Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΘ339



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ...ΤΟΥ ΥΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ 339

 Θα λάβω ό,τι κι αν ζητήσω
Κανένας δεν επιθυμεί πόνο. Αλλά μπορεί να νομίζει ότι ο πόνος είναι ευχαρίστηση Κανένας δεν θα ήθελε να αποφύγει την ευτυχία του. Μπορεί, όμως, να νομίζει ότι η χαρά είναι οδυνηρή, απειλητική και επικίνδυνη.

*1Σήμερα θα αρχίσω την ανάλυση του μαθήματος από την επικεφαλίδα
Θα λάβω ό,τι κι αν ζητήσω.
 Ο Συνειδητός Νους γνωρίζει ότι στο επίπεδο που έπεται της δεύτερης μύησης τα πάντα είναι δυνατά σε αυτόν που έχει περάσει αυτές τις  νοητικές διαβαθμίσεις

 Ο κάθε ένας θα λάβει αυτό που ζητά. Αλλά μπορεί να είναι μπερδεμένος πραγματικά  όσον αφορά τα πράγματα που θέλει ∙ την κατάσταση στην οποία θα επιθυμούσε να φτάσει.. Τι θα μπορούσε, λοιπόν, να ζητήσει που να το θέλει όταν το λάβει; Έχει ζητήσει αυτό που θα τον φοβίζει, και θα του φέρνει βάσανα.

Εδώ γίνεται αναφορά στο επίπεδο μηδέν ο άνθρωπος δεν έχει κάνει καμία νοητική εξέλιξη δεν έχει δεχτεί καμία από τις αλλαγές που θα τον οδηγήσουν σε ανώτερα επίπεδα όπου δεν υπάρχει πόνος και θλίψη
Στο  υλιστικό επίπεδο μηδέν όλα είναι συγκεχυμένα ο άνθρωπος εκλαμβάνει τα κατώτερα αισθήματα όπως η ζήλια και  το μίσος σαν αγάπη και ενδιαφέρον  Ζει μέσα σε σκοτεινά ζωώδη πάθη και δεν μπορεί  να κατανοήσει πως θα μπορούσε να απολαύσει μια γαλήνια σχέση. (Παραβολή του ασώτου)



 Σήμερα, ας αποφασίσουμε να ζητήσουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, και μόνο αυτό, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε αυτή την μέρα χωρίς φόβο, χωρίς να συγχέουμε τον πόνο με την χαρά, ή τον φόβο με την αγάπη.


"Και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον, επειδή τα πρώτα παρήλθαν." (Αποκάλυψη 21: 4)


Πατέρα, αυτή είναι η μέρα Σου. Είναι μια μέρα που δεν επιθυμώ να κάνω τίποτα από μόνος μου, παρά θέλω ν’ ακούω την Φωνή Σου σε όλα όσα κάνω ∙ να ζητώ μόνο ό,τι μου προσφέρεις Εσύ, και να δέχομαι μόνο τις Σκέψεις που Εσύ μοιράζεσαι μαζί μου.

Η Συνειδητότητα του ανθρώπου ,έχει υπερβεί το υλιστικό πεδίο και θέλει να γνωρίσει και το πνευματικό του μέρος.( Επιστροφή του ασώτου)

ΜΕΤ Χ ΤΣΙΝΤΕΑ


ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΦΟΝΤΟ
 ΓΙΩΤΑ ΣΟΥΛΗ

ΑΜΗΝ    Η Ουράνια πόλη είναι νοητικό επίπεδο 
 Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
yotasouli@gmail.com

The blogger giota souli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE