρος
4)Η Σταύρωση
5)Η Ανάσταση και η Ανάληψη

Οι ασκήσεις των μαθημάτων περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες
 α) Είναι ασκήσεις για να επανεξετάσουμε  τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο
β)  Να αποκατασταθεί η  λανθασμένη αντίληψη με ορθή αντίληψη 
γ) Να αντικατασταθεί η αντίληψη με την γνώση αυτό το κείμενο αναφέρεται σε αυτό το επίπεδο .



ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Παναγιώτα Σούλη
 ΑΜΗΝ 
  Η Ουράνια πόλη είναι νοητικό επίπεδο 

Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
yotasouli@gmail.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE