Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΣΑΚΡΑ

Πνευματικά Τσάκρα

Εκτός από το κανονικό Ενεργειακό Σύστημα Τσάκρα υπάρχει ένα εκτεταμένο σύστημα των τσάκρα, το οποίο μόλις τώρα γίνεται γνωστή στην ανθρωπότητα. Το ενεργειακό αυτό σύστημα είναι σε λανθάνουσα κατάσταση στους περισσότερους ανθρώπους.
Ωστόσο, δεδομένου ότι όλο κσι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσουμε την πνευματικότητα, αυττο το εκτεταμένο ενεργειακό σύστημα αρχίζει να διαφαίνεται μέσα μας. Αυτό το εκτεταμένο σύστημα είναι το επόμενο βήμα στην πνευματική εξέλιξη του πλανήτη.
Μέχρι πρόσφατα, πολύ λίγοι Δάσκαλοι απέκτησαν πρόσβαση και χρησιμοποίησαν αυτό το ισχυρό ενεργειακό σύστημα. Τώρα, έχει έρθει η ώρα για όλους να συνειδητοποιήσουν αυτό το σύστημα και να αντληθούν τα οφέλη της χρήσης του, στην καθημερινή ζωή και την πνευματική εξέλιξη.
Ο κύριος σκοπός αυτών των τσάκρα είναι να μπορέσει το άτομο να συντονιστεί με τον εσώτερο εαυτό του ή τον Θεϊκό του εαυτό, με την Θεία Βούληση, ακόμα και τη γαλαξιακή κοινότητα που περιβάλλει και υποστηρίζει τη γη στην εξέλιξή της. Η πρώτη ομάδα τσάκρα (ένα έως επτά) έχει ως στόχο να μας βοηθήσει και να αναπτύξει τη σχέση μας με την Γη. Θα σε βοηθήσει να γίνεις ένα με τον πλανήτη.
Στη συνέχεια, τα επόμενα πέντε (8-12) μας βοηθούν να γίνουμε ένα με το σύμπαν. Η επικέντρωση στον εαυτό μας σας σιγά-σιγά απομακρύνεται και μετακινείται προς τα έξω για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των λαών και των πραγματικοτήτων αυτού του κόσμου, καλύπτοντας έτσι την ίδια την Θεότητα. Με αυτόν τον τρόπο αναπτυσόμαστε, εξελισόμαστε και γινόμαστε πολύ πιο τέλειοι. Καθώς θα σταματάμε να επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και να εστιάζουμε σε αυτές τις μεγαλύτερες πηγές ενέργειας, θα προχωράμε βήμα βήμα σε έναν άλλο κόσμο όπου τα πάντα είναι δυνατά.
Ένα από τα πράγματα που το διευρυμένο σύστημα τσάκρα θα βοηθήσει είναι η κατάρριψη του εαυτού εντός των ορίων του χρόνου και του χώρου. Για να μετακινηθούμε προς τα έξω σε άλλες διαστάσεις και πραγματικότητες είναι απαρίτητο να αντιληφθούμε ότι η Γη φυσικά είναι μόνο ένα μέρος από τα πολλά που κατοικούνται.
Σε άλλα μέρη του Σύμπαντος, υπάρχουμε επίσης και ζούμε σε παράλληλες πραγματικότητες. Υπάρχουν πράγματα που κάνουμε σε αυτές τις άλλες πραγματικότητες, όπως ακριβώς κάνουμε εδώ στη Γη, και αυτά τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικά για την φυσική ζωή μας.
Επιπλέον, όταν αρχίζει να παρατηρεί κανείς τις άλλες πραγματικότητες και δει τι συμβαίνει, μια νέα εικόνα για το τι είναι η εξέλιξη αρχίζει να παίρνει μορφή. Αντιλαμβάνεται ότι όλες οι υπάρξεις του είναι σαν μουσικά όργανα σε μια μεγάλη ορχήστρα που κατευθύνουν τη Δημιουργία. Θα δεί τον εαυτό του ως ένα ον που υπερβαίνει το χρόνο και το φυσικό σώμα.
Κάθε πνευματικό τσάκρα, εκτός από την υποβοήθηση της ανάπτυξης της δικής μας ενέργειας και ευεξίας, μας βοηθά να αγγίξουμε ένα συγκεκριμένο τμήμα αυτού του πιο αχανούς σύμπαντος.
Κάθε πνευματικό τσάκρα ανοίγει μια πόρτα που αντιστοιχεί σε ένα άλλο μέρος της μεγάλης απεραντοσύνης που είναι «Ο Δημιουργός». Υπάρχει ένας φυσικός νόμος σε κάθε τσάκρα. Το άνοιγμα ενός κέντρου μας οδηγεί σταδιακά στο άνοιγμα του επόμενου.Λόγω αυτής της τάξης, τα κέντρα αυτά θα ξυπνήσουν ένα προς ένα με κάθε κέντρο που ζωντανεύει, να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στο επόμενο. Εάν μπορούσαμε να τα παρατηρήσουμε θα βλέπαμε οτι υπάρχει ένα είδος προτύπου σε αυτή την διαδικασία.
Το 8ο κέντρο θα ανοίξει πρώτο, με κάποια καθυστέρηση πριν ανοίξει το επόμενο. Στη συνέχεια, μετά από αυτή την καθυστέρηση, το 9ο θα ανοίξει και το 10ο θα δείξει μόνο ένα αμυδρό φως της δραστηριότητας του. Σε αυτό το σημείο, το 8ο κέντρο θα επεκταθεί περισσότερο. Στη συνέχεια, όταν το 10ο κέντρο αρχίσει πραγματικά να ανοίγει, το 9ο κέντρο θα υποστεί άλλη άλλη μια επέκταση, με το 8ο κέντρο να επεκτείνεται ακόμη περισσότερο.
Η επόμενη οκτάβα θα έχει το 11ο κέντρο να επεκτείνεται με το 12ο κέντρο να δείχνει απλώς μια αχτίδα δραστηριότητας. Στη συνέχεια η διαδικασία επαναλαμβάνεται στο χαμηλότερο πνευματικό τσάκρα.
Είναι ένα είδος κοσμικού κύματος, με κάθε άνοιγμα του κέντρου να κινεί την ενέργεια στα χαμηλότερα τσάκρα, αναγκάζοντάς τα να ανοίξουν περισσότερο.
Δυστυχώς, είναι πολύ λίγες οι πληροφορίες που έχουμε διαθέσιμες γοα τα λεγόμενα πνευματικά τσάκρα, μιας και είναι ένα πολύ καινούργιο και πρωτόγνωρο θα έλεγα σύστημα που μας φανερώνεται σιγά σιγά.

Όγδοο Τσάκρα

To 8o βρίσκεται περίπου 30 πόντους πάνω από την κορυφή του κεφαλιού μας και είναι συνήθως ανενεργό. Υπολογίζεται οτι το κέντρο αυτό έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται σε μαζική κλίμακα μόλις από τον προηγούμενο αιώνα.
Όταν το όγδοο Κέντρο ενεργοποιείται τότε απομακρύνεται από το κεφάλι μας και φτάνει σε απόσταση ενός μέτρου από το 7ο κέντρο.
Αυτό συμβαίνει διότι πλέον η αντίληψη του ατόμου έχει αρχίσει να διευρύνεται και είναι πλέον έτοιμος να αντιληφθεί ένα μεγαλύτερο εύρος πραγματικοτήτων, πέραν αυτής στην οποία ζει ο ίδιος.
Το όγδοο κέντρο είναι το κέντρο της Θείας Αγάπης. Για την ακρίβεια είναι το κατώτερο κέντρο που μπορεί να εκφραστεί η Θεία Αγάπη. Λέγεται οτι το 8ο κέντρο επικοινωνεί με το κέντρο της καρδιάς, (το 4ο κέντρο) και ότι το άνοιγμά του μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την υπέρβαση της γήινης αγάπης, στην ουράνια αγάπη και απο κει στην Θεία Αγάπη.
Εδώ τα όρια της αγάπης σπάνε και διοχετεύονται προς κάθε ζωντανό ον, χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις.
Εδώ η αγάπη δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη. Δεν γνωρίζει σωστούς και λάθους αποδέκτες της απεραντοσύνης της. Απλά διαχέεται και μετουσιώνει το κάθε τι.
Είναι το κέντρο της πνευματικής συμπόνοιας και του αλτρουισμού, διότι τα όρια μεταξύ των έμβιων όντων χάνονται και είναι πλέον πεποίθηση του ατόμου οτι οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιοδήποτε ον του κόσμου στην πραγματικότητα πλήττει τον ίδιο, άρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον μεγάλο Εαυτό του.
Τέλος, το άνοιγμα του όγδοου κέντρου σημαίνει και το τέλος του προσωπικού κάρμα. Το άτομο, έχοντας χάσει τα όρια του μικρού του εαυτού, απελευθερώνεται από τα δεσμά του Κάρμα.

Ένατο Τσάκρα

Το 9ο κέντρο βρίσκεται 1 μέτρο πάνω από το κεφάλι μας καθώς είναι ανενεργό. Όταν όμως το όγδοο κέντρο ενεργοποιηθεί, τότε το 9ο αφήνει τη θέση του στο 8ο και εκείνο φτάνει έξω από τον πλανήτη μας. Γίνεται δορυφόρος της Γης.
Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον το άτομο συμβιώνει με το πλανητικό πνεύμα και η εξέλιξή του ταυτίζεται με τον πλανητικό Λόγο.
Το 9ο κέντρο εμπεριέχει το αποτύπωμα της ψυχής του ατόμου. Εδώ η έννοια του χώρου και του χρόνου αλλάζει και γίνεται από γραμμική σε παράλληλη.
Έτσι, το ένατο κέντρο εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες του ατόμου από όλες του τις ενσαρκώσεις. Τώρα πλέον το πριν και το μετά δεν υπάρχει. Μόνο το τώρα υφίσταται.
Το άτομο αφυπνίζει όλες του τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δυνατότητες που έχει αποκομίσει από όλες τις προηγούμενες ζωές του.

Δέκατο Τσάκρα

Όσο προχωράμε με τα πνευματικά κέντρα, όλα τα μεγέθη και ιδιότητες γίνοντας όλο και πιο αφηρημένες.
Το 10ο κέντρο βρίσκεται στα πέρατα του ηλιακού συστήματος και υπόκειται πλέον στον ηλιακό Λόγο.
Η αντίληψη της ατομικότητας σε αυτό το επίπεδο περικλείει ολόκληρο το ηλιακό σύστημα σαν έναν μοναδικό οργανισμό. Το επίπεδο της συλλογικότητας εδώ διευρύνεται πολύ έντονα.
Το 10 κέντρο είναι το κέντρο της Θείας Δημιουργικότητας. Ο άνθρωπος εδώ για πρώτη φορά αισθάνεται συνδημιουργός του Κόσμου του. Κατανοεί πως ό,τι κάνει ή σκέφτεται επηρεάζει ολόκληρη την μικρή δημιουργία στην οποία βρίσκεται.
Στο 10ο κέντρο το θηλυκό και το αρσενικό καταρρέουν. Η διπολικότητα γίνεται πλέον πολύ αχνή. Το άτομο χάνει το γένος του. Το σκοτάδι και το φως, πλέον χάνουν την αίγλη τους και γίνεται κατανοητό οτι όλα εξυπηρετούν το Θείο Σχέδιο.
Τέλος, η ενεργοποίηση του 10ου κέντρου αφυπνίζει και κάνει διαθέσιμες όλες τις ικανότητες που προήλθαν από το 9ο κέντρο.

