Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ


Ο θερισμός πολύς αλλά οι εργάτες ολίγοι…..Αποτέλεσμα εικόνας για acim teachers pictures


Έχει παρατηρηθεί ένα φαινόμενο στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνον ,λόγω ελλείψεως δασκάλων στο πνευματικό δρόμο πολλοί μαθητές αναγκάζονται να τελούν χρέη δασκάλων . Δεν  είσαι δάσκαλος επειδή συνέβη να έχεις μελετήσει κάποια βιβλία . Ακόμα και αν έχεις δεχτεί κάποιο φως στο νοητικό σου κέντρο αυτό δεν σε καθιστά Δάσκαλο .Ας ρίξουμε λίγο φως στην έννοια Δάσκαλος .Πρώτον αυτά που διδάσκεις πρέπει να τα έχεις βιώσει σε όλα σου τα επίπεδα να έχεις μετουσιώσει όλες τις ενέργειες που υπηρετούν τα κέντρα της επιθυμίας της λαγνείας και των συναισθηματικών εξαρτήσεων και να έχεις  τροφοδοτήσει το κέντρο της καρδιάς ,το νοητικό και το κέντρο της θέλησης  για να μπορούν να δεχτούν τις θείες ενέργειες που κατέρχονται απ επάνω  από τον Ανώτερο Εαυτό   να μετατρέψουν τα τρία κέντρα που ανέρχονται μέσα από την εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης και να  δημιουργήσουν τον ιερό Υιό του Θεού .Αυτή η εξέλιξη απαιτεί χρόνο μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου και όχι τόσο διάβασμα βιβλίων .Η διδασκαλία  βέβαια βοηθάει πολύ και γλυτώνει πολύ χρόνο αλλά η μετουσίωση χρειάζεται το βίωμα. Εδώ μπαίνει το ερώτημα είναι κακό κάποιος να βοηθάει στην μελέτη ενός βιβλίου επειδή συνέβη να το έχει μελετήσει πριν από κάποιους άλλους;

ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΧΡΕΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Θα απαντούσα όχι αλλά χρειάζεται να έχουμε όλοι υπ όψιν μας ότι δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από κάποιον που είναι ακόμα στο στάδιο της μαθητείας να είναι Δάσκαλος. Κάνει χρέη Δασκάλου λόγω ελλείψεως ζώντος Δασκάλου όταν όμως θα έλθει ο Δάσκαλος ο μαθητής θα πρέπει να αφήσει την θέση του Δασκάλου που κατείχε μέχρι εκείνη την στιγμή. Από την άλλη ο μαθητής που έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο πρέπει να ξέρει ότι απαιτείται σοβαρότητα συνέπεια κόπος χρόνος ακόμα και χρήμα για να στηρίξει αυτήν του τη απόφαση την οποία δεν την πήρε μόνος του αλλά οι ιδέες που στηρίζουν το έργο του Θεού και των Μεγάλων Δασκάλων έρχονται άνωθεν. Το έργο των μαθητών –δασκάλων στηρίζεται από το Άγιο Πνεύμα και για αυτό έχει Νοητικό Φως αλλά και αυτό πάλι δεν τους καθιστά Δασκάλους.
Ένα λεπτό σημείο που πρέπει να προσέξει  ο μαθητής  δάσκαλος είναι ότι Αν ήταν Δάσκαλος δεν θα τον πείραζε αν οι μαθητές δεν πλήρωναν με την ανάλογη προσοχή και αγάπη απέναντι του γιατί γνωρίζει ότι για να έχεις να πληρώσεις πρέπει πρώτα να έχεις  Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μαθητή –δάσκαλο σε σημείο που να χάσει και τον δρόμο του. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγχωρητικότητα για να μην δημιουργηθούν πικρίες.
Καλή συνέχεια στον Δρόμο της Μαθητείας
Σούλη Γιώτα 16-1-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE