Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για PICTURES OF SEMICIRCLE



Όταν σε μια σχολή ζωγραφικής ζητήθηκε από τους μαθητές να ζωγραφίσουν κάτι που μπορείς να βάλεις μέσα ένα υγρό για να το πιεις .οι περισσότεροι μαθητές άρχισαν χωρίς να το πολυσκεφτούν να σκιτσάρουν .Ένας μαθητής δεν σκιτσάριζε καθόλου .
Όταν άνοιξαν τα σχέδια τους ο ένας είχε ζωγραφίσει ένα ποτήρι ο άλλος μια κούπα και τέλος είχαν συγκεντρωθεί τόσες απόψεις για το θέμα όσοι και οι μαθητές Έλειπε  μόνο ένα σκίτσο Όταν ο δάσκαλος έσκυψε επάνω από την λευκή σελίδα του μαθητή που δεν είχε σκιτσάρει κάτι ,κοίταξε αδιάφορα τον μαθητή και κίνησε να φύγει την στιγμή εκείνη ο μαθητής έσυρε το μολύβι του επάνω στην λευκή κόλα και σχεδίασε ένα ημικύκλιο με το στόμιο επάνω.
Σκέψεις
* Οι Ιδέες είναι αιώνιες  αμορφοποίητες, αφηρημένες.
 η Ιδέα μοιράζεται είναι ανοικτή σε επέκταση και σε δημιουργία ανάλογα με την ικανότητα πρόσληψης του νου
*Η Ιδέα κατέρχεται από τον κόσμο των ιδεών απευθύνεται σε κάθε νου που την ζητάει.
  όσο λιγότερο τις αποκρυσταλλώνεις και τις μορφοποιείς  τόσο πιο ανοιχτή μένει.

*ΟΙ μορφοποιημένες ιδέες είναι η αιτία των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων
 ενώ εννοούν το  ίδιο πράγμα , το  εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο.
*Πχ ένα ημικύκλιο με το άνοιγμα προς τα πάνω μπορεί να είναι μια κούπα η ένα ποτήρι η δυο χούφτες που μπορεί να πιεις νερό ,μισό κοκκοκάρυδο  η ένα πλατύ φύλλο .
Τα δόγματα οι διαφορετικές αλήθειες ο νόμος του Χάους προέρχονται από ιδέες που έχουν μορφοποιηθεί και λατρεύεται  η μορφή παρά η ιδέα πίσω από την μορφή. Στερόντας έτσι την δυνατότητα ασκησης του νου στην κατανόηση του ιδεατού κόσμου και οδεύουν προς την ειδωλολατρεία .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

IO CHE AMO SOLO TE