Ενδέκατο Τσάκρα

Το 11ο κέντρο βρίσκεται στην καρδιά του γαλαξία μας. Εδώ πλέον η συνείδηση ξεφεύγει από τον Ηλιακό Λόγο και υπάγεται στον Γαλαξιακό Λόγο.
Το 11ο κέντρο εμπεριέχει όλη την ιστορία του σύμπαντος και αποτελεί το κέντρο της Θείας Σοφίας.
Εδώ, σε αντίθεση με το 9ο κέντρο στο οποίο η αντίληψη του ατόμου για τον χρόνο αλλάζει, ο χρόνος και ο χώρος καταρρέει. Το άτομο πλέον δεν έχει κανέναν απολύτως περιορισμό.
Είναι τόσο απόλυτα συνδεδεμένος με την πνευματική ενέργεια που μπορεί να δημιουργεί αντίγραφα του εαυτού του, να μεταφέρεται ακαριαία σε οποιοδήποτε σημείο του γαλαξία και έχει πλήρη πρόσβαση στα ακασικά αρχεία.
Για το άτομο που έχει ενεργοποιήσει το 11ο κέντρο, δεν υπάρχει χρόνος μεταξύ της σκέψης και της πράξης του. Ό,τι σκέφτεται, ταυτόχρονα υλοποιείται.
Στο 11ο κέντρο το άτομο είναι πλέον μεγάλος δημιουργός και συλλαμβάνει άμεσα το Θείο Σχέδιο.

Δωδέκατο Τσάκρα

Το 12ο κέντρο βρίσκεται στα πέρατα του Σύμπαντος και πλέον το άτομο εδώ υπάγεται στον Συμπαντικό Λόγο.
Εδώ ίσως είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως ένα άτομο υπάρχει σε ολόκληρο το σύμπαν ταυτόχρονα. Το αποτύπωμα αυτού του μικροσκοπικού όντος που κατοικεί σε ένα μικρό πλανήτη ενός πολύ μικρού ηλιακού συστήματος, στην άκρη ενός γααξία, φέρει είναι αντιληπτό μέχρι τα πέρατα του σύμπαντος.
Εδώ το άτομο συνδέεται με την Θεϊκή Μονάδα. Διατηρώντας πλέον στο ελάχιστο τηναίσθηση της ατομικότητάς του, ο άνθρωπος πλέον δεν αντιλαμβάνεται το Θείο Σχέδιο, αλλά είναι ο ίδιος το Θείο Σχέδιο, δεν είναι πια Συνδημιουργός, αλλά Δημιουργός. Δεν κινείται μέσα στον χώρο και στον χρόνο, γιατί είναι παντού και ήταν πάντα. Η ύπαρξή του μέσα σε ένα υλικό σώμα είναι τόσο δύσκολη που αναγκάζεται να αποσύρεται συχνά από αυτό για να μην το διαλύσει.
Εδώ το όν… συνειδητοποιεί οτι υπάρχει πλέον άλλο ένα μόνο εξελικτικό βήμα…

Δέκατο τρίτο τσάκρα

Κανονικά δεν θα έπρεπε να αναφέρουμε καθόλου αυτό το κέντρο, αλλά αφού κάναμε αυτή την εργασία μέχρι εδώ ας την φέρουμε εις πέρας.
Το κέντρο αυτό υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτόχρονα. Το κέντρο αυτό είναι ο ίδιος ο Δημιουργός. Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της εξέλιξης, μιας και το άτομο πλέον χάνει την ατομικότητά του πλήρως και συγχωνεύεται με την πρωταρχική Πηγή.
Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί για αυτό κέντρο, γιατί τίποτα δεν μπορεί να είναι γνωστό, ή ίσως όλα πλέον είναι γνωστά.
Ο λόγος που το συγκεκριμένο κέντρο υπάρχει και δεν υπάρχει είναι γιατί όσο είμαστε ενσαρκωμένοι στο υλικό πεδίο ποτέ δεν θα φτάσουμε εκε
ΠΥΓΗ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE