Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;




Αποτέλεσμα εικόνας για pictures of landscapes ANIMALS


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ;
 Τα Μαθήματα Θαυμάτων αναφέρονται κυρίως στον κόσμο όπως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας ξεχωριστά με την δική μας αντιληπτική όραση γι αυτό λένε ότι αυτό δεν είναι όραση. Ο κόσμος μου (σύμφωνα με την δική μου αντιληπτική όραση) δεν υπάρχει για σένα ούτε για κανέναν άλλον κατά συνέπεια δεν είναι υπαρκτός όχι με την έννοια της υλικής του υπόστασης που είναι ένα βασικό πλάνο που ο καθένας χτίζει τον κόσμο του όπως τον θέλει . Το υλικό σύμπαν είναι η εκδήλωση σε μορφή της Σκέψης του Θεού όπως αναφέρεται και στο Ευαγγέλιο του Ιωάννου στην αρχή.
Επομένως δεν τίθεται θέμα ύπαρξης η ανυπαρξίας του κόσμου θεολογικά αλλά και επιστημονικά όπως θα δούμε. Ο κόσμος από άποψη της κβαντομηχανικής δεν υπάρχει όπως τον βλέπουμε εμείς. Ο κόσμος που βλέπουμε σαν υλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια. Τα πάντα είναι ενέργεια. Το δικό μας οπτικό σύστημα είναι φτιαγμένο να βλέπει αυτόν τον βαθμό πυκνότητας της ενέργειας. Οτιδήποτε είναι διαφορετικής πυκνότητας, πχ μαγνητισμός ή αέρας δεν το αντιλαμβανόμαστε καθόλου η αν είναι πολύ πυκνό, πχ πέτρες, το βλέπουμε σαν ακίνητο αν και σε όλα υπάρχει ενέργεια που κινείται αδιάκοπα. Μερικές σχολές του εσωτερισμού έχουν πέσει στην μεγάλη πλάνη ότι η δημιουργία δεν υπάρχει η ότι η δημιουργία είναι ενός κακού Θεού που θέλει να μας εκμεταλλευτεί . Η Επιστήμη λέει ότι όλα επάνω στον πλανήτη είναι σε εξέλιξη.
 Και ο καθαρός εσωτερισμός συμφωνεί και προσθέτει ότι όλα καθοδηγούνται από ένα εσωτερικό βοηθό. Αυτές οι μεσαιωνικές θεωρίες ευτυχώς έχουν εκλείψει πια και ο άνθρωπος δεν τις χρειάζεται πλέον. Το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν περισσότερο τον άνθρωπο και να τον φοβίσουν με σκοπό να οδηγούμαστε στην πλεκτάνη κάποιων δήθεν σωτήρων.

 Η Δημιουργία υπάρχει και ο λάθος τρόπος που βλέπουμε δημιουργεί την νοητική πλάνη και την συναισθηματική γοητεία. Πλάνη και γοητεία μαζί φτιάχνουν ένα χαοτικό συνονθύλευμα που αναφέρεται από τους σοφούς ως «ο κόσμος ετούτος». Η εμπιστοσύνη στο Χριστό και η αγάπη διώχνει τον φόβο. Και Δόξα τω Θεώ έχουμε Ισχυρούς Συντρόφους στον Ιερό αγώνα. 

Καλή συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE