Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΘ337

ΜΑΘΗΜΑ 337

Η αθωότητά μου με προστατεύει από κάθε κακό.
Ακολουθούν ερμηνευτικά σχόλια
Η αθωότητά*1 μου μού εξασφαλίζει τέλεια ειρήνη, αιώνια ασφάλεια, παντοτινή αγάπη, ελευθερία μια για πάντα από κάθε σκέψη απώλειας ∙ ολοκληρωτική απαλλαγή από τα βάσανα. Και μόνο η ευτυχία μπορεί να είναι η κατάστασή μου, γιατί μόνο η ευτυχία μου δίδεται. Τι πρέπει να κάνω για να γνωρίσω ότι όλα αυτά είναι δικά μου; Πρέπει να δεχτώ την Επανόρθωση*2 για τον εαυτό μου, και τίποτα άλλο. Ο Θεός ήδη έχει κάνει όλα όσα χρειάζεται να γίνουν. Κι εγώ πρέπει να μάθω ότι δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα από μόνος μου, διότι το μόνο που χρειάζεται είναι ν’ αποδεχτώ τον Εαυτό*3 μου, την αθωότητά μου, την δημιουργημένη για μένα, τώρα ήδη δική μου, για να νιώσω την Αγάπη του Θεού να με προστατεύει από κάθε κακό, για να καταλάβω ότι ο Πατέρας μου αγαπά τον Υιό Του ∙ για να γνωρίσω ότι εγώ είμαι ο Υιός *4που αγαπά ο Πατέρας μου.

Εσύ που με δημιούργησες μέσα στην αθωότητα, δεν κάνεις λάθος για το τι είμαι. Εγώ έκανα λάθος όταν νόμισα ότι αμάρτησα, αλλά δέχομαι την Επανόρθωση για τον εαυτό μου. Πατέρα, το όνειρό μου φτάνει τώρα στο τέλος του. Αμήν.
Μετ .Χ Τσιντέα

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ  Γιώτα Σούλη
*1Η αθωότητά =είναι η κατάσταση που ο άνθρωπος δεν  είναι πια εγκλωβισμένος στο κατώτερο νοητικό και συναισθηματικό έχει περάσει στο ανώτερο Νοητικό και έχει αποκαλυφθεί μέσα του η Αγάπη, παραμένει πάντοτε σε κατάσταση χαράς και ευτυχίας Στον εσωτερισμό σημαίνει ότι έχει περάσει τα πρώτα 3επίπεδα η μυήσεις ( α)Την μετάβαση από το κατώτερο συναισθηματικό στην Αγάπη β)από το κατώτερο νοητικό στον Νου γ)την μετάβαση από την προσωπικότητα στην Θεϊκή Θέληση.

*2 Επανόρθωση =είναι το πέρασμα από την αντίληψη στην γνώση και στην κατάσταση αθωότητας*1, μέσω πνευματικών ασκήσεων( μαθήματα θαυμάτων)****

*3Εαυτός με κεφαλαίο Ε =Μετά την επανόρθωση υποχωρεί η εγωική προσωπικότητα και αποκαλύπτεται ο αληθινός Εαυτός.

*4 Υιός= Είναι η ανθρώπινη οντότητα χωρίς τις εγωικές επιρροές

**** Οι ασκήσεις των μαθημάτων περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες
 α) Είναι ασκήσεις για να επανεξετάσουμε  τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο
β)  Να αποκατασταθεί η  λανθασμένη αντίληψη με ορθή αντίληψη
γ) Να αντικατασταθεί η αντίληψη με την γνώση αυτό το κείμενο αναφέρεται σε αυτό το επίπεδο .


ΑΜΗΝ

Η Ουράνια πόλη είναι νοητικό επίπεδο 

 Η ΟΜΆΔΑ ΜΕΛΈΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙΠ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ souli.giota1
yotasouli@gmail.com
The blogger giota souli
***********************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια: